Jiří Kroupa porcuje hovězí maso (16. 7. 2020). | foto: Martin Veselý, MAFRA

Gepardovi plec, hyeně žebra. Ve spižírně safari parku mají i čtvrtku krávy

Celý článek jen pro členy

Chcete číst prémiové texty bez omezení?

Předplatit
Zvířecí kuchaři v Safari Parku ve Dvoře Králové musejí každý den nachystat až 300 kilogramů potravy pro 2 500 strávníků. Porcují maso, připravují zeleninové menu, míchají želatiny i zmrzlinu.

Kromě červené fasády v africkém stylu se budova nedaleko služebního vstupu do královédvorského safari parku na první pohled příliš neliší od ostatních. Pro zahradu a především její obyvatele však má klíčový význam. Bývala to správní budova, později zde sídlila závodní jídelna.

Ale posledních 15 let se uvnitř vaří výhradně pro zvířata. Sídlí tu totiž hlavní vývařovna celého safari parku. Z více než stovky druhů krmiv zvířecí kuchaři připravují pokrmy pro obyvatele zoo.

Dočtěte tento exkluzivní článek s předplatným iDNES Premium

Měsíční

89
Předplatit
Můžete kdykoliv zrušit

Roční

890
Předplatit
Ušetříte 178 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Dvouleté

1 690
Předplatit
Ušetříte 446 Kč oproti měsíčnímu předplatnému

Připojte se ještě dnes a získejte:

  • Neomezený přístup k obsahu iDNES.cz, Lidovky.cz a Expres.cz
  • Více než 50 000 prémiových článků od renomovaných autorů
  • Přístup k našim novinám a časopisům online a zdarma ve čtečce
Více o iDNES Premium
Máte už předplatné? Přihlásit se