Čtvrtek 22. října 2020, svátek má Sabina
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 22. října 2020 Sabina

Diskuse k článku

RECENZE: Zklamání roku? Fallout 76 zaujme jen virtuální tuláky

Fallout 76 měl nelehký úkol. Tvůrci hráčům naslibovali multiplayerovou hru, kterou si užijí i sólisté zvyklí hrát na vlastní pěst. Výsledná rozpolcenost je bohužel dost znát. Krajinu Západní Virginie je sice radost prozkoumávat, ale nucené online hraní si tu vybralo krvavou daň, která je zbytečně vysoká.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

D90a58v65i41d 30H50u56s76t71á76k 5183166635565

Mě by zajímalo podle čeho se generujete číselné hodnocení. Pokud je to v %, tak bych očekával, že 100% je naprosto dokonalá hra, 50% je průměrná hra atd. Může mi prosím někdo vysvětlit, jak může silně podprůměrná hra (hovořím samozřejmě o stavu ke dni vydání, nehodnotím to, jak bude hra vypadat za rok nebo za dva) dostat hodnocení jako lehce nadprůměrná hra? To se bojíte říct pravdu? Tak tam nepište čísla žádný a jen nechte slovní komentář. Přiznám se, že si momentálně nevybavuju, jestli jste nějaké hře někdy dali hodnocení menší než 50%....

+3/0
28.11.2018 18:12
Foto

P52a60v47e88l 44K97a33f31k77a 9824137951578

Tak i na metacritics to má v rámci hodnocení odborných periodik 54, takže těch 60 tady není nic extra mimo.

Jinak za poslední dva měsíce:

Kursk- 30%

Carnival Games- 20%

Nový Larry- 40%

Nickelodeon Kart Racers - 40%

DLC ke Kingdom Come- 40%

SNK Heroines- 40%

0/0
29.11.2018 7:57
Foto

J23i16ř91í 42D89u82š88e30k 8182971901323

To DLC na kingdom come bych neřadil. To bylo hodnoceno na základě toho že tam byl bug který nespustil velkou část příběhové kampaně který ihned opravili.

0/0
29.11.2018 8:51
Foto

J59i81ř33í 30D31u55š35e68k 8452871731503

To je jako říct že průměrný žák má samé trojky.

0/0
29.11.2018 8:45
Foto

M53a86r69t45i93n 10L52i35b37i18š 3662938828560

To asi ne, ale mohlo by se říct, že průměrná žákyně má trojky ;-)

+2/0
29.11.2018 15:26
Foto

M98i18c71h33a91l 78W23e68i23d51i96n62g41e94r 2398555143354

to je jako že lgbbtqqiaap má samé trojky :-D

0/0
30.11.2018 1:35
Foto

P45a55t47r88i40k 62S91p10i41t96z49b13a81r25t 1574966624565

Kopíruju z mého předchozího příspěvku:

On fallout 76 není špatná hra jako taková. Dokážete si ho užít. Za předpokladu že se uplně odprostíte od faktu, že to má být fallout. Je to takové lehce nadprůměrné na Bethesdu málo zabugované (bugů je dost ale na Bethesdu je tohle minimum) pohráníčko které si kupodivu užijete jak sólo (i když alespoň s jedním kamarádem je to mnohem větší prča).

Musím říct že objevování lokací je docela sranda, když jste skutečný hráč RPG a ty terminály si fakt čtete, nejste typický grinder co jen lootí a lootí. Jako příklad uvedu čtení terminálu fanouškovské pošty u Mistress of Mystery. U momentu kdy jí tam nějaká feministka vyčítá jak je to sexistické a dehonestující pro ženy že to je "milenka tajemství" jsem se chlámal smíchy. A takových momentů bylo více.

Nechápu absenci jakýchkoliv lidských NPC, proč místo robotů tam nemohli být prostě lidi? Trošku to ničí ponoření do toho světa když víceméně se všechno skoro "už stalo a vy jen jdete po stopách". Což v případě čtení terminálu toho, co se třeba dělo před válkou je super, ale celý svět na tom postavený trošku pokulhává. ALE tohle se může ještě změnit žejo, není problém přidat lidská NPC časem.

k PVP se vyjadřovat nebudu, protože je broken a pokud ho nezmění, tak se ho ani s výjimkou zabírání public workshopů zůčasťnovat nebudu.

