Neděle 1. listopadu 2020, svátek má Felix
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 1. listopadu 2020 Felix

Diskuse k článku

RECENZE: Více her jako Detroit a lidé přestanou chodit do kina

Detroit: Become Human je jako drahý hollywoodský blockbuster, jehož děj můžete sami ovlivňovat. Pokud dokážete občas přimhouřit oči nad dírami ve scénáři, nabídne vám fascinující zážitek, který by si měl prožít každý fanoušek sci-fi.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

J34a91n 70F97r86i82d45r80i15c25h 6495248409743

Pro mě zatím nejlepší hra roku.R^R^

0/0
4.6.2018 13:32
Foto

J91o87s15e94f 69Š31o40l51t60e40s 8204368500253

Škoda, že PS4 ještě nejde s dostatečně rychlým internetem formou předplatného bez hardwaru, čistě přes softwarovou aplikaci třeba v PC. To by mi to možná pak stálo za to si to zaplatit.

+1/0
31.5.2018 17:11
Foto

D73a23v63i55d 59P43r22i36e27č34k37o 7415494658752

kdyby tohle udělali, tak už by si další generaci nikdo nekoupil a pokud by nakonec se rozhodli a vytvořili soft aplikaci, tak by pravděpodobně stálá stejně jako PS.

+2/0
31.5.2018 22:36
Foto

J81o24s12e75f 67Š51o90l43t33e54s 8544838730603

Proč? Na PS4 konzoli stejně při vydání skoro nic nevydělávali. Při vydání byla cena 399 dolarů a výrobní náklady jen na díly a práci bez vývoje 381 dolarů. Dá se předpokládat že s lety šla cena komponent hodně dolů, ale pokud dneska stojí 5000 Kč, to jest asi 220 dolarů, tak hádám, že marže bude i tak VELICE nízká. Naopak mi přijde, že investovat velkoobjemově do cloudu a pak umožňovat hraní přes internet komukoliv s počítačem nebo třeba jen androidovou krabičkou připojenou k televizi je výdělečně mnohem lepší nápad.

0/0
31.5.2018 23:02
Foto

I59v71a46n 66K70o66h51o69u89t 1801273476744

Ono to bude mít dost co dělat s kompatibilitou a odladěností her. Tahle vývojáři dělají hru na předem jasně definované železo, ale to co popisujete by bylo v podstatě to co je teď STEAM. Prostě by všechno byly jen PC hry jen pod jinou distribucí než steam a podobné.

0/0
5.6.2018 8:39
Foto

J63o76s63e30f 64Š64o69l46t38e44s 8674978330403

Hlavně tím získají zákazníky, které by jindy nikdy nezískali, protože konzoli by si nekoupili. Ale předplatné služby třeba jen na měsíc? Klidně.

0/0
31.5.2018 23:03
Foto

M89i18c10h74a69l 60U75r55b87a69n 1705810241157

Jo, do toho bych sel. Konzoli bych si nekoupil, ale PC mam docela vykonne - sice na praci, ale i nejaka ta hra se obcas zadari. ;-D

0/0
1.6.2018 11:10
Foto

J91a42n 83F37r92i87d23r79i13c88h 6895238369323

NO, v pátek jsem si koupil PS4 Pro a první hru hrál přímo detroit. Za mne 9/10.

Celkově za ty léta, kde jsem měl pouze PC se mi nastřádalo asi 10-12 her, které jsou prostě PS exclusive ...

Zároveň by řekl, že po grafické stránce jde o hezčí záležitost než-li God of War. Těžko bych vzpomínal na lépe vypadající hru.

0/0
28.5.2018 16:23
Foto

J25o13s47e43f 40Č76i42h68á24k 7211659710286

Hra vypadá fakt hezky, ale nebaví mě koukat na film a čekat až se mi na plátně ukáže co mám zmáčknout.

0/0
27.5.2018 8:57
Foto

R75a17d92i47m 49V58e77n13g53l16a74ř 3202207601859

Nejsem fanda interaktivnich filmu. Vypada to, ze lide jsou uz lini hrat i hry.

+2/0
26.5.2018 6:44
Foto

T28o20n60í42k 37K60u51t49t36m39a15n81n 6453768312

Už? To jste asi nezažil devadesátky. Btw. Detroit má k interaktivnímu filmu dost daleko. Ať si recenze říkají, co chtějí.

