Pátek 18. června 2021, svátek má Milan
  • schránka
  • Přihlásit Můj účet
  • Pátek 18. června 2021 Milan

Diskuse k článku

ANKETA: Jak vnímáte kontroverzi kolem The Last of Us Part II

Zatímco recenzenti udělují post-apo dobrodružství The Last of Us Part II vysoké, až maximální známky a první prodeje jsou skvělé, ze strany části hráčů zaznívají i nebývale kritické hlasy. Zmiňují SJW propagandu, nic moc příběh, nezajímavost nových postav či jednoduše neúctu k prvnímu dílu. Napište nám, co si o celé situaci myslíte vy.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času
Foto

J66i58ř70í 28K88a80r27b17a41n 8924692360157

Tak jsem ji dohrál. Po dohrání jsem koukal na titulky a snažil jsem se nějak vstřebat celkový dojem. Ještě nikdy mně žádná hra tolik nezasáhla. Není to jen zábava, oddychovka. Tato hra v sobě nese znepokojivé podněty k zamyšlení. O zabíjení, o nesmyslných válkách, o tom jak pomsta může zničit životy i těm, kteří to celé přežijí. To celé zabalené do nádherných kulis, a podbarvené emotivní hudbou. Kdybych se dnes rozhodoval, koupil bych si tuto hru zas.

0/0
26.8.2020 14:14
Foto

J33i98ř13í 89P16u74t56z 9550865231408

Nic mi nevadí, protože ta hra jde úplně mimo mě. Tahle volba mi tam chybí. Ale pobavila mě ta poslední, tak jsem vybral tu 

0/0
1.7.2020 17:55
Foto

Z46d66e36n31ě20k 84K30r36a93u23s 9916690312750

u me to stejny prakticky nezajem z myho pohledu je to jen konzolovka, hraju jen na pc

0/0
2.7.2020 0:01
Foto

S57a55m53u49e84l 70K23u74p92k32a 9733873584462

Viem, ze tato hra a celkovo tema je uz mrtva, ale The Critical Drinker vydal svoj review na youtube a mna to nadchlo natolko, ze sa o odkaz musim podelit: https://youtu.be/iGtKUaPhdfk

Zhrnul tam klady aj zapory, hru realne hral a presiel, takze ak si este spomeniete na to, ze nejake TLOUP2 existuje, tak odporucam jeho review.

0/0
1.7.2020 12:00
Foto

M49i14r85o78s44l40a80v 32H54e94r95a56n 6718427411

Jestli to pojede na PS5 pri 30fps jak uz tu a tam vychazi info, tak to fakt bude jizda ;-D

0/0
29.6.2020 20:49
Foto

V90i40t 39O81t24a58h29a13l 5155120529264

Na jeden průchod příběhově silné a zábavné, tzv. "lesbická kontroverze" mi nevadila.

Nicméně výsledkem silného příběhu je pak bohužel lineárnost a vysoká předvídatelnost a minimum voleb, což vede k naprosto nulové motivaci zahrát si to někdy znova. Maximálně 8.5/10.

10/10 dám hře, kterou si po dohrání a rozdýchání zážitku s chutí rozjedu druhý den znovu, abych vyzkoušel jiné volby a prožil další, odlišný příběh. Příkladem takové hry je Witcher 3 nebo Mass Effect1,2.

+2/0
29.6.2020 16:59
Foto

M70i72r13o57s32l36a83v 86S89t37a23s34t90n93y 7354113576521

Nelinearita je v dnešní době strašně přeceňované kritérium.

Já si kolikrát radši zahraju relativně lineární hru, protože tvůrci často nedostatek scénáristického talentu maskují právě "možností volby ovlivnit příběh". To se netýká Vámi uvedených her, ale osobně se mi ještě nestalo, že bych po dohrání nějaké "velké" hry měl touhu ji rozehrát den po dohrání znovu.

