Pátek 27. května 2022, svátek má Valdemar
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 27. května 2022 Valdemar

Diskuse k článku

RECENZE: Zombie akce Dying Light 2 ukazuje, že větší neznamená lepší

Očekávaná zombie akce Dying Light 2 je ve všech směrech rozmáchlejší, ze hry se ovšem částečně vytratilo to, proč byl první díl s pokračováním The Following tak zábavný.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

D64a96n79i57e36l 37T36o31m58s88c63h72i 1418677354695

32h ve hře, po misi Broadcast black screen. restartuju hru a když zapnu save, tak me to lockne v infinite loading screen. takže už to asi nedohraju. 0/10 v aktualnim stavu. Tohle byl sice terminální bug ale takových jemu podobných je tam hromada, třeba soft lock v misích bez většího přičinění...Rv

0/0
9.2.2022 17:41
Foto

D76a50v51i44d 64C64e11c54h 5565260327881

Tech Support pro hru by ti mohl pomoci, nebo ne? Nemaji nahodou kody se posunout do dalsich levelu bez toho aby jsi to hral?

0/0
15.2.2022 19:16
Foto

K14a10r52o55l 79S49e80f98c34i46k 2366300765588

bohuzel musim souhlasit, zatim to neni "hra roku" jak jsem si pred vanocami prál, ale podpora 5 let je u her s otevrenym svetem obrovske plus. Chyby urcite vyladi, pridaji nove mise, pribehy, vytuninguji loot system... uvidime. Ja bych tomu dopral cas jako pri NoMansSky

0/0
9.2.2022 15:07
Foto

K94a40r31e90l 26V23e57s49e45l59ý 3754246445985

Tak ono už to že přidali denuvo a nevydali to na gogu nevěštilo nic dobrýho.

+1/0
9.2.2022 12:07
Foto

J94a34n 10Ž19ď14á46r26s58k46ý 3174910915855

Fanoušci prvního dílu budou víceméně spokojení. Je to dobrá hra, ale žádný extra zázrak. Střelné zbraně ve hře nechybí, arzenál zbraní je dostatečný. Spíše mi vadí chybějící atmosféra ve hře. Možnosti rozhodnutí jsou taková cyberpunkovina. Ze začátku to vypadá, že hra dává hodně možností, ale víceméně jde jen o kosmetické rozdíly. Noční toulky po městě jsou od začátku procházka růžovou zahradou i na vyšší obtížnost. Rozdíl mezi Volatiles z prvního dílu a současností je jak rozdíl mezi vlkem a chrochtajícím mopsem

0/0
9.2.2022 10:46
Foto

A36n44t39o23n31í67n 15Ž69o70h33a 2655100188416

Ruku na srdce, i Dead Island nedopadl tak dobře, ale své fandy si našlo. Pro mě je techland asi jako Bohemka. Jejich hry mají dost problémů, ale někoho to chytne za srdce. Mě nechytala Arma, ale právě ty zombíci... Techland nevydal ještě ani jednu opravdu skvělou hitovku a DI2 to taky nebude

0/0
9.2.2022 22:42
Foto

P64e63t92r 79L65u14k81á13š 4105464276255

Pořídil sem si to a baví mě to, jen sem předtím měl nějaký čas strávit v jedničce a potrenovat, po střechách běhám zatím jak po obrně :-D

+2/0
9.2.2022 10:05
Foto

D40a42n46i92e24l 97S33o37b30o14t15a 9459534566390

Já si nedávno jedničku zahrál právě kvůli tomu, abych se na dvojku připravil a naladil. Ale po přečtení recenzí a zkouknutí gameplayů mě to nějak nenadchlo a koupi zatím odložím.

+1/0
9.2.2022 10:38
Foto

P38a34v11e44l 19D95o15l61e93ž52a36l 3363876135326

Tak proto ta ultra masivní marketingová kampaň na každém kroku?;)

+1/0
9.2.2022 9:39
Foto

K44a92r95e16l 36V72e33s76e19l66ý 3754806205595

a proto přidali denuvo a stáhli to z gogu

+2/0
9.2.2022 12:08
Foto

A58n56t36o19n73í52n 78Ž97o11h17a 2295350798516

Z Gogu to stáhli? Ono to tam mělo být?

0/0
9.2.2022 18:34
Foto

K50a86r71e45l 33V97e69s21e49l47ý 3294666145565

Uplně jistej si teď nejsem ale jednička na gogu byla a je to domovská platforma pro všchny polský hry, takže je to fakt nečekaný že to tam neni.

