Pátek 27. ledna 2023, svátek má Ingrid
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 27. ledna 2023 Ingrid

Diskuse k článku

RECENZE: Intelektuálové pryč, Far Cry 6 je stále jen úmyslně béčková akce

Kdo snad od nového dílu zavedené série stříleček v otevřeném světě čekal nějakou revoluci, bude rozhodně zklamán. Kdo se však chce jen královsky pobavit u vynikající akční hry, která sama sebe nebere příliš vážně, nemůže s šestým Far Cry sáhnout vedle.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

J24i83ř24í 19K68a18r42á91s73e36k 1613352552971

Jak mě minulé díly bavily, tak mě šestka nechytla vůbec. Jak píše Pavel Vančák. Zábava je to na pár hodin, ale pak už máte zbraně na max, ostatní vlastnosti skoro taky, umělá inteligence nepřátel na nule, nelogický spawny a když dokončíte jednu kapitolu, opakuje se všecko znovu :-( Ale protože jsem to trochu očekával, pořídil jsem hru v rámci Ubisoft+, takže těch pár stovek na měsíc hraní nelituju.

0/0
12.11.2021 9:41
Foto

P85a68v32e55l 53V56a93n65č23á49k 3674335244935

FC3 - 4 - 5 jsem si užil a hodiny atakovaly 100h / hra, to samé Assassin série nebo Cyberpunk, ale to je totální průšvih. 3-4/10 a ani více. Logika NPC je asi an úrovni batolete, vystřílený kamp se respawne jen jdete za plot sebrat z mrtvoly věci. Zbraně vylepšíte skoro na max hned na začátku a při přepadnuti zastrčeného postu, kde nikde nikdo a najednou je tu helikoptéra / tanky a vše ostatní hned za zády už máte jen osypky a pistolkou rozstřílíte tank na kusy ihned. Absence ukládání, takže kolikrát budete dělat to samé znovu a absence obtížnosti .... tohle za 59€ fakt nechcete.

0/0
15.10.2021 9:56
Foto

M71i40c80h89a86l 35J93u79r25á43s40e61k 9624518651617

V roce 2004 sem letěl do Irska za prací,vydělat peníze na dům pro mou rodinu..Byl jsem tam bez ženy,bez detí...Největší společnost mi tam dělal nově vyjítá pecka Far cry....Následovali další díly...hrál sem všechny...několikrát...defakto jsem zkoušel i jiné hry,ale žadná mne tak nebavila...nejhorší díl který mne vůbec nebaví ne jennovější Far Cry 6...paradoxně sem za něj zaplatil nejvíce peněz ze všech dilů...To kouzlo najít zabít nějaké zvíře proto abych si za něj mohl pořídit to nebo ono bylo to nejlepší co na hrách Far cry bylo....Tešil sem se na to až bude moje postava umět něco více...U Far cry 6 se netěším na nic...Jen se na to pěkně kouká..To je vše a to je na hru málo...Rv

0/0
12.10.2021 13:01
Foto

T57o92m27á94š 42B56u68r48d68a 6116693571697

Trochu to začíná připomínat Just Cause, otázka je jestli to je dobře.. :-)

0/0
11.10.2021 16:13
Foto

J73a51n 45P93u47l29e42c 4548717481305

Já jsem intelektuál a série Far Cry mě baví, včetně posledních dílů. :-)

+1/0
10.10.2021 8:58
Foto

J14a16k53u88b 25H90o93ř51á10k 8619917730

Pobavil mě kousek článku: Pokud vás hra nudí, pravděpodobně ji hrajete nudně :D takže pokud je hra nudná, je to chyba hráče? :D Vývojáři už se v dnešní době asi nemusí snažit aby byla hra zábavná

0/−1
8.10.2021 8:46
Foto

J61a25k71u41b 31B85o65h45o19n50ě91k 8945676259317

Koukám, že Ubisoft svojí "udělaj si sám" filosofii čím dál víc rozšiřuje.

Řešení úkolů? Navrhni si sám

Postup hrou? Navrhni si sám

Příběh? Vymysli si sám

Jaký tón má vlastně hra mít? Vyber si sám

Příští logický krok bude vykašlat se na hru a po vzoru Nintenda prostě vydat Far Cry Maker a hráči si vlastní hru udělají od začátku :-)

0/0
7.10.2021 10:10
Foto

R32o16b85i54n 96K89a35l12o78u33s76e17k 3277577185815

Náhodou grafika ubisoft her je vždy na špičkové úrovni. To je jedna z věcí, která se jim vytknout nedá. Far Cry 5, AC Origins, Far Cry 4, For Honor, všechny tyto hry mají grafiku na špičkové úrovni. Hlavně FC5 vypadá neskutečně pěkně

+3/−2
6.10.2021 22:06
Foto

F74r85a14n70t22i50š62e64k 68M96a13t96y30á32š 5773295771545

Mám 72 let a FC5 už hraju asi po páte.Fascinuje mě příroda i celá hra z perfektním příběhemˇ.Mám všechny FC,škoda že 1,2.už na mém PC nejede(grafika)rád bych si vše zahrál od jedničky.

