Diskuse k článku

RECENZE: Zklamání roku? Fallout 76 zaujme jen virtuální tuláky

Fallout 76 měl nelehký úkol. Tvůrci hráčům naslibovali multiplayerovou hru, kterou si užijí i sólisté zvyklí hrát na vlastní pěst. Výsledná rozpolcenost je bohužel dost znát. Krajinu Západní Virginie je sice radost prozkoumávat, ale nucené online hraní si tu vybralo krvavou daň, která je zbytečně vysoká.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

 0
Jste přihlášen jako


Toto opatření slouží jako ochrana proti webovým robotům.
Při zapnutém javaskriptu se pole vyplní automaticky.

Zbývá 2000 znaků nebo 10 odstavců.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

D29a16v49i69d 72H35u79s71t46á72k 5573826915535

Mě by zajímalo podle čeho se generujete číselné hodnocení. Pokud je to v %, tak bych očekával, že 100% je naprosto dokonalá hra, 50% je průměrná hra atd. Může mi prosím někdo vysvětlit, jak může silně podprůměrná hra (hovořím samozřejmě o stavu ke dni vydání, nehodnotím to, jak bude hra vypadat za rok nebo za dva) dostat hodnocení jako lehce nadprůměrná hra? To se bojíte říct pravdu? Tak tam nepište čísla žádný a jen nechte slovní komentář. Přiznám se, že si momentálně nevybavuju, jestli jste nějaké hře někdy dali hodnocení menší než 50%....

+3/0
28.11.2018 18:12

P18a77v14e77l 17K43a34f10k67a 9644217181948

Tak i na metacritics to má v rámci hodnocení odborných periodik 54, takže těch 60 tady není nic extra mimo.

Jinak za poslední dva měsíce:

Kursk- 30%

Carnival Games- 20%

Nový Larry- 40%

Nickelodeon Kart Racers - 40%

DLC ke Kingdom Come- 40%

SNK Heroines- 40%

0/0
29.11.2018 7:57

J50i30ř15í 60D50u31š72e36k 8962871461913

To DLC na kingdom come bych neřadil. To bylo hodnoceno na základě toho že tam byl bug který nespustil velkou část příběhové kampaně který ihned opravili.

0/0
29.11.2018 8:51

J89i53ř22í 63D90u92š31e57k 8892441671563

To je jako říct že průměrný žák má samé trojky.

0/0
29.11.2018 8:45

M12a82r64t93i29n 48N83o58v63ý 3402398508410

To asi ne, ale mohlo by se říct, že průměrná žákyně má trojky ;-)

+2/0
29.11.2018 15:26

M21i17c61h29a26l 20W89e67i85d26i88n21g46e76r 2718885603154

to je jako že lgbbtqqiaap má samé trojky :-D

0/0
30.11.2018 1:35

P15a62t57r57i66k 65S77p17i58t14z87b38a59r24t 1704316784855

Kopíruju z mého předchozího příspěvku:

On fallout 76 není špatná hra jako taková. Dokážete si ho užít. Za předpokladu že se uplně odprostíte od faktu, že to má být fallout. Je to takové lehce nadprůměrné na Bethesdu málo zabugované (bugů je dost ale na Bethesdu je tohle minimum) pohráníčko které si kupodivu užijete jak sólo (i když alespoň s jedním kamarádem je to mnohem větší prča).

Musím říct že objevování lokací je docela sranda, když jste skutečný hráč RPG a ty terminály si fakt čtete, nejste typický grinder co jen lootí a lootí. Jako příklad uvedu čtení terminálu fanouškovské pošty u Mistress of Mystery. U momentu kdy jí tam nějaká feministka vyčítá jak je to sexistické a dehonestující pro ženy že to je "milenka tajemství" jsem se chlámal smíchy. A takových momentů bylo více.

