Diskuse k článku

Od vydání Anthem uplynuly již tři týdny, ale problémy stále přetrvávají

Po třech týdnech vytrvalého hraní přinášíme doplňující dojmy a souhrn všech větších významnějších událostí okolo kontroverzní „live service“ sci-fi střílečky.

Upozornění

Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Zobrazit příspěvky: Všechny podle vláken Všechny podle času

A61n12d45r89e11j 57L47u29p24t82á47k 9828325728217

No... ako ja hrám hru od vydania a spokojnosť. Čo vidím CZ/SK komunitu... tak tiež. Uvedomujeme si problémy hry... ale to pri zrode takéto hry majú.

Destiny 2 na začiatku zažilo podobný hate... od hráčov aj recenzentov... a kde je dnes. A komunitu má tiež stále veľkú. To isté zažilo Warframe. Recenzent by toto mal vedieť. Ale chápem... hlavný prúd robí hate... musím aj ja... inak by som nezapadol do davu. Aj tak sme len ďalšou tehlou v stene...

Apropo... tá konkurencia. Tak napríklad ja mám v Destiny 2 aj s Forsaken a Annual Pass... a čudujte sa svete.. neviem či ho vôbec budem hrať. Aspoň tento a budúci mesiac ešte nie. Anthem hrám každý deň... keď sa dá... a stále sa hry neviem nasýtiť. ;-D

0/−7
8.3.2019 17:35
Foto

M46a86r71t12i59n 22Z74a76v97ř62e45l 7839606899332

Wow... četl jste vůbec ten článek? Nebo jen nadpis?

Protože já hru ve skutečnosti spíš chválím, dal jsem jí stovky hodin a jak tam píšu, pevně doufám že se udrží a zlepší. Srovnání s porodními bolestmi na začátku ostatních podobných her jsem také v minulých článcích zmiňoval. Ve skutečnosti zníte jako někdo, s kým bych si dobře rozuměl :-) tak prosím zkuste ten článek dočíst do konce a nesoudit podle nadpisu.

Jinak Destiny 2 je momentálně hodně o tom, zda má člověk stálou partu - pokud ano, je tam rozhodně dost nového obsahu, u kterého se dá dobře bavit. Pro samotného hráče tam bohužel tento rok chybí příběhový obsah.

A ještě k té "cihle ve stěně"... moje recenze byla ve skutečnosti první nejen v ČR, takže těžko jsem mohl "jít s proudem" a psát tak, abych "nevybočoval", protože jsem ještě vůbec netušil, co napíší ostatní :-)

+1/0
9.3.2019 17:34

A67n51d85r85e10j 63L70u63p97t90á92k 9608365588897

Zle si to pochopil... Písal som to ako reakciu na tie komentáre pod článkom.

Bolo to namierené k tým hráčom... ktorí hru ani nehrali.. ale už dobre vedia... že je strašný brak...

Chcel som len.... aby vedeli, že existuje komunita, ktorá hru hrá a je spokojná. Rovnako ako tomu bolo za čias, keď bol v kurze hate na Destiny 2. Ja som bol s Destiny 2 spokojný (ako aj celá komunita hráčov Destiny) .. a som do dnešného dňa spokojný som. Na nete však bolo plno nenávisti k Activision aj ku samotnej hre. Mrzí ma ako sa v poslednom čase komunita správa...

Vadí mi... ako dnes maintreamoví hráči automaticky útočia na hráčov, hrajúcich hry, ktoré sa hlavnému prúdu nepáčia, alebo majú nižšie skóre na nete. Toto sme ako hráčska komunita v deväťdesiatych rokoch vôbec nepoznali.. a ani sme to nerobili.

Bavila kamaráta hra... skúsil som ju... ak ma nebavila.. OK... skúsil druhú, ktorú mi odporučil iný kámoš. A nenapádal som osobne toho prvého za to, že tá hra ma nebavila... ako môže takú strašnú hru hrať. Alebo som neosočoval neurážal niekoho za to... že jeho napríklad bavil Gender Wars a mňa napríklad Crusader No Remorse. Tak isto som nešiel všade po svete vytrubovať... že Gender Wars je naprd hra... lebo ja sa pri nej neviem zabaviť.

Keby tie ich "zlé" hry nemali úspech... a hráči by ich nehrali, tak by nemali tržby. Ale ak je hra zisková... a predáva sa. Predáva sa aj jej pokračovanie... a je ziskové... tak asi tá hra niekoho baví.. no nie? A určite to nebude (pri tých nákladoch na tvorbu hry) malá komunita hráčov. Takže nerozumiem tomu nezmyselnému hejtu zo strany hráčov, ktorí hru nehrali...

0/0
9.3.2019 20:16
Foto

M58a75r13t26i85n 48Z36a61v54ř85e89l 7989846769352

Ach tak, my mistake, díky :-)

Naprostý souhlas s tímhle, moderní "hate-train" móresy se mi taky nemálo zajídají. Je to prostě taková hloupá, dětinská forma extremismu.

