Diskuse k článku

RECENZE: Horor Alien: Isolation srážejí zbytečné a hloupé chyby

Vetřelci vytvoření extravagantním umělcem H. R. Gigerem zůstávají i 35 let po svém debutu v prvním filmu stále jednou z nejděsivějších zrůd, které kdy lidský mozek vymyslel. Herní tituly z tohoto světa už se ovšem řadu let potýkají s velkými problémy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

J61a96k41u17b 73S61t92a76n71ě40k 3596546433

Tahle recenze je totální fail,

Naprosto absurdní skripty:

Ve hře je asi 5 scriptovaných momentů z deseti hodinového hraní, v porovnání třeba s CoD naprosto zanedbatelné číslo.

Nesmrtelný Vetřelec:

Začnu tím, že redaktor evidentně nedohrál hru do konce jinak by nežvanil o tom že ho jeden vetřelec sleduje po celé stanici. Ale mám tu malou analogii ze života. 

"O vitalitě černé zvěře toho bylo již mnoho napsáno, byla popsána řada zranění způsobených dospělou černou zvěří a často byly uloveny i kusy, o kterých by člověk na první pohled prohlásil, že taková zranění nemohla přežít. Osobně jsem viděl zastřeleného kňoura, kterému chyběla polovina spodní čelisti, a ač byl lehce pohublejší, zranění se mu zcela vyhojilo a on přežil. Ve večerních hodinách dne 11. dubna 2014 (20:55) ulovil jeden můj kolega mladého divočáka - lončáka, který měl, zřejmě od sekačky či jiného zemědělského stroje, zcela amputovanou celou pravou zadní nohu (myslivecky celý pravý zadní běh), což se mu stalo zřejmě ještě jako malému selátku. Rána byla zcela zhojena a divočák – kňourek, měl zcela standardní váhu a podle všeho tedy, i přes toto obrovské zranění, nikterak nestrádal. Po vyvržení vážil přesně 60 kilogramů. Když si uvědomíme, že malinkaté selátko divočáka přežije i tak obrovské zranění spojené s velkou ztrátou krve (myslivecky barvy), a v podstatě bez jakékoliv pomoci, je to opravdu až neuvěřitelné. Zajímavostí také je, že mladý začínající myslivec střelil tohoto lončáka přesně na komoru a i s průstřelem srdce tento divočák z nástřelu (z místa, kde byl střelou z lovecké kulovnice zasažen) odběhl do hustého lesa vzdáleného zhruba 50 metrů, a musel tedy být z bezpečnostních důvodů dohledán až druhý den ráno."

Pardon ale myslivec s kulovnicí vs. prase (ve většině případů bez strachu o vlastní život) 

V porovnání s vystrašenou 26 letou holkou s pistolí, přesnou tak na 30 metrů vs. skoro 4 metrové monstrum s rychlostí geparda a reflexy kobry evolucí vyšlechtěné za jediným účelem a to zabíjení.

+5/0
21.10.2014 17:02

J22a33k21u90b 15P44e48e48t 7933598842101

narosty souhlas s recenzi

+2/−8
19.10.2014 16:11

J45a23k67u69b 31P91e60e13t 7393718962441

zkusil jsem a smazal jsem...atmosféra dobra,grafika/optimalizace super...

Ale alieni by měli byt akcni...jako horor radsi penumbru ci amnesii. Navíc alien podle me vypada fakt divne a strach z  nej fakt nejde...atmosku a pocit strachu spis dela extreme stisnene protredi... ale i prez to vsecko je to druha nej alien hra...první je stále AvP.

0/−8
19.10.2014 16:11

E64l54i29á96š 72B80í89c45a 1265502135194

chlapče asi si neviděl starýho aliena co

0/0
7.12.2014 20:38

M57i24l61a94n 16Ž10á66d47n56í16k 9371472343176

navíc toto tvrzení :  A teď to přijde - když kteréhokoli z útočníků umlátíte, revolver z něj sice vypadne, ale vy ho NEMŮŽETE sebrat

Nejsem si jist zda autor recenze hru vůbec hrál:-/

k té nesmrtelnosti.... hra vznikla na základě smlouvy z vlastníky autorských práv  za předpokladu nějakých pravidel a já se domnívám že to je v pořádku, další věc kterou autor článku jaksi opomenul, pravděpodobně ani nevěděl.