Nechápu absenci jakýchkoliv lidských NPC, proč místo robotů tam nemohli být prostě lidi? Trošku to ničí ponoření do toho světa když víceméně se všechno skoro "už stalo a vy jen jdete po stopách". Což v případě čtení terminálu toho, co se třeba dělo před válkou je super, ale celý svět na tom postavený trošku pokulhává. ALE tohle se může ještě změnit žejo, není problém přidat lidská NPC časem.

k PVP se vyjadřovat nebudu, protože je broken a pokud ho nezmění, tak se ho ani s výjimkou zabírání public workshopů zůčasťnovat nebudu.

Dále mi vadí, že kvůli konzolím je strašně malý limit hráčů na serveru. PC by klidně zvládl 50-100 lidí.

Na PC verzi je naprosto tragické, že si nemohu nabindovat všechny klávesy, jak chci já kvůli tomu že jde jen o port z konzole (což lze ale vyřešit keybinderem) a že nejde push to talk (opět protože jde o port z konzole) ale to prý údajně mají díkybohu přidat.

Co bych tomu ještě vytkl je drzost Bethesdy si za tohle účtovat plnou cenu, protože tohle mělo vyjít jako DLCčko k F4ce za 10-15 euro.

Ve zkratce: Fallout 76 není uplně špatná hra ale je to nejhorší fallout v historii (ano, horší než Fallout BoS) a důkaz, že Bethesda nepochopila, o čem vlastně Fallout je.

0/0
28.11.2018 13:27

P68a37t73r34i77k 88S26p66i74t81z82b70a22r68t 1134356334865

A ještě dodám, že následující 2 updaty co mají přijít ukazují, že Bethesda alespoň naslouchá radám fanoušků a řeší to, co hráčům vadí. (Na rozdíl od ActivisionBlizzardu)

Takže se asi ptáte: Proč to vůbec proboha hraješ?

A na to vám odpovim: protože tam vidim potenciál do budoucna. Kdybych ho neviděl, už dávno si zažádam o refund.

+2/0
28.11.2018 13:30

M82a63r49t94i51n 18V60a85n79ě57č65e74k 4503248972855

Zdá se to jenom mě, nebo je to ok začátku hokus pokus, tak to zkusíme co to udělá a nechcem do toho narvat moc peněz :-)

+2/−3
27.11.2018 18:54

J30o32s40e80f 84P68o41k10o90r94n33ý 6872909284351

Ty asi nemáš moc povědomí o herním vývoji. Tohle stálo hoooodně peněz.

0/−3
28.11.2018 14:35

D34a90v83i47d 25H45u73s85t64á72k 5913186685105

No to právě nestálo. Engine měli hotovej, s ním nic nedělali. Jen udělali mapu, par novejch potvor, par zbraní, přidali starej siťovej kód a hotovo. Vydávaj to za novou hru. Uznávám, že s tou mapou si práci dali, ale oproti nový hře je to stálo jen zlomek peněz. Proto taky zrušili NPC aby se s tím nemuseli zdržovat. Kdyby tu mapu dali jako DLC do F4, tak bych si to klidně koupil. Ale tohle je čistá tragédie. A ke všemu ten paskvil vydávali za AAA titul a chtěli za to 60 euro. To je prostě nehorázná drzost. I když pak dali slevu (asi aby ještě víc naštvali skalní fanoušky co si to koupili předražený) tak si zasloužej, aby na tom prodělali kalhoty...i když se obávám, že díky malejm nákladům budou přinejhorším na nule...

+2/0
30.11.2018 22:14

M10i41c68h72a36l 48W79e93i52d11i24n32g48e14r 2558845723934

Mě to zatím baví... jenom ty disconnecty mě lehce vadí....

0/0
27.11.2018 17:06

A60n31t41o82n65í75n 82H49o56l46í75k 8177923594710

Tak ESO pri vydani taky bylo desne zklamani. A udrzeli se. Fanousky si nasli.

Je teda ale nutno rict, ze tohle je vyrazne v horsim stavu nez bylo ESO, zejmena po strance bugu.

