Pondělí 19. října 2020, svátek má Michaela
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pondělí 19. října 2020 Michaela

Diskuse k článku

Jen kvůli příběhové kampani si Battlefield V nekupujte. I když je skvělá

Navzdory zpackanému oznámení a mizerné betě to vypadá, že letošní Battlefield je možná ten vůbec nejlepší v historii série. Rozhodně to tedy platí alespoň o kampani pro jednoho hráče, která je sice kraťoučká, ale intenzivní.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

L98u62k29á66š 86N32o32v15o29t34n16ý 6646427908548

Tak hlavně BF V působí jako z poloviny nedodělaná hra. Sice na ní výrazně makají (seznam změn oproti Betě je impozantní) nicméně pořád je obrovské množství slibovaných věcí "post-launch". Takže hádám, že nejlepší je prostě počkat 2-3 měsíce, jednak hra se dostane do slev (prý jsou prodeje hodně slabé) a také spousta chyb už bude vychytaná.

Taky mám trochu obavy z té kampaně za německé tankisty. Hádám, že to bude podobně zprzněné jako v SWBF2, kdy ze slibované hry za "temnou stranu" se vyklubalo klasické "hurá-za-rebely" hned jak to bylo možné.

No ale kvůli SP si nikdo Battlefield nekupuje, že? Vtipné je, že Black Ops IV jsou na PS Store v nabídce s 30% slevou. A zrovna v týdnu, kdy BF vychází ;) Asi nyní lepší volba - až přestane bavit Black Ops, tak to už bude BF za polovic.

+1/0
14.11.2018 13:22
Foto

A51d96a65m 63Š40p10i89l39l55a45r 8519217882906

Ja nevim. Ja mam z MP trochu rozporuplne pocity. Samopaly s nulovym recoilem, uzivatelsky tak snadno ovladatelne vc. strelby na stredni a dlouhou vzdalenost. Kulomety absolutne ignorujici gravitaci. Jednoduse mi prijde, ze klasicky sniperky na tom desne ztraceji. Samozrejme je moznost se nekam uklidit a sazet jednu za druhou, ale ve chvili kdy vas zmerci nejaky assault a jen trochu to umi tak vas kulometem vysyoe na 250+ metru a ani se nezapoti. Panzerfaust nedela tankum nic

0/0
14.11.2018 10:55
Foto

J10i38ř40í 32D23u73š84e27k 8142961931413

MP by žádný recoil mít nemělo je to samopal a střílí pistolové střelivo.

0/−1
15.11.2018 12:06
Foto

P97e84t15r 80K10l45e44s39n88i48l 8105114970723

Cokoliv, co vystřeluje hmotu, musí mít nějaký zpětný ráz (fyzika). ;-)

Jediné zbraně, které mají nulový zpětný ráz, jsou ty, které emitují pouze čistou energii (např. laser).

Mimochodem i pistole vystřelují pistolové střelivo a zpětný ráz mají taktéž... V

0/0
17.11.2018 23:23
Foto

T89o21m51á79š 21V25e37s33e76l34ý 1202762803666

A co je na ni tak skvělého? Fakt by mě to zajímalo. Dice nikdy neumělo dělat kampaně, poslední dobrá kampaň byla v Bad Company 2 (mimochodem teď jsem si všiml, že máte dvě recenze na jednu hru:-D). A nemyslím si, že by se nějak k tomu přiblížila v tomto díle. A jestli to bude jako v 1. díle, tak hezkých 60 % max:)

+1/0
13.11.2018 15:25
Foto

M78a60r65i45a67n 34B67e56n59č46a39t 4888551655984

Joo Bad Company 2 byla skvělá :-( to už se nikdy nevrátí nejspíše :-)

0/0
13.11.2018 16:33
Foto

P50a82v23e71l 85K54a24f84k51a 9614527551698

Singl jsem ještě nehrál, takže nemůžu hodnotit, ale multiplayer je po cca 10hod co mám odehráno super- krásné mapy, které nejsou koridorové. Povolání které mají smysl a jsou opravdu odlišné, v různých situacích se hodí různé, hra tak nepřímo "tlačí" na to, aby člověk nehrál furt to samé. Odlišně se chovající zbraně, jen systém jejich vylepšování mi nepřijde úplně v cajku.

Na hodnocení je brzo, to chce ještě pár (desítek) hodin odehrát, ale zatím mě to baví hodně.