Než začnu nějakou hru recenzovat, měl bych si o ní něco zjistit!!!!

Jedná se o hororovou hru a ne nějakou bezduchou střílečku, to si musí uvědomit každý kdo chce hru hrát, pokud někdo chce mít save na každém kroku ať zvolí raději SuperMaria, mě by nevadilo to kdyby možností hru uložit bylo o něco méně, umocňuje to napětí  zda se podaří splnit další kus mise.

Nechci tvrdit že hra je bezchybná, již jsem se také setkal s bugy kdy jsem měl chuť se  na to v.....

Ale kritizovat v hororové hře prvky které zdobí hry akční mi přijde trochu mimo mísu

+5/−1
18.10.2014 19:26

V49á48c98l51a13v 49Š35k75o36d59a 2251507754

K první části vašeho příspěvku, ten revolver skutečně nemůžete sebrat a získáte ho až později na místě kde je pro vás připravený...

0/0
18.10.2014 19:32

M23i69l48a83n 94Ž20á58d21n17í39k 9651952383146

Asi máte recht, pravda je že jednoho jsem skolil a revolver po něm sebral poté co alien se postaral o zbytek, je to už pár dní zpět  co jsem hrál tuto část a omlouvám se v tomto bodu autorovi recenze

0/0
18.10.2014 19:51

M59i87l58a26n 80Ž71á65d40n50í46k 9741462623826

15 let starý a dodnes nepřekonaný titul Aliens versus Predator!!!

Myslím že autor článku by neměl prezentovat své názory, navíc dle mého stupidní

+2/0
18.10.2014 18:59

F81i86l11i78p 65T34ř53e76b17a 6313420378756

Ale první AvP prostě JE doposud nejlepší hrou s vetřelčí tématikou...

+2/−1
19.10.2014 15:24

D94a41v18i43d 54B74a45r75t86o77š 9424439772206

Trapná recenze. Hra je výborná, bohužel recenzent jí evidentně neumí hrát.

+7/−3
18.10.2014 17:09

M81a29r12t19i57n 56L74ž39i29č37a85ř 9405147592814

Miluji ságu vetřelce, koukal jsem na kompletní gameplay a závěr - nuda a ten konec?!

+1/−5
18.10.2014 13:46

K80o36n82r53a95d 69S98l41a13d29e70k 3277178939192

Hra má své chyby, rozumím tomu, že někomu tohle nesedne, ale ta recenze je v těch hlavních bodech kritiky dost podpásová, oceněju právě odvahu autorů takto hru pojmout a jsem rád, že to i dobře funguje.

+7/0
17.10.2014 20:33

T68o45m86a24s 71K57r15e22j84z80e10k 7657220797578

Mam to stesti a pral bych kazdemu to vyzkouset, zahrat si hru na Oculus Riftu. Se sluchatky je zazitek nezapomenutelny. Byt primo ve hre, schovany ve skrini a a za doprovodu horovove orchestralni hudby, sledovat skrze skviry mohutneho vetrelce, jak cmucha par desitek centimetru od vas, to je unikatni zkusenost, kterou mne osobne nenahradi zadna dosavadni hra. Uz jen pro tu atmosferu davam z 10/10.

+4/0
17.10.2014 15:21

V24í70t 84Č92e16c51h58l89o81v49s82k86ý 8982889850386

Ta hodnocení jsou do nebe volající. 60%, vážně? Pamatuji si na totální braky zde recenzované a dostávaly více % než Isolation. Spousty aspektů hry jsou nepochopené lidmi, kteří stealth akce tohoto typu zkrátka nezvládají a klady označují jako zápory. Hra není bezchybná, sám jsem byl svědkem několika bugů a párkrát jsem i vztekle vypínal, ale to co hráči servíruje při opatrném hraní je parádní zážitek. Od této chvíle budu ta hodnocení brát radši s rezervou...;-€

+15/0
17.10.2014 15:02

J67a44r20o68s49l52a88v 87Š33i75m23o97n 2724941139866

Hodnocení psané lidskou bytostí je vždy potřeba brát s rezervou, protože je subjektivní.