0/0
27.11.2018 16:02

M10a89g63d64a 24M63i79c54h40e48l81f33e91i96t68o40v78á 3984960574461

Hmm, mne to zni dobre, tak to zkusim. Jsem solo hrac a miluju survivaly - i kdyz hadam, ze na ARK to asi nedosahne :) A ty mouchy (nemoznost take all z mrtvoly, nemoznost znovu vybudouvat camp jak tu nekdo psal a tak), ktere to v te survival rovine porad ma SNAD jeste poladi nejaky pristi patch.

0/0
27.11.2018 15:19

P67a26v74e91l 88K86a91f43k27a 9444187631598

Velmi hezká recenze R^

+2/−1
27.11.2018 14:49

M48i23l91o30š 57K39r80u76m10p 2444837524

A vyhrál tedy nějaký nešťastník tenhle produkt v té vaší soutěži? Upřímnou soustrast

+3/0
27.11.2018 13:19

P89a52v86e16l 95K18a95f12k34a 9414727871718

Koukal jsem přímo do toho článku kde ta soutěž byla vyhlášena a tři výherci jsou tam zmíněni :)

0/0
29.11.2018 7:59

M34o76n87i21k22a 14S72k69a42l57o54v47á 8585500666766

Nevíte někdo, dá se to hrát ve dvou na jednom PS4 (se dvěma ovladači)?

0/0
27.11.2018 11:33

M69a66r81i89a49n 98B43e15n37č31a35t 4228611355164

Nehratelné je to i pro jednoho, natož ve dvou :D :D :D

+1/0
27.11.2018 15:37

M50a13r57i33a62n 92B64e87n40č20a81t 4578931415674

Chci říct... bude lepší, když přítelkyni raději zbičujete, než ji potrestat tímto...

+3/0
27.11.2018 15:37

A47l66e38k34s64e73j 90M96e32l35n42y82k 8839890775603

Predstava bicovani pobavilaR^, ale jak vite, ze Monika ma pritelkyni, ne pritele?

+2/0
28.11.2018 10:28

J18i17ř51í 14J44u10ř27i14c83a 2148783501

No, hraje hry. ;-D

+2/0
28.11.2018 12:00

M78o66n51i49k72a 69S83k67a82l36o69v41á 8585150356966

Jste vtipní, pánové ;-D;-D. Fallout si velmi přejí synové mé přítelkyně (byť jsem se jim to snažila rozmluvit), aby teda bylo jasno. A furt jsem se nedozvěděla, jestli to jde anebo ne :-)

0/0
28.11.2018 14:00

J29a19k80u96b 62B59o73h50o52n36ě32k 8465496349507

Vzhledem k tomu, že by to vyžadovalo split screen, tak docela pochybuju.

0/0
27.11.2018 15:46

J59a94k50u28b 64M82a92r19t24i16n19í77k 1808469190552

60 % je nezasloužených. Koupil jsem v předprodeji, mám nahraných 100 hodin a jistě jich ještě dost přidám, ale osobně dávám 30 %. Hra zklamává v každém ohledu, ať už vás ve Falloutu 76 láká jakákoliv stránka věci - PvP / PvE / příběh / survival / lore / C.A.M.P. / kooperace. Žádná z vyjmenovaných sekcí není dotažená, hra je celkově nudná a nenabízí zajímavý endgame, množství bugu a glitchů je i na Bethesdu neskutečně vysoké, o disconnectech nemluvě. Velký špatný.Rv

+5/−1
27.11.2018 11:30

J39a73k29u83b 73N32a80v86a29ř91í11k 5963457462472

Hra je nudná a "mám nahraných 100 hodin"? Zajímavá kombinace :)

+9/0
27.11.2018 12:58

J28a58k84u19b 46M18a86r69t23i35n10í66k 1908539800922

Ani ne, mnoho her je založených na vývoji, kdy je hra tím zajímavější, čím dál v ději se nacházíte. Proto mám nahráno mnoho hodin, protože pořád doufám, že se něco takového objeví i zde. Bohužel tomu teď moc nadějí nedávám, možná pokud bude Bethesda usilovně opravovat co se dá, pak třeba za rok to bude o něčem jiném. Já jsem fanda Falloutu a proto se za těch 60$ snažím ze hry vyždímat co se dá. A krajina je to úchvatná, průzkum nějaké ty hodiny zabere. Problém je v tom, jak málo toho člověk objeví ;-)