Dále mi vadí, že kvůli konzolím je strašně malý limit hráčů na serveru. PC by klidně zvládl 50-100 lidí.

Na PC verzi je naprosto tragické, že si nemohu nabindovat všechny klávesy, jak chci já kvůli tomu že jde jen o port z konzole (což lze ale vyřešit keybinderem) a že nejde push to talk (opět protože jde o port z konzole) ale to prý údajně mají díkybohu přidat.

Co bych tomu ještě vytkl je drzost Bethesdy si za tohle účtovat plnou cenu, protože tohle mělo vyjít jako DLCčko k F4ce za 10-15 euro.

Ve zkratce: Fallout 76 není uplně špatná hra ale je to nejhorší fallout v historii (ano, horší než Fallout BoS) a důkaz, že Bethesda nepochopila, o čem vlastně Fallout je.

0/0
28.11.2018 13:27
Foto

P54a76t73r32i52k 89S55p74i16t48z95b27a89r81t 1694766634295

A ještě dodám, že následující 2 updaty co mají přijít ukazují, že Bethesda alespoň naslouchá radám fanoušků a řeší to, co hráčům vadí. (Na rozdíl od ActivisionBlizzardu)

Takže se asi ptáte: Proč to vůbec proboha hraješ?

A na to vám odpovim: protože tam vidim potenciál do budoucna. Kdybych ho neviděl, už dávno si zažádam o refund.

+2/0
28.11.2018 13:30
Foto

M98a76r74t82i88n 95V97a20n25ě87č50e17k 4633308162125

Zdá se to jenom mě, nebo je to ok začátku hokus pokus, tak to zkusíme co to udělá a nechcem do toho narvat moc peněz :-)

+2/−3
27.11.2018 18:54
Foto

J23o78s69e49f 98P91o23k72o19r39n63ý 6422309474821

Ty asi nemáš moc povědomí o herním vývoji. Tohle stálo hoooodně peněz.

0/−3
28.11.2018 14:35
Foto

D48a82v23i73d 60H56u65s58t43á12k 5823906545985

No to právě nestálo. Engine měli hotovej, s ním nic nedělali. Jen udělali mapu, par novejch potvor, par zbraní, přidali starej siťovej kód a hotovo. Vydávaj to za novou hru. Uznávám, že s tou mapou si práci dali, ale oproti nový hře je to stálo jen zlomek peněz. Proto taky zrušili NPC aby se s tím nemuseli zdržovat. Kdyby tu mapu dali jako DLC do F4, tak bych si to klidně koupil. Ale tohle je čistá tragédie. A ke všemu ten paskvil vydávali za AAA titul a chtěli za to 60 euro. To je prostě nehorázná drzost. I když pak dali slevu (asi aby ještě víc naštvali skalní fanoušky co si to koupili předražený) tak si zasloužej, aby na tom prodělali kalhoty...i když se obávám, že díky malejm nákladům budou přinejhorším na nule...

+2/0
30.11.2018 22:14
Foto

M45i82c47h29a42l 70W83e50i56d54i69n22g41e62r 2508235593374

Mě to zatím baví... jenom ty disconnecty mě lehce vadí....

0/0
27.11.2018 17:06
Foto

A11n24t89o60n96í70n 72H10o39l87í25k 8497633194740

Tak ESO pri vydani taky bylo desne zklamani. A udrzeli se. Fanousky si nasli.

Je teda ale nutno rict, ze tohle je vyrazne v horsim stavu nez bylo ESO, zejmena po strance bugu.

0/0
27.11.2018 16:02
Foto

M53a76g68d78a 91M73i92c23h35e50l60f32e46i96t38o56v28á 3224320924821

Hmm, mne to zni dobre, tak to zkusim. Jsem solo hrac a miluju survivaly - i kdyz hadam, ze na ARK to asi nedosahne :) A ty mouchy (nemoznost take all z mrtvoly, nemoznost znovu vybudouvat camp jak tu nekdo psal a tak), ktere to v te survival rovine porad ma SNAD jeste poladi nejaky pristi patch.