Proto když si chci udělat obrázek, jdu na metacritic. Přečtu si dvacet, třicet názorů, kladných i záporných a většinou si vytvořím názor, který se mi pak samotným hraním potvrdí.

+3/−1
17.10.2014 15:23

M60i55r14e10k 42Z23á87v66o19d55n14ý 7732887700168

Docela by mě zajímalo, jak vy autor článku vyřešil situaci, že zabije vetřelce a dál? Bude zbytek hry chodit v prázných chodbách a doufat, že se neukouše nudou?

+9/−2
17.10.2014 12:44

V33á97c51l42a31v 11Š21k17o70d80a 2951687404

Tak teoreticky vzato bylo ve filmu(Aliens) naznačeno že zabití vajíčka, facehugera nebo chestbustera vždy vzbudí zájem ostatních alienů a vzhledem k tomu že jich na Sevastopolu bylo několik mohlo to být pro vývojáře jistým východiskem... Takže by případné zabití Aliena který po vás jde mohlo povolat dalšího který se pohybuje poblíž v jiné části stanice nebo případně i více alienů najednou, což by ze zabití aliena mohlo udělat poněkud kontraproduktivní záležitost... ;-D

+7/−1
17.10.2014 17:33

A37n59t26o86n45í94n 35Ž52o83h85a 2945530558526

To je věc designu, řešení by tu určitě bylo a ne jen jedno... Rozhodně si myslim, že zvolili jedno z těch horších řešení.

+4/−3
18.10.2014 14:49
Foto

L58u93k48á24š 98P62o68t89u10ž30n61í81k 8843494475432

No... jako opravdu velký fanda ALIENS Universa musim zprvu podotknout, že recenzent dost přestřelil... Hra skvěle navazuje na prvního ALIENa a dělá výborné přemostění k druhému dílu ALIENS. Jsou zde výborné odkazy, autoři si vyhráli s detaily, které skutečně ocení jen člověk, který o tématu něco ví. Skvělý soundtrack, výborné ozvučení a líbivá grafika. Světla stíny... Osobně musím říct, že u téhle hry jsem zvolil okamžitě obtížnost Hard, protože hrát ji na Easy mi přišlo jako výsměch. Jediné co musím od recenzenta přijmout byl pocit frustrace. Opravdu - od jednocho save pointu, ke druhému - kdy už jsem se vážně modlil, aby si vetřelec šel očuchávat někam nějakou jinou skříň, než tu ve kterém jsem byl schovaný, kdy mě vytahovat z ventilace, kdy jsem prostě věděl, že o mně nemůže vědět a přesto po prvním kroku mě bez slitování zlikvidoval... jsem myslel že počítač vyhodim z okna :D ... ale popravdě, právě různorodost řešení, to že vás vetřelec pokaždné na stejném místě nezabije stejným způsobem, ale že si vás oťukává a prostě někde vyšťárá... o to v téhle hře přeci jde. Že je vetřelec nesmrtelný? Jak tu už někdo podotkl... no... vážně zabít jednoho vetřelce hned na začátku a pak dvanáct hodin kroužit po stanici sám by byly trochu nuda. Jinak !!SPOILER !! ... proboha, kde recenzent přišel na to, že vetřelec je ve hře jenom jeden?8-o Jinak příběhová stránka je na vysoké úrovni a je přesně taková jakou jsem si jí vždy od vetřelce přál... a musím dát autorům opravdu velký palec nahoru !