+2/0
27.11.2018 13:25

J13a42k80u92b 71M29a49r75t37i23n62í97k 1728819950722

Navíc 100 hodin v open-world hře není nic zvláštního. Ve Falloutu 4 mám 600 hodin a to není multiplayer a mapa má čtvrtinovou rozlohu. F76 má mít mnohaletou podporu a vývoj, takže rozhodně cílí na tisíce hodin, které by se v tom světě měly dát strávit. Není to typově hra, kterou má člověk projít za 30 hodin a být s ní hotov. Pokud má být braná jako MMO, pak 100 hodin je jen čas, který by měl hráče dostat do endgame, která v aktuálním modelu F76 chybí nebo je žalostně nezáživná a repetitivní.

0/0
27.11.2018 14:16

J76a68k89u29b 94N36a72v47a51ř14í16k 5573727642892

Tak to jste velmi trpělivý člověk :) Pokud mě něco nebaví, rozhodně tomu nevěnuji 100 hodin svého života :) Osobně vkládám dost nadějí do postupného upgrade - věřím, že se vývojáři pochlapí a hru dotáhnou. Nakonec, jde jim o hodně.

+2/0
28.11.2018 9:44

J43a47k98u96b 64M64a52r74t98i18n18í81k 1328549870962

Jak říkám, tím že jsem do toho titulu investoval penízky a tím, že mě tento typ her a Fallout série jako taková velice baví, tak rozhodně tomu čas věnuji (minimálně abych věděl co a proč kritizuji :-)) Také věřím, že se F76 vylepší časem, ale v tom je právě ten problém - pokud se má hra vylepšit časem, má jít o early-access nebo betu, ne full release. Pokud by to Bethesda správně označila, takovýto humbuk okolo nedodělků by se nekonal.

0/0
28.11.2018 10:11

J41i39ř37í 89D31u62š61e96k 8762681431503

Haha v Dayz mám 3800 hodin a doslova mě sere. To není zábava to je diagnoza :-D

0/0
29.11.2018 8:47

J67a23k90u12b 71B32o28h59o73n84ě41k 8175336929907

Ono by to asi nemuselo být tak špatné. Osobně nemám nic proti tomu, udělat Fallout jinak a pojmout to jako objevování trosek původní civilizace těmi prvními, co otevřeli Vault. Rozhodně bych se nerozčiloval nad tím, že nevyšlo klasické RPG, ale něco jako survival onlinovka, pokud by to bylo udělané dobře. Třeba aspoň udělat prostředí tak nepřátelské, smrt tak zásadní problém nebo prostě nějako bonusy za hru ve skupině, že by se hráči sami chtěli spojovat do cca 3-5 členných skupinek a postupovat společně.

Nejasný cíl už dokázal zabít dost her a čekal bych v tomhle trochu větší prozíravost.

+8/−1
27.11.2018 10:43

M20a85r54t50i91n 63J17u74r28c45o 5749678807854

Hru mám vcelku rád ale dodal bych jednu velikou nepříjemnost. Se stavbou obydlí v C.A.M.P. si dávám dosti práce, hoďku dvě strávím vybavováním a laděním na přesné místo na mapě ideálně někde na jezírku. Pak se jednoho krásnýho dne připojím do hry, C.A.M.P. nikde a vidím, že jsem na serveru, kde má na stejném místě jiný hráč svůj domov. To by nebyl ani tak problém, byli jsme na to upozorněni ještě před vydáním.. Logicky by člověk opustil a vyhledal jiný server.. Chyba.. C.A.M.P. vám i na jiném serveru zůstane schovaný a nevybuduje se budova předchozí podoby zkrátka zůstane jako "stored", tudíž pokud máte jako já domov napojený přesně třeba na nějaký kámen či vytvořené molo do jezírka, nikdy už to nepostavíte zpět a musíte začít odznovu..