+2/0
29.6.2020 21:14
Foto

P37a98v80e43l 11U91r44b16a43n 8864303112

LoU2 je lineární a díky tomu vypráví velmi silný a emocemi nabitý příběh. To je u větveného příběhu s řadou možností zvládnutí každé významnější situace nereálné - některé linky (troufnu si říct, že většina) by prostě nebyla tak silná a působila by oproti ostatním ošizeně. Tedy, pokud by to nebylo falešné větvení se stejným nebo velmi podobným průběhem příběhu, samozřejmě.

Vytýkat LoU2, že nemá větvení je jako vytýkat Doomovi, že se nehraje jako plošinovka. Oh, wait... ;-D

0/0
6.7.2020 11:56
Foto

P79e76t91r 23H19á58j51e47k 6733301866556

Kolik clanku na toto tema jeste vyjde proboha? :D Vazne si az tolik potrebujete obhajit tech svych 10/10? Ne, ta hra na tolik opravdu nema a nezmeni to ani deset dalsich takovych clanku Rv

+3/0
29.6.2020 11:08
Foto

P51a63v27e14l 89K30a32f27k55a 9614737531448

V tuhle chvíli je tu 143 příspěvků- na poměry bonuswebu hodně nadprůměr- ostatně jako všechny podobné články kde se objevuje téma SJW :). Tj článek se čte, lidi věnují čas tomu psát komentáře (a někdy i hodně dlouhé), tj. novinář dělá svou práci velmi dobře.

IMO- jít psát do diskuze komentář typu že mě to téma nezajímá je hodně mimo, musíte mít asi hodně volného času :)? Připomínáte mi fanoušky ze sekce sport, kteří chodí psát do článků o zápasech či přestupech jiných týmů že je ten daný tým vůbec nezajímá a proč o něm novináři furt píšou ;-).

+1/0
29.6.2020 11:16
Foto

H37o71n21z22a 26S91r95p 9654873562458

Já je ale nepotřebuji obhajovat, od toho byla moje recenze. The Last of Us 2 stále hýbe herním internetem, tohle je skvělý prostor podívat se na ní i z jiných úhlů pohledu. Bohužel, kromě toho, že kromě "na 10/10 to není, jste zaplacení a hra je SJW propaganda" tu tech skutečných argumentů příliš není.

0/−1
29.6.2020 11:21
Foto

T42o76m83á75š 59H19o78l17ý 9219355904464

ono je snadné shrnout něcí názor, jako že to není "skutečný" argument. Je pravda, že Vámi vybrané jsou hodně obecné, avšak neznamená to, že na nich není ani trochu pravdy. Hru jsem dohrál a nebylo to úplně zlé, nebylo to ale ani úplně dobré.. depresivní virtuální kniha obalená generickou 3rp person konzolovkou, kterých vychází ročně několik. Aneb stovky mrtvých po cestě na kterých nezáleží a nikdo je neřeší. Nucené pokusy šokovat, přehnaně depresivní příběh, nelogické chování postav na několika místech (Joel v jeho zásadní scéně je zcela mimo svůj character budovaný v první hře, zřejmě pro wow efekt a jako katalyzátor zbytku příběhu). Změna v polovině hry mě málem donutila přestat TLoU2 hrát, nová hlavní postava je celkově nesympatická a i když mohu chápat její motivy, nepotřebuju k tomu 10 hodin flashbacků a hlavně nutnost odehrát je sám. Po "řemeslné" stránce je hra velmi dobrá, narazil jsem na jediný bug v celé hře a počítám, že ten už tam nebude. Osobně bych tomu dal max 7/10, spíše méně.

V době, kdy se média často staví na stranu publisherů a velkých studií a na námitky hráčů koukají shora, nebo je (nás) zaškatulkují jako hatery, anebo ještě hůře nějaké -isty.. nemůžete se divit, že vás (rozumějte médium) čím dál více hráčů přestává respektovat. Arogance tomu určitě nepomůže..

+1/0
5.7.2020 17:19
Foto

P73a40v25e23l 63K12a54f27k12a 9484787801868

Jan Lysý R^R^R^

0/0
29.6.2020 11:04
Foto

V39i34k57t38o90r 88Š62p17i81č70k23a 5452569679468

Kontroverze kolem The Last of us 2 ,bych shrnul jednou větou - Ta hra mne prostě nezaujala .

