Úterý 24. listopadu 2020, svátek má Emílie
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Úterý 24. listopadu 2020 Emílie

Diskuse k článku

České Factorio ještě není hotové a už dobývá svět. První dojmy

Na české hře Factorio původně pracoval jediný člověk, po úspěšné kampani na portálu pro komunitní financování IndieGoGo se tým rozrostl až na patnáct lidí. Čím je tento titul, kterého se dodnes celosvětově prodalo už přes milion kopií, tak výjimečný?

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

R90u46d56a 33S58l54a17v93í37k 5223698706721

Jsou tam vlaky, takže to nemůže být špatná hra :-)

+1/0
4.5.2018 12:21
Foto

T69o88m49á83š 18C41h60r57á72p54e98k 4119157232150

Factorio je úžasná hra. Začal jsem hrát někdy na podzim 2016 verzi 0.14. Mám nahráno asi tak 900 hodin na Steamu a minimálně stejně tak ještě bokem (hru jsem kupoval přímo přes factorio.com a na Steamu jen aktivoval).

Hraji se spoustou modů a nemůžu si to dost vynachválit. Autoři přistupují k modderům velmi vstřícně, takže modů existuje opravdu spousta.

Kampaň jsem vlastně ani nikdy nehrál a není to ani potřeba.

Jen tak dál :)

0/0
3.5.2018 15:17
Foto

S44t39a42n35i28s28l34a88v 52D26o40n32á90t 6493143797380

Skvělá hra, už ji nějaký ten pátek hraji (aktuálně 183 hodin). Nechápu, jak se může někomu zdát nudná, já se v podstatě teprve teď rozkoukávám, jak stavět základnu efektivně, aby to nebyl totální chaos. Teď jsem našel i parťáka do hry, takže stavíme základnu ve dvou, je to podstatně lepší.

0/0
2.5.2018 16:06
Foto

D72r22a93h31o72m88í76r 87S41t74r88o41u43h28a24l 4245748682194

Rád bych doplnil pár postřehů a osobních názorů :-)

1) Dle jedné recenze na steamu začne být Factorio repetitivní již po osmi stech hodinách čistého herního času.

2) Mnozí tu hru srovnávají s Minecraftem. Mě spíš připomíná Cookie Clicker.

3) Vypuštěním satelitu hra teprve začíná.

4) Nejdříve se naučíte vyrábět BUS.

5) V pokročilé fázi hry zjistíte, že BUS je k ničemu.

6) V pokročilejší fázi hry začnete zase stavět BUS.

7) Vytváříte novou mapu s nepřáteli.

8) Po postavení prvního tanku sezvete kamarády z WoT, že dáte četu.

+8/0
2.5.2018 11:58
Foto

J81i29ř53í 57J27u91ř68i36c80a 2288983411

1) ;-D;-D

+2/0
2.5.2018 12:48
Foto

T38o51n71d23a 96H13e32j59l84í25k 1948123629457

Srovnatelné s MC je to z několika důvodů:

1) generovaný nekonečný svět

2) člověk musí postavit vše od základních prvků po komplikované

3) neexistuje jedno správné řešení, je to plně o kreativitě hráče, co jak a kam postaví

4) taky se hraje o přežití versus "domorodá havěť"

5) velmi dobrá podpora pro hru více hráčů, kde se dá docela obstojně hrát a stavět pospolu v obou případech

6) velmi dobrá podpora modů taktéž v obou případech (i když u MC je to spíš ofiko nepodpora a musí rozhraní na mody dělat fandové...)

+2/0
2.5.2018 13:00
Foto

T17o57n87d10a 69H19e98j19l89í67k 1268173339327

Možná stálo za to si přečíst pár blogů na jejich webu, tzv. FFF, tam by se autoři článku dozvěděli, že nové grafické rozhraní je již zpracováváno, ale nedostane se do hry nejspíš dříve, jak s 0.17 nebo 0.18 (což nejspíš bude přečíslováno, protože 1.00 chtějí myslím již z 0.17).

