Čtvrtek 22. října 2020, svátek má Sabina
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 22. října 2020 Sabina

Diskuse k článku

RECENZE: Hearthstone je nejlepší sběratelská karetní hra současnosti

Ve skutečném světě vládne sběratelským karetním hrám Magic: The Gathering. Virtuální aktuálně ovládl zpočátku nenápadný, ale ve výsledku velmi návykový Hearthstone, jenž čerpá z fantasy univerza Warcraft. Hra je přitom k dispozici zdarma.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

J17a87n 25K58o47v44á39č 6584145651293

Neviem, mna odradilo to,  ked po resete ,aj na najnizsich rankocjh stretol z 4ch hier 3x  ludi s "full" legendary packom, a to potom cloveka nebavi ani hrat.

0/0
22.3.2014 13:12
Foto

M64i53c18h63a30l 76T69o32m29á28n75e74k 9197579626

proc? ja hraju posledni dobou hlavne areny a tka nejak se mi s ema legendarkama co uz sem nasbiral nedari nic moc uhrat at uz v casualu nebo ranked, za to kdyz si dam shamana a jedu base jednotky tak hned ta sance se vyssi a hodne casto padaji i ti s legendarkama, sice se nedostanu dal nez na 14 rank ale staci mi to abych nabral g na dalsi arenu :)

0/0
22.3.2014 14:29
Foto

V56l80a30d36i67m56í30r 73V45y94s34o27k98ý 8972192101355

klasická hra bez dokupování? hraje se proti pc nebo lidem? díky

+2/0
21.3.2014 11:03
Foto

J36a36k14u83b 73D62o92č44k52a85l 3701832425778

Jenže ty hry jsou pro naprosto odlišné skupiny hráčů, MTG je prostě nesrovnatelně složitější a zdlouhavější, Hearthstone bez potíží ovládne tu většinu hráčů, která chce instantní zábavu na půl hodiny každý večer.

Dovolím si odkaz na svou recenzi: http://mujsoubor.cz/magazin/hearthstone-nova-superstar-mezi-online-hrami-a-ccg

+1/0
21.3.2014 11:10
Foto

M67i95c90h62a19l 32T45o19m97á89n17e23k 9397139776

muzes proti lidem i proti pc, ale odmeny za ukoly krom toho kdy je odmena 100g jdou delat jen ve hre proti hracum

me se ta hra jinak libi, nejvic me bavi arena a vicemene ji pouzivam misto nakupovani balicku na ziskavani karet

+1/0
21.3.2014 12:35
Foto

V71l22a28d91i48m48í15r 72K88r93i86s85t82e80n 7846452415668

tak je tam pro nováčky hra proti počítači, ale je to spíš jen na rozkoukání. 

Za vítězství dostáváš10g pak máš daily questy za které dostaneš víc peněz. Za ně si můžeš koupit za 100g jeden pack nebo za 150g vstup do areny, kde máš jistý taky jeden pack a pokud máš dobré skore i něco navíc karty peníze deck navíc atd.(hraješ dokud nemáš tři prohry s deckem který si z náhodného výběru karet vytvoříš) To samé ovšem můžeš koupit za reálné peníze.

Nevýhodou výhodou v betě bylo to, že každý měsíc se resetuje rank a postupně můžeš lézt nahoru v  žebříčku, za což nebyly do té doby žádné odměny. Hra na můj vkus je dost random, i když skladba decku, reakce na trendy ve hře toto eliminují v delším horizontu dost. Ale pokud dostaneš blbé karty do ruky tak ať se postavíš na hlavu nemáš moc šancí, prohraješ i když jsi prostě nechyboval.

Pak dalším problémem je že se mi zdála byla tendence hru zrychlovat rush decky jsou levné a dosti účinné. 

