Pondělí 19. října 2020, svátek má Michaela
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pondělí 19. října 2020 Michaela

Diskuse k článku

RECENZE: Těžká jako prase. Dark Souls 2 vás zadupe do země

Hra Dark Souls z roku 2011 proslula především velmi vysokou obtížností. A ani pokračování nikoho nešetří, umírat budete na každém kroku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

J49i43r10k72a 66S42t18r90e79b26e41l 8569693432

Dočetl jsem se sem "

Například pokud hodíte do plamenů objekt nazvaný Human Effigy, obnoví se ukazatel zdraví a vrátí se vám lidská podoba. Jednou z penalizací za smrt je totiž to, že se ústřední postava postupně stává nemrtvou a také se zmenšuje ukazatel zdraví, a to až k hranici 50 procent.

Zdroj: http://bonusweb.idnes.cz/dark-souls-2-recenze-044-/Recenze.aspx?c=A140402_145923_bw-xbox360-recenze_oz

a stačilo mi to, hrál recenzent tu hru vůbec? Pak ta poznámka předtím o možnosti skladování předmětů u ohniště, to je co za blbost??

+1/0
3.4.2014 21:20
Foto

J60i53r49k32a 87S95t86r20e49b67e23l 8679803902

A taky nechápu, jak to myslíte s tím znevýhodněním kouzelnickýho povolání, to přece na kouzlení nepotřebuje nacházet hromadu holí, stačí mu jedna a mění si akorát kouzla. Naopak si myslím a četl jsem to i v jinejch recenzích, že mág je od začátku proti válečníkům hodně zvýhodněn.

0/0
3.4.2014 21:29
Foto

T96o17m81á70š 97K40o70z37l42í65k 4762211351628

Proč by poznámka "o možnosti skladování předmětů u ohniště" byla blbost? U ohniště můžete využít tzv. bottomless box (kterou se muselo v DS1 nejdřív koupit od specifického obchodníka) a do ní si odkládat veškeré haraburní co nepotřebujete nosit ssebou, abyste při procházení hrou mohli rychleji hledt v inventáři třebas konkrétní brnění/zbraň pro danou situaci ... a nemuseli listovat přes 20 instancí hollow soldier armor atp. :D

+1/0
4.4.2014 6:39
Foto

M52a49r92t45i88n 55P31o93c79h71m44a40n 6628809612

Dark souls byla nejnarocnejsi hra, jakou jsem hral. Nedostal jsem se ani z prvni mistnosti. Protoze to proste neslo na PC ovladat.

+3/0
3.4.2014 15:05
Foto

Z19b74y59n60ě47k 91Š49a54f14a23r13č65í49k 5287868795484

"Například pokud hodíte do plamenů objekt nazvaný Human Effigy, obnoví se ukazatel zdraví a vrátí se vám lidská podoba." 8-o Koukám, že autor tu hru ani nehrál, jinak by takovou blbost nemohl napsat.

+3/0
3.4.2014 14:05
Foto

H12y50n31e93k 46Š29l87a19h55ů66n54e10k 4189873656219

70 - 90 hodin gameplaye? J8 nejsem ani v polovině a už mám 70 hodin.

+1/0
3.4.2014 10:31
Foto

J94i72r37k66a 30S48t48r82e53b27e12l 8749813912

A jak víš, že seš v polovině? :-) Leda by ses koukal předem na gameplaye a to bych nedoporučoval

0/0
3.4.2014 21:30
Foto

H39y50n49e92k 43Š91l52a62h17ů14n59e39k 4139823426379

Na gameplaye nekoukám, ale jsem v kontaktu s lidmi, kteří to už dohráli. Ti tvrdí, že nejsem ani v polovině ;-)

+1/0
4.4.2014 11:22
Foto

A27l39e37x82a96n47d40r 65K58o32s29t28k64a 5369586689166

Nadbytek nožů a mečů nad magickou výbavou. Je to hnus, ael vcelku má jistou logiku. Běžný vesnický hoch, který touží po dobrodružství si do divočiny vezme taťkovu sekeru na dříví a mamky puklici (štít) a zabije ho první potvora, kterou potká. Kdežto schopný mág s pořádnou magickou holí a artefakty se tou kobkou probije, lichovi na konci (který si tam hraje na velkého šéfa) sebere jeho vlastní hůl, svitky, z lebky si udělá svícen a vrátí se do své věže dalších 5 let studovat magii.