+6/0
17.10.2014 11:20

V29á46c53l56a38v 58Š38k26o37d92a 2441627484

Jop, to že Vetřelců je na lodi několik a je tam vlastně i celé hnízdo mohli vývojáři využít k tomu že vetřelce by mohlo jít zabít, přesto že by to byla jen dočasná záležitost než by na vás narazil jiný, který se potuluje po lodi a mělo by to být extrémně obtížné...

+4/−2
17.10.2014 17:39

J22a56k87u74b 57P61e22e32t 7653968162701

Ja mam Alieny rad uz od utleho detstvi,hral jsem všechny Alien hry (krom této - zatím), ale podle toho co jsem videl u kamose a z výdejek s touto recenzí musím naprosto souhlasit. Nemusim to ani hrát abych věděl,že AvP - kampan za marinaka dosud nebyla prekonana....Jen to se save pointama (ze jsou od sebe daleko) je jedine dobře, pamatuju si jak zmrvili prave AvP tim patchem co pridal moznost kdykoliv hru ulozit...to hned člověka ochudilo o minimalne 50% emocionálního zazitku ze hry a zadupalo faktor strachu do země...Muj zebřiček Alien her podle toho jak me bavily/libily:

1. AvP

2. Alien Isolation

3. Alien trilogy

4. Alien 3 (gameboy)

5. AvP2

6. Aliens (automatovka)

7. Alien vs Predator (remake-ps3)

8. Colonial marines

Takze Isolation je podle me zatím druha nejlepší,ale jak rikam, na puvodni AvP to proste nemá (kampan marinaka, ostatní me extra nechytly)

+2/0
17.10.2014 9:33

M47a59r95t34i63n 20P84o15c50h65m58a98n 6988239982

Trosku mi to pripomnelo recenze Mirky Spacilove...

+2/0
17.10.2014 7:51

M65a31r86t16i27n 16P50o87c73h73m16a37n 6878349202

Ale vazneji: Kdyz je hodnoceni v recenzi o cca 20% nizsi nez hodnoceni ctenaru (a to byva ve vetsine ostatnich pripadu nizsi nez samotne hodnoceni autorem). V diskuzi je v tuto chvili cca 40 prispevku, ktere s recenzi nesouhlasi a maji radu doporuceni (opet porovnani u jinych her to byva par prispevku a par trollu), navic argumenty pouzite v recenzi si vzhledem k zanru nema autor jak obhajit, tak pak je pravdepodobne neco s tou recenzi asi spatne. Tou obhajobou spatne recenze si spise prilevate olej pod ohen. Nebylo by jednodussi napsat, ze se autor spatne vyspal po nekolikahodinove kalbe nebo kokainovym mejdanu a recenze se mu nepovedla a udelat jeste jeden pohled, tentokrat nekoho, kdo ma k teto tematice a typu hry vztah? Myslim, ze byste se ctenarum zavdecili vice, nez se dohadovat o tom, co to je vlastne "recenze" a obhajovat tuhle a autora za kazdou cenu.

+6/0
17.10.2014 7:59
Foto

J62a49k47u85b 90R98a41i91d73a 5828586579974

Jako mínus vnímám, že ve hře není Predátor. Takže ji hodnotím za 35 %.

+1/−7
17.10.2014 7:39
Foto

J55a96k87u75b 43R61a56i11d78a 5898876639964

:D

0/−3
17.10.2014 13:48

J70a32n 60H57a81b96á79s40k12o 4194617221323

Prijde mi jako nesmysl at jako zapor, ze je nesmrtelny. V yom pripade by nemohl byy jen jeden. Vzdyt by hra skoncila v pulce protoze jsem ho tolikrat zranil, ze umrel na nasledky a pak uz se nemam ceho bat.

+5/0
16.10.2014 21:34

M10a33r39t23i32n 68P58o52c41h75m84a40n 6928359772

Celkove ta recenze stoji za prd. Je v ni vic logickych lapsu, nez v te hre ;-)

+2/0
17.10.2014 7:41

A19n83t58o59n31í92n 37Ž19o40h25a 2105610768676

Nesmysl je to, že je ta hra navržená tak, že to bije do očí.....

