Pondělí 6. dubna 2020, svátek má Vendula
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pondělí 6. dubna 2020 Vendula

Diskuse k článku

RECENZE: Nové karty změnily zažité pořádky v Hearthstonu, Witchwood se povedl

V první části recenze jsme se podívali na nové karty, mechanismy a balíčky. Ve druhé pak rozebíráme režim Monster Hunt pro jednoho hráče, který vyšel až později, a nově zformovanou metu.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

V38í96t77ě21z10s19l29a86v 95K39o82u61n43e72k 7621448615621

Paladiny automaticky skladam nekde kolem 3-4. kola, proste me nebavi proti tomu hrat, je to jak pres koirak, spam na spam. nejaky zajimavy paladin deck jsem snad mesic nevidel, ale celkove mi tahle expance prijde dost domrvena, hraju porad proti stejnym deckum co se warlocka, shamana a paladina tyka. pokud je neco takoveho ve hre, ktera umoznuje takove mnozstvi kombinaci, je zjevne neco spatne s balancem

0/0
10.5.2018 10:54

M95i18c48h22a66l 65J33a39n81o66v90á66č 8907696325193

Na tehle hre bylo v posledni dobe tou nejlepsi veci tlacitko uninstall... HS uz je davno za zenitem.

0/−4
7.5.2018 9:36

O77n95d74ř78e93j 32Z21a50c21h 3583240263522

To si nemyslím. HS umí vždy něčím otrávit, ale zkouším porůznu jiné karetní hry a vždy se nakonec k HS rád vrátím.

0/0
7.5.2018 10:49

M94i69c25h25a41l 92J89a47n26o40v22á87č 8707366625943

Protoze stejne jako ja uz tam mas velkou sbirku karet a hraje to spousta tvych kamaradu. Co se tyce hry samotne, tak to je des a hruza, jen uz se cloveku nechce zacinat neco nanovo.

0/0
9.5.2018 10:06

O38n47d23ř39e33j 93U65r68b82a67n 8737950969117

Expanze se nepovedla. Even a odd balíčky jsou určitě dobrej nápad- v tom smyslu, že strkají do hry víc karet, a umožňují levnější balíčky. Ale jinak? Vládne pár decků, nové karty se moc nehrajou, krom Baku, Genna a karet s rushem. To v porovnání s tím je jeden Shudderwock houby (navíc, pokud má hotovou celou skládačku, mohu to s klidem conceadnout a nekoukat na celé kombo)- navíc mi přijde, že po prvních pár dnech docela vymizel.

Autor zjevně nemá rád otk, pokud se pamatuju, u Un-Gora psal jako o hlavní chybě o quest mágovy, a jaká je to hnus, když vás něco zabije "nekonečným kombem". Zlatý wild, kde je těch otk kombinací... No hodně. A když na to přijde, myslím, že je snažší si setupnout třeba wild otk warlocka, než shamana. Nehledě k tomu, že se toho s voidlotrama spíš dožiju. Že to nebere v úvahu wild vůbec je další věc.

Omlouvám se za rejpavou náladu.

0/0
6.5.2018 22:59

O50n17d85ř86e95j 75U50r59b75a41n 8717610649617

*Nehledě k tomu, že otk měl už jenom s Grumblem... Tohle jen bije víc do očí, proto ho víc lidí zkoušelo.

0/0
6.5.2018 23:02

O89n32d94ř58e54j 81Z21a11c85h 3293110133552

Proti OTK obecně nic nemám, vadí mi jen v podání Hearthstone, kde je součást designu, že nelze nijak reagovat na hru v soupeřově kole (a secrety jsou jen slabá náplast, která OTK neřeší) a proto se sem podle mě moc nehodí. Co se Wildu týče, to nemohou soudit, protože tento formát / jejich obdoby zásadně nehraju v žádné TCG a nehodlám s tím začít ani u HS :-)

0/0
7.5.2018 10:47

D42a72n 28S92v49o24b33o71d80a 9840490655296

Co me na Witchwoodu mrzi je jak dopadla meta, ty statistiky nelzou, samej agro paladin , spitfull druid a nebo warlock. Blizz by mel zapracovat na vybalancovani hrdinu.

Shuddera muzou klidne nechat jak je, ten deck (zkousel jsem vicero variant nekolik dnu) ma hrozny winrate.

