Diskuse k článku

Jen kvůli příběhové kampani si Battlefield V nekupujte. I když je skvělá

Navzdory zpackanému oznámení a mizerné betě to vypadá, že letošní Battlefield je možná ten vůbec nejlepší v historii série. Rozhodně to tedy platí alespoň o kampani pro jednoho hráče, která je sice kraťoučká, ale intenzivní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

L24u40k94á94š 32N14o26v92o41t36n63ý 6496667138818

Tak hlavně BF V působí jako z poloviny nedodělaná hra. Sice na ní výrazně makají (seznam změn oproti Betě je impozantní) nicméně pořád je obrovské množství slibovaných věcí "post-launch". Takže hádám, že nejlepší je prostě počkat 2-3 měsíce, jednak hra se dostane do slev (prý jsou prodeje hodně slabé) a také spousta chyb už bude vychytaná.

Taky mám trochu obavy z té kampaně za německé tankisty. Hádám, že to bude podobně zprzněné jako v SWBF2, kdy ze slibované hry za "temnou stranu" se vyklubalo klasické "hurá-za-rebely" hned jak to bylo možné.

No ale kvůli SP si nikdo Battlefield nekupuje, že? Vtipné je, že Black Ops IV jsou na PS Store v nabídce s 30% slevou. A zrovna v týdnu, kdy BF vychází ;) Asi nyní lepší volba - až přestane bavit Black Ops, tak to už bude BF za polovic.

+1/0
14.11.2018 13:22

A97d97a58m 40Š23p30i28l96l28a84r 8749147542856

Ja nevim. Ja mam z MP trochu rozporuplne pocity. Samopaly s nulovym recoilem, uzivatelsky tak snadno ovladatelne vc. strelby na stredni a dlouhou vzdalenost. Kulomety absolutne ignorujici gravitaci. Jednoduse mi prijde, ze klasicky sniperky na tom desne ztraceji. Samozrejme je moznost se nekam uklidit a sazet jednu za druhou, ale ve chvili kdy vas zmerci nejaky assault a jen trochu to umi tak vas kulometem vysyoe na 250+ metru a ani se nezapoti. Panzerfaust nedela tankum nic

0/0
14.11.2018 10:55

J79i33ř80í 49D96u82š23e98k 8732581781143

MP by žádný recoil mít nemělo je to samopal a střílí pistolové střelivo.

0/−1
15.11.2018 12:06

P70e37t74r 43K64l58e17s79n97i87l 8885814220853

Cokoliv, co vystřeluje hmotu, musí mít nějaký zpětný ráz (fyzika). ;-)

Jediné zbraně, které mají nulový zpětný ráz, jsou ty, které emitují pouze čistou energii (např. laser).

Mimochodem i pistole vystřelují pistolové střelivo a zpětný ráz mají taktéž... V

0/0
17.11.2018 23:23

T95o42m75á20š 57V98e70s17e60l13ý 1822102683306

A co je na ni tak skvělého? Fakt by mě to zajímalo. Dice nikdy neumělo dělat kampaně, poslední dobrá kampaň byla v Bad Company 2 (mimochodem teď jsem si všiml, že máte dvě recenze na jednu hru:-D). A nemyslím si, že by se nějak k tomu přiblížila v tomto díle. A jestli to bude jako v 1. díle, tak hezkých 60 % max:)

+1/0
13.11.2018 15:25

M67a97r34i98a60n 18B58e89n32č83a29t 4268961735864

Joo Bad Company 2 byla skvělá :-( to už se nikdy nevrátí nejspíše :-)

0/0
13.11.2018 16:33

P91a43v97e36l 21K86a80f33k63a 8114783421635

Singl jsem ještě nehrál, takže nemůžu hodnotit, ale multiplayer je po cca 10hod co mám odehráno super- krásné mapy, které nejsou koridorové. Povolání které mají smysl a jsou opravdu odlišné, v různých situacích se hodí různé, hra tak nepřímo "tlačí" na to, aby člověk nehrál furt to samé. Odlišně se chovající zbraně, jen systém jejich vylepšování mi nepřijde úplně v cajku.

Na hodnocení je brzo, to chce ještě pár (desítek) hodin odehrát, ale zatím mě to baví hodně.

