Pondělí 16. prosince 2019, svátek má Albína
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pondělí 16. prosince 2019 Albína

Diskuse k článku

RECENZE: Těžká jako prase. Dark Souls 2 vás zadupe do země

Hra Dark Souls z roku 2011 proslula především velmi vysokou obtížností. A ani pokračování nikoho nešetří, umírat budete na každém kroku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J63i29r69k55a 27S65t31r73e65b41e40l 8259463552

Dočetl jsem se sem "

Například pokud hodíte do plamenů objekt nazvaný Human Effigy, obnoví se ukazatel zdraví a vrátí se vám lidská podoba. Jednou z penalizací za smrt je totiž to, že se ústřední postava postupně stává nemrtvou a také se zmenšuje ukazatel zdraví, a to až k hranici 50 procent.

Zdroj: http://bonusweb.idnes.cz/dark-souls-2-recenze-044-/Recenze.aspx?c=A140402_145923_bw-xbox360-recenze_oz

a stačilo mi to, hrál recenzent tu hru vůbec? Pak ta poznámka předtím o možnosti skladování předmětů u ohniště, to je co za blbost??

+1/0
3.4.2014 21:20

J47i88r89k50a 11S17t97r38e89b51e87l 8969593852

A taky nechápu, jak to myslíte s tím znevýhodněním kouzelnickýho povolání, to přece na kouzlení nepotřebuje nacházet hromadu holí, stačí mu jedna a mění si akorát kouzla. Naopak si myslím a četl jsem to i v jinejch recenzích, že mág je od začátku proti válečníkům hodně zvýhodněn.

0/0
3.4.2014 21:29

T49o35m71á76š 56K29o96z33l91í55k 4342271201128

Proč by poznámka "o možnosti skladování předmětů u ohniště" byla blbost? U ohniště můžete využít tzv. bottomless box (kterou se muselo v DS1 nejdřív koupit od specifického obchodníka) a do ní si odkládat veškeré haraburní co nepotřebujete nosit ssebou, abyste při procházení hrou mohli rychleji hledt v inventáři třebas konkrétní brnění/zbraň pro danou situaci ... a nemuseli listovat přes 20 instancí hollow soldier armor atp. :D

+1/0
4.4.2014 6:39

M55a89r29t87i38n 13P93o57c90h32m12a32n 6158359392

Dark souls byla nejnarocnejsi hra, jakou jsem hral. Nedostal jsem se ani z prvni mistnosti. Protoze to proste neslo na PC ovladat.

+3/0
3.4.2014 15:05

Z28b66y30n16ě45k 33Š39a68f62a67r27č58í23k 5957438265824

"Například pokud hodíte do plamenů objekt nazvaný Human Effigy, obnoví se ukazatel zdraví a vrátí se vám lidská podoba." 8-o Koukám, že autor tu hru ani nehrál, jinak by takovou blbost nemohl napsat.

+3/0
3.4.2014 14:05

H96y95n81e98k 31Š10l68a55h90ů91n44e48k 4739343246709

70 - 90 hodin gameplaye? J8 nejsem ani v polovině a už mám 70 hodin.

+1/0
3.4.2014 10:31

J93i73r87k14a 20S73t77r26e31b65e29l 8219533792

A jak víš, že seš v polovině? :-) Leda by ses koukal předem na gameplaye a to bych nedoporučoval

0/0
3.4.2014 21:30

H60y56n16e29k 35Š18l53a39h95ů66n60e60k 4549413946299

Na gameplaye nekoukám, ale jsem v kontaktu s lidmi, kteří to už dohráli. Ti tvrdí, že nejsem ani v polovině ;-)

+1/0
4.4.2014 11:22

A88l42e12x87a29n32d54r 21K72o32s28t65k77a 5659796579126

Nadbytek nožů a mečů nad magickou výbavou. Je to hnus, ael vcelku má jistou logiku. Běžný vesnický hoch, který touží po dobrodružství si do divočiny vezme taťkovu sekeru na dříví a mamky puklici (štít) a zabije ho první potvora, kterou potká. Kdežto schopný mág s pořádnou magickou holí a artefakty se tou kobkou probije, lichovi na konci (který si tam hraje na velkého šéfa) sebere jeho vlastní hůl, svitky, z lebky si udělá svícen a vrátí se do své věže dalších 5 let studovat magii.