0/0
9.2.2022 20:30
Foto

K90a77r42o24l 93S12e44f94c10i27k 2236600535458

kdyz mate verzi s Denuvo tak nebudete mit drm-free verzi na Gogu, to predse nedava zadny zmysl, ne? Kdyz to crackne Empress tak Denuvo odstrani a hra bude dostupna i na gog

0/0
9.2.2022 20:39
Foto

K91a87r85e11l 91V80e36s31e93l40ý 3574226895465

Tak jasně, jenomže kdo je nutí tam furt to denuvo dávat? já myslel že tohle je uzavřená kapitola herní historie, většinou si to prosaděj kravaťáci od vydavatele a po půl roce to s velkou slávou odstraněj a slibujou jak to zrychlí hru, zmenší počet crashů a podobně. Tak sakra když věděj že to Denuvo tu hru rozbíjí, tak proč to tam dávaj? To si fakt vývojáři občas nedokážou prosadit svuj názor a musej jenom posluhovat těm kravaťákům z vedení co o tom nic nevěděj? Za poslední roky hry co vyšly hned na gogu - Zaklínač 3, Kingdom Come, Cyberpunk, všechno hry s obrovskejma prodejema, to jasně dokazuje že DRM free politika funguje. Navíc to ublíží těm crackerskejm skupinám protože pokud hra nemá ochranu tak nemaj práci, což ve výsledku hernímu průmyslu přece z dlouhodobýho hlediska musí pomoct.

0/0
9.2.2022 21:03
Foto

A17n87t88o17n47í31n 16Ž32o74h14a 2405770178546

"Navíc to ublíží těm crackerskejm skupinám protože pokud hra nemá ochranu tak nemaj práci, což ve výsledku hernímu průmyslu přece z dlouhodobýho hlediska musí pomoct"

Jak pomůže hernímu průmyslu to, že crackersja skupina nemá práci?

0/0
9.2.2022 22:58
Foto

K85a54r31e72l 54V33e29s61e60l27ý 3734336305685

Asi tak že nebudou mít práci a nebudou se přižovat na práci druhejch. Myslíte že ty cracky dělaj jentak pro srandu? Často za to dostávaj zaplaceno od různejch warez serverů a podobně. Když se tahle šedá ekonomika zruší tim že cracky nebudou potřeba, tak zmizí půlka virů z internetu, lidi přestanou stahovat podezřelý warezy. Jednou řekl microsoft (tušim že to bylo tak před 10 lety) že i uživatel pirátský kopie je uživatel a že pro ně je výhodnější když mu to funguje a nemá to zavirovaný, proto pak zmírnili to blokování pirátskejch windowsů, protože si to spočítali, když má půlka lidí zavirovaný windowsy pochybnýho původu a nadává na microsoft že to nefunguje, tak to pro ně neni ideální situace.

0/−1
10.2.2022 19:37
Foto

A82n12t66o80n21í97n 87Ž21o37h15a 2225310388686

To je mi jasné, ale absencí ochrany zmizí jen cracky, ale ne warez verze her, kam se stejně případně dá vir propašovat.... Microsoft to samozřejmě říct může, protože pro něj jsou běžní uživatelé "drobné", zisk jim přináší podnikatelé a firmy a tam si myslim že warez moc nekvete... Denuvo je sice nepříjemná věc, ale je fakt, že jim asi vyhovuje, pokud se hra aspoň první dva týdny neobjeví na warezu a o to jim jde.

0/0
10.2.2022 21:18
Foto

K23a81r70e24l 73V80e45s49e19l84ý 3674656275545

To byste se divil jak ve firmách jede warez. On je hlavní problém v tom že ty eula smlouvy jsou složitý a firma často ani netuší že to porušuje.

0/0
10.2.2022 23:29
Foto

A37n71t43o24n11í47n 49Ž71o47h58a 2655180668736

Tak warez ve firmách určitě není nulový, ale je to marginální záležitost. Osobně jsem se nesetkal s firmou, která by měla nelegální software a pokud to tak někdo dělá, tak asi maximálně malý podnikatele. čím větší firma je, tim je to víc bez problémů a i tu EULU si tam dost hlídají. Alespoň tohle mám ze své zkušenosti s 3 velkými korporacemi, ve kterých jsem dělal. Ostatně, ty větší firmy mají stálé právní oddělení, takže nějaká EULA by je opravdu překvapovat neměla.

