Neděle 17. ledna 2021, svátek má Drahoslav
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Neděle 17. ledna 2021 Drahoslav
Zobrazit příspěvky: Doporučované Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

M71a19r11t87i92n 86B57e81n69e94š 3922267124439

Tak asi taky přidám svůj názor. Ta hra je dobrá. Baví mě. To je asi účel, že? No bohužel i přesto jsem z ní trochu smutný. Je to prostě jen další dobrá hra, na kterou si za pár měsíců snad nikdo nevzpomene. Tvrdit, že tvůrci dokázali naplnit očekávání, je fakt dost mimo. Nedokázali ani splnit největší marketingové taháky jako "živý interaktivní otevřený svět" nebo "spousta možností, které mají vliv na děj"... Ta hra je tak lineární, jak jen otevřené RPG může být. Replayabilita je z mého hlediska nulová. Neni žádný důvod hrát to znovu. Možná tak zkusit jiný character build, ale to mi nepřijde dostatečné.

Střílení mě celkem baví, mam rád tenhle Borderlands styl, bohužel combat se za celou hru vůbec nezmění - což mě přivádí k myšlence, že na RPG to má vlastně dost chabý RPG systém.

Skvělý jízdní model? To myslí recenzent jako sarkasmus, že? Upřímně nepamatuji hru s horším jízdním modelem. Řízení je přímo utrpení.

AI je kapitola sama pro sebe, nejen AI policie nebo kolemjdoucích, ale dokonce i AI nepřátel je k smíchu. Ta hra má problémy, které mělo vyřešené už GTA 4. Ano, vim, že spousta věcí tu neni tak důležitá (jako třeba AI vozidel), ale sakra bylo to ve vývoji 8 let.

"Hra se bere vážně a hráč jí tak má taky brát." To je ale dost těžké, když každých pár minut se objeví nějaký grafický glitch, který jí totálně zesměšní. Při klíčových emotivních scénách vám naprosto zničí veškerou immersion, když najednou kolem "letí" člověk sedící na židli, najednou jde k vám, mine vás a zas letí v sedě pryč. Nebo se vám během konverzace zasekne ve smyčce série zvuků, atd atd. Optimalizace taky patří mezi ty horší.

Cyberpunk v některých aspektech zcela exceluje, ale ve spoustě jiných je totálně průměrný. A ano, myslím si, že u hry s takovým marketingem a 8miletým vývojem, na kterém dělalo jedno z nejoblíbenějších herních studií, je cokoliv pod 95% neúspěch.

Také se mi nelíbí jednání CDPR, kdy úplně nepokrytě lhali zákazníkům. Ještě 14 dní před vydáním prohlásili, že hra funguje "překvapiv

+38/0
doporučit
17.12.2020 7:19
Foto

M48i56l16a89n 39Š62e97l28i19g24a 7341714963923

Napsat v jedne recenzi zaroven ze je to zivouci metropole co vas vtahne a o kousek dal, ze je mesto uplne mrtve a bez vaseho pricineni se tam nic nedeje...

Ja mam po nejakych peti hodinach pocit, ze je to dost linearni looter shooter co se snazi tvarit jako open world a moc mu to nejde.

+28/0
doporučit
17.12.2020 8:09
Foto

R48o75m46a64n 37O75l92á97c40h 6368892532

Předvánoční trh si nenechali ujet,

mysleli, že je to známka punku.

Bugy v jejich gamese mohly volně bujet,

mysleli, že je to známka punku.

Šoupli odpad těm, co chtěli levně hrát,

mysleli, že je to známka punku.

Náklady je škrtily jak kolem krku drát,

mysleli, že je to známka punku.

Ale hráči říkali, že punk je jinde.

Ale hráči říkali: no to snad není možný!

+55/−5
doporučit
17.12.2020 0:23
Foto

M10i78k90u17l54á81š 62S96l33o83v92á95k 5380648492414

U Cyberpunku mám pocit, že to není jenom hra, ale skutečně vytvořený svět, do kterého se můžete ponořit. Samozřejmě někdo proběhne hlavní linku a má splněno. Já mám zatím odehráno cca 30 hodin, prošel jsem jen menší část obsahu a neskutečně si to užívám. Ještěže to vydali před obdobím dovolených.