Škoda občasných bugů ("propadávající" se výbušniny, které nelze sebrat a použít je k zničení dělostřelectva, nebo hlavně mise v Holandsku kdy přestanou létat letadla ze kterých skáčou němečtí vojáci- Mr. Göring zase někde něco nezvládl :-o), ale to je otázka věřím pár rychlých oprav.

0/0
13.11.2018 12:05
Foto

T61o37m55á89š 67V63e71s20e87l43ý 1652402473326

To je tvůj první BF, že obdivuješ, že mapy nejsou koridor?

+1/0
13.11.2018 15:26
Foto

M63a91r43i80a36n 81B67e77n83č36a62t 4188791345464

První multiplayer hra :D Ani v blbým Allied Assault nebyly koridory :-)

0/0
13.11.2018 16:34
Foto

H79o92n16z80a 21S86r96p 9184833972868

Blbym? :(

+2/0
13.11.2018 16:37
Foto

M11a36r39i94a78n 16B55e17n91č31a59t 4288711285864

Nevím jak se tomu slohovému útvaru říká.. ale Allied Assault nebyl blbý, chtěl jsem vyjádřit, "už i v tom Allied Assaultu"

+1/−1
13.11.2018 19:13
Foto

P93a59v71e62l 14K54a90f85k50a 9624727341658

Úplně první ne. Hrál jsem nějaké dva úplně první Battlefieldy z druhé světové, ale ty mě totálně nebavili. Ani nevím jak se to přesně jmenovalo, a nechce se mi to hledat, už je to dávno. Plus jsem si na jaře koupil ve slevě kompletní edici Battlefield 1, na základě jeho hraní teď i tu pětku. Porovnávám to ze svého pohledu hlavně s Battlefrontem 2, kterého jsem se nahrál asi nejvíc a tam u dost map mi pocitově to slovo "koridory" (měl jsem tam mít uvozovky) sedí, úzká hrdla přes která se musíš protlačit a nejdou moc obejít, to mi tady nepřijde zatím.

0/0
13.11.2018 21:12
Foto

A20n75d93r34e96j 37N94i65k50o53l40a83j 1115346266547

Článok super, dokonca aj súhlasím s napísaným, len nechápem hodnotenie čitateľov, to akože zo 100 ľudí dalo viac ako polovica dokonca pod 50%? Battlefield sa nikdy nevyznačoval dobrým príbehom, vždy bol zameraný hlavne na multiplayer, tentoraz je výhoda/nevýhoda v tom, že ho dali na Origin Access ešte skôr ako hra vyšla, pretože je v stave v akom bola beta, možno ešte horšiom, kedže nie je takmer nič opravené alebo upravené. No hodnotiť hru podľa chýb, ktoré budú v následujúcom patchi opravené mi príde blbé. To potom kľudne môžeme hodnotiť CoD za to, že serveri bežia len na 30 tickrate, nemajú vôbec single player a dostaneme pekných 10%.

0/−1
13.11.2018 8:58
Foto

P58a42v86e19l 91K98a13f58k21a 9444817561448

Hodnocení čtenářů vůbec nemá cenu řešit. Hafo lidí dá 0-10% jen proto, že v nadpisu je Battlefield a přitom hru nikdy ani nezkusí :).

+4/0
13.11.2018 9:31
Foto

M53a54r25i43a31n 50B80e54n64č92a73t 4898911375184

Eh, je to čistě recenze single playeru -

"Battlefield V - singleplayer"

Argument s tím multiplayerem, je tedy mimo mísu. Hodnoťme Singleplayer hru podle singleplayeru a ne multiplayeru.

+6/0
13.11.2018 10:08
Foto

M27a32r30i53a66n 68B95e14n39č46a56t 4278751895754

Prosím, kde v recenzi je napsáno, že AI je úplně, ale úplně totálně blbá? Já chápu, že se grafika musí vyzdvihnout když je to to jediné dobré co se v minulých letech v SP Battlefieldu dalo najít, ale ta extrémně blbá umělá inteligence by si zasloužila alespoň zmínku.. tak blbe boty jsem ještě nikdy neviděl... Ta umělá inteligence je tak moc dobrá, že vojáci doběhnou na misto, kde vás naposledy spatřili a pak tam čekají na odstřel...

+1/−1
13.11.2018 8:36
Foto

A84n92d22r19e16j 98N85i67k67o13l74a72j 1135776936447

No omylom som hodnotil príspevok miesto odpovede, to je jedno. ide mi skôr o to, že takáto AI je takmer v každej dnešnej hre, vo veľmi veľa prípadoch sa dá toto isté spraviť kde AI ide na posledné miesto kde vás videlo a tam sa nechá zabiť. Nehovoriac o tom, ak Vás "nevidia" ak ste za maličkou krabicou, pričom celé vaše telo je vidieť a ste od nich na 5 metrov.

