Čtvrtek 22. října 2020, svátek má Sabina
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Čtvrtek 22. října 2020 Sabina

Diskuse k článku

RECENZE: Že nám zkazili Mafii? To jste neviděli, co udělali Poslovi smrti

Tak tohle se nepovedlo. Restart původní české značky Posel Smrti se v rukou německých autorů stal žhavým aspirantem na průšvih roku.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

P68e89t23r 19L90i25n77h78a97r27t 2918384694273

Tahle hra je průjem (nahraďte expresivnějším synonymem, které neprošlo zdejší cenzurou jako příliš vulgární). Omlouvám se za takovouhle expresivnost, ale byl to nejčastější výraz, který mě při hraní této hry napadl. To, co KingsArt provedli s touhle legendární sérií je do nebevolající... Hned po spuštění jsem si připadal jako v Tomb Raideru, akorát s dědulou namísto sličné Lary. Psoléze už se to přeplo více do adventurna, ale stejně. Připadá mi, jakoby tvůrci nevěděli, jestli chtějí vytvořit adventuru nebo interaktivní film (po vzoru Telltale). Každopádně tahle hra nefunguje ani v jedné oblasti. Naprosto děsivé ovládání určené leda tak pro konzole po celou dobu otravuje hraní, chození prostřednictvím kláves je nepřesné a matoucí, což je hodně otravné a v jedném puzzlu vyžadujícím přesnot pohybu doslova vražedné. Ruku v ruce s tím jde náplň hry povětšinou sestávající s bezcílného bloumání po baráku a přilehlém okolí ve snaze nalézt, co se kde změnilo či je zrovna aktivní. Pár slušných puzzlů bohatě vyrovnávají nesmyslné akční sekvence či "duchové vize", u kterých jsem si nejčastěji říkal slovo zmíněné v úvodní větě. Příběh je hodně plytký a nezajímavý, přiznávám, že jsem občal měl problémy se zorientovat, kdo je kdo v rodině a o kom se zrovna mluví.

Je to velká škoda, KingArt už v minulosti prokázali, že dokážou udělat pěknou adventuru. Ani zde není prostředí vůbec špatné, po technické stránce (grafika, dabing, zvuky) a v některých chvílích i atmosféra nejsou až tak špatné. Ale příšerné ovládání, sledování černé obrazovky při zdlouhavém čekání při nahrávání mezi jednotlivými obrazovkami, nezajímavá herní náplň a množství protivných akčních mačkacích sekvencí z toho dělají brak, který není hoden sérii Posel Smrti/Black Mirror. Ještě, že je hra krátká a tak jsem se s ní nemusel trápit déle než jeden nedělní večer.

0/0
5.12.2017 12:06
Foto

M65a14r50t34i13n 96H11a68l64i18l71o30v54i98č 3653125123339

To je ta výhoda, mít starou kraksnu doma (myslím počítač) a nehrát nové hry. Pak můžu předstírat že takový šity nevznikají a neexistují a Posel smrti má jen tři skvělé díly (a vystačil by si s jedním prvním geniálním).

+1/0
29.11.2017 0:00
Foto

R59o14m33a20n 67V46o11c29e46t97k66a 9703421616778

Prosím o radu, mám originál koupenou hru Posel smrti na CD - má to právě i nějakou ochranu se kterou jsem měl už dříve problém na tuším XPčkách na w10 to neumím rozchodit, vždycky když vidím - čtu o PS, tak si říkám, zahrál bych si ho.

Poradí mi někdo???

0/0
28.11.2017 21:20
Foto

H82o28n71z45a 52S47r29p 9134603282918

Ajaj, na tehdejší Starforce si pamatuji moc dobře. Už tenkrát s tím bylo spoustu problémů, pamatuji, že jsem musel odpojovat kabely od vypalovačky, aby se hra vůbec spustila.

+1/0
28.11.2017 21:44
Foto

P64e91t58r 75L75i73n67h87a15r59t 2598294124303

Už po shlédnutí prvních videí jsem začal mít strach, že to nedopadne dobře. Ale že to bude až takový propadák, jak to popsal Honza, jsem nečekal. O to víc škoda, že to potopili tvůrci, kteří v minulosti již dokázali, že umí udělat dobrou adventuru.

+1/0
28.11.2017 18:35
Foto

R87o14b40e40r35t 13B40o88d11ó 2815631221633

Odpad! ;-D Mohli klidně přijít s novou značkou a zkriplit jí. Strašidelnejch baráků tu už bylo. Co přijde dalšího na řadu? Phantasmagoria do Nintenda?

+3/0
28.11.2017 11:37
Foto

A82n30t98o84n40í55n 74Ž86o34h53a 2725390778656

Nejprve jsem měl radost, jak hru ale postupně ukazovali (a že toho moc vlastně neukázali a už jen to mi začalo být divné), tušil jsem, že je zle. I úryvky dialogů co jsem slyšel mi přišli extrémně stupidně napsané. Původně jsem chtěl koupit, ale budu dělat, že tahle hra neexistuje...