0/0
26.5.2018 22:31
Foto

R28a65d73i21m 16V85e64n49g40l45a32ř 3782187371369

Právě že jo. Hry mě nevodili za ručičku, neříkali mi, co mám zrovna zmáčknout (když tak mi to řekli jen jednou a ne při každé interakci).

+1/0
27.5.2018 9:50
Foto

J32o79s89e23f 58Š62o78l37t21e76s 8354798620423

Spousta lidí přesně tohle po dni v práci naprosto uvítá. Prostě vypnout a nechat se vtáhnout do děje. Tohle není hra pro hardcore hráče.

0/0
31.5.2018 17:06
Foto

D67a22v11i81d 34P50r11i98e14č73k30o 7785794258192

Přesně tak, stačí se podívat na to jakou mají oblíbenost streameři. Prostě lidé se v dnešní době raději podívají na to, jak někdo hraje s komentováním hru než aby si ji zahrál sám. Na druhou stranu beru streamery i jako pomocníky v tom abych zjistil, zdá-li stojí za to si tu hru koupit nebo ne. Několikrát mě už tak navnadili na koupi (a taky samozřejmě odradili)...

0/0
31.5.2018 22:32
Foto

K58a51r24o22l 13S59e24f68c86i23k 2526900545968

Po 2h. hrani davam 98%. Nevidim duvod proc bych mnel dat min. Tohle je proste bomba R^:-)

+3/0
25.5.2018 20:24
Foto

F84i35l33i32p 81L27o44u49k54a 4676356378281

Hrál jsem Heavy Rain a Beyond: Two Souls, dnes mi přijde i toto.

Líbilo se mi obojí, ale víc asi Heavy Rain, přestože je starší a nemá české titulky. Tam hráč skutečně ovlivní výsledek, příběh je takový mnohovrstevnatý. Zase na druhou stranu, nenajít si to na internetu, tak se k těm koncům nedoberu, protože první hraní skončilo "katastrofou", špatným koncem.

Beyond: Two Souls už je takový filmovější, se vším dobrým i špatným, co k tomu patří.

Každopádně oba dva tituly mě bavily.

Zkoušel jsem i PS2kový Fahrenheit, ale s tím jsem po chvíli někde v půlce sekl, přišlo mi to takové nevyvážené ještě, user-unfriedly. A nervovat se u staré hry se mi nechtělo.

Ale prostě, že všechny tyto tři starší hry stojí potenciálně taky za vyzkoušení.

+2/0
25.5.2018 9:08
Foto

J15a68n 43H78u47r68y78c68h 2616221768127

Exkluzivky.... oni prostě nechtějí moje peníze. (nebo jich chtějí příliš moc - včetně zařízení)

+6/−4
24.5.2018 23:39
Foto

T27o97m35á86š 39K43u95l14h23á78n50e97k 2965612798685

Tak vzhledem k tomu, že PS4 stojí asi 5 tisíc a jeho životnost je nejméně 7 let, tak to není žádná závratná částka. Znám spoustu lidí, co mají jak PC tak konzoli, kterou zapnou právě kvůli exluzivkám párkrát do roka :-)

0/−2
25.5.2018 19:45
Foto

V13í83t 87P84a83v53l54i35š 3181759820211

Dovolte, abych se představil, jen tak pro rozšíření obzorů, mám PC i konzole, na konzole mám doma přes 60 her, na PC dvě. Hraní na PC je pro mě trapárna, kvůli spoustě aspektům, tudíš na PC hraju exkluzivity, párkrát do roka.

0/−2
26.5.2018 6:41
Foto

P84e44t71r 57L30i14n82h91a57r20t 2218714314243

No a já to mám obráceně. Na PC mám desítky/stovky her, na konzoli mám jednu (nemám konzoli, tu jsem si půjčil společně se druhou hrou, kterou jsem si chtěl zahrát). A kromě Detroitu mě ani žádní jiná PS only neláká.

0/0
26.5.2018 19:13
Foto

O49d64s70t45r26a66n98ě74n84ý 72U37ž91i57v72a72t26e21l

Uživatel požádal o vymazání
+1/0
26.5.2018 18:28
Foto

R56a31d20i69m 50Z30a29t93o24p69e32k 3588914211663

Já mám PS4 normálně připojenou na 27" QHD monitor. Pravda, kupoval jsem ho jen kvůli Bloodborne, ale už jsem koupil i Last Guardian, SotC, God of War a Horizon.