+4/−1
3.4.2014 9:02
Foto

T73o20m17á64š 35K58o16z26l65í68k 4532331911308

Já bych to neviděl tak tragicky :). Každé odvětví toho má méně v jednom a více v druhém. U zbraní je sice větší variabilita zbraní jako takových, ale pomaleji se už shání komponenty na upgrade konkrétního typu zbraně (flame, magic, lightning atd.). U magie je zase méně katalystů, ale v průběhu hraní se učíte rozličná kouzla která pomocí toho katalystu můžete sesílat.

0/0
3.4.2014 18:07
Foto

J19a54n 69B29a63l44e25k 3439167301314

Překvapilo mě vychvalování mechanik Dark Souls 1. Hra sice byla těžká, to ano, ale mechaniky nebyly nijak převratné ani příliš složité a komplexní, jak píšete. Pouze bylo potřeba zvládat tyto jednoduché mechaniky, které tu jsou už po více než dekádu, velmi dobře, aby člověk mohl postoupit. A nezapomeňmě na zrůdnost v podobě PC portu. Pokud tentokrát vyjde solidní port, získá hra daleko oddanější a pracovitější komunitu.

+2/−1
3.4.2014 7:53
Foto

V38l17a43d83i56m43í93r 51K73r77i34s35t21e61n 7696822585148

já osobně hrál jen tu "zrůdnost" toho portu. Že to nebyla grafika eňoňuňo mne nevadila, naopak , muj notebook měl setsakra problém s ohněm wyrma na tom mostě. Možná ovládání, ale měl jsem gamepad, takže o tom nevím. Hra mi myslím nikdy nespadla, až na to FPS kdy mne to vyhodí z online hraní.

Určitě se to dalo vyrobit lépe, ale zážitek mi to myslím nesebralo.

+1/0
3.4.2014 11:30
Foto

T26o31m20á87š 12K64o83z48l92í51k 4472831441138

Myslím že tato série měla oddanou komunitu už u 1.ho dílu ;-) ... kterým nemyslím Dark Souls, ale Demons Souls. Komunita kolem této hry byla vždy skvělá. Zbytečně se snažíte o vyvolání flamu.

0/0
3.4.2014 18:02
Foto

H73y79n77e25k 22Š73l90a90h29ů97n80e68k 4489703216259

První díl této série je Demon's Souls? To těžko, tato série vychází už hodně dlouhou dobu.

0/0
4.4.2014 11:23
Foto

T47o22m15á54š 14K65o47z89l23í90k 4462711971908

Dobré ráno,

narazil jsem v článku na jednu nepřesnost, opravuji.

"Například pokud hodíte do plamenů objekt nazvaný Human Effigy, obnoví se ukazatel zdraví a vrátí se vám lidská podoba"

Toto není tak úplně pravda, úroveň zdraví a "lidskost" hráčovi postavy se navrací pouze konzumací předmětu Human Effigy. Jeho spálením u táboráku se na 1 hodinu zablokují invaze a summoningy v přilehlé lokaci.

Tahle chyba mne překvapuje, vzhledem k tomu, že recenze trvala tak dlouho bych čekal, že se hře někdo dostatečně věnoval :).

+5/0
3.4.2014 6:43
Foto

H77y92n98e19k 23Š47l69a78h63ů60n33e57k 4829493766869

Nezvýší se hozením human effigy do ohně obtížnost dané lokace? Ještě jsem to nezkoušel.

0/0
3.4.2014 11:24
Foto

V27o70j43t48ě47c80h 46R54ů88ž81e43k 1157262304952

Ne, od toho je Bonfire ascetic.

0/0
3.4.2014 13:13
Foto

O97n90d20ř83e43j 97K69o16p59e90c89k39ý 6640775267488

O co je tohle lepší než hned odsuzovat a označovat autora za blbce. Navíc jsem se tedy konečně dozvěděl ne jen to, že je to hloupost, ale taky jak to s tím je:-)R^

+1/0
3.4.2014 21:30

Po čtyřicítce žijeme na vypůjčený čas, říká lékař David Sedmera

Premium Lidské tělo je velmi přesný a dokonalý mechanismus. V některých směrech až zázračný. Proč je však uspořádání těla...

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Shromáždění vlastníků jsou kvůli pandemii v ohrožení. Právník radí, co dělat

Premium Vyhlášení nouzového stavu komplikuje situaci společenstvím vlastníků bytových jednotek. Do konce roku musí totiž výbory...