ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Reuters

Hledaný muž, který se zastřelil, podle policie znásilnil tři mladistvé

  • 18
Soudní pitva potvrdila, že tělo nalezené v lese na Rychnovsku opravdu patřilo násilníkovi, po kterém policie několik dní intenzivně pátrala. Čtyřicetiletý Martin R. znásilňoval a loupil s nelegálně drženou zbraní v ruce, poté se s ní sám zastřelil.

„Z Kriminalistického ústavu jsme obdrželi výsledky znaleckého zkoumání potvrzující totožnost mrtvého muže, po němž jsme vyhlásili celostátní pátrání a následně ho našli v lesním porostu v katastru obce Dobré - Rovné,“ potvrdila mluvčí královéhradecké krajské policie Iva Kormošová.

Po čtyřicetiletém Martinu R. policisté vyhlásili pátrání ke konci srpna a několik dní se ho snažila nalézt více než stovka policistů. Varovali tehdy, že je ozbrojený a nebezpečný. Nyní se ukázalo, že se zbraní v ruce loupil a znásilňoval nezletilé dívky.

Napadl tři mladistvé

„Činy spáchal pod pohrůžkou použití nelegálně držené střelné zbraně na třech mladistvých osobách. K prvnímu činu došlo v polovině srpna v Deštném v Orlických Horách, k druhému o pár dní později na Třebechovicku,“ upřesnila mluvčí policie a dodala, že kvůli mladistvým obětem nebude k jednotlivým skutkům poskytovat bližší informace.

Podle médií se muž v jednom z případů pokusil znásilnit sedmnáctiletou dívku, když šla sportovat.

„Mířil na ni pistolí u hlavy, když šla běhat. Donutil ji se svléknout, ale nepostavil se mu. Je někde z Rychnovska,“ varoval před násilníkem podle serveru CNN Prima News jeden z uživatelů na Facebooku.

Lidé v okolí měli strach a vzájemně se varovali na sociálních sítích. Sdíleli své obavy i informace o údajném pohybu hledaného muže: „Holky, prosím vás, buďte opatrné a moc nikam samy nechoďte.“

Policie případy odloží

V pondělí 29. srpna nalezli policisté ve večerních hodinách během pátrací akce v okolí Dobrušky jeho tělo. Svou nelegálně drženou zbraní se muž zastřelil. Policie všechny případy odloží.

„Čtyřicetiletý muž měl na svědomí dva zločiny - loupež a znásilnění a dva přečiny - nedovolené ozbrojování a omezování osobní svobody, za což hrozí až desetileté vězení. Z důvodu, že nelze stíhat osobu zemřelou, budou případy v nejbližších dnech odloženy,“ uzavřela případ Kormošová.