Škoda občasných bugů ("propadávající" se výbušniny, které nelze sebrat a použít je k zničení dělostřelectva, nebo hlavně mise v Holandsku kdy přestanou létat letadla ze kterých skáčou němečtí vojáci- Mr. Göring zase někde něco nezvládl :-o), ale to je otázka věřím pár rychlých oprav.

0/0
13.11.2018 12:05

T76o71m60á64š 88V85e22s10e62l89ý 1312142363156

To je tvůj první BF, že obdivuješ, že mapy nejsou koridor?

+1/0
13.11.2018 15:26

M20a90r89i41a12n 96B29e68n68č83a73t 4578421865744

První multiplayer hra :D Ani v blbým Allied Assault nebyly koridory :-)

0/0
13.11.2018 16:34
Foto

H70o96n80z75a 94S23r59p 9334643362208

Blbym? :(

+2/0
13.11.2018 16:37

M61a86r39i53a76n 31B83e80n69č41a72t 4698761455434

Nevím jak se tomu slohovému útvaru říká.. ale Allied Assault nebyl blbý, chtěl jsem vyjádřit, "už i v tom Allied Assaultu"

+1/−1
13.11.2018 19:13

P17a12v75e89l 41K53a34f34k91a 8914503381415

Úplně první ne. Hrál jsem nějaké dva úplně první Battlefieldy z druhé světové, ale ty mě totálně nebavili. Ani nevím jak se to přesně jmenovalo, a nechce se mi to hledat, už je to dávno. Plus jsem si na jaře koupil ve slevě kompletní edici Battlefield 1, na základě jeho hraní teď i tu pětku. Porovnávám to ze svého pohledu hlavně s Battlefrontem 2, kterého jsem se nahrál asi nejvíc a tam u dost map mi pocitově to slovo "koridory" (měl jsem tam mít uvozovky) sedí, úzká hrdla přes která se musíš protlačit a nejdou moc obejít, to mi tady nepřijde zatím.

0/0
13.11.2018 21:12

A91n59d67r35e14j 91N44i42k38o25l17a51j 1725616266437

Článok super, dokonca aj súhlasím s napísaným, len nechápem hodnotenie čitateľov, to akože zo 100 ľudí dalo viac ako polovica dokonca pod 50%? Battlefield sa nikdy nevyznačoval dobrým príbehom, vždy bol zameraný hlavne na multiplayer, tentoraz je výhoda/nevýhoda v tom, že ho dali na Origin Access ešte skôr ako hra vyšla, pretože je v stave v akom bola beta, možno ešte horšiom, kedže nie je takmer nič opravené alebo upravené. No hodnotiť hru podľa chýb, ktoré budú v následujúcom patchi opravené mi príde blbé. To potom kľudne môžeme hodnotiť CoD za to, že serveri bežia len na 30 tickrate, nemajú vôbec single player a dostaneme pekných 10%.

0/−1
13.11.2018 8:58

P97a37v13e39l 60K15a57f56k73a 8944663361615

Hodnocení čtenářů vůbec nemá cenu řešit. Hafo lidí dá 0-10% jen proto, že v nadpisu je Battlefield a přitom hru nikdy ani nezkusí :).

+4/0
13.11.2018 9:31

M46a60r35i92a52n 88B20e73n46č65a84t 4108111785854

Eh, je to čistě recenze single playeru -

"Battlefield V - singleplayer"

Argument s tím multiplayerem, je tedy mimo mísu. Hodnoťme Singleplayer hru podle singleplayeru a ne multiplayeru.

+6/0
13.11.2018 10:08

M68a48r67i90a18n 90B93e64n46č97a79t 4858111205604

Prosím, kde v recenzi je napsáno, že AI je úplně, ale úplně totálně blbá? Já chápu, že se grafika musí vyzdvihnout když je to to jediné dobré co se v minulých letech v SP Battlefieldu dalo najít, ale ta extrémně blbá umělá inteligence by si zasloužila alespoň zmínku.. tak blbe boty jsem ještě nikdy neviděl... Ta umělá inteligence je tak moc dobrá, že vojáci doběhnou na misto, kde vás naposledy spatřili a pak tam čekají na odstřel...