Jinak v případě Anthem se ale obávám, že část těch extra zklamaných naříkajících hlasů jsou původní fanoušci Bioware, kterým prostě chybí jejich milované studio se svými mimořádně kvalitními singleplayerovými RPG hrami ;-(

+1/0
9.3.2019 20:23

A79n49d66r78e98j 86L91u97p14t68á60k 9118705478887

No... ja pevne dúfam, že sa ešte v budúcnosti nejaké herné klenoty, akým pre mňa sú napríklad Baldur's Gate... a Mass Effect... objavia... :)

0/0
9.3.2019 20:43

J57a75n 84F14r12i19d34r70i41c56h 6635358989463

7/10 hra no... 30 hodin jsem tomu dal, víc mě nebavilo.

0/−1
8.3.2019 11:26

O73n11d25ř77e18j 90S18e82k10e78r49a 1917966146399

Ještě bych zmínil mapu, u které nějaký dement rozhodl, že v zájmu větší dynamiky a realismu není možné do ní nastavit waypoint, a nesmyslně komplikované menu, které patrně vytvářel někdo po několikadenním tahu. To byla mimochodem častá výtka i u Andromedy - a já fakt nečekal, že to v Anthemu bude JEŠTĚ HORŠÍ.

+1/−1
8.3.2019 10:25
Foto

M31a92r93t83i28n 61Z94a29v59ř93e45l 7649686739252

Yup, o těch problémech s ikonami na mapě (kdyby tam alespoň ukazovalo, že někde/kde začal Public Event!) jsem se v článku tuším zmínil...

...a ano, ta menu jsou zbytečně graficky i animačně přehnaná, takže jsou pomalá a nepřehledná :-/

0/0
8.3.2019 15:40

J60a50k50u43b 60B64o96h45o73n79ě66k 8935946289187

Tak naštěstí je v tomhle FPS MMO žánru dost konkurence, takže se prostě jedna hra nepovedla a jede se dál, kdo chce něco podobného hrát si má z čeho vybírat.

Jediní, kdo na tom tratí, jsou EA a Bioware a zcela upřímně mi ani jednoho z nich není v téhle chvíli líto.

+4/−1
8.3.2019 8:10

O58n59d94ř15e94j 51M18a31r92e89k 2382237632505

Je ale hloupé že kvůli téhle prázdné hře, zprasili ME Andromedu a vůbec se vykašlali na celou sérii ME ;-€

+1/−1
8.3.2019 9:15

J83a13k37u38b 39B23o43h10o80n58ě42k 8295316259307

Ta série podle mě dávala smysl jako trilogie. Z toho rohu, kam se během ní vepsali, už nebylo cesty ven. Andromeda podle mě bylo jenom zbytečné využití známého jména. Přesunutím do jiné galaxie byla ztracená kontinuita a nebyl jediný důvod, proč to nemohlo být něco úplně jiného a ne ME.

0/0
8.3.2019 10:27

O48n91d10ř50e45j 60S28e93k21e90r89a 1477546686549

Mýlíte se. Původní scénář a rozpracovanou hru zhruba po dvou letech vývoje hodilo pod stůl EA, důvodem byla dle jejich hodnotitelů nízká MP hratelnost. V hlavní roli měli být mj. Gethové (ve finální verzi byly použity obličejové animace z první verze, proto se nepřátelé jmenují Kettové) a příběh byl mnohem košatější a více propojený s původní sérií, než ten lineární brak v release verzi. To, co jsme nakonec dostali, byl silně osekaný slepenec několika verzí hry a byl vytvořen za cca rok a půl, přičemž hlavním cílem byl zmíněný MP.

0/0
8.3.2019 10:33

J37a52k86u76b 64B80o64h66o71n27ě21k 8305296819717

Myslím, že debatu v tomhle duchu jsme už párkrát vedli :-)

Já prostě nevidím smysl v tom ždímat nějakou značku pořád dál i za cenu toho, že se děj přesune úplně jinam a to propojení s původním světem se ztrácí až mizí a udržuje se při životě řekněme nepravděpodobnými a uměle působícími způsoby.

Takový hezký příklad toho, jak by se to opravdu dělat nemělo, je nový Warhammer: Age of Sigmar a Andromeda je pro mě totéž v bledě modré.

0/0
8.3.2019 10:50

O94n70d58ř87e72j 67S23e91k24e57r82a 1627916776219

Hodnotíte výsledek, což je špatný postup, když je všeobecně známo, že hra měla vypadat úplně jinak. Typickým příkladem je svět Star Wars, kde těžko můžete říct, že jsou nové filmy ždímáním značky. Ano, jsou tam i špatné filmy, ale jen dva, ostatní byly přijaty velmi dobře.