+2/0
6.5.2018 20:00

D86a87v46i96d 61S41u11c16h91a45r 8784476513282

Prosim vás, můžu poprosit o víc face 3 hunterů, aggro mágů, rogue a lichejch paladinů? Můj milovanej King Togwaggle druid s 90 života má díky nim skvělý win streaky. Naopak míň sudejch paladinů, ti mi to většinou ukončí :-/

0/0
6.5.2018 17:03

M95i49c30h66a85l 92T30o18m86á57n48e31k 9467419896

u te tess, nemate moznost discoveru vsech spellu drive zahranych, myslim ze to bere jako class spelly, takze ty special spelly soupere tim padem nejsou na vyber

0/0
6.5.2018 11:53

M19a47r55t91i35n 93P32o63c88h66m68a11n 6488499362

Vzdyt tam jsou ted krasny control balicky na huntera. Ja ted hraju uspesne jeden s Emerissem a Katrinou na ranku 3.

0/0
17.4.2018 22:09

K49a55r96e94l 37U31r59b28a62n 2724984771119

Druid teď má neubránitelné kombo shudderwock + grumble worldshaker. Pokud ho neporazíte, dokud mu to nepřijde, je konec.

0/0
17.4.2018 13:14

M88i58c40h93a69l 26T81o97m33á54n26e33k 9727849406

shaman, ale to ma i priest s jeho maly+velen kombem diky ressum

+1/0
17.4.2018 14:45

P98e27t90r 80M68a59r17e91k 9333508130

OTK deck. Třeba jako starej OTK mag.

0/0
17.4.2018 14:59

M67a58r28e91k 29V36a26r31o74u40s 6362734410323

WELL MET!

+2/0
17.4.2018 12:00

M66a38r26t10i80n 71B63e46n29e28š 3452807274199

Teda, nemyslím tím teď nic proti nikomu, ale upřímně mi nejde do hlavy, jak se tolik hráčů (jako např. autor recenze) vůbec může zaseknout na ranku 10. Moje zkušenost s HS před změnou ranked systému je taková, že ač hraju velmi sporadicky, tak do ranku 5 to jde vždy jak po másle s úplně jakymkoliv deckem (opravdu jakymkoliv, klidně různé off meta, meme nebo budget decky). Až od ranku 5 do legendy to začíná být těžší v tom smyslu, že člověk musí tak 1 až 3 dny hrát intenzivněji a decky trochu lépe zvolit. Pokud se někdo zasekává pravidelně na ranku 10 nebo dokonce i hůř, pak je problém čistě v jeho hře, v ničem jiném :/

0/−2
17.4.2018 5:09

M51i80c65h16a52l 65T57o32m78á40n35e88k 9177519196

to zalezi na mete co se hraje , jaky mate deck a kdy hrajete, pokud to je v dobe kdy vsichni hraji top meta decky na climb, tak budete rad kdyz se dostanete na lvl 15, coz se vam treba do te doby nez ty top baliky co vas drti jak maleho jardu uz nejsou na lepsim ranku, ale jestli hrajete jen counter decky na ty v dane dobe nejrahnejsi proc ne, ja hraji decky podle toho jak mne bavi a class kteoru jeste nemam golden a muzu rict ze nekdy to jde samo az na tu 5ku ale treba ted kdy to tu je 10000 variaci na trapnoagrroladina, tak muj deck nema prakticky sanci

+4/0
17.4.2018 6:48
Foto

L72u52k58á58š 12M30ü90l90l52e78r 6493316390

Takhle mi jedno kamarád říkal, že není možné, abych se s Face Hunterem (v době kdy to byl top cancer) nedostal na rank 5. Tak u mě seděl několik hodin a sledoval jak hraju. Poté, co zjistil, že mi skutečně tzv. "nechodí karty" a vždy, když je potřeba, tak ani jedna z variant "potřebné karty" nepřijde, se zvedl a smutně řekl "cyve kámo...ty to odinstaluj, ty máš fakt smůlu" :)

Takže bych řekl, že pokud jste smolař jako já, tak se nikdy dál než na 10 (jak já), nedostanete :D

+4/−1
17.4.2018 8:20

J10o55s47e19f 16J79u93h74á29s30z 1759742438

Rank 10 je porad fajn, ja jsem vzdycky nekde mezi ranky 18-20

+5/0
17.4.2018 10:31

J59a84n 74W90a63w22r37o30s55z 6926329688

Variace může být krátkodobě špatná, ale je prostě vyloučeno, aby dlouhodobě hráč prohrával jenom kvůli ní. Zrovna v Hearthstone jde v pohodě dosáhnout win ratu 60%+, na rancích okolo té 10ky ještě mnohem vyšší. Jde spíše o to, že oproti jiným hrám, chyby co hráč dělá nejsou vždy úplně viditelné a neuvědomí si je.

+5/0
17.4.2018 12:48

M17i30l89a73n 63Š73t26ě36p92á78n84e87k 8796102715258

Není to vyloučeno, znám hráče karetních her (papírových), kteří opravdu mají obecně více štěstí. A to mluvím o celkem snadno počitatelných hrách, tedy vysledovat jestli někdo nehrál něco blbě se prostě dá. Statistika si pak může říkat co chce, já radši věřím jasně dokazatelným věcem, které vidím na vlastní oči. Netvrdím, že je to případ Hearthstone, čím více je nutno hráčského přemýšlení, tím menší síla náhody...