+4/−2
27.11.2018 10:33

J11a30k94u30b 12M17a85r26t16i20n98í35k 1378339550972

přesné, velmi tomu nepomáhá fakt, že při snaze postavit vše znovu hra nedovolí hráči stavět na většině podkladů kvůli "floating" objektům nebo snaze stavět přes jiný objekt ve hře (třeba kámen). Takže i pokud si člověk uloží blueprint celé budovy, stejně ji na stejném místě nemůže postavit a musí jej rozložit a začít od nuly.

+1/0
27.11.2018 11:38

J29a65k37u71b 50M20a32r27t50i86n59í47k 1728669950642

Update 11.12. bude řešit problém s odstraněním CAMPu, pokud hráč logne do světa, kde už na jeho místě má camp někdo jiný a bude možnost nechat se přepipojit do jiného serveru, kde nebude camp kolidovat.

https://www.reddit.com/r/fo76/comments/a0veqq/communication_moving_forward/

0/0
27.11.2018 20:26

V47i73t 71O64t45a85h31a85l 5145930799444

Nucený multiplayer znamena pro mne 30 a více % dolů z hodnocení a prakticky znamená, že to hrát nebudu.

Volitelný multiplayer s pár přáteli v instanci ok - s jistotou že mi tam nevleze někdo, koho tam nechci. Ideálně s možností hrát solo když nemám náladu "se socializovat".

Nechápu kde všichni markeťáci berou toi pochybnou představu, že hra může být zábavná a dobře se prodávat jen tehdy, když v ní potkáváte random lidi z celého světa pro povinnou socializaci.

+23/−1
27.11.2018 10:18

J51a65k35u83b 28M30a26r19t40i19n44í90k 1978779790242

Navíc třeba v Evropě narazíte na problém, který asi amerika nezná - rozdílný jazyk. Pokud ve hře potkáte dvojici co se baví německy, další rusky a vy umíte kromě češtiny "jen" anglicky, tak si stejně nepokecáte a jen vám to pocit ze hry zhorší.

+3/0
27.11.2018 11:41

J56o47s53e49f 23Č44i87h63á60k 7901619420446

Na YouTube má hráč hezké hodnocení Falloutu 76. Je to velmi špatná hra, nikomu ji nemohu doporučit, ale nemůžeme ji přestat hrát :-)

+11/−1
27.11.2018 7:34

V51l66a56d39i86s75l84a61v 75Ž29i52d49e86k 3338380390

Asi chce z toho mít takový No Man's Sky. :)

0/0
6.12.2018 17:26

T79o65m67á16š 16D38u66š50e40j30o16v77s70k32ý 3367673837730

Je jasné už od oznámení na E3, že Bethesda šlápla vedle.

Udělat z jednoho z nejlepších příběhových RPG "MultiplayerovýRádobyMinecraft" (miluju Minecraft) chce opravdu odvahu. Doufám, že jim to fanoušci Falloutu v rámci prodejů vysvětlí dostatečně na to, aby to pochopili. (Já vím, je to jejich značka, mohou si s ní dělat co chtějí a nemusím to kupovat a hrát ... Ale já jsem s tím "světem" od začátku, mám ho rád a není mi jedno co se s ním děje. :-/)

Přitom je spousty možností jak ve značce pokračovat dál bez neustálého opakování a klišé. Válka přece nebyla jen v Americe. Co se stalo v Evropě? Co v Rusku? A co v ostatních zemích, kde neměli Valuty pro svoji ochranu? Je tam možnost spousty nových příběhů, konspirací, bojů o moc a hlavně jiný vývoj, než byl v prvních Falloutech. (Vašim cílem by klidně mohlo být dostat se zpátky do Ameriky, aby to vzali za vlastní i Američané.:-P )

Škoda. :-(

PS: 60% se mi zdá taky celkem dost (na to co je napsáno v recenzi), ale co čekat od (jak říká autor) "... zapřisáhlého fanouška liduprázdných walking simulátorů ..." :-);-)