+19/0
doporučit
17.12.2020 1:39
Foto

J56a12n 69D82l72o33u19h72ý 7114549490659

Najdete si video kde je srovnani UI postavicek mesta z GTA V a CP2077... Ten rozdil v neprospech CP2077 je propastny. Nebo si zkuste za jizdy vystoupit z auta. To je vyslovene “nedodelavka” v CP2077. GTA poskytuje hodiny zabavy jenom tim, ze clovek blouma po meste a provokuje UI hry. Tady v tomto ohledu je CP2077 vyslovene mrtvola.

+15/0
doporučit
17.12.2020 8:49
Foto

R21a79d23o90s98l35a18v 73J19a44n42ý63r 2529218859781

v textu: ambice tvůrců jsou však daleko větší, a tak kolem v podstatě klasické lineární hry vystavěli celé fungující město

v mínusech: město je jen kulisou a samo o sobě nežije

???

ale já teda linearitu stejně nerad

+15/−1
doporučit
17.12.2020 1:07
Foto

V22á79c44l79a63v 43Z90e93l42e51n39k94a 5285838443

Kdyby tohle (rozuměj AAA hru v tomhle stavu po 8 letech vývoje) vydala Bethesda nebo EA, dostane to přes ocas od všech, všude a 50 % by byl strop. Pokud tohle budeme jakýmkoliv vývojářům akceptovat, bude to cesta do pekel. Natož dávat 90 % apod. Za mě neobjektivní fan boy recenze. CDP si nás vsechny namazal na chleba, jen aby před Vánoci nahrabal. Nic víc.

+25/−6
doporučit
17.12.2020 7:16
Foto

D19a61n52i83e28l 24T84o57m50s57c42h30i 1938957734375

Jo, souhlas 90% jak vyšitejch. Tady je pro pobavení jeden z mých oblíbených bugů. Bohužel už nefunguje tak dobře, něco opravili.

https://youtu.be/aNGvsFTQsVk

+11/0
doporučit
17.12.2020 1:08
Foto

T89o55m29á89š 67M69i52k97u76l10i58č57k17a 6407744310785

Drobné technické nedodělky, skvělý jízdní model - tak to jsme asi hráli každej úplně jinou hru. Řídit motorku je vyloženě peklo. A "skvěle promyšlený svět vs město je jen kulisou" mě odrovnalo. Takhle hloupý systém policie jsem ještě nikdy v žádné hře neviděl. Policie se doslava spawnuje hráči za zády odnikud... Za mě aktuálně 7/10.

+20/−4
doporučit
17.12.2020 2:43
Foto

M48a24r78t18i11n 34N36o38h60e29l 2931155919432

Ve všech diskuzích pod recenzemi na Cyberpunk zní jedno a totéž pořád dokola. Není to jako GTA. Auta nejezdí jako v GTA. Policie nedělá to co v GTA. Tohle bylo lepší v GTA. GTA GTA GTA.... Co všichni blbnou? Tohle není Rockstar, ale CD Projekt RED a Cyberpunk je něco jiného než GTA. Proč by v té hře měli být věci jako v GTA?

+10/−1
doporučit
17.12.2020 9:38
Foto

J61i22ř57í 43K31a89r93á87s88e70k 1833232752251

Abych pravdu řek, tak mě CP2077 tak nějak baví průměrně. Žádný kulervoucí zážitek se zatím nekonal, ale mám za sebou jen asi 6 h. hraní. Auta po ulicích kloužou a když máte nějaké řídit, je to na zbláznění (podobně jako GTA V). Přes všechny ty super grafický efekty (lens-flare jsem musel vypnout, to se nedalo; jinak hraju na ultra na 2K monitoru) není naštěstí vidět, jak je město kolem mrtvý, AI hloupoučká a systém jednoduchej. HUD je zmatečnej a přeplácanej. Příběh zatím ujde, ale nic, co by mě s potleskem zvedlo ze židle. Kdysi jsem zkoušel znovu-hrát Deus Ex: Human Revolution, ale nijak mě nechytlo a je mi jasný, že CP2077 skončí stejně. Zavřu to výkonem: Na ultra detaily při 2K rozlišení (i9900K + ROG Matrix 2080Ti + 64 GB RAM + SSD 860 EVO) jsem si nevšim jedinýho záseku a všechno hraju plynule, ale že by to byly nějaký extra grafický orgie se říct nedá. Odlesky, stíny, vinětace, stínování - to všechno už jsem viděl dřív jinde a nebyl kolem toho takovej povyk.

+8/0
doporučit
17.12.2020 9:16
Foto

L18u57k90á10š 35D88r28š73t93i87č74k75a 7219871439422

90 % no nevím, nevím ....8-o

+9/−1
doporučit
17.12.2020 0:32
Foto

V24á47c56l15a52v 64J73i78r62á73k 6459279336848

Me prekvapilo, jak je to mesto a ten svet nezivouci oproti hram od Rockstaru. O chybach se ani nebavim, zatim jsem dal refund.