Osobně mi ale nepřišlo, že bych mačkal nějaké klávesové zkratky....mám taky dost nahráno, a člověk používá jednu klávesu na otevření inventáře, R na rotaci věcí, shift a alt, klávesy na pohyb a to je prakticky všechno...zbytek je myš. Sice bych ještě mohl používat čísla na prohazování věcí na opasku, ale k tomu jsem si nikdy nenavykl (nejspíš protože tam většinou mám bordel :D ). Jediné, co opravdu člověk potřebuje skoro furt, je ten inventář, a ten je na E (stejně jako v tom Minecraftu!) a tak ho má člověk hned pod prstem....:-P

+2/0
2.5.2018 11:55
Foto

M39i17l89o11š 85K13r93u64m14p 2304427834

Mne to prestalo bavit po 2 hodinach a smazal jsem to. Hra pro autisty.

+1/−15
2.5.2018 10:27
Foto

M45i12l26o95š 25M79i66l96o96š 2359869747265

Nejsem autista a hra se mi líbí. ;-) Co vy na to?

+1/0
2.5.2018 13:16
Foto

M16a22r43i47a89n 87K73r24a68l 6834382914177

Proc se hned navazet do lidi, ktere na rozdil od vas ta hra bavi?

+2/0
2.5.2018 14:27
Foto

S96t41a86n24i14s63l66a92v 13D92o19n10á29t 6193973457420

Někdo to tak má. Když se to nelíbí mně, je to špatná hra. Nejlépe takové jedince ignorovat.

+1/0
2.5.2018 15:58
Foto

J22i11ř77í 67J47u22ř15i89c88a 2608583551

Jenomže bohužel, někteří takoví sedí ve sněmovně či Bruselu. To už se ignoruje hůř.

0/0
2.5.2018 16:32
Foto

S53t94a28n64i38s65l62a43v 40D41o82n81á16t 6153913337490

To máte pravdu, ale politiku bych sem fakt netahal...

0/0
2.5.2018 16:35
Foto

O54n55d60r23e90j 25F89l78i11d16r 3515350648587

Dalsi recenze typu "zahral jsem si 4 hodiny a pisu". Po nahranejch cca 850 hodinach bych factorio hodnotil takhle:

- kampane jsou fajn, ale hlavne na seznameni s ovladanim a moznostma. Zatim (aktualne je na steamu dostupna v beta access v0.16.39) nepokryva ani 30% moznosti factoria. Prava zabava je ve volny hre.

- Vlaky. Na zacatku hry suroviny tahate rucne, po chvili pasem. Ale to funguje jenom nakratky vzdalenosti a maly tovarny. Na velky vzdalenosti jsou super vlaky, kdy proste obsadite velke lozisko spoustou tezaru a rudu vozite k dalsimu zpracovani. Samozrejme se da takhle vozit cokoli.

- Roboti. Roboti a zase roboti. Factorio je o automatizaci a automatizaci automatizace. Nabizi dva druhy robotu - prepravni (vozi cokoliv netekuteho ze skladu na misto poptavky) a stavebni. A ti jsou prave uzitecni. Spolu s plany si postupem casu vybudujete knihovnu konstrukci a pakjednim klikem postavite treba tovarnu na plasty z ropy. Jenom reknete kde bude a roboti ji postavi.

- Interface je slozitejsi, ale zcela zamerne a velmi dobre zpracovany. Clovek potrebuje videt detailne jak je na tom, jak ma u jednotlivejch veci pomer vyroba/spotreba, jak si vede s elektrinou. A potrebuje to vedet i historicky, ne pouze aktualni hodnotu.

- Steam ukoly. Ve factoriu je cca 40 steam ukolu, ktere muzete zkusit vyresit. Ne vsechny jdou delat paralelne v jedne hre (nektere se proste vzajdmne vylucuji) a zajisti vam zabavu a snazeni na stovky, mozna tisice hodin. Ono vyhrat hru do 8 hodin herniho casu nebo vyhrat hru a rucne udelat max 111 predmetu fakt neni snadny.

Celkove je factorio hra, na kterou jsem osobne cekal dobre 15 let. Hra, co ma dobrou hratelnosti, neni linearni a da se k ni vracet znovu a znovu. Mozna, az to kluci dodelaj (v1.0 by mela vyjit kazdym tydnem), sesadi z trunu dokonalosti i openttd. Mozna.

+18/−1
2.5.2018 10:16
Foto

T19o71m73á48š 63G53ü47r85t78l65e61r 3607155948858

No podle mě je to dost odlišné od ottd. Tam očekávám nového krále Mashinky, pokud autor pořádně pohne s vývojem (na discordu tvrdil, že v brzké době přijde s nějakým oznámením, co by mělo vývoj podstatně zrychlit)

+2/0
2.5.2018 11:06
Foto

J43i97ř67í 59J39a74h69o43d64a 9746928216222

To není recenze, ale preview.