+1/0
29.6.2020 10:58
Foto

J82a65k42u19b 46B34o46h81o10n78ě42k 8635436389427

LoU 2 a věci kolem něj mi ze všeho nejvíc ukazují, že ten letitý problém ludonarativní disonance asi není ideálně řešený tím, že se příběh přiblíží herní náplni. Protože komentáře ohledně extrémní brutality v příběhu mi přijdou jako jediné řekněme objektivní. Jedna hra za čas proč ne, ale aby z toho byl trend...

Zbytek je víc o osobních postojích lidí. Jejich preferencích ohledně postav a nebo sexuálních orientací. Prostě to jsou lidi s názory a názory na názory a lidi co mají názor, že na názor nejde mít názor, jinak to potlačuje názor. Prostě internet.

0/0
29.6.2020 8:41
Foto

J93a97k12u88b 29Ž83e30ž78u30l45e 1377392917681

Něco na tom bude :) Ono zrovna v souvislosti s Uncharted se ta disonance hodně často zmiňovala a U4 má dokonce podle ní pojmenovanou trofej. TLOU2 beru jako pokus autorů se s ní nějakým způsobem vyrovnat.

0/0
29.6.2020 9:10
Foto

T11o76m17á43š 18B43u45b16e69n44í62č92e51k 7568582576350

Koukám, že na metacriticu už to má skoro 5 - už se to začíná blížit realitě (6-7) :)

0/0
29.6.2020 1:13
Foto

J29a77n 48P76u25l42e66c 4488617621865

A ještě malá poznámka, prodeje The Last of Us Part II jsou rekordní. To je podle mě ten nejlepší ukazatel kvality hry. :-)R^

+2/−12
28.6.2020 9:18
Foto

M21i72r19o93s54l23a97v 11S34t29a34s94t95n86y 7384673356361

Gratuluju k nejhoršímu argumentu ever.

Když bych použil Vaši analogii, tak třeba Rychlé a Zběsilé 7 je devátým nejlepším filmem všech dob :-)

+11/0
28.6.2020 13:27
Foto

V42i72t 29O71t20a18h61a53l 5905850439494

Cheesburger je nejlepší jídlo na světě. Má rekordní prodeje. Kam se na tu mňamku hrabe angus steak...

+2/0
29.6.2020 16:51
Foto

J94a56n 80P58u93l95e35c 4678477381585

The Last of Us Part II jsem dohrál, ale žádnou LGBT propagandu jsem v ní vážně nezaznamenal a jestli někteří duševní giganti považují za propagandu už jen to, že je hlavní postava lesba, tak by se měli jít léčit, hodně, hodně se podobají těm islamistickým šílencům, to je smutná realita. A SJW? Lidi kde žijete? Svět je SJW. Zkuste trošku cestovat, naše planeta je multikulturní babylon, takhle svět vážně vypadá. Hra jako taková je skvělá, jestli to je na 10/10 nevím, já bych dal 9/10, ale výborná prostě je, ale ten, kdo chce teplého psa bít, si hůl vždycky najde že.

+4/−8
28.6.2020 9:08
Foto

T56o33n15d93a 82H51e88j86l74í40k 1228283899667

No já nevím, podle toho, co jsem viděl, tak combat nerealistický, nepřátelé vás magicky nevidí...když vás trefí výstřel tak se nic neděje, ale když vy někoho trefíte, tak se rozprskne v oblaku krve....tak si osobně nepředstavuju "perfektní" hru.

Co se týče kontroverzí, tak to jen a znovu ukazuje, jak důležité jsou rezenze samotných uživatelů, třeba jak je Steam má - recenzovat mohou jen ti, kdo hru mají, je tam vidět, kolik ve hře strávili času, a tak si člověk může jednoduše odfiltrovat bullshit. Kritici jsou placení za to, že dají dobré skore a tedy jejich vypovídající hodnota je nulová, spousta velmi kvalitních her dobré skore nedostane, nejspíš protože nezaplatili kritikům dostatek.