0/0
8.3.2019 10:53

J29a32k19u89b 21B86o60h76o86n77ě61k 8255446689797

Pokud neplatí, že se děj měl přesunout do jiné galaxie, tak to potom ano.

Do debaty o Star Wars se pouštět rozhodně nechci. Není to k tématu a můj pohled na tuhle značku není mezi nerdy vůbec populární :-)

0/0
8.3.2019 11:04

O92n55d76ř98e69j 70S65e82k72e83r77a 1637246186519

To už asi nikdy nezjistíme, jak to mělo přesně být. Každopádně se ví, že odříznutí příběhu přesunem do jiné galaxie byl zoufalý krok a cílem bylo ušetřit čas (a peníze).

Každopádně, ať vás provází Síla.:-)

0/0
8.3.2019 14:09

O88n50d18ř87e63j 29Č52a17p61k48a 6851791473104

Otázkou je, jak měl Anthem vypadat, než se do toho pustili manažeři... nebyla původní představa tohohle taky SP hra s propracovaným příběhem ?

A když už se rozhodlo, že z toho nakonec bude EA Destiny, ještě do toho hodí vidle datum vydání (nutno dodržet za každou cenu) a to, že minimálně půlku obsahu je potřeba vystřihnout, aby bylo co dávat jako "DLC zdarma"...

0/0
8.3.2019 16:44

M90i35c23h62a42l 48P92í21c84h64a 4515323481286

Hlavní nedostatkem hry nejsou technické problémy.... Ale pak se právě tím pan redaktor po celý zbytek článku zabývá.

+1/−2
8.3.2019 5:27

M54i14c86h91a19l 24T46o17m92á79n38e83k 9677229786

protoze o tom jedinem se asi da bavit, nic jine tam neni :), krasnou grafiku a letani tam zminil...

+2/−1
8.3.2019 7:22
Foto

M27a63r13t43i86n 13Z39a63v11ř26e25l 7749866759492

Rovnováha v nastavení lootu na různých obtížnostech nebo obtížnosti jednotlivých Strongholdů, to přece nejsou technické problémy, stejně jako nevhodné banování klíčových hráčů. To jsou designové problémy a marketingový problém.

Z technických věcí jsem rozebíral jen to crashování, které je opravdu výjimečné (žádná hra v historii současných konzolí tohle zatím nedokázala).

0/0
8.3.2019 11:29

J70a17k67u51b 20B26o47h60o91n95ě34k 8975266989257

Tak zrovna ten ban dost chápu. Tohle je MP záležitost a pro mě jako casual hráče je rozhodně příjemnější když jsou banovaní hráči, co systémově zneužívají bugy než divočina ve stylu PUBG

0/0
8.3.2019 12:25
Foto

M35a54r23t82i10n 96Z39a52v31ř64e51l 7699106889782

No ale tohle není PvP, v Anthemu se hraje jen spolu proti příšerám, nikdy člověk proti člověku.

Takže hráč se silnějším vybavením tam nikomu neškodí, spíš naopak pomáhá těm ostatním zvládnout těžké části...

0/0
8.3.2019 15:36

M59i45c89h77a14l 51T17o27m51á71n59e21k 9927279496

jenze spolu soutezi o first killy a tak, ve wowku takovy banovali za PVE kontent a casto nesmyslne a nekdy to zase pousteli... takze se neni cemu divit, i kdyz je to chyba vydavatele

0/0
10.3.2019 1:26
Foto

M46a67r75t27i98n 75Z71a50v93ř56e34l 7669546799722

Podle mě se je čemu divit, protože od dob WOWka ušel tenhle žánr docela dlouhou cestu a hry jako Destiny, Division nebo Warframe nastavily precedenty, jak podobné problémy řešit.

A hlavně: nikdo by nikdy neměl dostat doživotní ban bez výstrahy.

0/0
10.3.2019 2:03

M25i95c50h35a34l 19T46o48m79á44n76e19k 9407919786

a stejne se to deje, delaji si co chteji , bohuzel

0/0
10.3.2019 3:18

M87i80c71h53a57l 51T59o46m41á91n68e72k 9787389786

tsale nechapu proc nekdo nenajde svoje "koule" a neudela kombo single rpg s moznosti hrat i jako coop ci mmo, s pubg a quake mapama a looter shooter stylem hrani , udelat cely svet kde si kazdy muze hrat co ho bavi , nebo od kazdeho neco nebo i vsechno.. zas o tolik vice nez jina AAA tituly by to nestalo, jen by tomu museli dat poradny cas a vyvoj, proste udelat z toho shooter sci-fi wowko, ... z teto hry na kazdem kroku jde vycist ze mozna i tak byla delana dokud ji nekdo totalne nevykastroval a neudelal z ni v krasnem prostredi a grafice uplne prazdnou hru

a to uz je druha hra ktera takto dopadla prvni byl projekt Titan z ktereho se stal overwatch a tam mne to mrzi jeste vic

+1/0
8.3.2019 2:41

Najdete na iDNES.cz