+1/0
2.5.2018 11:21
Foto

M12i10l14o33š 67M67i44l27o62š 2679169547825

To ano, ale Factorio hrajeme už dva roky.

0/0
2.5.2018 13:18
Foto

J91i93ř54í 28J15a81h90o20d51a 9766768656312

Docela dobrá, originální hra, ale rychle se mi omrzela.

0/0
2.5.2018 10:14
Foto

T92o44n78d61a 36H61e52j43l61í21k 1978273429527

Zkuste mody, nebo multiplayer. Hned to je o něčem jiném :)

+2/0
2.5.2018 11:46
Foto

K36a78m88i25l 74S64e83d55l64á60č72e63k 1516449446461

"...a tak je často tou nejlepší strategií ničit líhně hmyzáků"

Autor toho ve Factoriu moc nenahrál. Jinak by věděl, že hmyzáci se vyvíjejí do vyšších a "chlapáčtějších" variant, a že tento vývoj je urychlován jednak produkovaným znečištěním, ale hlavně ničením hnízd.

Samozřejmě když chce hráč stavět v nějakém prostoru, tak ho holt musí vyčistit (ideální je na to tank), ale preventivní vyhlazování je nesmysl. Oni si ta hnízda stejně zakládají znovu a znovu, jenom budou silnější.

Co se týče ovládání, tak je to asi věc názoru. Jde asi taky o to, že ta hra není určena zrovna pro casual hráče. Na ovládání si ale člověk zvykne rychle a nikdy jsem neměl problém, že bych se nedozvěděl, co je potřeba na nějakou výrobu nebo stavbu nebo podobně.

Já za 400 hodin na žádný bug nikdy nenarazil a optimalizace je výborná. Fungující továrna představuje doslova stovky různých staveb, hýbajících se překladačů, tisíce dílků jezdících pásů a skutečně desetitisíce předmětů (podle velikosti továrny jich vyrobíte i půl milionu, milion i víc kusů za hodinu), které továrnou neustále v reálném čase proudí a zpracovávají se.

Jinak hra je extrémně návyková a možností k vyblbnutí je tam opravdu požehnaně (autor se vůbec nezmínil: stavební drony, logistické sítě a drony, logické sítě a kombinátory, železniční sítě, atd.). Jedna z nejlepších her, jaké jsem kdy hrál.

+15/−2
2.5.2018 9:23
Foto

M78i20l88a88n 15B18r65z19e34k 4544434846740

to jsme nedávno řešili, že ta hra je strašně dobře zoptimalizovaná. Protože těch produktů co jezdí po pásech, těch tisíce dronů co létá nad hlavou, to chce umění :)

já na bug nenarazil taky, myslím si že s potrubím je problém pouze pokud je vedené dlouhou vzdálensotí a potřebuje tam popohnat (pumpou tuším? Dlouho jsem teď nehrál) a nebo pokud si u rafinérie člověk blbě propojí trubky a přelije se mu všechno.

Jen co bych bral jako vylepšení je chování vlaků. Nikdy se mi nepodařilo udělat dobře fungující vlakový systém, který by plně využíval potenciál. Například mám dvě koleje, všdchyn vlaky vjedou na jednu a pak se zaseknou na ,,křižovatce ́ ́ přitom by mohli jet na koleji vedle...

+1/0
2.5.2018 9:43
Foto

K61a12m90i35l 92S75e44d85l92á30č11e69k 1306799376271

Ano, na určitou vzdálenost je potřeba mezi potrubí instalovat pumpu. Jelikož autor problém vyřešil zbouráním a znovu postavením trubky, tak se mu asi opravu přelily kapaliny a pak mu tam neproudilo to, co chtěl.

Vlaky snad ještě vylepší. Ne jenom pathfinding, ale i tutoriál. Ten jsem si ve hře pustil a vypadalo to jasně...než jsem pak pustil na koleje víc vlaků. :-)

+1/0
2.5.2018 10:03
Foto

M90i25l73a32n 72B32r91z18e75k 4424124346550

tak jsem rád, že to má většina hráčů s vlaky stejné jako já :)

ale chtěl bych podotknout, že i přes tuto věc je ta hra strašně zábavná a nelituji ani jednoho centu co jsem vývojářům zaplatil. Naopak.