+3/−1
28.6.2020 4:59
Foto

H49o61n10z42a 11S32r22p 9674833342778

Kritici nejsou placeni za to, aby dali dobré skore.

+1/0
28.6.2020 12:02
Foto

A23d47a92m 41T42u67r87e14k 3247713484143

Přímo ne, ale je snad každému jasné, že v momentě kdy se vyjadřujete "možná až moc kriticky" o tvorbě nějakého vydavatele, tak si příště ten vydatel (nebo i jiní vydatelé - pokud mají záminku si myslet, že by se jim dostalo podobné kritiky) rozmyslí, jestli pro ty "žurnalisty" udělají něco navíc: pozvánky na akce, rozhovory, předběžné přístupy apod. - Tyto výhody mohou generovat lukrativnější články, které přivedou více "kliků" - znepřátelte si průmysl o kterém píšete a dotkne se to dříve či později vašeho živobytí...

TLOU2 je příkladem zdegenerovaného circlejerku - hra se snaží pseudointelektuálními mechanismy zavděčit žurnalistům a žurnalisté se snaží zavděčit studiím.

V rovnici nikde nenajdem samotné hráče, protože těm se hra nesnaží zavděčit - místo toho žurnalisté a herní režisér (který se usadil do role veřejného mluvčího studia), kritiky akorát uráží jmény "frustrovaní panicové, přerostlý děti (man-child), homofobové, misogynisti, nevyspělí, idioiti (nemáte dostatečné mozkové kapacity, pro docenění příběhu), apod."

PS:

Fanoušci si také připadají hlavně zrazeni, neboť ve všech trailerech a promo materiálech byl pokaždé Joel a Ellie - (dovolím si přidat, že starší Joel a dospělá Ellie!), jenom aby lidé zjistili, že v reálných scénách byly použity mladší modely postav, protože se ve všech případech jednalo o flashbacky - Za cenu "boření všech očekávání" a "slovo zábava ve studiu ND nepoužíváme" (Druckmannovi fráze) - fanoušky tahal za nos, takže se téměř převažující nelibosti vůči druhému dílu nedá divit.

+1/−1
28.6.2020 13:47
Foto

A23d77a11m 11T98u68r19e81k 3377903904533

(většinou píšu spatra a komentáře si po sobě nekontroluju - takže "sorry jako za hruby")

0/0
28.6.2020 13:57
Foto

K44a34r35o46l 15S45e88f48c80i26k 2686130955558

ja jsem prilepim clanek a nedam k tomu kometar - https://www.idnes.cz/hry/novinky/cenega-support-bonusweb.A190123_130431_bw-novinky_oz

+2/0
28.6.2020 13:58
Foto

H41o72n34z24a 74S93r11p 9564863632988

Hráči jsou to úplně nejdůležitější a jsou to jejich peníze, které platí jak studia tak média. Dělat ústupky vydavatelům je hodně rychlá cesta do pekel, ztracenou důvěru se obtížně získává zpět, z tohoto pohledu je daleko lepší "obětovat" bližší spolupráci s nějakým vydavatelstvím, viz kauza Cenega.

+1/0
28.6.2020 23:00
Foto

A30d22a97m 74T51u49r32e55k 3497953184413

S tím se nedá nesouhlasit, ovšem to nevyvrací co jsem napsal :).

0/0
29.6.2020 5:28
Foto

H50o97n77z82a 98S33r96p 9194963152538

Mě přijde zajímavé, že než aby lidé akceptovali fakt, že hra dostala kritiky do kolen, tak raději vymýšlejí konspirativní teorie o korupci. Že se výrazně liší názory kritiků a veřejnosti je přeci úplně normální a z mnoha důvodů pochopitelné.