Obecně karet v decku je 30. po té  co je všechny vybereš, každé kolo ti ubývají životy čím dál více a nakonec umřeš na fatigue. Hra nemá žádné instanty nebo counterspelly(částečně to nahrazují secrety - tajná karta která je automaticky aktivována když jsou splněny nějaké podmínky) (nejsem příliš kovaný v terminologii, prostě když je na tahu protihráč nemůžete, aktivně se rozhodovat a bránit)

Dalším problémem pro nováčka je ten, že čím déle je hra v oběhu tím se obecně zlepšuje kvalita karet co má dlouhodobý hráč k dispozici (více legendary karet) a s tím , že se resetují ty ranky, začátkem měsíce prostě budete převálcováni. A i pak potkáte někoho s 4 legendary s rankem kde by býti neměl, buď proto, že neumí hrát, nebo že je classa je momentálně fackovací panák, spíše kombinací obojího. Hra je to zajímavá ale přestala mne nějak bavit  a už asi 2 měsíce nehraji, asi není pro mne, asi nerfy mága mi dost hnuly žlučí ;)

0/0
21.3.2014 22:39
Foto

A88l86e64x26a38n45d95r 70K43o58s25t72k39a 5679786459936

Jde to hrát zcela zadarmo. Ale rare karty se dostávají z balíčků, které jsou buď za hraní (několik málo) nebo za tvrdou měnu.

0/0
22.3.2014 8:59
Foto

T11o76m41á81š 35K63o74z20l13í18k 4122541441718

Vzhledem k tomu, že autor nahoře v nadpisu prohlašuje že Heart Stone je nejlepší TCG součastnosti, mi v recenzi chybí srovnání s dalšími většími "digitálními" projekty. Píši záměrně pouze s "digitálními", protože na poli papírových karet jsou určitě i lepší věci (nepočítaje MtG, to je fenomén). Česká Coraabie také nevypadá zle a co potom třebas Solforge které vyvýjí spolu s Stoneblade Entertainment (tvůrci reálné/papírové deckbuildingovky Ascension a bývalí Pro Tour Championi v MtG) přímo Richar Garfield - tvůrce Magic the Gathering. Srovnání těchto projektů by nebylo od věci :).

0/0
21.3.2014 10:48
Foto

J22a53n 23Š16l10é47g92l 8412310398703

Ve virtuálním světě taky vládne MTG. Tam se to jenom jmenuje MTG Online ;-).

+4/0
21.3.2014 10:32
Foto

J65i47ř10í 91K75o85u55b83a 2426816834894

Není to špatné, ale jako karetní hra u mě jasně vede Scrolls, takové karetní šachy: https://scrolls.com/

0/0
21.3.2014 9:37
Foto

T13o13m13á34š 90K64o91z60l60í13k 4202941501278

Scrolls už není čistá karetka, proto jsem také ve svém postu uváděl zejména Coraabii a Solforge, ale už ne třebas Card Hunter kterej je imho také suprovej :).

0/0
21.3.2014 10:50
Foto

J60i21ř56í 53K79o46u70b25a 2866636824434

No jo, na Card Hunter jsem úplně zapomněl. :-) Souhlasím, je to opravdu už něco jiného.

0/0
21.3.2014 13:59
Foto

T62o27m22á62š 87K32o49z19l12í74k 4562381481698

To už ale není čistá karetka, proto jsem také ve svém postu uváděl pouze Coraabii a už ne třebas Card Huntera, přesto že je to imho také  velmi povedená hříčka :)

0/0
21.3.2014 10:53
Foto

T66o55m52á58š 73K25o74z97l39í61k 4452221741258

omlouvám se za double post ... nějak se mi ten první nezobrazil :(

0/0
21.3.2014 10:53
Foto

V49l29a90d73i12m74í48r 97V25y87s54o40k24ý 8842642281155

omluva, mělo být tady, blbne jim to

klasická hra bez dokupování? hraje se proti pc nebo lidem? díky :-)

0/0
21.3.2014 13:25
Foto

J20i68ř13í 68K44o14u18b27a 2516636864604

Lze si dokupovat různé výhody (třeba hezčí herní postava), nicméně už ne další karty. Ty lze nakoupit jenom za herní peníze, které se dají získat pouze hraním. Tedy peníze neovlivňují hru jako takovou. Hra má hned několik herních režimů: trialy pro začátečníky, klasické rychlé hry proti počítači (různé obtížnosti) nebo jinému hráči, různé druhy turnajů,... Když se hraje proti jinému hráči, systém nasazuje soupeře podle pořadí v žebříčku hráčů a tak se nestává, že by jsi narazil na mistra světa nebo naopak na saláta. :-)