0/0
13.11.2018 8:54
Foto

P11a17v74e50l 93K22a60f12k77a 9844577211148

"ovšem proti umělé inteligenci to místo intenzivních bitev připomíná spíše střelbu na vyskakující králíky."

+4/0
13.11.2018 9:32
Foto

M84a93r62i77a73n 27B88e96n78č28a11t 4278451625844

"Žádnou kontroverzní scénu však nečekejte. Autoři si vysloužili dostatek kritiky už jen za to, že vůbec v jejich hře mohou nějací černoši a ženy být, a tak je náplní této kapitoly jen a pouze střílení. Což je sice přesně to, proč máme Battlefield tak rádi v multiplayeru, ovšem proti umělé inteligenci to místo intenzivních bitev připomíná spíše střelbu na vyskakující králíky."

Mně absolutně tendle odstavec textu nedává smysl..

"Kontroverzi nečekejte, což je to proč máme rádi battlefield v multiplayeru -> proti umělé inteligenci nejsou intezivní bitvy, ale střelba na králíky"?

Jak souvisí kontrovezre s tím, že máme "něco" rádi v multiplayeru a s umělou inteligencí? Nevypařil se tam odstavec textu?

0/0
13.11.2018 10:07
Foto

H62o92n32z10a 60S51r21p 9264683252358

Kontroverze myšleno ve vztahu k příběhu, viz výše popsaná "nespravedlnost". Chtěl jsem tím říct, že se kampaň za černocha složitým tématům vyhýbá a jde v ní "jen" o střílení.

0/0
13.11.2018 11:50
Foto

M90a79r61i16a38n 24B37e55n63č28a80t 4198351135754

Aha.. Honzo můžu se vás jakožto odborníka na něco zeptat?? Pokud nějaká hra obsahuje SP i MP, kde ten gameplay je úplně stejný jako v tom multiplayeru... Nemyslíte, že by se u SP mělo predevsim hodnotit to co je oproti MP navíc? Protože v ten moment je tam navíc pouze příběh a umělá inteligence. Nevztahuje si to na tuto recenzi.

0/0
13.11.2018 11:57
Foto

H75o96n27z24a 90S34r21p 9524423812468

To je věc názoru a záleží na konkrétní hře. Nemyslím si ale, že gameplay SP a MP může být někdy stejný, je to uplně něco jiného. Umělá inteligence je jen jedním z mnoha faktorů a ani bych neřekl že ten nejdůležitější. Příběh, obtížnost, variablitia, linearita, délka, nepovinné aktivity, atmosféra... je toho mnoho co ovlivňuje celkový zážitek. Každý to přitom vnímá jinak: Například FEAR měl skvělou AI, ale zase člověk procházel pořád stejnými prostory... znamená to tedy , že je tedy automaticky lepší? (teda on samozřejmě je, ale ne jen kvůli AI. :-)A konkrétně u BF V mi to přišel takový žánrový standard, nic o čem by se dalo rozepisovat. Pamatuji si, že jsem marně čekal za rohem, až mi začnou nepřátelé běhat do rány. A jednou mě dokonce někdo napadnul zezadu. Možná byl ale jen tak hloupý že zabloudil. :-) Stručně řečeno nic výjimečně hloupého jsem od nich nezažil, nic výjimečně chytrého ale také ne.

+1/0
13.11.2018 14:36
Foto

J19a58k91u97b 27B27o22h72o13n17ě17k 8315446219237

Autor tím asi chtěl říct, že v příběhové kampani nemáme navzdory tématu čekat, že se to bude nějak rozebírat, ale že se tam prostě bude jenom střílet

0/0
13.11.2018 12:04
Foto

M74a56r74i65a21n 39B67e86n24č13a63t 4878231325134

Tak nevím, zřejmě nároky na bonuswebu dost klesnuli, když dostane taková kampaň 75%.. nefunguje tam skoro nic.. už v prvním příběhu se pokouší o již klisovitou chemii mezi vězněm a správcem kdy se během 15ti minut stanou nejlepší kamaradi, co si zpívají písničky před smrtí...

+4/0
13.11.2018 8:31
Foto

J44a20n 84Š98o71l25c 1542830577854

Politika ve hrách nemá co dělat.....

