Středa 27. ledna 2021, svátek má Ingrid
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Středa 27. ledna 2021 Ingrid

Diskuse k článku

RECENZE: Vikingská Valhalla sérii Assassin’s Creed prospěla

Ačkoliv se může zdát, že nejnovější díl v sérii Assassin’s Creed je ze strany autorů z Ubisoftu spíše sázkou na jistotu, návrat do středověku s Vikingy se povedl. Plenění anglických vesnic je zábavné, grafika krásná a příběh poutavý, Ubisoft ovšem hru mohl klidně ještě chvíli ladit.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

K50a46m49i86l 54D21o41l94e14z24e52l 6852426324942

pokud si nekdo, kdo je linej se naucit jeden jazyk, ze kvuli nejake rozvojove pizemicce to bude nekdo prekladat ...

0/−2
11.11.2020 3:40
Foto

K82a13r73e62l 83V88a40n30ě21k 2224987356165

Hlavně lidi to hodně kupujte aby si pak ubisoft řeklo: "čeština na prodeje vliv neměla a tak se na ní vykálíme i v dalších hrách"Rv.

+2/−2
10.11.2020 11:16
Foto

M80i75c26h19a13l 76Š88r15á26m61e88k 1753803515939

I v případě, že poklesnou prodeje, pořád to pro Ubisoft bude menší ztráta než peníze, které by padly na lokalizaci. Že tu pojedete kampaň za bojkot Ubisoftu, vám proto ani trochu nepomůže.

+1/−1
10.11.2020 11:45
Foto

K92a87r42e43l 23V49a37n31ě79k 2914117756615

A jak to chlape obhájíte u legionu, že tam je holandština a čeština tam chybí a přitom trh máme stejný (holandsko: 17m obyvatel, cesko+slovensko 16m obyvatel). Neříkejte že těch 1m obyvatel hrálo roli....

+1/0
10.11.2020 14:40
Foto

P16e29t74r 42H21o16c87h32m47a35n 2760386545161

Je úplně jedno, kolik má země obyvatel, důležité kolik peněz za tu hru firma utrží. A v tomhle jsme my Češi na chvostu. Takže je klidně možné, že se v Holandsku prodá třeba 5x více her.

+1/0
10.11.2020 16:34
Foto

P76e86t21r 73H17o17c87h35m27a33n 2660916925411

Ubisoft se na ni vykálel, protože se mu to finančně nevyplatilo. To jim těžko může někdo zazlívat. Kdybys vyvíjel nějakou hru, těžko bys ji překládal do finštiny, když bys věděl, že tě to bude stát víc peněz, než v tom Finsku vyděláš.

+1/−1
10.11.2020 13:49
Foto

K48a93r38e21l 75V22a53n20ě41k 2234437686455

To není pravda, hlavně že u odyssey si u nás prodeje vychvalovali a prodeje byli vyšši než očekávali, jeden týpek který spolupracoval s ubisoftem a dělal češtinu pro oddyssey tvrdil, že tu češtinu vyškrtli protože celkové prodeje breakpointu byli malé a byli nuceni něco vyškrtnout a bohužel to odnesla naše čeština.

+2/0
10.11.2020 14:33
Foto

P15e69t49r 16H65o83c94h30m54a91n 2790376685531

Za prvý na to má Ubisoft právo, dělat si se svou hrou co chce, a za druhý, firmu jako Ubisoft vedou lidi, který zajímaj akorát peníze. A kdyby věděli, že jim česká lokalizace zajistí vyšší tržby v ČR a na Slovensku, tak tam tu češtinu dají.

Takhle sice přijdou o pár zákazníků, ale ty menší prodeje pro ně budou pořád lepší než náklady na českou lokalizaci.

+1/−1
10.11.2020 16:48
Foto

J27a93n 57R18a54b23a94n 4900970415475

Fakt jen epic?

0/0
10.11.2020 10:28
Foto

J78a93n 32R76a79b59a73n 4470510295575

Fakt je epic?

0/0
10.11.2020 10:25
Foto

P82a60v36e18l 46T27e49s46a40ř 6488533986913

V tuto chvíli hru hodnotilo přes 600 čtenářů. Hmm, já nějak nevím, zda se po necelých 10 hodinách od spuštění hry dá přikládat velká váha jejich hodnocení. Ráno jsem si zkusil lehce přes hodinku zahrát a hru si celkově v tuto chvíli hodnotit nedovolím.