0/0
27.11.2018 15:19
Foto

P36a44v52e59l 13K91a17f74k74a 9124777101428

Velmi hezká recenze R^

+2/−1
27.11.2018 14:49
Foto

M48i88l57o10š 33K85r50u91m52p 2624687234

A vyhrál tedy nějaký nešťastník tenhle produkt v té vaší soutěži? Upřímnou soustrast

+3/0
27.11.2018 13:19
Foto

P53a87v17e93l 41K23a28f65k25a 9494837601148

Koukal jsem přímo do toho článku kde ta soutěž byla vyhlášena a tři výherci jsou tam zmíněni :)

0/0
29.11.2018 7:59
Foto

M26o70n24i22k91a 11S70k73a46l72o51v16á 8365690686336

Nevíte někdo, dá se to hrát ve dvou na jednom PS4 (se dvěma ovladači)?

0/0
27.11.2018 11:33
Foto

M69a81r56i45a64n 71B78e87n19č59a62t 4928491385314

Nehratelné je to i pro jednoho, natož ve dvou :D :D :D

+1/0
27.11.2018 15:37
Foto

M27a42r87i40a83n 78B28e15n88č27a16t 4278281475694

Chci říct... bude lepší, když přítelkyni raději zbičujete, než ji potrestat tímto...

+3/0
27.11.2018 15:37
Foto

A71l40e71k29s59e77j 14M71e94l66n18y31k 8719630785523

Predstava bicovani pobavilaR^, ale jak vite, ze Monika ma pritelkyni, ne pritele?

+2/0
28.11.2018 10:28
Foto

J40i58ř42í 66J37u18ř63i78c16a 2628643371

No, hraje hry. ;-D

+2/0
28.11.2018 12:00
Foto

M96o94n98i48k26a 88S98k83a87l76o43v63á 8195210256766

Jste vtipní, pánové ;-D;-D. Fallout si velmi přejí synové mé přítelkyně (byť jsem se jim to snažila rozmluvit), aby teda bylo jasno. A furt jsem se nedozvěděla, jestli to jde anebo ne :-)

0/0
28.11.2018 14:00
Foto

J14a35k86u55b 56B60o78h19o63n68ě62k 8195756439317

Vzhledem k tomu, že by to vyžadovalo split screen, tak docela pochybuju.

0/0
27.11.2018 15:46
Foto

J64a77k65u55b 15M67a33r42t94i30n24í43k 1288439640612

60 % je nezasloužených. Koupil jsem v předprodeji, mám nahraných 100 hodin a jistě jich ještě dost přidám, ale osobně dávám 30 %. Hra zklamává v každém ohledu, ať už vás ve Falloutu 76 láká jakákoliv stránka věci - PvP / PvE / příběh / survival / lore / C.A.M.P. / kooperace. Žádná z vyjmenovaných sekcí není dotažená, hra je celkově nudná a nenabízí zajímavý endgame, množství bugu a glitchů je i na Bethesdu neskutečně vysoké, o disconnectech nemluvě. Velký špatný.Rv

+5/−1
27.11.2018 11:30
Foto

J11a30k17u32b 55N82a55v72a38ř41í88k 5713827662442

Hra je nudná a "mám nahraných 100 hodin"? Zajímavá kombinace :)

+9/0
27.11.2018 12:58
Foto

J15a31k30u37b 95M84a77r29t55i88n90í67k 1228909970762

Ani ne, mnoho her je založených na vývoji, kdy je hra tím zajímavější, čím dál v ději se nacházíte. Proto mám nahráno mnoho hodin, protože pořád doufám, že se něco takového objeví i zde. Bohužel tomu teď moc nadějí nedávám, možná pokud bude Bethesda usilovně opravovat co se dá, pak třeba za rok to bude o něčem jiném. Já jsem fanda Falloutu a proto se za těch 60$ snažím ze hry vyždímat co se dá. A krajina je to úchvatná, průzkum nějaké ty hodiny zabere. Problém je v tom, jak málo toho člověk objeví ;-)