P.S. pro lidi, kteří váhají s koupí, udělejte to rychle, až hra opustí předběžný přístup tak zdraží.

0/0
2.5.2018 10:10
Foto

K39a10m13i81l 64S38e67d95l29á65č50e24k 1446189896191

Jo, nejlepší koupě za několik let. Lituju jenom toho, že jsem jí nekoupil dřív.

Hra už zdražila na 25 Euro a možná ještě zdraží.

0/0
2.5.2018 10:12
Foto

T61o86m27á50š 45C11h80r20á91p65e84k 4699887112470

Na to je velmi jednoduchá odpověď. LTN - Logistic Train Network. Bez toho už bych vlaky ani nestavěl.

0/0
3.5.2018 15:19
Foto

D46r44a81h21o65m71í12r 33S59t71r75o75u79h65a42l 4635708142904

Musím vás upozornit, že nepřátelé jsou sice tužší a tužší, ale vyhlazovat hnízda jim prostě musíte, jinak jsou zbytečné časové náklady navíc. Nepřátelský útok inicializuje především znečištění, takže je důležité vybít vše mimo zónu znečištění a tu zónu oplotit, aby tam nezakládali nová hnízda. Optimální na čistění je samozřejmě tank, ale pokud tank ještě není vyzkoumaný, dají se použít efektivně kulometné/laserové věže.

Cluster šesti věží, který postupně posunuji do nepřátelské základy, zatímco opravuji ty poškozené, doplňuji jim munici... připomenulo mi to právě ten Starcraft, kde se takhle ničily základny pomocí siege tanků (ale nebyl to tak zběsilý mikromanagement jako ve factoriu). Akorát nefunguje GOD MODE, takže při tom micromanagementu můžete klidně umřít.

0/0
2.5.2018 11:47
Foto

K35a96m10i52l 44S46e43d28l21á75č36e30k 1596839826391

Čistit samozřejmě musíte kvůli vlastní expanzi. Nedává ale imo smysl čistit rozsáhlé prostory, do kterých neplánuji v příštích deseti hodinách expandovat. Ničení hnízd urychluje evoluci rychleji, než globální znečištění.

0/0
2.5.2018 12:29
Foto

K58a72m16i65l 58S88e20d50l70á79č68e27k 1496879746581

"urychluje...rychleji" zní trochu blbě. Spíše "urychluje více".

0/0
2.5.2018 12:31
Foto

D72r87a58h12o98m10í63r 98S89t44r80o73u74h87a46l 4275178592764

Nehrál jsem nejtěžší obtížnost, ale přišlo mi, že po určité době se evoluce zastavila. Ale jak říkám, šest věžiček s upgradovanou municí a pár opravovacích dronů v kapse udělá dost práce.

0/0
2.5.2018 15:13
Foto

K15a80m92i50l 64S27e41d35l93á58č68e68k 1486869776271

Tak ve chvíli, kdy jsou hnízda tvořena kompletně těmi zelenými, tak je evoluce asi u konce, to je fakt.

https://wiki.factorio.com/Enemies

0/0
2.5.2018 22:23
Foto

N59o83l29e 40F68r37a34n91k 6823112733

Ja si myslel jestli tenhle clanek neni vtip, nebo se nejak dostal roky starej clanek do dnesni nabidky. Vzdyt mam factorio na steam uctu uz dva roky. No na to ze je to ceska hra. Tak jste se na ni dost vydlabli

+7/−1
2.5.2018 9:17
Foto

H32o62n29z90a 21S68r93p 9334933552558

Ano, hrám v předběžném přístupu jsme se dosud příliš nevěnovali a alespoň u těch nejdůležitějších případech to hodláme změnit. Factorio nedávno dostalo výrazný obsahový update a změnila se jeho cena, proto nám to přišlo jako vhodná příležitost se na hru podívat blíže.

+3/0
2.5.2018 10:20
Foto

D32r18a49h40o94m59í12r 66S63t23r90o68u15h58a78l 4355848312784

Takže by měli teď konečně vydal článek na WoT, když už to není beta :D

0/0
2.5.2018 12:05
Foto

J29a27k11u96b 49B23o34h64o44n73ě92k 8405556189207

Factorio je velmi zajímavá hra, ale po asi tak 5+ levelech už je na mě trochu moc těžká. Respektive ta neustálá nutnost přeplánovávat a přestavovat linky mě časem začne trochu štvát.

