Diskuse k článku

RECENZE: Upřímný názor na PlayStation Classic s dvacítkou minirecenzí

Na novodobou verzi PlayStation jedničky se čekalo s nadšením, které však po jejím vydání rychle opadlo. Že to není žádný hit, dokládá i výrazné zlevnění. Stojí alespoň nyní za koupi? Čtete náš rozbor.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

F68i17l84i35p 12Z72á86v77o57d48n89ý 3357283377558

MGS a Syphon Filter jsem miloval, ale bojím se, že kdybych se do nich pustil dnes, nostalgický opar by vyprchal po střetu s realitou, protože dnes už je člověk zvyklý na něco jiného a už bych třeba tu retro kvalitu nezkousl. Proto si raději ani nepustím Sandokana, Zradu a pomstu atp. :-) Prostě budu raději vzpomínat, jaké to kdysi bylo super.

+1/0
14.1.2019 0:26

P49e62t38r 27S95v83o86b33o52d59a 7283265109167

tady to prodavaji v obchode ze litr, to je slusna cena. ja si kupoval ps1 tehdy jen kvuli tekkenovi3. Takze proc vlastne ne : )

0/0
12.1.2019 9:44

R86o85m44a89n 35O98l58á40c57h 6128292242

Super recenze! A takových už tu Eman měl celou řadu - jen tak dál, chlape! R^

0/0
11.1.2019 22:04
Foto

V69o73j70t73ě88c49h 54R53y44b92á92k 6930585442453

Za mě dost tristní výběr her. Celkově totiž působí, že to mělo být pro každého, nakonec to snad nebude pro nikoho, soudě dle cenového sešupu to tak reálně i bude. Vůbec nemyslím počet her, i dvacítka by dostačovala. Dokázal bych si představit třeba i jen deset kousků, kdyby vybrali hry, které lze hrát takřka pořád a konzole by byla dobrým společníkem na večírcích anebo jako takové to občasné uvolnění po práci. Nerozumím moc výběru her, které nejsou ničím výjimečné a jejichž klony lze nalézt jak pro mobil, tak na Facebooku. Myslím, že kvůli tomu si rozhodně nikdo emulátor konzolových her kupovat nebude, leda že by hříčky reprezentoval Atomic Bomberman. Za sebe bych buď vrhnul na trh vícero edic daného zařízení, anebo se prostě nesnažil o pestrost za každou cenu, ale zaměřil se na kvalitu na úkor kvantity. Ponechat Tekkena a Ridge Racer, přihodit ISS Pro Evo, Gran Turismo 2, Worms Armageddon, Tony Hawk Pro Skater, Wipeout, eventuálně jako další bojovku Street Fighter. Hotovo, tečka, stačí. Eventuálně kdyby vzhledem ke kapacitě neutrpělo portování daných titulů, ponechal bych ta tedy FF VII a MGS. Za původní peníze bych jim utrhl ruce a neměl pocit ,,wtf" i za těch devět stovek, kdy znovuhratelných je jen pár her, většina mě zabaví na desítky hodin, ale pak na dlouho šlus a další budí fakt jen rozpaky, jestli takovou vatu mělo Sony zapotřebí.

0/0
11.1.2019 13:54

J35a17k85u72b 79B90o70h13o98n10ě29k 8775256909597

Nejsem si jistý, jak to bylo v tomhle případě, ale většinou jsou do výběru her pro retro konzole zahrnuty takové tituly, na které má výrobce práva. Naopak nezařadí takové, kde by musel řešit licenční poplatky. Pak by se celkem logicky taky navyšovala cena konzole a ve výsledku by vašich 10 her mohlo vyjít mnohem dráž než zahrnutých 20 her.