+1/0
29.6.2020 9:24
Foto

M37i45c57h22a25l 95Š51p86i46l71á47č84e32k 8897733386754

Kauza Cenega je kdyžtak jenom krycí manévr, kdy ukážete, že nejdete na ruku vydavatelstvím, aby nebylo hned jasné, že jdete na ruku vydavatelstvím...;-D

+1/0
29.6.2020 12:28
Foto

M46i57c55h58a32l 41Š82p26i96l21á12č32e89k 8547113246684

Ale teď vážněji. Ten výrazný názorový rozpor (obecně) mě vždycky zajímal. O tom, co je normální se bavit nechci, spíš bych vás chtěl požádat, jestli byste z postu recenzenta nerozvedl aspoň některé z těch mnoha důvodů, které zmiňujete.

0/0
29.6.2020 12:36
Foto

H70o39n93z37a 17S59r96p 9194713692138

Obecně řečeno by měli být profesionální kritici lidé, kteří mají přehled a zkušenosti a posuzují dané dílo z mnoha různých úhlů pohledu. Tím se ovšem nutně dostávají do situace, kdy mají jiné nároky než "obyčejní" lidé. Pro běžného hráče je například Uncharted daleko srozumitelnější a zábavnější, zatímco na TLoU oceňujeme především odvahu dělat věci jinak, bořit zažitá herní klišé, snahu něco sdělit, snad i posunout celé médium. Tohle je ale ve skutečnosti spoustě lidí úplně ukradené, proto bývá tak často rozpor mezi hodnocením kritiků a komerčním úspěchem.

0/0
29.6.2020 13:15
Foto

M22i54c91h35a94l 30Š72p49i58l94á14č14e73k 8947283846494

Aha, my se bavíme o dvou různých věcech - kritice a recenzi! Kritik je, jak píšete vy. Recenzent může být kdokoliv, kdo sdělí svůj názor na dané dílo.

Pokud jste se k tomu stavěl jako kritik, tak mohlo vzniknout zmatení kvůli tomu, že to máte inzerováno jako recenzi.

0/0
29.6.2020 14:38
Foto

H56o26n46z69a 63S29r44p 9434483382968

Teď jste mě dostal... myslel jsem, že odpovídám na otázku, jak je možné, že se "profesionální kritici" tak často rozcházejí s hodnocením od "obecných hráčů", ne na to, jaký je rozdíl mezi kritikou a recenzí.

0/0
29.6.2020 14:47
Foto

M58i48c60h70a79l 14Š51p28i75l37á68č81e60k 8657733666344

To se vám omlouvám, asi mě myšlenkový tok zanesl někam trochu jinam, aniž bych vám o tom řekl.

Nějak mi přišlo, že jste se sobě mluvil jako o části obce kritiků (..., zatímco na TLoU oceňujeme (redakce Bonuswebu) především odvahu dělat věci jinak...). Tak jsem začal předpokládat, že píšete kritiky, ne recenze.

0/0
29.6.2020 14:58
Foto

M29i41c87h73a56l 54Š24p52i65l52á90č72e90k 8607803436514

Každopádně na otázku ohledně rozporu jste mi odpověděl, to vám děkuji.

Potom jsem ale neohrabaně skočil na řešení problému, proč vlastně vznikl ten rozpor přímo u vašeho názoru na TLoU2, a úvahy mě zavedli právě k tomu, jestli se k tomu stavíte jako kritik a napsal jste kritiku (čímž by byl rozpor vysvětlen, jenom je potřeba to neinzerovat jako recenzi), nebo jestli se k tomu stavíte jako recenzent a napsal jste recenzi (kde rozpor hledat nemusíme, prostě se vám to mrtě líbilo a já mám třeba radost, že se vám to líbilo).

Možnost, jestli dokáže kritik napsat recenzi, jsem nezkoumal.