Souhlasím s autorem článku, scenérie jsou krásné. Hratelnost zatím podobná předchozím dílům, uvidíme jak se to rozvine s postupem hrou. Nečekal jsem nějaké revoluční změny, proč měnit něco co funguje a zatím jsem tam nic revolučního ve funkčnosti neviděl, ale jak říkám, odehráno mám promile hry :)

+5/0
10.11.2020 9:56
Foto

M47a65r34t24i32n 20K77u50ř74i27l 7664254369319

Stejne se nic nevyrovna Ezio collection

+4/0
10.11.2020 0:23
Foto

J24a10n 77Š93l16é75g73l 8982340938863

Nebyla už vesnice v Black Flag? V čem je to tady jiné?

0/0
9.11.2020 20:42
Foto

J85a54k79u91b 11B85o40h49o32n84ě42k 8925486329297

Bavíme se o Ubisoftu. Firmě, která prodávala Odyssey s tím,že hru inovovala tím, že můžete hrát i za ženu :-)

0/0
9.11.2020 20:51
Foto

J19a78n 41Š85l18é50g30l 8902270318393

Já se bavím o recenzi tedy recenzentovi.... pokud to bylo již před tím tak nevím v čem je to novinka :-)

0/0
9.11.2020 21:36
Foto

P70a58v92e26l 72T66e10s30a45ř 6338333706813

Na tu vesnici jsem zvědavý, dle dostupných videí, se mi zdá, že bude více propracovaná a víc zasáhne i do děje.

+1/0
10.11.2020 9:58
Foto

P26e79t84r 85K97u39c67e83r54a 8821550647298

Origins i Odyssey me bavily (ikdyz to uz nebyly klasicke AC hry)... byly to dobre a dlouhe oddechovky. Valhallu si na PS5 urcite nenecham ujit.

+2/0
9.11.2020 19:55
Foto

J91i17ř77í 45P34i88l73l79i56n68g 7907397684681

Odyssey ani Origins jsem nehrál, ale Valhalla mě zaujala. Proto další nutná investice do předchozích dílů zamrzí... ;-D

0/−1
9.11.2020 18:18
Foto

P35e48t12r 83L85u55k70á13š 4915704446145

A je fakt nutná? Me právě Valhalla taky nakousnula zebych si ji pořídil a přijde mi ze člověk předešlé díly hrát moc nemusí aby do toho vlaku teď nasedl....nějaký pokračující lore skrz ty díly asi nebude, ne?

0/0
10.11.2020 9:05
Foto

L29e90n71k85a 14N19e69z18b46e17d22o66v87á 1979807184464

Pokračuje dějová linka z přítomnosti, ale na to se dá podívat na YouTube. Pokud to vůbec někoho zajímá.

0/0
10.11.2020 10:12
Foto

M33i25c94h67a70l 98Š57r15á80m71e77k 1733303145859

Jak píšete. Ta dějová linka z přítomnosti má navíc v předchozích dvou dílech jen pár minut a nic zásadního se tam nestalo. Kdyby byla vyškrtnuta úplně, vůbec bych si toho nevšiml.

+1/0
10.11.2020 11:50
Foto

J73i88ř83í 53P87i84l82l86i29n97g 7597887414881

Pro mě ano. Shánět kus příběhu po všech čertech, to mě nebaví. Já si ten příběh potřebuju prožít, pro lepší zážitek...

Jinak bych se mohl na hraní vykašlat úplně a koukat jenom na let's play...

0/0
10.11.2020 17:00
Foto

R26o96m56a89n 93N55a46v28r19á60t29i71l 3379971386965

Bez české lokalizace nemám zájem...

+14/−5
9.11.2020 16:46
Foto

A39l72e85š 18N79o23v18o95t64n57ý 1481421189481

Naprosto s Vámi souhlasím.

AC:O jsem hrál, takže jsem se těšil i na Valhallu, ale jakmile bylo uvedeno, že nebude v češtině, tak se na to asi nebudu ani dívat na YT...