+6/0
28.11.2017 11:05
Foto

P82e11t58r 79N97o83v40á22k 9176923988291

Letošním největším zklamáním stejně zůstává Syberia 3...

0/0
28.11.2017 11:05
Foto

P39e90t81r 37K45o21p91l52í68k 7127738149835

Já bych to tak černě neviděl. Právě jsem ji dohrál a docela to ušlo - už je na to patch, který přidává ovládání myší. Ten příběh byl v prvních dvou dílech taky nic moc, sundejme růžové nostalgické brýle a přiznejme si to. ;-)

0/0
29.11.2017 12:29
Foto

A41n77t76o25n73í61n 73Ž52o12h81a 2195130978336

Nevím proč si to přiznávat, když to není pravda. Posel Smrti byl právě díky příběhu tolik oceňovaný. Podle mě (a většiny ostatních si troufám tvrdit) byl ten příběh naprosto úžasně napsanej a působil dost přirozeně a uvěřitelně. Z původní trilogie si myslim, že Posel Smrti 1 vyhrává prakticky ve všem.

0/0
30.11.2017 17:18
Foto

P10e56t88r 31K78o55p48l72í46k 7507238609305

Já jsem psal o Syberii 3. :)

+1/0
30.11.2017 19:11
Foto

J70a74k90u77b 26B27o11h30o68n65ě59k 8425506959477

Jo, udělat dobrou detektivní hru není jen tak. Dokonce i Frogwares v Devil's Daughter přichází s podivnými úkoly a nedotaženým příběhem a to mají za sebou dlouhé zkušenosti a skvělá hodnocení :-)

0/0
28.11.2017 9:20
Foto

O30n86d83ř14e45j 64M13a30r88e56k 2342407462895

jeden by řekl že práce recenzenta jsou jen " samé přehlídky, parády...." ale ono je to taky brodění se v herním bahně ;-D

+16/0
28.11.2017 8:34
Foto

M64a25r93t13i85n 82B73e85r63a17n 6819385666491

No nevim, původní Posel smrti byl sice dobrá hra, ale "nejlepší česká"? Už jen ten výrazný "pixel hunting" mě tam štval...

0/−6
28.11.2017 8:11
Foto

T23o47m35á41š 35J61a88r42e15š 4572574980

Možná bych to za 5 euro poslaných na steam peněženku 1x spustil a po minutě odinstaloval... :-) Ještě že tu máme ty placený recenzenty co podobné hnusy odehrajou za nás. Raději vytáhnou ze sklepa starý notebook a pustim si Legend of Kyrandia, nebo Polda 1 to jsou moje nej. adventury - a to ten žánr moc nehraji.

+5/0
28.11.2017 7:41
Foto

G81a28b65r47i78e36l 46H15o73r62t73e59n 9761209823224

Oživování prastarého notebooku netřeba, zkuste DOSBox.:-)

+1/0
28.11.2017 10:58
Foto

K15a54r47o94l 50S64e94f56c30i72k 2516140835168

nebo si kupte stary notebook pres ebay. Za 50€ muzete ziskat zajimave veci :-);-D

0/0
28.11.2017 15:33
Foto

M67a94r30t66i26n 35H16a37l69i76l64o14v75i63č 3703245583229

Mno tak Polda 1 byla docela hovadina už v době vzniku. Na druhou tu pointu člověk jen tak nezapomene :-)

+2/0
28.11.2017 23:58
Foto

M55i43r94o20s17l92a14v 35S97t91a94s73t51n40y 7464783416161

Tím Poldou jste tomu nasadil korunu ;-D

0/0
29.11.2017 16:02
Foto

L42u50k14á55š 52N37a89v42a29r86a 2938808971179

Pěkně napsaná recenze. R^

S užíváním celé stupnice rozhodně souhlasím, ale osobně si myslím, že za tuhle prasárnu si nezaslouží víc jak 15%.

+8/−2
28.11.2017 0:39
Foto

L27e17o19š 73V97e74r90n94e68r 4344390416843

To rozhodně. Prznění legendy a svých předchůdců se musí do hodnocení projevit. Už jen ta skutečnost že hra parazituje na obchodním jménu legendárně úspěšnější hry.

+3/0
28.11.2017 10:23

Po čtyřicítce žijeme na vypůjčený čas, říká lékař David Sedmera

Premium Lidské tělo je velmi přesný a dokonalý mechanismus. V některých směrech až zázračný. Proč je však uspořádání těla...

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Shromáždění vlastníků jsou kvůli pandemii v ohrožení. Právník radí, co dělat

Premium Vyhlášení nouzového stavu komplikuje situaci společenstvím vlastníků bytových jednotek. Do konce roku musí totiž výbory...