+5/0
7.10.2021 9:51
Foto

M15a29r18t38i35n 23M91y18d53l77á47ř 6862117672

...no a třeba já jsem si FC5 neskutečně užil!!

+11/0
6.10.2021 19:24
Foto

J24a63k92u39b 27G60a93l45u90s41z30k38a 2980813132535

Souhlas, Montana byla nádherná R^

0/0
11.10.2021 14:17
Foto

K62a76r57o31l 46S59e89f77c14i95k 2836260805948

"autoři nepokusili posunout celý koncept o něco dál" - ok, ale kam dal? Fps hra s open world ma svoje hranice. Far Cry nikdy nebude simulator, RPG s fantasy svetem nebo cistokrevna cerna komedie. Far Cry je proste Far Cry, meni se prostredi, pribeh, postavy a zbrane. Tam to konci.

+7/0
6.10.2021 17:47
Foto

J19a14k98u48b 50B17o47h90o65n42ě56k 8785366819897

Tomu říkám optimismus :-)

Far Cry vypadá takhle, protože je tenhle koncept pořád populární. Až open world období skončí a přijde nějaká jiná móda, tak se Far Cry přesune do té nové módy a pojede dál, protože to je zavedená značka a je jednodušší udělat Far Cry RTS než zavádět novou značku.

Že přeháním? Ale vůbec ne, stačí se podívat na značky jako God of War nebo Tomb Raider.

+1/0
7.10.2021 10:16
Foto

K25a49r43o63l 98S47e24f89c94i62k 2126160305558

rozdil medzi prvym dilem God of War a poslednym + prvnim Tomb Raider a poslednym je presne rovnaky jako rozdil medzi Far cry 1 a Far Cry 6. Kdyz chcete radikalnou zmenu tak Far Cry musi zmenit zanr, ale pak to uz nebude ten klasicky Far Cry ale neco jiniho jako pri Assassins Creed

0/−1
7.10.2021 17:34
Foto

D39a62n75i67e98l 95S45o74b73o56t52a 9269324826680

Doufal jsem, že pruhy se zdravím nad hlavami NPC tu nebudou, ale bohužel... Trojku a čtyřku jsem kupoval v předobjednávce, pětku za víceméně plnou cenu, NewDawn jsem ani nehrál a u šestky počkám, až se dostane pod tisícovku. Tuhle sérii mám rád, kromě zmíněného ND jsem hrál vše, ale plnou cenu za několikrát použitý pytlík čaje platit nebudu. Je mi jasné, že se u hry budu bavit, ale už z principu jim prostě tolik peněz nedám.

+1/0
6.10.2021 17:28
Foto

M74a43r69t30i29n 59M67y62d59l20á65ř 6842587552

Ten pruh se zdravím se snad dá vypnout, doufám!

Tohle mě neskutečně vytáčí. Nechci hru, kde frajer v tilku snese dávku ze samopalu, protože má ještě dílek proužku nad hlavou!

0/0
6.10.2021 19:22
Foto

M82i24l41o30š 29K28r41u85m10p 2954707104

po každém díle si říkám, že další už hrát nebudu... a vždy to nakonec poruším...

+1/0
6.10.2021 16:49
Foto

M42i21l85o29š 29K21r67u80m46p 2644527234

a to jsem intelektuál!!!!

+5/0
6.10.2021 16:50
Foto

R30a79d77e57k 19Č91e76r48n36ý 8518523370354

Pěkná recenze. Hlavně odstavec začínající "Posmívat se sérii Far Cry..." s analogií třeba Seagalovek a připomínkou, že prodeje budou jistě velké a zábava také, tak kde je vlastně problém? :-) Je trefný. R^

0/0
6.10.2021 15:49
Foto

A35l13e97s 44K89a55r25e44l65a 1566406845297

80% 

+1/0
6.10.2021 14:47
Foto

R55a73d52e12k 77J75u76r16e97č61k18a 5517850782327

Těšil jsem se na nějaký návrat ke kořenům trojky, ale podle recenze se ta série opravdu ubírá úplně opačným směrem, než bych rád. Upuštění od RPG prvků, nesmysly typu cédéčkomet... ten se mohl hodil do New Dawn, ale tady mi to přijde úplně ujeté a někde jsem četl dokonce o propagaci LGBT+. U trojky jsem si nejvíce užil právě tu atmosféru, kdy se z ustrašeného kluka stává čím dál zkušenější zabiják, že každý mrtvý nepřítel znamenal expy a možnosti vylepšení skillů... Tohle bude poprvé, co si nákupu odložím na slevu, protože recenze mě dokonale odradila a po zklamání z pětky mám velké obavy, že tohle bude ještě horší.