0/0
21.3.2014 13:56
Foto

P26a74v56e33l 68B82l82á81h35a 1726316788518

Já nikdy karetní hry nehrál, ale HS se mně už půl roku drží zuby nehty... navíc za 3 vítězství si můžete (taky) pořídit mounta do WoW ;)

http://eu.battle.net/wow/en/blog/13115217/hearthstone-is-live-time-to-ride-into-action-on-your-hearthsteed-13-03-2014

+5/0
21.3.2014 8:18
Foto

J67a96n 28K59a39r19e78l 34N51o76v19a15k 5806454218726

tak zacatek vety mluvi za vse.. lidi spoustu veci nikdy nezkusili, ale jak je to blizzard tak jo.. pak vznikaji takove ty momenty kdy zacnou rikat "wow prvni mmo" a podobne :) nic proti vam.. jen proste popisuju jak to mnohdy byva a vas prispevek me to pripomel :) jinak to je docela dobra prace co predvedli.. ale mam raci slozitejsi hry..

0/0
21.3.2014 10:48
Foto

P32a47v87e86l 80B49l40á30h71a 1416116828928

no právě, mně ta složitost vždy odradila - měl jsem z toho v hlavě trohu moc guláš, tenhle "svět" znám, takže mi ty vlastnosti karet přijdou... známé a jednodušší...

Vzhledem k ceně si myslím, že ani Blizz neplánuje být tou jedinou pravou karetní hrou - prostě chtěli něco přidat a odzkoušet... sympatický je mi právě ten fakt, že není potřeba cokoliv dokupovat.

0/0
21.3.2014 12:51
Foto

R41a88d88i60m 11S46l85á58d87e41k 3841612193499

co je to všechno proti MTG

0/0
21.3.2014 8:00
Foto

J65a51n 52L33i70n20h58a86r84t 3431963121375

Magic jsou šachy karetního světa, Hearthstone spíš piškvorky. Obojí je super, ale zas tak moc si IMHO nekonkurují. :-)

+4/0
21.3.2014 8:15
Foto

M76a56r27e37k 36Š85e92b61e86s57t14a 2443581623847

MTG sou v online podobě šíleně těžkopádné a prostě ta hra byla dělána do reálného světa...zatímco u HS je odzačátku plánována jako online hra a proto prostě je nejlepší online karetní hra součastnosti a MTG je nejlepší realná karetní hra minulosti, přítomnosti a budoucnosti....

+1/0
22.3.2014 20:43
Foto

T90o62m36á77š 40H82r88a77b47e70c 2908334151569

mínus, protože chybí dvě povolání je hloupost. nechme tu hru pomalu a vklidu rozrůstat, užívejme si a objevujme současnou nabídku a těšme se na nové přídavky. hra je teprve v začátcích, nemusíme chtít hned vše. naopak bych vyzdvihl bugy, které se v nemalé míře objevují i po vydání (reddit je jich plný). a trochu bych ještě vyčetl, že se k tomu hůře vrací. když začala nová sezóna, tak se mi už moc znovu nechtělo do pokořování ranků. jinak super.

+3/0
21.3.2014 7:55
Foto

O54n90d58r73a 69H39y40n59e14k 3988683568625

Jakožto milovník Warcraft Universa (tzn. W3, WoW (teda po Wotlk, pak už to je na prd) jsem si samozřejmě HS nenechal ujít a stáhl hned první den po tom, co to vyšlo.

A musím říct, že jsem byl velmi mile překvapen.

Jediné, co mě trošku mrzí, že Blizzard nenabízí možnost pozvat kamaráda do této hry.

Email ve stylu: Tento hráč vás vyzval na zápas v kartách ve hře Hearthstone.. bla bla bla...

Ale jinak... skvělá možnost, jak si na dvacet minut dát "voraz" po dlouhém dni v práci nebo ve škole.