+7/0
doporučit
17.12.2020 9:17
Foto

J29i21ř62í 52Ř24e83h14o85ř 9578108426368

vlastně jsem nenašel v recenzi jedinou věc, která by hru v něčem označovala jako originální, jako něco co je krokem vpřed. Prostě je to jen další kombinace osvědčeného, nověji a lépe zpracovaného. Nemám po přečtení pocit nadšení, že tohle prostě chci co nejdřív hrát.

+5/0
doporučit
17.12.2020 8:55
Foto

R32i38c68h36a11r28d 22M77a82s50o79p61u76s60t 5514483442608

Řídit motorku je vyloženě supr, smyky skoky dlouhé desítky metrů, zpátečka. Asi každý hrajeme něco jinýho.

+5/0
doporučit
17.12.2020 8:11
Foto

R20o65b98e58r70t 51B89o91d76ó 2795891981623

Koupil jsem legendární katanu za 50K edáčů a hraju to jako simulátor sekačky na trávu.

+4/0
doporučit
17.12.2020 11:01
Foto

P52e28t93e63r 40B52i39e45l75y 6895311666

Vcera som to kupil, zdrahal som sa ale D. Vavra ma presvedcil. Pokial on nema vaznejsie vyhrady-to je uz co povedat :))

+4/0
doporučit
17.12.2020 7:36
Foto

M17a42r79t12i43n 32B36e35n16e61š 3962747224729

Ještě bych dodal pár poznatků. Cyberpunk mě skutečně přinutil se zamyslet nad některými věcmi:

1) Úroveň profesionálních recenzí - dle metacriticu dostává hra od magazínů nejčastěji 9/10 a 10/10. Zajímalo by mě, jaké hodnocení by recenzenti dali, kdyby neměla všechny ty problémy, co má. Na té škále už není, kam se posouvat. Sakra musíme mít přece trochu vyšší nároky. Nemůžeme hry hodnotit stylem "vypadá to hezky a střílí se tam - 10/10." To, že člověk najde mnohem větší hloubku v náhodných recenzích uživatelů nebo v komentářích na redditu, o něčem vypovídá.

2) Předobjednávky - odjakživa patřim mezi ty, kteří považují předobjednávky za zlo herního průmyslu. Vývojáři jsou motivovaní víc se soustředit na prezentaci hry, než na její skutečný stav. V případě Cyberpunku mam pocit, že se to významně projevilo. Je to sice jen spekulace, ale docela bych se vsadil, že nebýt těch 8 milionů předobjednávek, hra by vyšla v lepším stavu, než vyšla, protože CDPR by skutečně potřebovali, aby byla dobře přijata.

3) Uvědomil jsem si, že spoustu generických her (např. od Ubisoftu) beru jako samozřejmost a dostatečně si jich nevážím. Přitom ty hry vychází, až na vyjímky, fakt ve slušném technickém stavu. Navíc neklamou zákazníky, a když jo, tak je to v detailech, a ne v celých konceptech.

+7/−4
doporučit
18.12.2020 5:34
Foto

R69a77d40i75m 31B85u15r69i89a61n 2231170322539

Přejmenujte to tady na Bonusweb 2077...

+7/−4
doporučit
17.12.2020 15:11
Foto

R80a30d66e36k 63Č81e79r29n33ý 8848433100864

Dle mě je hra výborná. Musíme si uvědomit, že vytvořit fuknční otevřené město není legrace, tam lehce najdu nedokonalosti když budu chtít. Protože je snad nemožné udělat svět/život aby v něm fungovali všechny fyzikální zákony na všechny předměty apod. Je nemožné udělat každého člověka (NPC) originálního aby měl svůj komplet život. Ti musí mít prostě hranice a jen chodit třeba. A i tak je tam plno NPC co jenom nechodí, ale třeba se tam zatýka, jí sendvič, vybavuje, nasedá do aut apod.