+1/−2
17.10.2014 9:53

A52n87t36o62n21í61n 32Ž71o65h66a 2285150548396

Zaprvé se přiznám, že hru jsem ještě nehrál a teprve to zvažují (jelikož recenze jsou rozpolcené a nevim, zda mi to za to stojí). Někteří tu vyčítáte mínus "nesmrtelný Alien", že prý je to blbost u této hry a že to tak má být. Mnozí nezapomenete přihodit srovnání s Amnesii nebo Outlastem. Beru. Ale zároveň si uvědomte, že ve hře se Vám (narozdíl od těch dvou zmíněných) dostanou různé zbraně/nástroje. Pakliže se ve hře objeví situace, kdy máte třeba plamenomet a Vám se podaří Aliena zasáhnout, měl by skutečně zemřít/být citelně zraněn. Pochopil jsem to tak, ani jedno z toho se neděje. Pak je to ovšem skutečně mínus, dle mého názoru.

+3/−3
16.10.2014 18:37

O55n75d26ř88e71j 11D30u28j59k11a 4906386710249

On je hlavně neprůstřelný, v recenzi to není doslovně řečeno ale střely od něj doslova odskakují za doprovodu jisker 8-o

+2/−1
16.10.2014 19:01

A97n96t32o16n80í83n 88Ž87o57h76a 2815730548476

No, jestli je to teda pravda, tak v tom případě si myslím, že je to mínus na místě. Nejde totiž o to, že nejde zabít, ale že způsob, jakým to tam zapracovali bije do očí.

0/0
16.10.2014 20:45

M28i90c40h26a48l 97Ž62e64l98i20n89s74k46ý 9340378351710

Nevím jako verzi teda máte, ale já když jsem zkusil do něj šít brokovnicí, tak měl na sobě zranění a kyselina pálila zem všude kolem něj

+1/0
16.10.2014 23:32
Foto

L81u89k18á72š 68P44o21t33u69ž49n67í27k 8493174965562

Ohledně zranění vetřelce plamenometem... kdo řekl, že by měl umřít? To, že se tak stalo v AvP - neznamená, že to tak je ... pokud vím, tak v celé sáze o vetřelcích plamenometem umřel jen jeden - chestburster v ALIENS ... čili nedochůdče... dospělec neumřel ani jeden... a mám takový pocit, že v ALIENovi dostal od Dallase zásah a nic ...

+2/0
17.10.2014 11:51
Foto

L82u98k68á69š 73P89o72t60u43ž96n22í26k 8153474635592

Tak ne, beru zpět - zásah nedostal

+2/0
17.10.2014 11:56

P31e15t10e82r 45S73p59i56š28á92k 9771573945460

Tak mám odohraných pár hodín. Grafika a atmosféra super, ale to je asi tak všetko. Odinštalované a už sa k tomu nevrátim. Zle navrhnuté "save pointy" + dosť nelogické chovanie votrelca, kedy miesto toho že skontroluje oblasť a odíde tak tam bude chodiť dookola celý čas (asi má predtuchu že som tam :-)). Kto očakáva od tejto hry aspoň trocha "akcie" bude sklamaný.

+2/−10
16.10.2014 15:41

V59á13c91l28a62v 34Š68k65o96d90a 2261577394

Pokud ho něco někam přiláká, tak ho holt musíte odlákat někam jinam abyste ho odtamtud dostal, takových nástrojů je ve hře spousta, pokud se s tím nedokážete vypořádat je spíš chyba ve vás než ve hře... Každopádně během hry alien dost zásadně mění strategii, takže pokud jednou dělá co popisujete, příště už může dělat něco zcela jiného aby vás dostal...

+8/−1
16.10.2014 19:48

M70a32r94t27i32n 85P18o94c43h17m24a20n 6198499222

To, co od te hry neocekavam, je prave ta "akcia".

+3/0
17.10.2014 7:42

T50o80m22á24š 65H95a47l18f34a86r 3831392900658

Souhlasím s jediným negativním bodem recenze : Skriptovaná sektání. V dnešní době není pro vývojáře až takový problém naprogramovat nějakou toulavou AI a nechat vetřelce i ostatní přeživši se volně potulovat po stanici namísto předem nastavených pasáží - jako ona uvedená ženská u hackovaných dvěří.