+1/0
21.3.2014 7:37
Foto

P18a46v18e73l 18Š34n67a34j57d65r 7654280478979

,, Hearthstone je nejlepší sběratelská karetní hra současnosti,, ale pro děti :) Pro ty odrostlejší je mnohem lepší i když kapku složitější Coraabia.http://beta.coraabia.com/

0/0
21.3.2014 7:21
Foto

T63o67m30á77š 74K51o69p72e61c66k64ý 8805971880343

Odrostlejší nemají čas ani chuť investovat spoustu času do virtuální karetní hry. To necháme puberťákům, kteří sedí 8 hodin denně u PC a nečeká na ně plná knihovna her na steamu, pokud mají chuť na nějaký dlouhodobější zážitek ;-)

+6/−1
21.3.2014 7:54
Foto

P40e35t70r 30A82n24d10r28l31e 6498663199162

"Odrostlejší nemají čas" - toto jsou jen řeči. Jen někteří investujou svůj volný čas do jiné zábavy. PC hry rozhodně nejsou jen pro puberťáky. Znám spoustu lidí s rodinami, kteří si pár večerů v týdnu rádi sednou k PC hře místo koukání na přiblblé seriály v TV.

+1/−2
21.3.2014 8:24
Foto

T43o53m85á10š 80K69o89p44e87c52k95ý 8375441930783

Já netvrdím, že lidé s rodinama nehrají hry, ale budou preferovat něco časově méně náročného jako právě heartstone. Když mám víc času, zahraju si pořádné rpg a nebudu investovat desítky hodin do nějaké komplexní karetní hry, k tomu má prostor člověk který hraním her tráví 50 hodin týdně.

+1/0
21.3.2014 10:50
Foto

J47a98n 47L26i69n67h14a12r97t 3471203851445

Pro odrostlejší je Magic the Gathering. ;-) Nic lepšího dosud na poli CCG vymyšleno nebylo a prorokuju, že v dohledné době ani nebude.

0/0
21.3.2014 8:14
Foto

J45a79k21u64b 44B36r29o75u66l83í20k 5179541462863

MTG v prvé řadě není CCG (collectible card game) ale TCG (trading card game). Magic trpí na jednu věc: neskutečné náklady na profi hraní. Jsou balíčky s cenou karet kolem 10 000,- a to nejsou ty nejlepší. Navíc neustále vychází nové edice, které prostě aktivního hráče nutí kupovat. On balíček suprový před pěti lety je dnes skoro bezcený protože ty nové věci jsou kvalitou někde úplně jinde. Mě osobně víc zajímají hry s miniaturami, kde ať se mění edice jak chce, tak miniatury nezastarávají (ale stává se, že jsou použitelné ob edici).

0/0
21.3.2014 8:25
Foto

J39a43n 85L87i44n62h29a82r32t 3951513121405

CCG a TCG jsou synonyma.

Jo, hraní Magicu leze do peněz. Ale to spousta koníčků. :-)

0/0
21.3.2014 8:34
Foto

D54a47n88i94e35l 54B63e75d87r60n11í25č28e22k 4632879401714

U mnoho koníčků tu cenu pochopim (často to prostě levněji nejde). U MTG tu cenu nejde omluvit snad ničím.... Podobně jako miniatury do warhammeru, kde je cena podobný výsměch

0/0
21.3.2014 15:54
Foto

A79l74e68š 22H58o74l33i24n61s56k24ý 1228422942737

Věřím, že po vydání nové sady je možné balíček postavit za rozumný peníz (relativní pojem), cena karet stoupne až následně.

Je možné odprodat staré, které už v daném formátu není možné užít.

Zase tak horké to nebude, ale jsem jen hobby hráč MtG.

A v digitální podobě to snad je opravdu na jiné cenové úrovni.

0/0
21.3.2014 17:14
Foto

J37a76k88u84b 62B90r69o98u77l41í69k 5699321982413

Coraabii jsem hrál a v principu je to prachsprostá přebíjená (s pár mechanikami navíc). Po dvou dnech hraní založeno a zahozeno. Pro mě je HS 3x taková porce zábavy co Coraabia. Dynamičtější, rychlejší a intuitivnější.

+2/0
21.3.2014 8:18

Po čtyřicítce žijeme na vypůjčený čas, říká lékař David Sedmera

Premium Lidské tělo je velmi přesný a dokonalý mechanismus. V některých směrech až zázračný. Proč je však uspořádání těla...

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Shromáždění vlastníků jsou kvůli pandemii v ohrožení. Právník radí, co dělat

Premium Vyhlášení nouzového stavu komplikuje situaci společenstvím vlastníků bytových jednotek. Do konce roku musí totiž výbory...