0/0
29.6.2020 15:30
Foto

J55a52k42u93b 90Ž75e65ž72u36l86e 1447852147881

Prosím Vás nadávejte Honzovi za jiné věci než za 100% k The Last of Us, třeba za to jak ošklivě mluví o Uncharted 4 :) Kolega recenzuje hry od Sony už řadu let a například s trháky jako Spiderman nebo God of War šel s číselným hodnocením v porovnání s jinými servery relativně níž. Plné hodnocení dal hře za ta léta poprvé (a nebyl sám). Že Sony rozhodně na ruku nejdeme, dosvědčuje třeba i můj článek k odhalení PS5.

https://www.idnes.cz/hry/magazin/playstation-5-hry-predstaveni.A200611_162415_bw-magazin_oz

Vaše hodnocení se mě docela dotklo, přečtěte si ještě jednou mojí reakci na kauzu v článku, opravdu nemám pocit, že bych z nespokojených hráčů dělal paušálně trotli jako Vy děláte z kritiků paušálně podvodníky. Spíš mě udivuje, že se kritika příběhu v této diskuzi omezuje na ,,absenci” Joela a fakt že Ellie je stále lesba. Nezapomínejte také, že i kritici jsou hráči (a jenom lidé!).

PS: Vám vadí že trailer nevyspoileruje něco takového? Popravdě jsem si byl tak na 70% jistý že to v úvodu schytá on. Slyšel jste o kauze Raiden v MGS2? Dneska ty lidi už fakt nic nevydrží:)

+4/−1
28.6.2020 23:07
Foto

T61o19m24á17š 49B32u11b93e45n28í23č60e60k 7548842756870

Moc gratuluji, poprvé stovka a zrovna u hry, co má tak na 70.

+2/−1
29.6.2020 0:47
Foto

A48d18a64m 27T23u91r35e49k 3227183824283

Já se tady nepuštím výhradně do Vaší redakce. Několik zahraničních žurnalistů (spíše asijských) již doznalo neupřímnost v případě tlou2, ze strachu reakce editora/vydavatele.

Srpovým 100 % věřím, ale to nevyvrací možnost opaku v jiných případech.

0/0
29.6.2020 5:35
Foto

J37a18k79u48b 11Ž20e81ž46u73l92e 1297982617171

Teď jste mě zaskočil, o jaké žurnalisty jde? Jinak ta vyhrocenost a napadání hráčů nějakou formu -fobie tu ze stran mnohých západních médií je, o tom žádná (viz kauza Battlefield V):

https://www.vg247.com/2018/05/24/battlefield-5-women-bothers-please-piss-off/

Jinak ano, Shitter je podobná extrémní žumpa, jeho zkratkovitá forma k tomu bohužel vybízí. Pořád si ale myslím, že se v internetovém šumu ztrácejí názory mlčící většiny. Obecně mám pocit, že lidi mají větší nutkání projevit negativní názor (často impulzivně) než ten pozitivní. Redaktoři si tuhle impulzivnost dovolit moc nemůžou. Takhle si částečně vysvětluji i skóre TLOU na Metacriticu. Zaznamenal jsem spoustu pozitivních reakcí ze stran ne-žurnalistů a i naše anketa s hlasováním ukazuje, že jich není málo.

0/0
29.6.2020 9:27
Foto

A23d79a40m 25T20u87r59e98k 3957763484703

Jinak s těmi urážkami hráčů - to je především odkaz na americký "twatter", kde všichni navzájem napřímo nefiltrovaně napadají a uráží. Já jsem si (podle mého názoru) v žádném z mých dosavadních komentářů na pana Srpa nezanadával - pouze se stavím do role "ďáblova advokáta" (jak se zdá), když diskutuji kontroverze kolem TLOU.

0/0
29.6.2020 5:45
Foto

D48a26v87i66d 37Z24á27p74a17l 9205435227582

Viděl, tedy nehrál. To je o nastavení obtížnosti. Na nejlehčí jsou protivníci retardovaní, což je v pořádku.

0/0
29.6.2020 0:58
Foto

P43a13v39e23l 55U88r65b65a15n 8774543192

Mne tedy udivuje, kolik lidí odsuzuje ostatní jen kvůli tomu, že se jim líbí něco jiného nebo naopak. LoU2 Je prostě hra, která záměrně budí v hráčích silné emoce a někomu se líbí, někdo jiný se přes ni přenese a někomu dalšímu přijde špatná. To je všechno. Lidi nejsou horší nebo lepší jen kvůli jiným osobním preferencím.