+2/0
27.11.2018 13:25
Foto

J87a56k46u17b 36M29a69r92t32i87n93í72k 1478339270212

Navíc 100 hodin v open-world hře není nic zvláštního. Ve Falloutu 4 mám 600 hodin a to není multiplayer a mapa má čtvrtinovou rozlohu. F76 má mít mnohaletou podporu a vývoj, takže rozhodně cílí na tisíce hodin, které by se v tom světě měly dát strávit. Není to typově hra, kterou má člověk projít za 30 hodin a být s ní hotov. Pokud má být braná jako MMO, pak 100 hodin je jen čas, který by měl hráče dostat do endgame, která v aktuálním modelu F76 chybí nebo je žalostně nezáživná a repetitivní.

0/0
27.11.2018 14:16
Foto

J73a91k28u57b 50N24a19v71a19ř61í94k 5403567152662

Tak to jste velmi trpělivý člověk :) Pokud mě něco nebaví, rozhodně tomu nevěnuji 100 hodin svého života :) Osobně vkládám dost nadějí do postupného upgrade - věřím, že se vývojáři pochlapí a hru dotáhnou. Nakonec, jde jim o hodně.

+2/0
28.11.2018 9:44
Foto

J26a91k34u62b 51M22a73r21t26i37n57í88k 1718679660542

Jak říkám, tím že jsem do toho titulu investoval penízky a tím, že mě tento typ her a Fallout série jako taková velice baví, tak rozhodně tomu čas věnuji (minimálně abych věděl co a proč kritizuji :-)) Také věřím, že se F76 vylepší časem, ale v tom je právě ten problém - pokud se má hra vylepšit časem, má jít o early-access nebo betu, ne full release. Pokud by to Bethesda správně označila, takovýto humbuk okolo nedodělků by se nekonal.

0/0
28.11.2018 10:11
Foto

J63i70ř43í 27D96u81š35e66k 8362601151593

Haha v Dayz mám 3800 hodin a doslova mě sere. To není zábava to je diagnoza :-D

0/0
29.11.2018 8:47
Foto

J30a62k53u10b 97B35o51h60o73n21ě10k 8825266139557

Ono by to asi nemuselo být tak špatné. Osobně nemám nic proti tomu, udělat Fallout jinak a pojmout to jako objevování trosek původní civilizace těmi prvními, co otevřeli Vault. Rozhodně bych se nerozčiloval nad tím, že nevyšlo klasické RPG, ale něco jako survival onlinovka, pokud by to bylo udělané dobře. Třeba aspoň udělat prostředí tak nepřátelské, smrt tak zásadní problém nebo prostě nějako bonusy za hru ve skupině, že by se hráči sami chtěli spojovat do cca 3-5 členných skupinek a postupovat společně.

Nejasný cíl už dokázal zabít dost her a čekal bych v tomhle trochu větší prozíravost.

+8/−1
27.11.2018 10:43
Foto

M89a83r68t55i11n 75J43u96r57c30o 5479398647854

Hru mám vcelku rád ale dodal bych jednu velikou nepříjemnost. Se stavbou obydlí v C.A.M.P. si dávám dosti práce, hoďku dvě strávím vybavováním a laděním na přesné místo na mapě ideálně někde na jezírku. Pak se jednoho krásnýho dne připojím do hry, C.A.M.P. nikde a vidím, že jsem na serveru, kde má na stejném místě jiný hráč svůj domov. To by nebyl ani tak problém, byli jsme na to upozorněni ještě před vydáním.. Logicky by člověk opustil a vyhledal jiný server.. Chyba.. C.A.M.P. vám i na jiném serveru zůstane schovaný a nevybuduje se budova předchozí podoby zkrátka zůstane jako "stored", tudíž pokud máte jako já domov napojený přesně třeba na nějaký kámen či vytvořené molo do jezírka, nikdy už to nepostavíte zpět a musíte začít odznovu..

+4/−2
27.11.2018 10:33
Foto

J73a42k88u67b 72M23a90r85t96i25n60í66k 1828389600242

přesné, velmi tomu nepomáhá fakt, že při snaze postavit vše znovu hra nedovolí hráči stavět na většině podkladů kvůli "floating" objektům nebo snaze stavět přes jiný objekt ve hře (třeba kámen). Takže i pokud si člověk uloží blueprint celé budovy, stejně ji na stejném místě nemůže postavit a musí jej rozložit a začít od nuly.