0/0
26.5.2018 18:48
Foto

O69d44s88t83r88a90n18ě82n46ý 10U70ž44i65v71a41t19e74l

Uživatel požádal o vymazání
+2/0
27.5.2018 0:49
Foto

M45i62c88h60a60l 73K29r45e75j31č56í 1436500811723

Tohle není hra, ale interaktivní film.

+2/0
24.5.2018 21:11
Foto

T15o67n57í68k 87K83u34t12t72m84a19n97n 6153648562

CoD a Battlefield a jim podobné jsou na tom stejně.

0/0
26.5.2018 11:54
Foto

P61e14t93r 85V94e13s60e15l94ý 6241536179660

Fajn a bude plná lokalizace, nebo ALESPON české titulky? Pokud né, jen z důvodui vaší arogance, protože náklady natitulky jsou zlomkem vašich tržeb, tak odemne peníze neuvidíte !

+1/−12
24.5.2018 19:14
Foto

J44i74r42i 63R36u65s75n17o13k 4535352507433

Nauc se anglicky. Hodi se to.

+3/−1
24.5.2018 19:24
Foto

J89o14s50e62f 67L64a87s24k27o62š 2567540780

No ono by stačilo vrátit se na článek a přečíst si box před recenzí.

+3/0
24.5.2018 19:26
Foto

H22y98n71e42k 25Š79l26a89h36ů40n30e81k 4429393566539

Má to české titulky. Mimochodem, odkud máte info, že lokalizace je zlomkem jejich tržeb?

0/0
24.5.2018 19:31
Foto

P18e77t52r 52V14e97s19e52l37ý 6591646929490

Titulky jsou zlomkem, lokalizace bude nákladnější ale i tak, bych nelokalizované produkty zakázal.

0/−13
24.5.2018 19:49
Foto

J14i74ř86í 72P19u60t16z 9590825671308

Já bych zakázal vás. Jste líny naučit se jeden ze světových jazyků a zakazoval byste hru, která nemá titulky v jazyce, kterým mluví prťavá část populace? Snad všechny AAA hry mají angličtinu. Většina další jazyk (např. Němčinu, Ruštinu, Francouzštinu). Je takový problém jeden z nich umět aspoň na základní úrovni?

+11/−1
24.5.2018 20:01
Foto

P49e79t12r 56V43e81s59e86l75ý 6181196529460

Chlapče, něco bych ti řekl, ale je to proti pravidlům diskuze :D

+1/−2
25.5.2018 9:48
Foto

P67e76t34r 80L65u44k67á91š 4455544256505

Leda tak ze ma pravdu... ;-)

+3/−1
25.5.2018 10:52
Foto

L31u98k51á31š 86M10ü71l22l46e13r 6213186690

"Chlapče", také bych Vám něco řekl. Třeba to, že studio kvůli Vám určitě nekrachne, když si hru nekoupíte...oh wait...ono jim to bude vlastně úplně u zadele :)

+5/0
25.5.2018 14:59
Foto

P91e37t85r 42L52i96n17h45a10r53t 2138364764693

Vy evidentně žijete mimo realitu...

+4/0
24.5.2018 20:18
Foto

M80i26c68h94a64l 61P35i44n40d38j98a75k 5453954157427

Tak to zahod pocitac.

0/0
25.5.2018 23:19
Foto

R55a67d64i87m 38Z58a35t49o47p47e78k 3498774941243

Ano, zakažte to, co já si nemůžu zahrát, protože jsem líný naučit se světový jazyk.

+1/0
26.5.2018 18:53
Foto

M53i26c29h54a53l 51U48r59b82a34n 1615970851667

Zakazovani je blbost, ale ceske titulky u her povazuju za standard (celkovou lokalizaci ne).

0/0
1.6.2018 11:27
Foto

J16a11r11o12s54l84a48v 48H47o21r54a75k 8317564847212

Nebudu reagovat primo na toho idiota, nicmene bych panu Veselemu rad rekl, ze titulky jsou ohlasene od kvetna. Titulky mimo jine nejsou vzdycky zlomkem trzeb, musi se najit dobry prekladatel a hlavne trh. Muzete se naucit prekladat, nebo se naucit, nebo drzet hubu a krok jako spousta z nas. Nebo nadavat :D

Kdyz se vratim k tomu prekladu, vazne si myslite, ze AAA film nekdo preklada za veceri?