Mně osobně se hra zatím velmi líbí a splňuje mi dokonale představu syrového postapo prostředí. Hru podobně jako první díl sleduji na YT (PS nemám), a úplně stejně ji prožívám. Za mne je rozhodně skvělá a považuji ji zatím za jeden z herních vrcholů letošního roku.

+2/−1
28.6.2020 1:31
Foto

P95a96v94e68l 38H22o12u98s39k71a 3641575170648

Pro pana Nováka, kdyby snad měl ještě nějaké pochybnosti:

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/velka-britanie-profesorka-univerzita-cambridge-belosi-black-lives-matter.A200626_163503_zahranicni_chtl

;-D

+2/0
27.6.2020 19:11
Foto

R14a80d85e98k 13Č46e27r66n75ý 8848293840494

Nevšímám si toho... Beru postavy ve hře jaké jsou bez ohledu na barvu pleti či jejich orientaci. Hlavní je přežít! :-)

+3/−1
27.6.2020 16:06
Foto

O87n82d15ř42e47j 43S56e40k26e32r15a 1787966406239

Berete ty postavy, které vám ve hře schválí levicoví liberálové. I tak může jít o dobrou hru, ale já už jednu totalitu zažil, tak mi to vadí.

Chcete příklad? Apu Nahasapeemapetilon ze Simpsonových skončil - jeho dabér odmítl další spolupráci, protože se tato postava stala cílem sílící kritiky a obviňování tvůrců z rasismu. Takže komická figurka Inda v kresleném seriálu, ve kterém si dělají tvůrci srandu úplně ze všeho a ze všech, už je taky špatně.

+2/0
27.6.2020 18:02
Foto

R28a71d47e80k 15Č89e83r83n78ý 8168743170914

Tak rozlišuji. Pozadí, které vedlo že postava ve videohře má takovou a takovou pleť, nebo je takového a takového zaměření neřeším (ani nehledám důvody co k tomu případně vedli atd.). Je to jen kreslená hra. Zajímá mě hratelnost, téma, grafika atd., a aby mě bavila. Ale ne politika v souvislosti s videohrou.

+1/0
27.6.2020 18:26
Foto

J39a30n 20L48u52k71š 6244259344385

Tohle sem vážně nepatří. Tohle je diskuze o hře, nikoliv seriálu.

+1/−5
27.6.2020 22:49
Foto

O27n23d59ř33e86j 57S80e30k15e16r14a 1477146466489

Ale patří. Článek je o kontroverzích kolem LoU2 a vlákno o tom, jestli ovlivňují charakter vymyšlených postav tvůrci, nebo politika. Nebo ječící dav, jako u těch Simpsonů.

+7/0
27.6.2020 23:12
Foto

J78a59k13u97b 36B36o72h36o64n11ě95k 8225666359357

Azaria now says that he will no longer play Apu on “The Simpsons.” It is a choice he said he made for himself after a yearslong process of examining his own feelings and listening to others who explained how they had been hurt by Apu, who was for years the only depiction of an Indian person they saw on TV.

“Once I realized that that was the way this character was thought of, I just didn’t want to participate in it anymore,” Azaria told me in a recent interview. “It just didn’t feel right.”

https://www.nytimes.com/2020/02/25/arts/hank-azaria-simpsons-apu.html

Tolik k donucení ječícím davem.

0/0
29.6.2020 9:56

Znásilnil mě lékař. Prvně mě muž osahával v deseti. Oběti popsaly své zážitky

Premium Ve vlaku, v práci, u lékaře, na táboře. Sexuální obtěžování zažívají především dívky již ve velmi mladém věku, často se...

Sledujeme začátek rituální sebevraždy lidstva, říká Čech s IQ 206

Premium Je jedním z nejchytřejších Čechů, ale jako robot nepůsobí. Při osobním setkání je Karel Kostka, vzděláním učitel,...

Z dětství jsem si nesla zranění, rodinu chceme, říká Gregor Brzobohatá

Premium Vítězka Miss World, topmodelka, zakladatelka nadace a influencerka Taťána Gregor Brzobohatá přijala další výzvu: právě...