+1/0
27.11.2018 11:38
Foto

J52a42k38u36b 34M90a91r63t57i38n81í32k 1878249330912

Update 11.12. bude řešit problém s odstraněním CAMPu, pokud hráč logne do světa, kde už na jeho místě má camp někdo jiný a bude možnost nechat se přepipojit do jiného serveru, kde nebude camp kolidovat.

https://www.reddit.com/r/fo76/comments/a0veqq/communication_moving_forward/

0/0
27.11.2018 20:26
Foto

V97i19t 96O28t86a94h33a11l 5405930859324

Nucený multiplayer znamena pro mne 30 a více % dolů z hodnocení a prakticky znamená, že to hrát nebudu.

Volitelný multiplayer s pár přáteli v instanci ok - s jistotou že mi tam nevleze někdo, koho tam nechci. Ideálně s možností hrát solo když nemám náladu "se socializovat".

Nechápu kde všichni markeťáci berou toi pochybnou představu, že hra může být zábavná a dobře se prodávat jen tehdy, když v ní potkáváte random lidi z celého světa pro povinnou socializaci.

+23/−1
27.11.2018 10:18
Foto

J89a98k32u15b 24M62a57r84t19i72n29í29k 1418969410482

Navíc třeba v Evropě narazíte na problém, který asi amerika nezná - rozdílný jazyk. Pokud ve hře potkáte dvojici co se baví německy, další rusky a vy umíte kromě češtiny "jen" anglicky, tak si stejně nepokecáte a jen vám to pocit ze hry zhorší.

+3/0
27.11.2018 11:41
Foto

J67o90s94e36f 42Č34i84h86á85k 7871419950226

Na YouTube má hráč hezké hodnocení Falloutu 76. Je to velmi špatná hra, nikomu ji nemohu doporučit, ale nemůžeme ji přestat hrát :-)

+11/−1
27.11.2018 7:34
Foto

V51l17a19d73i23s71l42a74v 26Ž30i31d66e12k 3688700880

Asi chce z toho mít takový No Man's Sky. :)

0/0
6.12.2018 17:26
Foto

T56o88m55á15š 11D12u35š79e91j72o12v66s36k92ý 3727543477200

Je jasné už od oznámení na E3, že Bethesda šlápla vedle.

Udělat z jednoho z nejlepších příběhových RPG "MultiplayerovýRádobyMinecraft" (miluju Minecraft) chce opravdu odvahu. Doufám, že jim to fanoušci Falloutu v rámci prodejů vysvětlí dostatečně na to, aby to pochopili. (Já vím, je to jejich značka, mohou si s ní dělat co chtějí a nemusím to kupovat a hrát ... Ale já jsem s tím "světem" od začátku, mám ho rád a není mi jedno co se s ním děje. :-/)

Přitom je spousty možností jak ve značce pokračovat dál bez neustálého opakování a klišé. Válka přece nebyla jen v Americe. Co se stalo v Evropě? Co v Rusku? A co v ostatních zemích, kde neměli Valuty pro svoji ochranu? Je tam možnost spousty nových příběhů, konspirací, bojů o moc a hlavně jiný vývoj, než byl v prvních Falloutech. (Vašim cílem by klidně mohlo být dostat se zpátky do Ameriky, aby to vzali za vlastní i Američané.:-P )

Škoda. :-(

PS: 60% se mi zdá taky celkem dost (na to co je napsáno v recenzi), ale co čekat od (jak říká autor) "... zapřisáhlého fanouška liduprázdných walking simulátorů ..." :-);-)