+2/0
11.1.2019 13:59
Foto

V18o12j35t20ě26c58h 62R19y72b72á65k 6230925902843

Tomu argumentu naprosto rozumím. Ale stále myslím, že méně je mnohdy více. A než dávat do konzole obskurní tituly typu Mr. Driller, Kurushi anebo očividně nekvalitní port Rainbow Sixu, tak bych fakt asi redukoval počet titulů, aby si výrobce zachoval tvář. Nevím, kolik by stály licenční poplatky, ale kdyby tam fakt dali pár her co jsem jmenoval, tak bych původní cenu dal rád i s vědomím, že daná konzole je limitovaná, tj. budoucí rozšiřitelnost nula. Vyvážením by bylo, že konkrétně Gran Turismo 2 je zcela nesmrtelná hra, která se dá hrát do zblbutí (jsem zvědav na Forzu Horizon 4 zda je na tom podobně). Nicméně abych se přiznal, já bych od Sony nejvíce uvítal reedici PSOne. To by byla naprostá pecka, protože i kdyby na to nevycházely vůbec žádné hry, tak na různých bazarech jich koluje dodnes mraky. Koupil bych si taky použitou, ale jsem něco jako Sheldon Cooper a rád bych zabalenou origo se vším ;-D. A na eBayi nemám jistotu zda jednak dojde v pohodě a druhak zda mi onu nikdy nerozbalenou právě nerozbalí celníci.

0/0
11.1.2019 14:30

M54i89l43o33š 32K71r39u48m32p 2974697704

A co byste tam chtěl dát? Skoro všechno z PS1 se dnes už nedá hrát aniž by člověku vykrvácely oči. Celý ten koncept je špatný obecně. Měli ten balík her naemulovat pro PS4 a dát zdarma ke stažení.

+2/0
11.1.2019 17:02
Foto

V73o68j70t39ě61c83h 83R90y68b48á28k 6850115252443

Zkuste si ten příspěvek přečíst ještě jednou. Pár titulů jsem jmenoval. A pokud jako hlavní kritérium berete grafiku, konzole odkazující na dobu před 20 lety není zboží pro Vás, spíš bych koukl po XBOXu One X kde se spojí jak hratelnost, tak i vysoký grafický standard.

0/0
11.1.2019 20:01

D23a16v66i97d 78B27ö54h20m 9841540913291

proč Flopbox? ;-(

0/0
14.1.2019 20:51

Z30d68e78n36ě49k 54V83o92d47á42k 7205806387112

Škoda, že do toho nejdou dokupovat další hry co na PS One vyšly. Pak by to bylo super. Takhle leda koupit bazarový PS One nebo rovnou PS 3

+5/0
11.1.2019 13:06

V32á46c36l13a41v 17J87a58n32o81c34h 1296525261637

No jedna možnost tady je, ale nevím, jestli se tady může alespoň naznačovat - zkuste si vyhledat přes strejdu Googla "bleemsync" ;-).

0/0
12.1.2019 13:52

D83a26n47i42e63l 25P21a42n97e72k 6112171772110

Zapor absence DualShock? 8-o V te dobe zadny nebyl, tak co chce od povstani fenixe? Pane Svobodo taky date zapor u ceskeho filmu z 50.let, ze neni barevny? ;-D

+2/−9
11.1.2019 11:11

J12a35k37u95b 56B80o27h16o53n47ě13k 8695966869547

DualShock byl na trh uvedený v roce 1998, PS2 v roce 2000. Tak pro co byl, když ne pro PS? :-)

+4/0
11.1.2019 11:24

V17á96c38l30a19v 31J94a76n27o23c89h 1896475621117

Sranda, co? Jen do té doby, než zjistíte, že jsou některé tituly v PS Classic bez analogových páček nehratelné. Tuším, že to je případ Rainbow Six.

+4/0
11.1.2019 11:53

P34e38t86e55r 96K53o37r71e70n 6973568401781

konzola ale nie je len konzola. konkretne playstation 1 je skvely CD prehravac ktory vyhladavaju aj audiofilovia.

0/0
11.1.2019 9:53

O43n71d65r37a 65B34a11r44t80o96š 9563162341177

Teď jsem je objednával kámošovi sleva z 2,6 litru na 8 čent to se dá, mno uvidíme :-)

0/0
11.1.2019 8:54

M24i16l66o42š 64K15r28u18m26p 2234107424

To do toho nejde strčit ovladdač z PS4?

0/0
11.1.2019 8:48

P27e45t35r 39T72y78č51k60a 6155602849332

Takže většina her je v pohodě.

0/0
11.1.2019 8:46

V64á46c27l29a36v 81J80a31n88o39c30h 1156385431517

Když už to neumí ani pořádaně naemulovat "swirl" efekt před souboji ve FF7, tak to v pohodě nebude nikdy. Tohle se prostě nepovedlo. Tečka.