0/0
9.5.2018 12:50

R34o52b31i82n 83Ž67i69ž15k26a 2608254366926

Ono i s náhodou je nutné umět pracovat. Navíc je statistika velmi kontraintuitivní, takže spousta věcí, která se nám zdá na první pohled jasná, je ve skutečnosti úplně jinak - na to je potřeba vést si čísla :-)

0/0
9.5.2018 16:46

J19a53r62o25s49l98a58v 14M10a65r56v58a48n 2497800106857

Tak ja se zasekl mezi rankem 28-30, mozna to bude tim, ze netusim co jsou off meta nebo meme decky :D

0/0
17.4.2018 12:08

H21o62n50z22a 94Z12e70m48a83n 6488598832565

Kecy, rank 15 je v pohodě, na rank 10 se musí člověk trochu snažit a cokoliv pod rank 10 je bonus a těžce vydřený úspěch. Neberu to podle sebe, já sem lama, ale podle kamarádů, kteří hrajou různé karetní hry na skoro profi úrovni a mají na to lepší hlavu než já. (ano dali legendu, ale cena v čase stráveném u PC byla velká) Osobně mám rekord 3 rank s resurect priestem.

+3/0
17.4.2018 12:59
Foto

L12u57k88á42š 83M34ü32l71l39e11r 6223216330

Tak jest! Kdyby to bylo tak, že do ranku 5 je to úplně v klidu, tak by globální statistika neříkala, že jen cca 5% hráčů, se na konci sezóny pohybuje mezi ranky 10-5 :)

Dokonce 75% hráčů, se pohybuje mezi rankem 25-15.

+5/0
17.4.2018 13:14

M85a74r33t45i27n 88B15e40n49e62š 3852807234509

Hrajou skoro na profi úrovni a tvrdí, že je problém se dostat přes rank10? Myslim, že vaši kamarádi vám trochu lžou :D ... Hraju HS pouze na telefonu v práci, řekl bych průměrně dohromady tak 15 hodin za měsíc a legendu dávam každý měsíc už cca 2 roky. A ano, do ranku 5 to opravdu jde krásně díky win streaku, který umožňuje postup nahoru i s méně než 50% úspěšností, což je absurdní.

O balíčku to na ranku 10 neni vůbec. Dokonce bych řekl, že ani na legendě to o balíčku z dlouhodobého hlediska neni. Dobrý příklad je takový Thijs, který hraje defakto jen srandovní balíčky s různými meme kartami, které většina lidí bere jako nehratelné, a každý měsíc končí v top 20 legend. Je schopný opravdu s jakymkoliv balíčkem mít kladnou úspěšnost.

Výmluvy typu, že má hráč víc smůlu než ostatní, nemá ani cenu komentovat, protože je to nesmysl. Pokud se prostě nemůžete dlouhodobě dostat přes rank 15 nebo rank 10, pak je to chybami, které ve hře děláte. Já vim, jak to na ranku 10 vypadá. Hráči hrajou karty jen protože můžou a nepřemýšlí, jestli ta play dává smysl. Nehrají kolem spousty karet. Mají špatný order, drawují na konci tahu, špatný positioning na boardě, neumí správně value-tradit, atd atd. Těch chyb je spousta a různí hráči dělají různé chyby, podstatné ale je, že je to čistě o hráči.

+1/0
18.4.2018 9:25

K90a75r65e59l 97U29r52b63a98n 2694154651569

Jedu čistě vlastní stavby balíků a maximálně se dostanu ke třináctce.. ty kopie balíků z netu jsou všechny hrozně nudné a stejné..

+3/0
17.4.2018 13:16

M76a23r80e60k 37V11a70r26o94u24s 6482314700783

Přesně! Deck recipes jsou pro vopice bez vlastního mozku.

0/0
17.4.2018 13:49

Premium

KOMENTÁŘ: Po dvou měsících přijde rozvrat. Nečekejme na pomoc, konejme!

Karanténní prázdniny může ekonomika státu vydržet měsíc. Po dvouměsíčním výpadku už hrozí naprostý rozvrat výroby,...

Premium

Španělská nepoučitelnost. Proč zde koronavirus řádí jako v Itálii nebo Číně

Dlouhé týdny Španělé sledovali, co se děje v Číně, Íránu a Itálii. Ale nepoučili se. Laxní politici opakují stejné...

Premium

Storno přijde draho, Češi nechají cestovkám desetitisíce za ­propadlé zájezdy

Přijít o desítky tisíc za neuskutečněné zájezdy je problém, se kterým se potýká řada českých klientů cestovních...

Najdete na iDNES.cz