Jinak mi recenze jako ostatním komentujícím přijde vcelku směšná. Recenze bez názorných příkladů by asi nebyla pořádná recenze, ale některé pasáže jsou vyloženě spoilery.

Nesmrtelný alien je problém jen do té míry, že ho výstřely ani nedonutí se stáhnout do bezpečí jako plamenomet, což by klidně mohly. Jak jinak mají autoři vytvořit v hráči pocit strachu?

A na závěr : žádné checkpointy a řídce rozmístěné ukládací stanice ? Stejný systém v Dark Souls 2 byl na tomhle webu označen jako Obtížný ale spravedlivý... chtělo by to nějakou konsistenci.

+16/−2
16.10.2014 15:24

J17a18k65u87b 44P87e34e33t 7753558712851

jsem zvedavej, urcite to zkusim a doufam,ze atmosféra bude aspoň tak husta jako u AvP při hre za marinaka :) pokud  ne,tak mazu.

+2/0
16.10.2014 15:04

M51i25c95h77a18l 53Ž83e55l25i26n78s12k90ý 9420328231690

S touto recenzí absolutně nesouhlasím ... je to nejlepší hra s Alienem co jsem kdy hrál. Pokud bych měl A:I něco vytknout, tak je to plamenomet, který hru až moc usnadňuje i na Hard obtížnost a grafický nedodělek, kdy moje (Amandy) tělo jako jediné ve hře nevrhá stín.

Grafika - té se nedá nic vytknout

Optimalizace - Nejlepší za hodně dlouho dobu

UI - Alien by mohl být víc chytřejší na Hard obtížnost, ale i tak umí hodně potrápit (mise v nemocnici je snad nejlepší)

Zvuk - soundtrack z prvního Aliena dokonalost podtrhává

Moje reakce na recenzi

Žádné checkpointy a daleko rozmístěné stanice pro ukládání ... tady bych se rád recenzentovi doslova vysmál za jeho zhýčkanost systémem dnešních her

Nesmrtelný vetřelec ... všichni to věděli už od samého začátku, že nejde zabít a to je podle mě naopak velké plus pro hru. Kde by byl strach z aliena když bych mu na potkání ustřelil palici brokovnicí? Navíc na stanici ve vesmíru, že ano :)

!!POZOR SPOILER!!

Alien, který je mi pořád za zadkem ... i když všichni dlouho tvrdí, že je jen jeden tak není a nikde se nepíše, že pokaždé narazíte na toho samého na jiné části stanice

+16/−2
16.10.2014 13:04

J39a47n 56K26o39n36e97c57n31y 1731609879266

"Alien: Isolation. Naštěstí to není zdaleka takový průšvih jako byli Aliens: Colonial Marines" ... ale dáme tomu nižší score... DAT LOGIC!

+26/−1
16.10.2014 12:36

O15n66d51ř78e54j 32Z22a56c78h 3403540443502

Jak jsem psal níže, obě hry nehodnotil jeden člověk, ale dva recenzenti - a jak Andrej, tak Zelda mají vystudovanou žurnalistiku a hrám se věnují léta. Jejich názor beru, i když s ním nemusím souhlasit. Nemůžu jim zasahovat do hodnocení, které je vždy subjektivní. Jasně, 0 - 100 procent není ideální, snadno pak vznikají tyhle rozpory. Naopak díky všem, co ukázali, že umí argumentovat, aniž by sklouzávali ke lžím či zesměšňování, že autor čekal CoD 123 a podobně.