Nicméně, vzhledem k tomu, že tady se takové článku asi nedočkáme a protože hned v úvodu se zmiňuje úspěch KC:D, tak zdá se, že všechno není tak růžové. Zdá se, že už poměrně krátce po vydání nedokáže udržet hráče a to ani ve srovnání s jinými čistě SP a mnohem staršími hrami jako Witcher nebo Skyrim

https://www.resetera.com/threads/kingdom-come-deliverance-lost-95-of-its-playerbase-since-launch-on-steam.39678/

Těžko spekulovat na příčinou, ale obávám se, že další hra od Warhorse by mohla mít docela problém...

+1/0
2.5.2018 9:11
Foto

J65a70n 69F77r90i41d67r73i83c93h 6165898889743

Factorio jsem objevil už před léty. Tehdy mne zarazilo, jaký problém autoři měli dostat Steam greenlight, přitom se na steam už v té době dostala kdejaká pitomost.

+5/0
2.5.2018 8:24
Foto

M13i48l44a34n 91B18r64z16e39k 4474604526270

ono obecně vývojáři měli spousty problémů, hlavně finančních :-)

+1/0
2.5.2018 8:31
Foto

M12i42l33a44n 89B38r81z45e34k 4464344356560

Mne přijde škoda, že Bonusweb odhalil Factorio po tak dlouhé době.

Za mne super hra, ve které mám cca 400 hodin, paradoxně ve zmiňované kampani asi jen dvě hodiny :)

+18/0
2.5.2018 6:48
Foto

K14a24m94i59l 25S74e52d96l43á80č74e39k 1106599516241

Přesně tak. Kampaň je jenom takový tutoriál, jinak je to o volné hře. Taky mám přes 400 hodin, což je ve Factoriu tak středně pokročilý. :-)

0/0
2.5.2018 8:57
Foto

M62i74l55a72n 84B48r93z66e47k 4304454736290

Čím dýl hraju, tím víc si jako začátečník připadám. Upřímně mi je skoro líto, že to nehraju jako poprvé když jsem tu hru pustil a radoval se z toho, že jsem dokázal zmautomatizovat asi za 4 hodiny hraní zelené lahvičky :D

0/0
2.5.2018 9:01
Foto

K77a90m40i20l 96S58e48d40l86á49č26e70k 1526729426731

Jo, jo. Hlavně na začátku to bylo ad hoc objevování, čímž vznikal z továrny totální chaos ("Tak co na to potřebuju? Aha, tohle a tohle. Sakra, to vyrábím ale na opačných stranách továrny!"). :-)

Je ale fascinující i to, jak se vyvíjí samotné hraní. Nakoukal jsem i dost videí apod. Třeba když jsem viděl poprvé main bus systém, tak jsem si hned vynadal, proč mě to nenapadlo hned samotného. Teď už jsou moje továrny celkem organizované. :-)

Co dokáží ale někteří lidé vybudovat, nad tím stejně pořád kroutím hlavou.

https://www.youtube.com/watch?v=mgfwwqwxdxY

https://www.youtube.com/watch?v=_VR_b9YwqH8

https://www.youtube.com/watch?v=Kry8lbrHjeY

https://www.youtube.com/watch?v=xF--1XdcOeM

+1/0
2.5.2018 9:32
Foto

M91i75l75a16n 88B61r61z85e40k 4884654926580

tak ty videa jsou úplně někde mimo.

já osobně se snažím nějak zoptimalizovat vlaky. Main bus mam samozrejme v klidu, ale vlaky se porad nekde zasekavaji apod. ono, obecne se mi zda, ze logika vlaku by trosk uchtela predelat, protoze, napr maji na vyber ze 2 koleji, ale oni vjedou tam kde je plno...

0/0
2.5.2018 9:37
Foto

K84a95m96i60l 66S32e83d25l90á68č71e12k 1966909326821

Je fakt, že s železnicí taky většinou bojuju. Obvykle je postavím železniční síť a když se mi rozjede víc vlaků, tak to někde zaskřípe a musím to upravovat. Nebo hláška: "žádná cesta" nebo jak se to tam píše, to je taky příběh. Pak nastává detektivní práce s hledáním příčiny.