+19/−4
27.11.2018 7:34
Foto

M95a11r85t53i25n 75M20a80i64k32s33n47a84r 3454383808832

Na Rusko je prakticky Metro franšíza :D

+1/0
27.11.2018 9:59
Foto

J84a16k25u29b 78M15a52r47t30i97n86í37k 1158349300792

E3 rozhodně vyvolalo pochyby ohledně směřování Fallout série, nicméně F76 klidně mohl být hitem a pokud ne hitem, tak alespoň kvalitní vedlejší hrou z Fallout série. Bethesda bohužel trestuhodně odflákla prakticky všechny aspekty hry, které mohly hráče lákat. Přijde mi, jako kdybych si koupil zájezd k moři a místo dovolené mě někdo zavřel do místnosti s fotkami z daného letoviska. Je vidět potenciál, který ta hra má, ale nic není dotažené, do ničeho se člověk nemůže pořádně pohroužit, aniž by nenarazil na nedotažené myšlenky a bugy. A to nemluvím o absenci NPCs, která dělá z počítačové hry prakticky četbu knížky ve virtuálním prostředí. 0 rozhodnutí, 0 následků, 0 vývoje charakteru. Přečtěte si, jak někdo žil a umřel. Konec. a Bacha, zatímco jsi četl se vedle spawnuli 3 supermutanti a asi brzo umřeš. ;-D

+6/0
27.11.2018 12:31
Foto

J57a53r93e77k 75W33o33l81f 5630279880

To hodnocení je trošku přepálený ne??

+8/−4
27.11.2018 5:48
Foto

J50a20n 87P26e60s20l 7721930494931

Co srovnání s Destiny 2? Konceptuálně mi to připadá jako podobná hra, v Destiny 2 ale míchání singleplayeru s multiplayerem dle mého soudu funguje na výbornou.

0/0
27.11.2018 4:53
Foto

M71a75r12t98i26n 19M51a89i11k16s78n38a68r 3194213158982

Ty jo, když jsem četl o Destiny 2 tak mi to přišlo jako divnej koncept... no už mam 50 level a hltám tam dějovou linku a nadšeně plním ukoly!

+1/0
27.11.2018 10:00
Foto

J29a67n 26P73e19s89l 7871910374561

Já právě taky a tahle recenze mi to připomněla, tak si říkám, že třeba to nebude všechno tak špatný jak recenze říká.

0/0
27.11.2018 15:36
Foto

J14a47n 42K43ř58e27p80e41l43a 4529878746277

Mi to nedá se nezeptat, i po té kritice která se mi z článku zdála silnější než klady hodnotíte hru lehce nadprůměrně?

+9/−1
27.11.2018 1:19
Foto

J54a52k94u17b 77Ž45e21ž68u58l43e 1457632147601

Ano, pan Dušejovský mě celkem vystihl.:-) Hodnocení není přesná matematika, hře jsem trochu přidal, protože ten celkově lepší pocit pramenící z průzkumu detailního světa a starání se o bezprostřední věci u mě převýšil zklamání z jednotlivých nedostatků a online režimu. Snažil jsem se to vysvětlit v závěru recenze. Na Fallout je 60 procent každopádně pořád dost málo :-(

+4/0
27.11.2018 8:19
Foto

J12a44n 28K97ř60e82p75e91l71a 4299748446857

No tak nějak jsem očekával, že v hodnocení se máte vyvarovat v maximální možné míře subjektivním pocitům právě jako je "jsem fanoušek a trochu tomu přilepším", protože se k tomu dostane člověk neznalý série fallout a může ho to zmást. Záměrně jsem výše psal hodnoceni protože recenze je velmi kvalitní, ale hodnocení k ni není adekvátní.

+1/0
27.11.2018 9:12
Foto

O44n93d59ř55e34j 59S47e38k96e31r39a 1577906926109

To by podobné post-kultovní pokusy musely mít hodnocení dvě, nebo spíš tři - objektivní pohled, "fanoušek" a "naštvaný fanoušek".:-)

+1/0
27.11.2018 9:37

Po čtyřicítce žijeme na vypůjčený čas, říká lékař David Sedmera

Premium Lidské tělo je velmi přesný a dokonalý mechanismus. V některých směrech až zázračný. Proč je však uspořádání těla...

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Shromáždění vlastníků jsou kvůli pandemii v ohrožení. Právník radí, co dělat

Premium Vyhlášení nouzového stavu komplikuje situaci společenstvím vlastníků bytových jednotek. Do konce roku musí totiž výbory...