Takže co třeba místo vyzdvihování toho či onoho záporu vyzdvihovat klady? Ty přece nemůžeme brát automaticky. Většina věcí povedla. A především ty hratelné (proč zkoušet situace, které nejsou předmětem hry, jen abych našel nedokonalost). Myslím tedy, že pokud si to člověk uvědomí a hrál tu hru už nějakou dobu, tak jasně převládají na této hře pozitiva. A to se ještě bude plno opravami brousit. 91 % R^

+8/−6
doporučit
17.12.2020 3:58
Foto

L64u40k26a92s 87S11u42c76h26a71n16e22k 5906897843560

Tak já, majitel RTX 3080, 128MB RAM, 16 core procesoru k tomu něco řeknu. Před 6i lety jsem si pořídil GTX 660 a dostal k tomu Metro Last Light. To se mi po grafické stránce moc líbilo. K téhle nabušené sestavě, která stála víc než lecjaké dobře zajeté auto jsem nedostal nic (resp. dostal od Alzy AC Walhala, ale jelikož ten kupon platil do 7.11. a já ho obdržel až 8.12., tak mi to bylo už měsíc k ničemu). Tak jsem si alespoň pořídil Cyberpunk 2077 a musím říct, že jsem byl hrozně zklamán. Pojem perfektní grafika bych rozhodně nepoužil. Nastavil jsem si hru na maximální detaily, což bych si se svým hw mohl dovolit ... ale výsledek byl katastrofální. Motion sickness během 10 minut. Na základně nějakých návodů na internetu jsem povypínal kde co ... ale nad 60FPS se člověk dostane při medium detailech ... a ještě je nutné vypnout DLSS, které hrozným způsobem rozmazává textury. Někde někdo tvrdil, že si musíte vybrat - buď raytraycing nebo DLSS, obojí dohromady prý nedělá dobrotu.

Sám za sebe mohu říct, že mi ani ten raytraycing nepřišel jako něco, z čeho bych si měl sednout na zadek.

K vlastní hře se vyjadřovat nebudu, tolik jsem toho neodehrál, aby to za to stálo ... ale řeknu ještě něco k té grafice. Možná mám nějaký vadný kousek, ale ta moje jakmile zapne větráky (a při Cyberpunku jedou od začátku do konce), tak i při nízkých otáčkách (1300 rpm, míň to neumí) to dělá randál 45db. V tom se prakticky nedá hrát nebo poslouchat dialogy. Bohužel co jsem koukal na testy téže grafiky od jiných výrobců, nezdá se, že by tam byl zásadní rozdíl. Sice při 1300rpm by měli mít hlučnost nižší, kolem 36db +-1-2 v závislosti na výrobci, ale i tak to není nic, co bych považoval za ideální.

Takže ... pokud někdo vyčítá CDP že dali na trh nedodělaný produkt, já vyčítám totéž Nvidii ... teplota GPU při zátěži vyskočí nahoru během pár sekund a už neklesne ... a hlučné větráky to zabijí úplně.

+7/−5
doporučit
17.12.2020 0:28
Foto

V73i42k52t69o22r 27Š82p18i26č54k55a 5452159949608

Zatracený vánoce , reklamní masírka musí být a prodají vám i natřikrát převařenou vodu .

Jak jsem říkal známému , nech Cyberpunk uležet , GTA jsi už hrál a ta hra není zatím ani nic extra po technické stránce

+4/−1
doporučit
17.12.2020 10:10
Foto

R56a97d10e70k 68R12a96i82d90a 5397642789

Hru jsem nehrál, nemám stroj a ani čas. Shlédl jsem všemožné recenze, viděl pár gameplayů a kloním se na stranu kritiků. Osm let vývoje na téhle hře opravdu vidět není. Graficky mi to připadá jako lepší GTA5, žádné orgie. Glitche, bugy, chyby... To tu vše bylo řečeno. Rozhodně mi to ale vše připomnělo Mafii 2. Také osm let vývoje, plno slibů, odklady a přehnaně kladné recenze. Ve skutečnosti osekaný obsah, prázdné město a těžce nevyužitý potenciál. Jen to odladění bylo příkladné.

+3/0
doporučit
17.12.2020 22:07
Foto

D92a26v32i70d 35J10u26ř40i43č85k55a 7126722505728

:) mě to baví, příběh je fenomenální a mise dobře udělany v naprosto luxusní grafice ( hraju na PC)

Co je trabl tak sou ty věci co zminují ostatní. Naprosto žalostna AI. Ostatní NPC jsou tam jen aby se neřeklo. AI aut a policie je naprosto tragická. Takové to procházení a mizení itemama vubec nezminuju.

Nicmeně jinaj je hra super, problém je hlavně v tom že podle traileru a toho jak běžela masírka se tu čekalo uplně něco jíného. Ono by to asi potřebovalo ještě pár měsícu vyvoje ale to by tu polovina lidí spachala harakiri.