+19/−4
27.11.2018 7:34

M87a51r86t60i20n 11M93a62i79k28s10n98a35r 3204583338792

Na Rusko je prakticky Metro franšíza :D

+1/0
27.11.2018 9:59

J34a93k35u37b 22M10a16r98t66i68n16í89k 1538919830642

E3 rozhodně vyvolalo pochyby ohledně směřování Fallout série, nicméně F76 klidně mohl být hitem a pokud ne hitem, tak alespoň kvalitní vedlejší hrou z Fallout série. Bethesda bohužel trestuhodně odflákla prakticky všechny aspekty hry, které mohly hráče lákat. Přijde mi, jako kdybych si koupil zájezd k moři a místo dovolené mě někdo zavřel do místnosti s fotkami z daného letoviska. Je vidět potenciál, který ta hra má, ale nic není dotažené, do ničeho se člověk nemůže pořádně pohroužit, aniž by nenarazil na nedotažené myšlenky a bugy. A to nemluvím o absenci NPCs, která dělá z počítačové hry prakticky četbu knížky ve virtuálním prostředí. 0 rozhodnutí, 0 následků, 0 vývoje charakteru. Přečtěte si, jak někdo žil a umřel. Konec. a Bacha, zatímco jsi četl se vedle spawnuli 3 supermutanti a asi brzo umřeš. ;-D

+6/0
27.11.2018 12:31

J22a45r86e51k 29W55o65l21f 5530589480

To hodnocení je trošku přepálený ne??

+8/−4
27.11.2018 5:48

J49a40n 93P95e28s47l 7511120734581

Co srovnání s Destiny 2? Konceptuálně mi to připadá jako podobná hra, v Destiny 2 ale míchání singleplayeru s multiplayerem dle mého soudu funguje na výbornou.

0/0
27.11.2018 4:53

M45a74r50t80i61n 53M42a87i71k36s35n26a44r 3224743718802

Ty jo, když jsem četl o Destiny 2 tak mi to přišlo jako divnej koncept... no už mam 50 level a hltám tam dějovou linku a nadšeně plním ukoly!

+1/0
27.11.2018 10:00

J60a78n 37P23e83s63l 7611650674711

Já právě taky a tahle recenze mi to připomněla, tak si říkám, že třeba to nebude všechno tak špatný jak recenze říká.

0/0
27.11.2018 15:36

J71a86n 52K12ř89e20p15e76l69a 4459708676127

Mi to nedá se nezeptat, i po té kritice která se mi z článku zdála silnější než klady hodnotíte hru lehce nadprůměrně?

+9/−1
27.11.2018 1:19

J33a33k80u31b 22Ž33e95ž80u31l55e 1657902327461

Ano, pan Dušejovský mě celkem vystihl.:-) Hodnocení není přesná matematika, hře jsem trochu přidal, protože ten celkově lepší pocit pramenící z průzkumu detailního světa a starání se o bezprostřední věci u mě převýšil zklamání z jednotlivých nedostatků a online režimu. Snažil jsem se to vysvětlit v závěru recenze. Na Fallout je 60 procent každopádně pořád dost málo :-(

+4/0
27.11.2018 8:19

J45a61n 21K87ř24e92p80e69l10a 4289348446167

No tak nějak jsem očekával, že v hodnocení se máte vyvarovat v maximální možné míře subjektivním pocitům právě jako je "jsem fanoušek a trochu tomu přilepším", protože se k tomu dostane člověk neznalý série fallout a může ho to zmást. Záměrně jsem výše psal hodnoceni protože recenze je velmi kvalitní, ale hodnocení k ni není adekvátní.

+1/0
27.11.2018 9:12

O39n45d14ř36e20j 91S75e14k88e12r41a 1487426716899

To by podobné post-kultovní pokusy musely mít hodnocení dvě, nebo spíš tři - objektivní pohled, "fanoušek" a "naštvaný fanoušek".:-)

+1/0
27.11.2018 9:37

Najdete na iDNES.cz