+5/0
9.11.2020 19:52
Foto

M71a48r68t73i91n 54B79e26n40e20š 3402367704749

Jen se zeptám - vy nehrajete žádné hry, které nemají českou lokalizaci? Pokud opravdu ne, tak přicházíte vážně o hodně :(. Čeština neni ve hrách vůbec samozřejmá. Velká spousta skvělých her jí nemá.

+5/−1
10.11.2020 1:00
Foto

P91e67t22r 55L87u90k11á29š 4255544796465

Mame malý trh, čeština se nevyplatí, co se ale vyplatí Vam je znalost angličtiny alespoň na ty hry uvidíte ze to pak najdete i jinde ;]

+1/−2
10.11.2020 9:07
Foto

P83a47v92e38l 96T97e85s10a22ř 6568333676333

Dle informací, které jsem včera dohledal, dochází v tuto chvíli k extrakci anglických textů ze hry, následně bude sestaven tým překladatelů. Myslím si, že pokud to půjde dobře, mohl byste si to o prázdninách zahrát s českými titulky. Osobně ale tipuju, že to bude kompletně k Vánocům, česština to bude obsáhlá a závisí to na čase dobrovolných překladatelů.

0/0
10.11.2020 9:26
Foto

P46e51t59r 56H55á96j49e85k 6473311716886

Cekal jsem, ze tu bude tak 40 minusu od mistnich rodilych mluvcich ;-D Naprosty souhlas a tenhle dil take ignoruji. Anglicky se sice dorozumim, ale presto jsou ve hre momenty, kdy proste nestiham nebo nerozumim dobre. Navic, kdyz to slo u predchozich dvou dilu s cestinou a tady najednou setrime... Jeste bych to prekousnul, kdyby predchozi dily CZ nemely.. ale takto Ubisofte ne Rv

+1/0
10.11.2020 9:41
Foto

P36a86v29e57l 70K29r53á29l 5210189954778

Myslíte místní rodilé mluvčí, co jsou bez anglických titulků sami ztracení? ;-D

+3/0
10.11.2020 11:27
Foto

P46e80t43r 38K84o73s79t20k88a 6860639541596

Časem si to určitě zahraju, ale teď ještě musím dokončit Odyssey. Už jsem do ní nasypal 120 hodin a ještě nekončím. Mám prozkoumaný celý svět, synchronizované všechny orly a splněné všechny otazníky na mapě (uf, byla to makačka). Tak teď ještě dokončit poslední třetinu příběhu a pak si dát před Valhallou od Assassina chvíli pauzu ;-D

+8/0
9.11.2020 14:46
Foto

P69e68t97r 81K96o96s10t71k66a 6170719971806

To by mě vlastně zajímalo, o kolik menší tak cca je mapa ve Valhalle? Ocenil bych ji tak poloviční. Lidem jako já, kteří musí vyzobat každou drobnost na mapě, by to dost usnadnilo život ;-)

+7/0
9.11.2020 14:47
Foto

P63e85t13e24r 14B34i42e62l77y 6195261156

Mne to trvalo cca 170h liezol som uplne vsade, pomahla skumal. A prespal som poslednu cutscenu z hry pretoze som to koncil nejako v 3v noci. Priznam sa ze do datacu som sa este nepustil. Potrebujem od grecka oddych

0/0
9.11.2020 21:43
Foto

M57i61c56h90a78l 47S10l65e13z21á58k 5831306387211

Já si koupil i se všem DLC a nahrál jsem zatím 220 hodin a zdaleka nekončím. A už asi ani nedokončím. Je to moc velké a už mě to nebaví jako zezačátku.

0/0
10.11.2020 7:39
Foto

P97a76v74e23l 35T66e85s92a25ř 6348843716583

Také jsem končil někde mezi 220 - 250 hodin, na konci už jsem vynechával vše a dojel jen hlavní linku :) Hru do 50 hodin považuji za krátkou, kolem 100h optimální, ale nad 200 je to už monstrózní (uvažuji i dobrovolné doprovodné úkoly). Samozřejmě neberme online hry, tam je to i o jednotkách tisíců hodin :)

0/0
10.11.2020 9:30
Foto

R29a26d16e89k 88J65u90r49e47č24k74a 5387340972247

Omlovám se za hnidopišství, ale jak je to s těmi přídavnými jmény od slova viking? Není to bez "g", vikinská Valhalla, vikinské vesnice, atd? A nepíše se viking s malým "v", protože šlo o označení pro severské mořeplavce, nájezdníky? Jinak ale po přečtení recenze se už opravdu nemůžu dočkat.