+3/0
doporučit
17.12.2020 13:13
Foto

P38a36v53e52l 46M66a65t36o23u29š92e27k 6643109844421

Sice je to sbirka bugu s PS2 grafikou na PS5, ale jinak super...

+3/0
doporučit
17.12.2020 10:49
Foto

M57i84c22h86a64l 60K85o70u66t48n65ý 2745507971983

Sorry, ale jako skalni fanousek CD Projektu rikam, ze to je jasnej propadak. Ta hra byla ve vyvoji pres 8 let a nejde to skoro poznat. Spis to pripomina pre-alpha build od nejakeho indie studia a ne jako hra, ktera stala 300 milionu dolaru. ;-O

+9/−10
doporučit
17.12.2020 6:42
Foto

V23á39c33l80a70v 96S74v47o59b49o78d64a 3151989850950

Mám tam zatím 60+ hodin, lvl asi 23 nebo tak nějak. V příběhu asi moc daleko nejsem, podle těch procent jak jsou tam, tak mám míň než třetinu za sebou... Hraju to na, řekl bych, průměrném PC R3600 + 5700XT jen na FHD a graficky se mi to líbí dost. Zatím jen jednou, se to začalo trápit s FPS a to bylo po dojezdu jednoho závodu jinak to jde. Dabing je podle mě super a hudba taky. Jsou tam chyby no... skoro jako v každé hře co jsem za posledních několik let hrál, to přežiju a doufám, že se to zlepší. Jízda autem je dosti závislá na tom, jakým autem jedete, některá jsou celkem na prd s ovládáním. Postavy, příběh a i ostatní úkoly jsou skvělé a mají nečekané zvraty nebo pointy a to je důvod proč to hraju. Nehraju to jako rychlé FPS, ale snažím se co nejmíň zabíjet. Zbraně prakticky nepoužívám, jedu skoro výhradně přes hackování a případně ruční práce se strčením do popelnice :) to výrazně prodlužuje dobu řešení problému a zvyšuje počet opakování, než se mi to povede jak chci, ale mě to tak baví. Hraju to na druhou nejvyšší obtížnost a příště to zkusím na nejtěžší. Už se těším až to zase zapnu, takže je jasný, že za mě je to skvělá hra a jestli se vám nelíbí, tak jí nehrajte a hrajte tu co se vám líbí. Já taky z blbosti koupil fall guys a nehraju to :D

+2/0
doporučit
18.12.2020 12:29
Foto

M47i25c31h55a27l 40K91o86u26t49n88ý 2905597951973

Hra se stahuje z PlayStation Storu. Jasnych 90% a GOTY. ;-DRv

+2/0
doporučit
18.12.2020 7:13
Foto

M86a57r53t51i29n 64K86r54e19b75s 4239249220260

Já jsem se teda těšil na město žijící si vlastním životem, na “vertikální” mapu plnou různých zákoutí, skrytých místností a dveří, na na interaktivitu a vzájemnou provázanost světa, na nelinearitu, Na mnoho způsobů řešení situací... tak nevím, jestli tohle dostanu. Asi ne... :(

+2/0
doporučit
17.12.2020 21:35
Foto

T10o46m90á12š 43K65u88l53h60á83n90e83k 2155502788195

Jsem jeden z těch nešťastníků, kteří to hrají na PS4 base. Sice mám i herní PC, ale předobjednal jsem to na konzoli. Předtím jsem dlouhé roky žádnou předobjednávku neudělal, naposledy No Man's Sky a teď Cyberpunk...

Hra mě baví, o tom se rozepisovat nebudu, ale technický stav je opravu hrozný. Zatím mi to asi šestkrát spadlo do systému, je tu řada glitchů, dobíhajících textur apod.

Co mě vadí, je spíše přístup CDP.

Kdyby řekli, že prostě hra vyjde jen na PC a next-gen konzole (PS5, Xbox Series X), protože to prostě na starých konzolích nepoběží dobře, byl bych sice zklamaný, ale pochopil bych to a těšil se až si to zahraju na PS5 nebo to objednal na PC. Ale ta hra se vyvíjela 8 let, to je skoro celý životní cyklus PS4, i dávno předtím než byla PS4 Pro a právem jsme asi všichni čekali lepší optimalizaci. Ale výsledek všichni vidíme.

Takže z toho mám rozporuplné pocity.