0/0
11.2.2022 0:41
Foto

K27a25r59e32l 93V60e48s78e56l58ý 3584486335435

A pak je tu ještě software co si tam zaměstnanci nainstalovali sami. :-) Ta eula dokáže bejt záludná, protože kolikrát nainstalujete třeba freeware v dobrý víře že neni co řešit a pak zjistíte že komerční použití je zakázáno nebo tak něco. Samozřejmě pravděpodobnost že to někdo bude řešit je blízká nule u ňákýho freewaru, ale prostě tenhle problém tady je a právní oddělení maj jenom hodně velký firmy, normální firmy tak do 200 zaměstnanců maj tak maximálně účetního kterej řeší všechno a jednoho externího ajťáka. ;-D Já třeba na CNC strojích musim používat dost sporný praktiky abych na tom vubec mohl dělat (protože italskýmu výrobci hráblo a nutí nás na novym stroji používat uplně jinej formát programů a jinej software protože tamto je podle něj zastaralý), takže jsem si to tam musel překopírovat ze starýho stroje, servis o tom ví a nemá s tim problém, ale je mi jasný že uplně košér to neni.

0/0
11.2.2022 0:53
Foto

A92n80t23o54n80í42n 83Ž64o71h96a 2305900298506

Upřímně, ty případy s freeware bych čekal v 90. Letech a začátkem milénia. Opět max malý podnikatele. Ve firmě jako takové si zaměstnanec správně nemá mít možnost nic instalovat. Opravdu jsem se s tím za posledních cca 10 let už nesetkal. Pokud vy ano, tak doufám, že tam nepracujete :D

0/0
11.2.2022 16:02
Foto

K43a21r58e64l 24V70e32s92e34l44ý 3714656165575

Zaměstnanec si oficiálně nic instalovat nesmí, ale někdy prostě musí aby mohl pracovat, tak to holt dneska je, hlavně v menších firmách kde neni žádnej firemní ajťák a nebo s nim neni rozumná řeč, případně pan majitel o tom nic neví. Neřikam že je to v pořádku, jenom řikam že tak to prostě je. Navíc je to i dost urážka vůči těm zaměstnancům co tam pracujou třeba 10 let, jsou důležitý pro firmu a nemaj právo pomalu ani strčit do kompu flešku ale na druhou stranu musej, protože někdo ty důlažitý firemní data občas zazálohovat musí a nikdo jinej to neudělá a o svojí několikaletou práci přijít nechcete, protože opět, nikdo jinej to neudělá když jste na důležitý pozici.

0/0
13.2.2022 0:42
Foto

M25a83r65t61i23n 16N78á65p44r20a37v33n89í61k 1532624125121

Denuvo tu hru nerozbiji, ani si nevsimnete ze tam je. Jsou to jen myty zhrzenych deti.

0/0
24.2.2022 0:49
Foto

K40a96r45e44l 10V92e33s62e20l98ý 3564786825245

Vývojáři her to sami ani nepopíraj že denuvo snižuje výkon a způsobuje další problémy. Proč myslíš že to asi s velkou slávou pak dodatečně odstraňujou? Je to komplikace i pro ně když s tou hrou maj nadále pracovat a tvořit do ní obsah.

0/0
24.2.2022 3:49
Foto

A35n36t49o86n40í67n 77Ž23o71h76a 2755470378906

Co je polské =/= GOG. Tak to, bohužel, je a ještě víc to platí u AAA her. Dead Island tam není dodnes, dying light tam byl také později... A dying light 2 tam nebyl slíben, ale čekám ho tam prostě později.

0/0
9.2.2022 22:56
Foto

K79a70r49e71l 41V68e35s19e22l80ý 3834726385595

To je dost škoda, protože DRM free a nepovinnost spouštět klienta je pro mě velká motivace ke koupi. Zvlášť u starších her co jdou vysmahnout na jedno DVD je super to koupit na gogu a zazálohovat si takhle offline instalačku pro budoucí generace. O ty hry co jedou přes steam jednou přijdeme, ty online služby tady nebudou věčně, nebo se pohádaj vydavatelé s distributorem a odeberou to nebo něco, gog a offline instalace tohle řešej. Navíc si hodně hraju s retro počítačema kde ani nemam internet a prostě tam přetáhnout na flešce nebo dvd instalačku z gogu je fakt paráda když se mi nechce instalovat původní verzi (i když mam originál) kterou bych musel crackovat kvůli tomu že to pro hraní často vyžadovalo cd v mechanice.