0/0
9.11.2020 13:26
Foto

R60a74d54e40k 83Č95e31r63n11ý 8438123790904

Google mlčí? Např. za pár vteřin cituji:

"Škoda jen, že se úředníci nejprve nekoukli do Pravidel českého pravopisu. Zjistili by totiž, že podoba slova „vikingský“ je nespisovná a jak pravidla, tak i Nový akademický slovník uvádějí pouze podobu „vikinský“.

Ostatně stačí se přece jen trošku zamyslet – věřím, že žádný z úředníků by nenavštívil hamburgský přístav, nečetl nic o bambergské aféře či nevyšplhal na newyorkský mrakodrap."

0/0
10.11.2020 7:27
Foto

R75a62d75e53k 61J37u16r82e94č51k92a 5407720302587

Já to právě vím. Prostě jsem si rýpl, protože v některých článcích o AC: V to píší dobře a tady v hlavní recenzi oboje špatně. Tam už chybí jenom něco ve smyslu, že je to hra o vikingzích :-)I když jsem četl i názor, že "vikingský" už se dá taky používat. Asi jako sršeň obecná. Taky z ní utělali spisovně "toho" sršně". Protože to téměř všichni říkali špatně, tak radši změnili pravopis.

0/0
10.11.2020 15:57
Foto

R38a59d48e96k 41Č87e77r63n59ý 8408413740334

A s tou druhou částí tvého příspěvku máš asi pravdu. Také citace:

" Psaní počátečního velkého písmene v úzu i jazykových příručkách kolísá. Podle názoru znalců problematiky je označení Viking s velkým písmenem zavádějící, neboť označení vikingové se používalo pouze pro bojovníky účastnící se dobyvatelských výprav."

0/0
10.11.2020 7:30
Foto

R93a52d88e54k 62J21u57r71e60č98k83a 5717700182777

Ano, prý to snad znamenalo něco ve smyslu "ti, kteří opustili své domovy a plavili se po moři, protože je nebavilo farmařit":-)

0/0
10.11.2020 16:00
Foto

T78o12m46á52š 32C11a15n71d83r63a 8817585877849

Teď už si nepamatuji jak to bylo v předchozích dílech, ale nevíte zda se dá nastavit odklikávání dialogů? Jde mi o angličtinu. Ne všechna slovíčka znám a tak hraji hodně her s otevřeným slovníkem na druhém monitoru :)

+2/0
9.11.2020 13:02
Foto

J21i93ř31í 95P41i59l10l98i14n84g 7197197104661

Člověk ochotný se učit anglicky? 8-o

A není jednodušší prostě bušit pěstičkou do stolu a trucovat, že bez češtiny prostě ne-é...? :-)

+1/−11
9.11.2020 18:16
Foto

P97a48v22e69l 26T69e85s79a37ř 6948313106923

Dnes jsem chvíli testoval, ale zatím jsem to v nastavení nenašel. Myslím si, že zastavovat to nepůjde, ale mohu doporučit použít telefon, případně tablet s google translatorem, zvládá to relativně rychle v reálném čase překládat. Kamarád to používá, a pokud to to není extrémně rychlé, stíhá to číst přes tablet. Samozřejmě musíte akceptovat nepřesnosti :)

0/0
10.11.2020 9:38

Veganství a vegetariánství je na vzestupu a je to dobře, říká lékař Jan Gojda

Premium Lékaři bývají obvykle k dietám všeho druhů skeptičtí. Nejinak tomu bylo v případě vegetariánství a veganství. Výhradně...

Malý stěhovák pro rodinu. Měřili jsme, který kombík je ten nejlepší

Premium Ve velkém testu jsme srovnali tři kompaktní kombíky, které mohou být alternativou populární octavie. Navíc nejsou tak...

Můžete skoro všechno, nemusíte nic. Jak probíhají swingers party v Česku

Premium Swingers kluby, tedy místa neřesti, kde si páry mezi sebou střídají partnery a užívají si i těch nejdivočejších...