+2/0
doporučit
17.12.2020 10:39
Foto

Z57d97e70n57ě29k 67F16i22b37i51c94h 4957669674720

Příběh, dialogy a postavy mají 10/10. Zbytek hry to chtělo ale ještě tak rok ladit a vylepšovat. Mnohdy je znát, že autoři spěchali a chybí ty detaily prvních misí, které se použily, jako ukázka. Za mě zatím na PC 8/10, ale updaty to mohou do budoucna hodně zlepšit.

+2/0
doporučit
17.12.2020 9:44
Foto

M26a73r11i37a72n 89B23e15n94č52a91t 4648971685794

Takže recenze vortexu je ta jediná která za něco stojí...tak třeba příště.

+4/−6
doporučit
17.12.2020 6:44
Foto

K95a69r14e35l 44V15a63n27ě39k 2874717446365

Dal bych tomu dal jen max. 80% a dalších 10% bych přidal jen kdyby to pořádně vyladili a opravili. Prakticky 9/10 by měli dostávat hry co mají šanci se stát hrou roku, hry 10/10 by měla být prakticky hra desetiletí (jako zaklínač 3, Baldurs Gate 2, Diablo 2). Z mého pohledu jsou hodnocení taková (nevím jak to má BW):

1/10 - totální odpad, nebrat ani zadarmo, hrozí prasknutí cévky

2/10 - jen po lobotomii a pro zločince ve vězení

3/10 - velmi špatná hra, člověk u toho akorát zestárne

4/10 - bída, dá se hrát jen s jedním zavřeným okem a zatnutými zuby

5/10 - průměr, sem tam pobaví, ale na dlouho to není

6/10 - lepší průměr, na chvíli pobaví, ale po čase omrzí

7/10 - dobrá hra, poskytne zábavu, ale ničím nevyniká

8/10 - super hra, zábava na dlouho

9/10 - pecka, teoreticky šance na hru roku

10/10 - legendární hra, bude se o ní mluvit i za 10 let, prakticky hra roku a teoreticky i hra desetiletí

+2/−1
doporučit
18.12.2020 18:20
Foto

R53i60c11h64a87r34d 26M42r29a61z45e56k 8708960669161

...asi jsem uz moc stary hrac...

...pro ktereho je to konzoloidni uzvanena ptakovina..

+2/−1
doporučit
17.12.2020 10:09
Foto

M62i21r68o45s86l95a36v 85L70i12b26i89c38h95e73r 5543606347435

Mě se líbí, že v recenzi to město dovede být zároveň živoucí i mrtvé...

Ovšem tvrzení, jak hra krásně jede na 4K s RT na 2070 S, jaksi chybí dodatek o hodnotě DLSS. Podle videí na YouTube tato karta dá při nastavení DLSS na quality cca 8 FPS, při nastavení performance pak 20 FPS.

Dopad zapnutého RT na výkon je pochopitelně obrovský, nejde o žádných pár framů.

Dovolím si označit informace o tom, jak hra funguje na uvedené sestavě, za minimálně hrubě zavádějící.

+2/−1
doporučit
17.12.2020 1:43
Foto

R60o26b47e14r96t 13M91a71t53u70l16a 8817689166565

90% Za co? Kdyby to vydal v tomhle stavu někdo jiný tak bude rád za 50%;-D Příběh a grafika pokud máte štěstí a zrovna nejsou na scéně bugy je super, ale zbytek vypadá jak z 90 let...

+2/−2
doporučit
17.12.2020 15:24
Foto

J41a31n 64L80u25k83š 6244249684605

No tvl, nacpat TLOU 2 do recenze Cyberpunku... To je kumšt teda.

+2/−4
doporučit
17.12.2020 8:16
Foto

D47o55m39i12n71i16k 60H95a52r16t81m29a60n51n 3967816981337

Tak největší problém hry nejsou bugy, glitche etc., to se spraví ale naprosto mrtvej a nežijící svět, vypadá to sice pěkně ale je to takové strašně mrtvý, ten systém policie ve hře je vtip? Nic horšího jsem nikde neviděl...to se jim docela podařilo protože svět CP77 okolo vás je učiněný MATRIX

+1/0
doporučit
20.12.2020 16:07
Foto

M92a98r58k55é82t56a 36Č66e96c28h13á77k78o11v63á 1898816444419

Za mě těch 90 má taky, bugy se opraví, grafika doladí.

Vypla jsem akorát vše v té první sekci (motion blur, film grain..), ubrala stínů a jede to dobře. Dělám zatím jen vedlejší úkoly a rozkoukávám se, ale jsem spokojená. Hraju na pc ( i7 kaby lake, 16gb ram, gtx1080, 4k). Npc možná jsou jen jako kulisy, ale to mě až tolik nevadí.