+1/−4
13.11.2018 6:53
Foto

R20o44s74t72i68s89l95a79v 79J21a45n94d66a 5259349786890

Tak ji tam nevnášejte ;)

+2/−2
13.11.2018 9:25
Foto

J14u82l23i63á33n 59P79o14l71á20c58h 5228503585124

Říkat pravdu není politika.

+1/0
15.11.2018 22:26
Foto

R89o18s35t29i33s21l50a44v 72J91a43n52d90a 5979259286820

Pojďme si to vyzkoušet:

Ženy nejsou vybaveny k tomu, aby byly ve vedoucích pozicích.

Mezi muži a ženami nejsou žádné rozdíly.

Globální oteplování je přírodní proces nezávislý na činnosti člověka.

Musíme vyvinout celosvětovou aktivitu, abychom zabránili ekologické katastrofě. Národní státy jsou překážkou pro vývoj lidstva.

Co z toho je pravda, co politika?

0/0
19.11.2018 9:20
Foto

J47u46l63i78á73n 72P56o20l24á92c63h 5278853305664

Historie se podobnými otázkami nezabývá, to až věc jejího výkladu, který ale nesmí používat vylhaná fakta.

0/0
22.11.2018 0:14
Foto

R70o86s92t75i17s98l59a66v 91J42a77n90d41a 5269379236730

Bavili jsme se o počítačových hrách, ne historii (a ne, Battlefront není dějepisu podobný).

Globální oteplováním, ale i rolí žen ve společnosti se samozřejmě historikové zabývají a budou zabývat o generaci později velmi intenzivně.

Vnesení žen a černochů do 2. sv. v. není úkazem špatné historie (troufnu si říct, že v EA budou mít zaplacené lidi, kteří ji znají u daného tématu rozhodně lépe než já, nebo Vy), ale vztáhnutím tématu k dnešnímu publiku. V entertainment je to běžné, a dává to smysl.

A konečně: neodpověděl jste mi na Váš dotaz, a je to dáno tím, že rozdělení na pravdu a politiku, které jste načrtl, je samozřejmě nesmyslné...

0/0
22.11.2018 7:31
Foto

J94a40k38u12b 22B48o21h44o61n71ě23k 8965576809547

Pár těch nejzábavnějších her, co jsem kdy hrál, mají dost významnou politickou část. Zatím jsem ovšem ještě nezažil, že by někdo zvládnul implementovat politické rozhodování do FPS :-)

+2/0
13.11.2018 11:25
Foto

M16a22r84i29a21n 32B51e75n47č86a96t 4858401935654

Politické rozhodování tak úplně ne, avšak závazný socialni podtext a morální dopady má plno her.. například takové Spec Ops: The line, kde je především jeden extrémně silný moment, kdy jde mráz po zádech a herní avatari se z toho psychicky do konce života nedostanou.

+1/0
13.11.2018 11:59
Foto

J77a97k64u49b 53B89o89h37o67n74ě53k 8645716479867

To jo, hrál jsem, ale pak jsem pochopil, že prostě nemám odehraných dost těch současných military FPS, abych docenil, jak tohle pojali jinak, takže pro mě ta hra jenom tak prošuměla (i navzdory tomuhle momentu, který měl ale podle mě docela zásadní nedostatek)

0/0
13.11.2018 12:15
Foto

J52i94ř83í 96D45u35š13e51k 8922621721883

Tak si zahrajte celou serii Arma2 tam se furt řeší politika. Udělat správnou věc ale rozpoutat symetrický konflikt ve světě nebo provést falseflag na vlastní jednotky ale zachovat mír. Tam se tyhle otázky řeší a nikde není řečeno co je vlastně good ending a co ne. Prostě vaše akce májí důsledky a co je dobré nechávají na hráči aby si rozhodl.

0/0
15.11.2018 12:11

Po čtyřicítce žijeme na vypůjčený čas, říká lékař David Sedmera

Premium Lidské tělo je velmi přesný a dokonalý mechanismus. V některých směrech až zázračný. Proč je však uspořádání těla...

Jak vyležet ‚lehký covid‘. Praktičtí lékaři radí, jak na samoléčbu

Premium Tak jako jiné virózy i obávaný covid-19, pokud zaútočí jen v mírné či střední síle, se musí doma prostě a jednoduše...

Shromáždění vlastníků jsou kvůli pandemii v ohrožení. Právník radí, co dělat

Premium Vyhlášení nouzového stavu komplikuje situaci společenstvím vlastníků bytových jednotek. Do konce roku musí totiž výbory...