+5/−3
16.10.2014 15:40

M90i39c63h96a11l 65V20e62r45n17e25r 8687226887964

V tom případě byste mohli k recenzi přidat alespoň boxík s názorem nějakého jiného redaktora (jak to někdy děláte), nejlépe někoho, kdo zná film Vetřelec, a nebude se tedy divit, že vetřelce nejde rozstřílet na cucky revolverem;-) Já vím, že se jedná o fiktivní monstrum a pohled každého člověka na každou hru je jedinečný, ale musíte uznat, že pokud se recenzent diví nesmrtelnosti vetřelce, slabému účinku zbraní nebo řídkosti savepointů, což všechno autoři hry uváděli už před vydáním, pak je něco špatně s recenzí, ne se hrou.

Bylo by lepší vyjádřit se k unikátní AI vetřelce - například v jiných recenzích jsem se dozvěděl, že se vetřelec učí, třeba postupně zjistí, že plamenomet má omezenou náplň, takže nejprve utíká, ale později už si počká mimo dosah, až ji vyplýtváte. Takové postřehy bych čekal od zkušeného redaktora a hráče.

+3/−1
16.10.2014 16:35

O30n85d78ř32e66j 97D21u22j59k22a 4876106100239

???

Na jaký film se to s Pavlem Pospíšilem díváte?

Vetřelec to rozhodně není. 8-o

0/−1
16.10.2014 16:40

P60a17v11e80l 87P45o67s92p34í72š94i76l 3631694583365

uz to nehul. Nebo se aspon podel.

0/0
16.10.2014 17:48

O19n41d43ř24e35j 91Z60a31c76h 3523780273142

Boxík dáváme, když si někdo další z redakce recenzovanou hru koupí, což se u Alien Isolation nestalo. Každopádně jsem otevřený všem názorům, takže pokud si chce někdo střihnout druhou stranu mince, pošlete na ondrej.zach@idnes.cz.

+1/0
16.10.2014 20:54

L83u22k65á20š 48M83i98c23h86a33l 3527396363608

Docela by mne zajímalo, co má vystudování žurnalistiky společného s tím, jak se píše recenze. Je spousta lidí, co tohle nestudovali a dokážou vyplodit zajímavější a hlavně pravdivější recenze. Jako hodnocení 60% je fakt výsměch téhle hře, která je super a zaslouží si minimálně 80%. Jasný, hodnocení je subjektivní, ale mělo by být hlavně objektivní. Takže pokud někdo Vetřelce nemusí, nemůže ho ani recenzovat. Já například nehraju RPG a tak je ani nehodnotím, protože tomu prostě nerozumím. Ale pardón, dotyčný je vlastně studovaný, takže rozumí všemu...

+2/−4
16.10.2014 21:34

O15n37d89ř44e51j 62Z33a12c56h 3653840863682

"hodnocení je subjektivní, ale mělo by být hlavně objektivní" - to je protimluv. K té erudovanosti - tím jsem chtěl říct, že recenzím od Andreje a Zeldy věřím, protože mají něco nahráno, byť ne s každou musím nutně souhlasit. Víc v tom nehledejte. A že by zrovna Zelda neměl rád Vetřelce, to si nemyslím :)

+1/0
16.10.2014 21:42

M55i79c14h45a65l 50Ž88e49l60i39n66s24k84ý 9590228311180

Ne že bych chtěl někoho urážet nebo tak něco, ale řekl bych, že většina z nás tu má už saka něco nahráno, takže to není nejlepší argument pro obhajobu této recenze. Krom BW a IGN nikdo tuhle hru tak neshodil. Dokonce i na Steamu má hra VELMI KLADNÉ hodnocení, což se tam moc často nevidí. Neříkám, že se to nutně musí každému líbit, ale plivat na tu hru kvůli takovým věcem no nevim nevim. I takový průser jako bylo poslední AvP dostalo 70% (a ano vím, že to psal někdo jiný i že jde o jiný žánr)

0/0
17.10.2014 11:01
Foto

L89u84k98á41š 54P93o86t17u37ž64n79í81k 8653984345602

To, že "má rád" Vetřelce ... ještě neznamená, že rozumí tomu, co píše... protože, je v recenzi pár lapsů.. kdy to skoro vypadá, že hru ani nehrál... nebo nepochopil.

+3/0
17.10.2014 11:55

Najdete na iDNES.cz