Preorderu nelituju.

+1/0
doporučit
18.12.2020 12:02
Foto

K33a97r40o14l 19S62e55f59c88i24k 2826610645428

tahle hra si "zaslouzi" novou recenzi o 6 nebo 12 mesicu stejne jako pri No Mans Sky. Uvidime co s tym udelaji

+1/0
doporučit
17.12.2020 19:55
Foto

M26a41t68o36u54š 56M80a56t87a58l34a 6393544876773

90 %... no furt lepší než recenze od Indiána, který tomu dal 10;-D;-D;-D

Ta hra je zkrátka strašně okousaná a žádná revoluce se nekoná. Příběh, postavy, lore, krásný město, soundtrack - to všechno je superR^ ale po herní a tech. stránce to kulhá, je to zjevně nedodělané, proto tolik odkladů.

Nejvíc mě ale štve to množství lidí, co si to předobjednali, a jsou z toho teď zklamaní.

NEVER PREORDER!!

+1/0
doporučit
17.12.2020 19:10
Foto

J51i80ř50í 43D91v26o88ř61á74k 2604241788

Nějak mi to hlava nebere.Plno recenzí a pokaždé dost kritiky.Za co ta 90ka??? Rozehrál jsem a bojím se pokračovat jak jste mě vystrašili hlavně tím jak si odporují recenze a honocení.

+1/0
doporučit
17.12.2020 18:52
Foto

P46e72t21r 47M39i87k93e27š 4460301726494

mám nahráno cca 25h a zatim teda spíš zklamání. Hraju to na xbox one čili jsem nečekal žádný zázrak, ale to co na tu konzoli vydali je teda děsnej hegeš (znova říkám chápu, že to je stará konzole, ale po tom co jsem na ní hrál RDR2 a i předchozí assasiny, kteří vypadali velice dobře tak tohle teda moc nechápu). O zbytku se nebudu rozepisovat každýmu sedne něco jiného. Za mě jsem po tý kampani a recenzích čekal větší pecku a zaklínač zatim zůstává nepřekonán.

+1/0
doporučit
17.12.2020 14:02
Foto

D74a14v78i50d 59S57ý31k13o31r30a 7434361141207

Poznámka k zabití přes zeď: technické odstřelovačky, a tuším i jiné technické zbraně, mohou střílet kryté nepřátele. Když ji mám já, proč by ji neměli mít i nepřátelé? Někdo jiný si zase stěžoval, že ho cosi zabilo z ničeho. A měl zapnutý scanner s odhalováním nethacků? mnohdy mě ti dacani najdou a pak mě podpálí. Když je můžu podpalovat já, proč by nemohli oni mě?

+1/0
doporučit
17.12.2020 12:00
Foto

K82a90m82i49l 52J47a91r80o30š 5429199226601

Mám odehraných cca 20 hodin. Na Series S v pohodě plynulé. Pocitově zamčených 30 FPS bez dropů. Jinak podepisuju názor Martina Beneše. Příběh se super bomba a hra je zábavná, ale svět NC je proste kulisa (mám pocit, ze jsem v Truman Show).

+1/0
doporučit
17.12.2020 10:46
Foto

K27a17m58i89l 56S62w14i22a28t75e24k 2573945193637

Upřímně po všech těch recenzích jsem rád, že jsem předobjedávku pro Playstation zrušil. Jednak proto, že si počkám na PS5 verzi (a budu doufat, že v ní nebude tolik bugů) a druhak proto, že potom co uvolnili videa z konzolí, vypadalo to o dost jinak než na PC. Ovšem po zkušenostech s Days Gone, kdy ve hře je docela dost bugů i po roce, mám trochu obavy i zde.

+1/0
doporučit
17.12.2020 9:01
Foto

J30a25n 68L89u26k94š 6614889174625

Největší letdown Cyberpunku je ten, že nedodrželi to, co slibovali. Proto se z toho ve finále stala jen dobrá hra.

+1/0
doporučit
17.12.2020 8:19
Foto

M39a89r10t32i65n 86N69á38p25r21a90v69n12í36k 1772244625291

Jako souhlas, je to vynikající hra a jako málokterá si 90% zaslouží. Příběh je opravdu velmi dobrý. Atmosféra výborná, hra je cool, svět je parádní a opravdu mě přijde trošku živý, víc než v jiných hrách. Lokalizace velmi potěší, to si žádá zaplatit vývojářům plnej vál! Otazníkem je opravdu rpg systém, zatím testuji, ale je jasný, že je to trochu bastl i když možnosti je spostu a propracovanost solidní. Pro mě je to zatím hra celé dekády a dalece překonává projekty jiných studií.