+3/−4
6.10.2021 14:26
Foto

A76n31t90o67n57í93n 92Ž17o69h45a 2565190378786

Tak FC se nebere vážně, i když cedemet by se asi fakt hodil víc do New Dawn, tak i tady asi celkově zapadne, protože to není zdaleka jediná šílenost. Za mě škoda, protože jsem doufal ve vážnější pojetí jako ve FC2 (pro změnu).

Propagace LGBT nevím co přesně by tam mělo být, ale trochu mě vadí, že jen přítomnost LGBT v nějaké hře/knize/filmu se automaticky považuje za propagaci a "tlačenku". S tím nemůžu souhlasit, LGBT tu prostě je a pokud je implementováno nějak rozumně, tak je to zcela v pohodě. Proto třeba nechápu, proč to lidi vytýkají třeba Life is Strange 2, které na tom bylo vyloženě postavené. Pokud někoho takový příběh nezajímá, není nic jednoduššího, než to nehrát... Já jsem třeba rád, že je to zase další téma, které se sem-tam může zpracovat.

+7/0
6.10.2021 17:03
Foto

J63a32n 46M72a88l45ý 1125959344738

Mě právě znechucuje to přirovnání k parodii. Už u pětky jsem pěnil, když tam jezdily kamiony nebo lítala letadla s rotačákama. U trojky a a čtyřky se mi líbilo, že se pořád drželi při zemi. Ale s nějakým batohem plným raket fakt běhat nebudu.

+7/−1
6.10.2021 13:52
Foto

R76o60b28i36n 51K88a91l13o75u92s67e44k 3657727365355

To že u 5 ky byla jakási bojová letadla a trucky s m60 na střeše mi nevadilo, vždyť to bylo i u 4ky. Ve Far Cry 4 tam ty elitní jednotky měly namontovanou na autě i padesátku nebo granátomet. Ale ten raketový batoh "supremo" je dost praštěnej. Ale tak použít ho nemusíte.

0/0
6.10.2021 22:08
Foto

P61e66t81r 65Š30t65u49r36s43a 8380718787957

Na Far Cry je vidět, jak je ten svět her zrádný a hráči různí. Polovina lidí to bude hejtit a polovina lidí bude štěstím bez sebe a určitě to zase bude jedna z nejprodávanějších her minimálně za rok 2021.

Já osobně nemám moc rád série bez progresu a tak si jedině počkám na to, až to bude v nějaké fakt velké slevě a třeba za 19 EUR to koupím.

+9/0
6.10.2021 13:24
Foto

M42a30r79i95a27n 90B96e74n65č64a79t 4528521435444

Jsem rád, že jsi mi dal mínusko Honzo, když jsem tvrdil, že je to jen DLCčko, pořád stejná hra a teď si to nazval stejně. R^R^R^

+1/−11
6.10.2021 13:11
Foto

H22o27n23z17a 42S71r87p 9474483802388

nenazval jsem to DLC, je to plnohodnotná stand alone hra....

+8/−1
6.10.2021 13:17
Foto

M59a95r11i12a22n 76B32e15n26č23a71t 4978421415584

i DLC jsou samostatně spustitelný, třeba takový First Light od Infamous, Miles Morales, nebo tusim ze i Eternal DLC ?

Nebo taky poslednich 40 her od Ubisoftu :-)

+1/−2
6.10.2021 13:52
Foto

M84a65r38i73a80n 86B82e72n52č62a39t 4458101715324

V

0/−2
6.10.2021 13:53
Foto

T81o28n90í16k 14K86u43t21t54m75a86n15n 6743788502

Je dost rozdíl mezi DLC a stand-alone expanzí. Třeba Miles Morales není ani jedno. Naopak takový Blood Dragon je expanzí Far Cry 3 a First Light Light je taky stand-alone expanze.

+1/0
8.10.2021 15:37

Přes 30 let s Rusy. Nechtějí válku, ale víc nechtějí prohru, říká byznysman

Premium S Ruskem se Jiří Anderle poprvé seznámil v roce 1986, kdy jako turista navštívil Kavkaz. O deset let později začal do...

Největší zlo jsou cukry, tuky tělo potřebuje, říká výživový specialista

Premium Výživová doporučení se mění. Dokonce i tuky, které bývaly na černé listině, už jsou brány na milost a staly se součástí...

Fotbal se mění, Slavia také. Trpišovský exkluzivně o trendech i návratu Stancia

Premium Když se ve chvilce volna vyrazil projít po pískovcových útesech a díval se, jak do skal narážejí mořské vlny, hlavou mu...