+1/−1
13.11.2018 8:36

A19n34d17r79e91j 63N80i57k30o72l16a69j 1605706286387

No omylom som hodnotil príspevok miesto odpovede, to je jedno. ide mi skôr o to, že takáto AI je takmer v každej dnešnej hre, vo veľmi veľa prípadoch sa dá toto isté spraviť kde AI ide na posledné miesto kde vás videlo a tam sa nechá zabiť. Nehovoriac o tom, ak Vás "nevidia" ak ste za maličkou krabicou, pričom celé vaše telo je vidieť a ste od nich na 5 metrov.

0/0
13.11.2018 8:54

P59a36v71e87l 35K37a74f28k70a 8524953881945

"ovšem proti umělé inteligenci to místo intenzivních bitev připomíná spíše střelbu na vyskakující králíky."

+4/0
13.11.2018 9:32

M72a12r18i62a85n 56B59e92n30č85a31t 4868891475284

"Žádnou kontroverzní scénu však nečekejte. Autoři si vysloužili dostatek kritiky už jen za to, že vůbec v jejich hře mohou nějací černoši a ženy být, a tak je náplní této kapitoly jen a pouze střílení. Což je sice přesně to, proč máme Battlefield tak rádi v multiplayeru, ovšem proti umělé inteligenci to místo intenzivních bitev připomíná spíše střelbu na vyskakující králíky."

Mně absolutně tendle odstavec textu nedává smysl..

"Kontroverzi nečekejte, což je to proč máme rádi battlefield v multiplayeru -> proti umělé inteligenci nejsou intezivní bitvy, ale střelba na králíky"?

Jak souvisí kontrovezre s tím, že máme "něco" rádi v multiplayeru a s umělou inteligencí? Nevypařil se tam odstavec textu?

0/0
13.11.2018 10:07
Foto

H11o31n42z92a 28S68r29p 9594393312358

Kontroverze myšleno ve vztahu k příběhu, viz výše popsaná "nespravedlnost". Chtěl jsem tím říct, že se kampaň za černocha složitým tématům vyhýbá a jde v ní "jen" o střílení.

0/0
13.11.2018 11:50

M80a58r88i19a48n 66B91e62n56č69a96t 4168741245674

Aha.. Honzo můžu se vás jakožto odborníka na něco zeptat?? Pokud nějaká hra obsahuje SP i MP, kde ten gameplay je úplně stejný jako v tom multiplayeru... Nemyslíte, že by se u SP mělo predevsim hodnotit to co je oproti MP navíc? Protože v ten moment je tam navíc pouze příběh a umělá inteligence. Nevztahuje si to na tuto recenzi.

0/0
13.11.2018 11:57
Foto

H45o39n49z49a 11S45r89p 9564263492198

To je věc názoru a záleží na konkrétní hře. Nemyslím si ale, že gameplay SP a MP může být někdy stejný, je to uplně něco jiného. Umělá inteligence je jen jedním z mnoha faktorů a ani bych neřekl že ten nejdůležitější. Příběh, obtížnost, variablitia, linearita, délka, nepovinné aktivity, atmosféra... je toho mnoho co ovlivňuje celkový zážitek. Každý to přitom vnímá jinak: Například FEAR měl skvělou AI, ale zase člověk procházel pořád stejnými prostory... znamená to tedy , že je tedy automaticky lepší? (teda on samozřejmě je, ale ne jen kvůli AI. :-)A konkrétně u BF V mi to přišel takový žánrový standard, nic o čem by se dalo rozepisovat. Pamatuji si, že jsem marně čekal za rohem, až mi začnou nepřátelé běhat do rány. A jednou mě dokonce někdo napadnul zezadu. Možná byl ale jen tak hloupý že zabloudil. :-) Stručně řečeno nic výjimečně hloupého jsem od nich nezažil, nic výjimečně chytrého ale také ne.

+1/0
13.11.2018 14:36

J13a70k36u52b 52B78o40h59o74n10ě13k 8215476639937

Autor tím asi chtěl říct, že v příběhové kampani nemáme navzdory tématu čekat, že se to bude nějak rozebírat, ale že se tam prostě bude jenom střílet

0/0
13.11.2018 12:04

M37a89r57i14a24n 67B77e59n32č89a19t 4898301895904

Tak nevím, zřejmě nároky na bonuswebu dost klesnuli, když dostane taková kampaň 75%.. nefunguje tam skoro nic.. už v prvním příběhu se pokouší o již klisovitou chemii mezi vězněm a správcem kdy se během 15ti minut stanou nejlepší kamaradi, co si zpívají písničky před smrtí...