0/0
11.1.2019 11:57

M21i70c27h57a65l 94T48a88l74s15k18ý 7278148540298

Hratelné: Retro.

To je ano nebo ne?

0/−5
11.1.2019 8:13
Foto

V55o38j82t11ě94c46h 84R91y35b44á91k 6200135952403

Asi tak, jako když ke hře přistupujete jako k danému konkrétnímu titulu, který byl ve své době pojmem a u pamětníků je pojmem nadále. Jak z hlediska určité citové vazby ke hře, tak z toho hlediska, že herní mechanismy daného titulu jsou kvalitní i nyní, technickému ztvárnění navzdory. Bráno tak, že technická stránka samozřejmě stále kvalitní je, nicméně je plně poplatná době vzniku, uchovává si špičkové kvality dané doby, nicméně na nynější špičku nestačí.

+2/0
11.1.2019 14:17

M94a30r67e80k 42J56a94n89í83k 9757715213212

a kde je Bandikút?

0/0
11.1.2019 7:10

H18y77n35e11k 43Š10l47a13h43ů96n66e29k 4449813656559

Na PS4 v remasteru.

+1/0
11.1.2019 16:52

P90a52v58e77l 20V86a59š32i21n72a 5605478970357

Za 900 jsem to koupil. To se dá, už jenom kvůli Tekkenovi. Ale za těch 2 700, co to stálo nevím, kdo to mohl koupit, když za to máte PS2 z bazaru s ps2 i ps1 hrami... I těch 1700 je hodně podle mě...

+7/0
11.1.2019 6:58

P32e34t72r 82L57e19h90n75e12r57t 2367635978636

Tak dnes jsou i hry daleko mladší pro dnešní hráče nehratelné. Dnes je to samej koridor a ještě tam strčí kompas, radar a tisic sipek aby hrac nezabloudil a neshledal hru obtížnou.

Btw. Metal Gear Solid jsem hrál nedávno na PS3 a je to furt bomba. V žádné jine hře jsem se necítil jako ve filmu. Příběh a herní mechanismy spolu s kultovními bossy vyváží bohatě grafiku a kostrbaté ovládání.

0/−2
11.1.2019 2:09

H48y45n60e90k 48Š97l41a26h93ů11n34e58k 4549233386819

MGS 1 je taky koridor ;)

0/0
11.1.2019 10:51

P62e49t77r 20L71e92h45n86e72r74t 2787885948316

Je to koridor, ale pruchod je možný mnoha způsoby a záleží na vaší kreativitĕ. Na rozdíl od tuposti typu CoD nebo Nathana Drakea kde při vstupu do lokace predem vite co se stane. Vyroji se naskriptovana horda nepratel ktere postřílite. A porad dokola.

0/0
11.1.2019 16:51

M24a22r32t20i86n 60J80a22r49o66š 8182385338476

Ps one s hdd a pristupem na ps store a byl by to hit.

Kazdopadne za tuhle cenu uz to je docela lakave a hry jako FF7, Tekken 3, Abe’s.., Metal gear za to rozhodne stoji. Prekvapila me Persona, tu jsem mel moznost hrat az pozdeji a taky v poho hra.

0/0
11.1.2019 1:09

P33e13t94r 61T93y49č17k58a 6525352699122

HDD můžeš mít v PS2. A to ti PS přehraje taky.

0/0
11.1.2019 8:48

M58a87r26t69i18n 45J94a79r88o12š 8482675628566

Tak ja jsem si PS one gamesy kupoval do PSP a PS Vity, ale psal jsem to jen kvuli tomu, ze potom by takova PS one krabicka byla zajimavejsi. Tohle je za ty penize ale taky v poho.

0/0
11.1.2019 8:57
Foto

V69o22j82t68ě80c48h 55R22y83b76á22k 6840495862723

Bohužel jak co. Třeba slim verze PS2, tedy co si pamatuji ,,sedmitisícové" modely mají se zpětnou kompatibilitou problém

0/0
11.1.2019 14:34

P70e85t61e18r 37S72e64d52l40a30r 6230585430454

Ze “Konsky koblih” 

0/0
11.1.2019 0:21

Najdete na iDNES.cz