Jeste reakce na pana Michala Krejciho: Vazne? Od QD? To neni mozne!!! :D

+1/0
24.5.2018 23:33
Foto

M56i49c25h83a81l 55K89a52l63a93š 7949846399

No co ty seš za Vyguma ;-D

Na druhou stranu. Jestli vyžaduješ titulky a nejseš schopnej si ani přečíst info box o hře... tak ti ani ta česká lokalizace moc nepomůže ;-)

0/0
1.6.2018 6:45
Foto

E36v40a 71J67a43n45o46u75š94k91o55v75á 7154158732775

Souhlasím :D A já bych to zakázala taky, protože nemám PS.. Tak aby si to nemohli zahrát ani ti, co ji mají :D

0/0
3.6.2018 17:35
Foto

T31o93m62á48š 35V84e46s23e14l20ý 1262582463186

Neodávno jsem dohrál Beyond: Two Souls. Pokud Detroit pokračuje ve stejném duchu, tak jedno klišé za druhým, scénář na úrovni Kouzelné školky, kdy "wau" věci jsou jasné dopředu. Neříkám, že to nebyla špatná hra. Ale systém hraní ala jednou za 20 minut dojdi 10 metrů, v QTE mačkej jak zběsilí různé kombinace kláves a nakonec falešný pocit rozhodování. Jo ve slevě nebo v Bazaru fajn. Ale obávám se, že zde bude klasické klíše o zlých lidičkách a hodných robotech, co chtějí cítit tu "lásku" jako ostatní živé bytosti a mají své právo na život.

+9/−1
24.5.2018 14:58
Foto

O58l10d19r21i17c48h 86S42t84e20p18a25n64o93v48s78k76y 2815214302695

Ja jsem za tyhle hry rád. Vidím v tom budoucnost. Filmy by mohli nahradit právě tyto hry, kde mate pocit ze jste ve stredu toho vseho. Ve filmu nic neovlivníte a žádnej sebelepší film nevtáhne do děje tolik jako. Beyond, Heavy Rain a Detroit. Člověk ty souboje maximálně prožívá, prožívá i volbu rozhodnutí a to je pecka.

+5/−3
24.5.2018 18:47
Foto

J41a56k58u54b 89M26a67t57o26u86š 3985672462903

Když to srovnám s Half-lifeme tak tam máte kontrolu nad svou postavou po většinu času a nad tím kam se kouká furt a přestože hrdina neřekne jediné slovo máte napínavý příběh plný nečekaných zvratů ;-)

0/0
24.5.2018 23:10
Foto

P46e63t97r 66L86i45n46h82a54r32t 2698904964443

Jenže je to úplně jiný žánr. Když nemám rád střílení, tak je mi plná kontrola nad postavu v Halflifu k ničemu...

0/0
25.5.2018 1:01
Foto

J37a38n 14F37r76i76d12r50i64c31h 6895798389253

Já tyhle hry mám nejradši, protože mi přinášejí dobrý zážitek, lekdy lepší než-li ostatní AAA hry.

0/0
28.5.2018 16:26
Foto

P97e21t49r 78L72i57n84h79a19r93t 2758834854853

Heavy Rain a Beyond: Two Souls byly jediné dvě hry, které mě přiměly půjčit si od známého konzoli a zahrát si ji. Od té doby je Detroit: Become Human první hrou, kvůli které začínám vymýšlet, jak si to zahrát :-)

+2/0
24.5.2018 14:08
Foto

P33e88t62r 91L81u40k28á22š 4585324906435

Tak tady konzolistum vazne zavidim :)

+1/−1
24.5.2018 14:04
Foto

D50a80n41i17e85l 57M29a47g71n14u52s 4963435224637

Tohle znám. Taky jsem jako PCčkář občas nějakou hru záviděl. Až jsem se jednou naštval, a tu konzoli si objednal :-)

0/0
24.5.2018 18:58
Foto

P27e43t38r 53L89i89n77h61a11r39t 2188494204133

Kromě výše zmíněných tří her nemám moc důvodů si pořizovat další "krám" do bytu. Obzvlášť, když bych si chtěl opětovně některou z nich zahrát, tak mi na tyto tři hry jeden přístroj stačit nebude...

+3/−1
24.5.2018 20:19

Máme podvyživené děti? Trend „zdravého“ stravování je tragický, říká odborník

Premium Špenát je hnusný, rajčata taky. Do školní jídelny nechodíme, tam nám nechutná. Jíme jen špagety a pizzu. A tak dál....

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Generace nevzdělaných dětí. Jen málokdo dělá při distanční výuce pokroky

Premium Je osm hodin ráno, učitel zakládá virtuální místnost, do které se postupně připojí žáci. Jednomu nejde mikrofon,...