+4/0
13.11.2018 8:31

J12a71n 69Š38o63l31c 1362140277284

Politika ve hrách nemá co dělat.....

+1/−4
13.11.2018 6:53

R74o24s49t66i41s28l12a84v 17J17a98n97d22a 5349519346200

Tak ji tam nevnášejte ;)

+2/−2
13.11.2018 9:25

J13u61l42i88á20n 69P82o97l41á50c19h 5108713105854

Říkat pravdu není politika.

+1/0
15.11.2018 22:26

R40o84s49t53i38s91l89a71v 17J14a22n81d91a 5139589446860

Pojďme si to vyzkoušet:

Ženy nejsou vybaveny k tomu, aby byly ve vedoucích pozicích.

Mezi muži a ženami nejsou žádné rozdíly.

Globální oteplování je přírodní proces nezávislý na činnosti člověka.

Musíme vyvinout celosvětovou aktivitu, abychom zabránili ekologické katastrofě. Národní státy jsou překážkou pro vývoj lidstva.

Co z toho je pravda, co politika?

0/0
19.11.2018 9:20

J39u20l32i51á83n 39P64o53l65á68c10h 5768923845444

Historie se podobnými otázkami nezabývá, to až věc jejího výkladu, který ale nesmí používat vylhaná fakta.

0/0
22.11.2018 0:14

R17o23s67t37i84s96l95a28v 23J89a35n83d96a 5879909936820

Bavili jsme se o počítačových hrách, ne historii (a ne, Battlefront není dějepisu podobný).

Globální oteplováním, ale i rolí žen ve společnosti se samozřejmě historikové zabývají a budou zabývat o generaci později velmi intenzivně.

Vnesení žen a černochů do 2. sv. v. není úkazem špatné historie (troufnu si říct, že v EA budou mít zaplacené lidi, kteří ji znají u daného tématu rozhodně lépe než já, nebo Vy), ale vztáhnutím tématu k dnešnímu publiku. V entertainment je to běžné, a dává to smysl.

A konečně: neodpověděl jste mi na Váš dotaz, a je to dáno tím, že rozdělení na pravdu a politiku, které jste načrtl, je samozřejmě nesmyslné...

0/0
22.11.2018 7:31

J15a31k69u61b 77B44o55h55o84n98ě71k 8335896949247

Pár těch nejzábavnějších her, co jsem kdy hrál, mají dost významnou politickou část. Zatím jsem ovšem ještě nezažil, že by někdo zvládnul implementovat politické rozhodování do FPS :-)

+2/0
13.11.2018 11:25

M29a76r74i77a44n 31B59e88n43č91a19t 4608581555664

Politické rozhodování tak úplně ne, avšak závazný socialni podtext a morální dopady má plno her.. například takové Spec Ops: The line, kde je především jeden extrémně silný moment, kdy jde mráz po zádech a herní avatari se z toho psychicky do konce života nedostanou.

+1/0
13.11.2018 11:59

J65a74k73u27b 70B70o24h82o38n78ě22k 8805106969337

To jo, hrál jsem, ale pak jsem pochopil, že prostě nemám odehraných dost těch současných military FPS, abych docenil, jak tohle pojali jinak, takže pro mě ta hra jenom tak prošuměla (i navzdory tomuhle momentu, který měl ale podle mě docela zásadní nedostatek)

0/0
13.11.2018 12:15

J94i32ř94í 21D64u30š23e22k 8592601541413

Tak si zahrajte celou serii Arma2 tam se furt řeší politika. Udělat správnou věc ale rozpoutat symetrický konflikt ve světě nebo provést falseflag na vlastní jednotky ale zachovat mír. Tam se tyhle otázky řeší a nikde není řečeno co je vlastně good ending a co ne. Prostě vaše akce májí důsledky a co je dobré nechávají na hráči aby si rozhodl.

0/0
15.11.2018 12:11

Najdete na iDNES.cz