0/0
10.2.2022 19:33
Foto

A94n78t19o65n37í23n 96Ž63o22h65a 2315440348276

Bohužel, hráči prostě preferují Steam. Za mě to je nepochopitelné... Jinak kromě vypalování Na DVD u větších titulů mám prostě externí SSD, kam ty hry dávám. Ono ve výsledku je to taky vcelku spolehlivá záloha... Kdyby se hraci kousli a přestali nebo aspoň výrazně omezili kupování her na Steamu a s drm, tak by se to dalo změnit. Ale bohužel, hráčům je to jedno... :(

0/−1
10.2.2022 19:38
Foto

K35a67r67e62l 64V42e81s49e59l83ý 3464236885265

Vypalování už je dneska docela retro, ale pokud chcete něco fakt uchovat do budoucnosti bez rizika že to bude napadeno virem, tak je to pořád asi nejlepší možnost, ňáká mechanika se vždycky najde. Mam jednu blu-ray mechaniku ve filmovym počítači, tak uvažuju nad tim že bych na zkoušku pár těch blu-ray disků koupil, protože 25GB za necelejch 20 kč neni špatný a prej to má lepší spolehlivost a životnost než DVD a vypálená záloha třeba fotek už mě nejednou zachránila při havárii disku. Teď na zálohy dbam trochu víc, ale mít to někde uplně bokem třeba na tom blu-ray disku pro případ nejvyšší nouze taky neni k zahození. Ono je to sice nepravděpodobný ale i záloha zálohy může kleknout, občas pošlou do prodeje celou vadnou sérii disků a neni dobrý mít terabajty dat v jedný krabičce, ale to už trochu odbočuju, chtěl jsem jenom říct že stáhnout offline instalačku z gogu, prdnout jí na blu-ray a schovat někam do šuplíku se může v budoucnu hodit. Lidi si myslej že jsem dinosaurus když řeknu slovo vypálit, ale oni nemaj moje zkušenosti, maj přehnanou víru ve všechny ty online služby.

0/0
10.2.2022 23:28
Foto

A23n67t13o67n38í28n 27Ž91o67h20a 2205240928266

Kde seženu tak levný Blu-Ray disk? Já je kupuju za mnohem větší rakety .

0/0
10.2.2022 23:56
Foto

K57a83r50e96l 44V17e82s54e22l30ý 3174956765545

Musíte kupovat větší balení bez krabiček https://www.alza.cz/verbatim-bd-r-sl-datalife-25gb-6x-printable-spindle-25-ks-d5690230.htm

0/0
10.2.2022 23:58
Foto

A34n28t23o33n80í49n 53Ž61o62h15a 2165980428106

Zajímavé, kupuji bez krabiček (i když byla nedávno doba, kdy jsem nemohl sehnat ani s krabičkama), ale furt mě to vychází víc a nechápu, že jsem to přehlídl. díky R^

0/0
11.2.2022 0:39
Foto

K57a51r50e48l 64V90e74s43e49l78ý 3804436685555

Je potřeba hledat a porovnávat, občas mají někde nějaký model nesmyslně drahý a jinde stojí třeba polovinu, u věcí co už jsou dneska trochu retro to platí dvojnásob. Taky sehnat kvalitní obaly na CD (ty silnější a průhledný) je fakt hodně těžký, to od connect it je totální odpad, celkem solidní kvalita jsou tyhle průhledný od hamy, ale CZC je jedinej krám kde to občas maj skladem, ale je to pěkně drahý. https://www.czc.cz/hama-cd-box-na-1-cd-cira-5ks/203110/produkt

0/0
11.2.2022 0:42
Foto

K81a59r42e50l 71V71e42s90e95l89ý 3224766145315

Ještě co se týče těch klientů, používam je tak od roku 2012 cca, do tý doby jsem jel většinou warez, steam je relativně spolehlivej, i když občas má taky ňákej výpadek, s gogem jsem neměl nikdy jedinej problém, ten funguje naprosto spolehlivě, ale co se týče ostatních klientů (rockstar, origin, ubi...) tak to častějc nefunguje než funguje a to je přesně ten důvod proč tak skalně podporuju gog a drm free politiku, protože mam vždycky jistotu že tu hru spustim, což na rockstarshitu a podobnejch klientech fakt nemam. Člověk si koupí hru za 1500 a pak zjistí že jí nemůže ani nainstalovat protože rockstar blokuje jeho IP adresu a řešení může trvat i mesíce za předpokladu že se vubec na tu podporu ňák dostanete, některý firmy nemaj skoro ani možnost je nějak kontaktovat a tohle jako zákazníci musíme trpět a ještě za to platit, takhle pirátství nevymítěj, vymýtěj ho tak že pojedou stejnou strategii jako gog, to znamená jistota že hru vždycky spustim.