+1/−1
doporučit
17.12.2020 9:02
Foto

O86n69d31ř75e33j 44K85o21v77a87l 2955901376897

Pane Srpe, každý člověk má nějaký svůj oblíbený film nebo hru a je naprosto jedno, jestli je ten film nebo hra špatná nebo dobrá. To, že se mu líbí nemá s jeho kvalitou co dělat. Vy, jakožto recenzent, máte být ovšem nestranný a hru ohodnotit ne podle toho, jak Vám se líbí nebo nelíbí, jestli Vás baví nebo nebaví. Ale takovou jaká skutečně je. Protože jinak to není recenze, ale článek na Vašem blogu. Ještě pokud jste za to dostal zaplaceno.

Tady je nutná registrace s reálným jménem a já Vám zcela otevřeně říkám, že Váš článek je zaplacená reklama a né recenze.

CDProject si ukousl větší kus krajíce než byl schopen pokousat. Kromě scénáře, který je tady stejně jako u jejich předchozích her silný, je na všem vidět, že to dělají poprvé. Proto je ve hře spousta věcí, které pro hráče nejsou nové a i když to jiné, mnohem starší tituly zvládají již bez chyb a lépe, tady to nefunguje.

3D combat je špatný, nabízí se srovnání s prvním (nedejbože posledním) Borderlands a i ten první byl lepší než tady. Jízdní vlastnosti jsou strašné, i GTAIII je mělo lepší, RPG tady v podstatě není a už i CD Projekt hru na svých stránkách přestal označovat jako "RPG ze světa cyberpunku, ale akční adventuru s RPG prvky"...

Optimalizace prakticky neexistuje, vyloženě se spolehli na to, že HW hru "dožene" tak jako to udělalo několik vývojářů před nimi a za dra roky to nebude nikdo řešit. Hru jsem hrál na I9-9900K a RTX3080 ve 2k. Na Ultra bez RT se hýbala kolem 50-60 fps, ale vypadala HNUSNĚ. Mám nainstalované zrovna i GTA V a ta 7 let stará hra vypadá lépe !!! Nebo i ten blbý Skyrim vypadá na Ultra pořád lépe. Celý Cyberpunk je vizuálně postavený na RT, ale když ho zapnete tak hra jela na Ultra kolem 20 fps = nehratelná.

A k tomu si přidejte nekonečný zástup chyb a bugů.

Celkově se jedná o podprůměrně udělanou hru, kterou tadá do průměru pouze příběh...

+1/−11
doporučit
17.12.2020 15:30
Foto

D62a38v66i55d 51S82ý38k75o90r90a 7184491351157

"Sázka na jistotu" uhodila hřebíček na hlavičku. Je to taková ta hra, která i bez nesporné kvality vzbuzuje v hráčově představivosti pocit, že kopa věci šla udělat lépe. Chybí mi gwent. Chybí mi zásadní perky, ke kterým by se chtěl člověk "progrindovat", to je spíš přístupné přes cyberware. Chybí mi "kradení". U střelných zbraní mi nesedí fantasy model, kdy jsou dva stejné meče rozdílné v rámci vypadnutí v pozdější fázi hry. Trošku mi nesedí, že z hlediska tréninků skillů je výhodné nějdřív někoho omráčit a pak jej dodělat do mrtva.... Ale celkově mě hra zkrátka baví. Tak trochu doufám, že za tři čtyři roky vyjde Cyberpunk 2088, který předvede stejný posun jako Z1/2 -> Z3.

0/−1
doporučit
17.12.2020 11:49

TEST olejů: nejhorší je kokosový, zdravější je i sádlo

Premium Na smažení a fritování, do salátů, omáček i dresinků... Do velkého srovnání olejů a tuků jsme vybrali dvacet výrobků....

Život s Ester. Není úplně málo komplikovaná, přiznává trenér Bank

Premium Je to už pět let, co od svého bratra Ondřeje přesedlal jako trenér k Ester Ledecké. Dovedl ji k olympijskému zlatu v...

Expremiér Sobotka se vrátil do pražských Stodůlek. Pořídil si byt v paneláku

Premium Expremiér Bohuslav Sobotka se v tichosti vrátil z Moravy, kam se uchýlil po odchodu z politiky, do Prahy. Jak zjistila...