+4/−1
3.4.2014 9:02

T20o41m87á42š 54K98o15z27l63í77k 4312521591298

Já bych to neviděl tak tragicky :). Každé odvětví toho má méně v jednom a více v druhém. U zbraní je sice větší variabilita zbraní jako takových, ale pomaleji se už shání komponenty na upgrade konkrétního typu zbraně (flame, magic, lightning atd.). U magie je zase méně katalystů, ale v průběhu hraní se učíte rozličná kouzla která pomocí toho katalystu můžete sesílat.

0/0
3.4.2014 18:07

J45a31n 11B75a85l18e65k 3609387111944

Překvapilo mě vychvalování mechanik Dark Souls 1. Hra sice byla těžká, to ano, ale mechaniky nebyly nijak převratné ani příliš složité a komplexní, jak píšete. Pouze bylo potřeba zvládat tyto jednoduché mechaniky, které tu jsou už po více než dekádu, velmi dobře, aby člověk mohl postoupit. A nezapomeňmě na zrůdnost v podobě PC portu. Pokud tentokrát vyjde solidní port, získá hra daleko oddanější a pracovitější komunitu.

+2/−1
3.4.2014 7:53

V55l12a89d86i60m39í86r 12K57r43i10s16t86e44n 7436962695648

já osobně hrál jen tu "zrůdnost" toho portu. Že to nebyla grafika eňoňuňo mne nevadila, naopak , muj notebook měl setsakra problém s ohněm wyrma na tom mostě. Možná ovládání, ale měl jsem gamepad, takže o tom nevím. Hra mi myslím nikdy nespadla, až na to FPS kdy mne to vyhodí z online hraní.

Určitě se to dalo vyrobit lépe, ale zážitek mi to myslím nesebralo.

+1/0
3.4.2014 11:30

T54o33m67á22š 13K81o44z76l88í92k 4492451591128

Myslím že tato série měla oddanou komunitu už u 1.ho dílu ;-) ... kterým nemyslím Dark Souls, ale Demons Souls. Komunita kolem této hry byla vždy skvělá. Zbytečně se snažíte o vyvolání flamu.

0/0
3.4.2014 18:02

H85y46n97e95k 24Š39l13a47h43ů50n11e85k 4459243236419

První díl této série je Demon's Souls? To těžko, tato série vychází už hodně dlouhou dobu.

0/0
4.4.2014 11:23

T51o20m95á94š 83K76o36z42l98í18k 4522831501928

Dobré ráno,

narazil jsem v článku na jednu nepřesnost, opravuji.

"Například pokud hodíte do plamenů objekt nazvaný Human Effigy, obnoví se ukazatel zdraví a vrátí se vám lidská podoba"

Toto není tak úplně pravda, úroveň zdraví a "lidskost" hráčovi postavy se navrací pouze konzumací předmětu Human Effigy. Jeho spálením u táboráku se na 1 hodinu zablokují invaze a summoningy v přilehlé lokaci.

Tahle chyba mne překvapuje, vzhledem k tomu, že recenze trvala tak dlouho bych čekal, že se hře někdo dostatečně věnoval :).

+5/0
3.4.2014 6:43

H62y22n82e96k 30Š49l45a47h81ů39n61e16k 4889273216269

Nezvýší se hozením human effigy do ohně obtížnost dané lokace? Ještě jsem to nezkoušel.

0/0
3.4.2014 11:24

V45o30j63t56ě50c38h 49R64ů28ž18e20k 1647952154862

Ne, od toho je Bonfire ascetic.

0/0
3.4.2014 13:13

O28n96d50ř86e88j 12K48o92p72e95c14k37ý 6650425767868

O co je tohle lepší než hned odsuzovat a označovat autora za blbce. Navíc jsem se tedy konečně dozvěděl ne jen to, že je to hloupost, ale taky jak to s tím je:-)R^

+1/0
3.4.2014 21:30

Premium

Neustále se mě ptají na honorář, říká „holčička“ z reklamy s prasátkem

Tak nám ta malá holčička z prasátkové reklamy na kofolu trochu povyrostla. Už jí je dvacet, jmenuje se Sandra Flemrová...

Premium

Na Gottově pohřbu jsem se bál, že spáchám atentát na Zemana, říká Strach

Každý se ho ptá na Anděla Páně 3. Jiří Strach ale trpělivě vysvětluje, že to nezáleží jen na něm. „Rozhodujeme o tom...

Premium

Zalepili matce prsa, aby nemohla kojit. Při příbězích z Osvětimi pláče i průvodce

Lukáš Lev provází v koncentračních táborech a popisuje nacistická zvěrstva. Jeho babička si však stála za tím, že za...

Najdete na iDNES.cz