+1/0
2.5.2018 9:58
Foto

S39t20a55n28i90s40l40a83v 22D43o46n12á74t 6263483737520

Ta videa jsou neuvěřitelná. Koukám, že jsem ve Factoriu naprostej zelenáč. Ale jsem jen rád, pořád mám co objevovat :)

0/0
2.5.2018 16:23
Foto

K42a35m82i92l 86S36e81d72l11á89č77e83k 1836169326501

Tam je hodně dlouho co objevovat. A když už není co objevovat, tak se dá vylepšovat/hledat nová řešení. No a pak jsou módy a může to jet skoro nanovo.

0/0
2.5.2018 22:25
Foto

D39a21v97i34d 62V73o71b62e59c58k90ý 7166456513477

Doporučil bych autorům hry, ať využijí služeb nějakého UXáka, respektive ať si to zkusí řádně otestovat s hráči.

+1/−1
2.5.2018 6:34
Foto

J35i46ř29í 13N14o94v10o65t19n65ý 5500168567334

Hlavně doufám, že factorio uživatelsky nezjednodušší. Ať si prostodušší hrají třeba pexeso a tahle hra zůstane svá.

+12/−5
2.5.2018 1:11
Foto

M61i71l13a35n 13B49r62z73e11k 4894824756900

musím souhlasit. Na druhou stranu ta hra jednoduchá je, teda, po koupi hry jsem přišel na to, že musím udělat výzkum, na to jsou potřeba červené lahvičky, člověk je nějak zautomatizuje, po xx hodinách potřebuje modré a přiel na to, že to má postavené úplně na palici a jeho base nemá žádnou šanci dohrát hru. Tak buď nová hra a nebo base zničit a postavit novou...

Každopádně to je moje jediná hra kde mám 100% achivementů, takže to zas tak těžké nebude...

0/0
2.5.2018 6:52
Foto

F86e51r83d43i47n64a70n74d 79S88l15a65v40í72k 1705902772389

Ono nejde o obtížnost hry ale o privetivost ovládání.

Když vám v autě zprehazim ovládací prvky tak, že packy na blinkry budou na středové konzoli, starter pod sedačkou a ovládání hlasitosti rádia schovam nekam do 5. Submenu nastavení. Tak se vam to taky nebude dobře ovládat, nejspíš vas to bude štvát a takové auto si znova nekoupíte. Ale rozhodně to nebude znamenat, že neumíte řídit.

+14/0
2.5.2018 7:23
Foto

J22a10r58o34m54í51r 52M71a49y57e52r 1691372269628

Kdo chce hodně složité Factorio nainstaluje si mody, které zvyšují komplexitu receptur, třeba Bob's Electronics, Petrochem, atd které Factorio přibližují realitě více než mě je milé.

0/0
2.5.2018 7:29
Foto

T20o66m28á53š 94G75ü36r66t27l94e40r 3407645228718

Jo, jednou jsem rozehrál nějak tenhle šílený mod přidávající milion věcí... po pár hodinách jsem s křikem utekl a už se nevrátil :D. Počkám si na hotovou hru, ta toho bude obsahovat tak akorát hádám.

Jinak mi docela vadí zákl. myšlenka hry... ztroskotal jste na planetě, tak ji pořádně zplundrujete a musíte vyvraždit místní domorodce (hmyzáky), kteří brání jen svou planetu. Doufám, že v hotový hře půjde akční stránka hry vypnout.

+2/0
2.5.2018 8:36

Proč je Eva Burešová tak hubená? Promluvit ji donutila Prachařová s anorexií

Premium Herečka Eva Burešová (27) se zastala Mariany Prachařové (26), která přiznala anorexii. Hvězda Slunečné je ale sama kost...

Měli lepší stroje Sověti, nebo Američané? O jednom neobyčejném souboji

Premium Když autu dojde palivo těsně před čerpací stanicí, můžete ho k ní dotlačit. Ale co dělat, když se totéž stane letadlu...

Manažer postavil srub uprostřed chráněné oblasti. Tvrdí, že to je posed

Premium Nejprve tvrdil lidem, že je to seník. Když se o jeho stavbu začaly zajímat úřady, prezentoval ji jako posed. Ve...