0/0
11.2.2022 0:57
Foto

A86n90t38o17n49í53n 64Ž77o66h56a 2215620538906

Tak já považuji za pirátství i stažení GOG verze hry mimo GOG. Třeba na torrentech jich jsou mraky, některé taky zavirovaný. Pirátství se nevyřeší , možná tak jedině se streamováním. Jinak DVD a Blu-Ray jsou asi retro, ale nemyslím si, že se jich zbavíme. Čím dál víc lidí se k tomu vrací. Lidem skládám počítače a notebooky a nikdy nechtějí mechaniku, protože na co, že? Do půl roku vždy chtějí aspoň externí :D

0/0
11.2.2022 16:40
Foto

K77a44r51e47l 80V97e78s12e71l64ý 3364706665655

Já přece neřekl že stažení gog verze bez placení neni pirátství, jenom řikam že když už, tak sehnat neupravenou gog verzi, takový pirátství je výhodnější i pro toho vydavatele, protože mu produkt funguje a neplive všude kolem sebe že je hra rozbitá kvůli cracku.

0/0
13.2.2022 0:43
Foto

K55a60r36e87l 86V53e56s58e49l73ý 3924246905135

S těma mechanikama jste to popsal dobře, vždycky si myslej jaký je to retro a pak brečej že si neotevřou jejich starý DVD s fotkama nebo něco. Já jsem si teď blu-ray mechaniku koupil (interní) protože podle toho co jsem zjistil jsou údajně blu-ray disky (i ty obyčejný) trvanlivější než DVD a jak už jsem psal, ta extra uplně oddělená a nezavirovatelná záloha, nezávislá na tom jestli klekne HDD, se občas fakt hodí. Jinak externí mechaniky jsou hrozný krámy, jede to jenom na 5V z USB, takže je to šíleně pomalý a často to nepodporuje ani všechny potřebný technologie, nechápu že se neprodávaj boxy na klasickou velkou mechaniku, dá se to samozřejmě připojit bez boxu že to člověk má jentak na stole, ale je to celkem nepraktický a překáží to. Ale na občasný otevření něčeho asi ta externí placatá stačí. Lidi neustále řikaj že takový zálohy jsou na nic protože to za 50 let nebudu mít čim otevřít, to si fakt nemyslim, je rok 2022 a otevřít disketu pořád neni žádnej problém, kromě toho že mam externí diskeťárnu do USB, tak neni problém sehnat starej počítač, v něm to překopírovat na HDD a pak na flešku, všechno jde když se chce.

0/0
13.2.2022 0:47
Foto

K92a85r38e19l 28V51e22s61e47l74ý 3944166515835

Jinak daj se koupit DVD a Blu-Ray disky s technologií M-Disc, sice je to šíleně drahý, ale viděl jsem testy kde to lidi zahrabávali do země na několik měsíců a ten disk to fakt přežije, pokud má někdo data o který fakt nechce přijít, tak lepší způsob zálohy neni.

0/0
13.2.2022 0:49

V předdůchodu si odpočinu a pak se uvidí. Možnost, o které se moc neví

Premium Má do penze pět let a je v předdůchodu na tři roky. Na víc totiž nemá naspořeno. Že to nejde? Ale ano. Legislativa to...

Mami, ty se uzdravíš! Jana Vránová o synově cestě do NHL i boji s rakovinou

Premium Před sedmi lety si prožila peklo. Bojovala s rakovinou lymfatických uzlin a nevěděla, jak to synovi, hrajícímu tehdy...

Půst, občas večeře, čtyři kávy denně. Jak jíst podle výživového poradce Havlíčka

Premium Strava ovlivňuje nejen naši váhu či kondici, ale i náladu a zdravotní stav. Ostatně až dvě třetiny všech nemocí mají...