Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Dlužník vyhrožoval exekutorce zmrzačením, soud ho potrestal podmínkou

Za brutální vyhrožování soudní exekutorce potrestal hradecký krajský soud Jiřího Bezděka z Brna dvěma lety vězení s podmíněným tříletým odkladem s dohledem. Třiačtyřicetiletý muž tvrdil, že brutalitami v dopisech chtěl pouze zviditelnit vlastní právní rozbor exekučního řádu.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JB

Exekuce by meli probíhat přiměřeně. To je proste fakt. Lide by zase meli znat trochu terminologii. Obstavit jeste neznamená prodat. "Obstavi se" aby povinny nemohl prodat. Slušný exekutor by se měl zeptat slušného věřitele jestli ted když je majetek zablokován a nehrozí, ze se jej dlužník zbaví, tisk jestli bude souhlasit s nejakym rozumným kalendářem. Slušný a normální věřitel rekne ano. Dokonce si umím představit, ze by stát mohl vic začít říkat co je to přiměřeně protože prodat něco 20 až 100 krát vyšší hodnoty jen proto, ze nemám ted hned 27 není v zajmu společnosti a dokonce si myslím, ze ani věřitele. Další problém je, ze v některých družstvech meji otřesné stanovy, kdy existence exekuce znamená důvod pro zrušeni členství. To už jako proč? Proč si to rám lide dávají. KAŽDÉMU se to muze jednou přihodit. I společnost by měla byt vic tolerantní a takovému cloveku to zbytečně ne zhoršovat. Další. Zaměstnavatele. Dlužník říká: ja nemuzu mít exekuci na plat protože me zaměstnavatel vyhodí. Proč? Když ten člověk odvede svoji práci tak co koho do toho, ze ma exekuci? Mnoho lidi tady nadává na exukutorskou mafii. Existuji excesy, které tomu oprávněně zavdavaji příčinu, ale cela otázka dluhu, jejich vzniku, způsobu řešení a co nejširší společenské vhodnosti řešení dluhu se proste NEDÁ zjednodušit na jediného "nepřítele" exekutora protože se velice lehce muze stát, ze se s vaničkou vylije i dítě.

1 0
možnosti
PT

P34e18t39r 36T87u35n89k60a

20. 5. 2014 13:04

No,  tak  nějak  to  přehnal,, exekutorkA,, ta  to  zneužije  ve  svůj  prospěch.Já  to  dělám  jednoduše,  já  jen  předem  3X  upozorním a  když  mi  Police  atd.  špatně  odpoví, tak  jednám.Jako  bratr pro ji  matky, nechal ji  ležet  přes  noc  mrtvou a  před  ní  mi  vykrádal  rod.dům, danému lékaři  řekl, že  jeho  sestra  nemá  nikoho, zatajil  mě-jako syna. Když  jsem  druhý  den  přijel, volal  jsem  Policii ČR, přijel  nějaký  otrapa, když  jsem  to  dal  vyšetřovat, Policie  mi  špatně  odpověděla, za  to  dostal  strýc ode  mě,  jen  3  měsíce života.Samozřejmě, že  Policie  mi  nemůže  nic  dokázat, jak  to  dělám.Takových případů  mám  více, když  mě  někdo  naštve a nemám  dovolání, dávám  už  potom  já  rozsudek.Otec  když  zemřel  sajimavou  smrtí, Police-STB  mě  opět  špatně  odpověděla, dotyčný  měl  hold  smůlu.

0 0
možnosti
PV

exekuce byla dobrá věc do doby, než se z toho stal odporný byznys, jedna věc je, že se lidé naučili žít na dluh aniž by na to měli, pokud na to nemám, tak si na to nepůjčím, nicméně jak chce člověk žít v dnešní situaci, když nemá zaručenou práci a musí platit daně? je to těžké, pokud má člověk dluh 30k, je přece nenormální mu obestavět 100x dražší majetek Rv je to pořád půl na půl, lehce se půjčí, těžko vrátí...

2 0
možnosti
IR

I68v56a58n 74R52a37d44o64u70š

20. 5. 2014 12:40

Asi nikdo nic nemá proti tomu, že pokud někdo dluží, je normální to splatit. Co ale není normální je vtrhnout do cizího bytu a tam si vybírat věci, které se jim hodí, jenom s odůvodněním, že si myslí, že tam dlužník cosi ukrývá.

Kvůli pár tisícům obstaví dům a pak ho klidně prodají kamarádům za pár kaček a nikdo s tím nic nedělá. Nějaká kárná žaloba nebo jiná forma pokusu o trest je každému k smíchu.

Upřímně řečeno se nedivím lidem, kteří na takové parazity poštvou psa, asi bych reagoval podobně. Je to smutné, ale práva se v naší zemi dovolá už asi jen hrstka pracháčů nebo lobbistů, nebo jak si říkají ;-(

2 3
možnosti
JZ

J47a42n 17Z60e59l47e61n40k72a

20. 5. 2014 12:35

Ty debilní kecy soudců mě už delší dobu štvou:

"Za celý včerejší den neprojevil lítost. Soud očekával, že se paní doktorce omluví, ale nic podobného nezaznělo."

A proč by se té exekutorské krávě měl omlouvat a ještě projevovat lítost? ;-€ Za co? To "projevování lítosti" neustále omílané dogma. Kdybych byl takto obžalovaný já, tak bych nejen neprojevil lítost, ale ještě bych té exekutorské svini něci pěkně peprného řekl.

Další "perla":

"...nechci říct, že takové jednání by mělo být tolerováno. Chceme dát obžalovanému šanci, aby si uvědomil nesprávnost svého jednání..."

V čem je to jeho jednání "nesprávné"? V tom, že prostě vzal věc do svých rukou? V tom, že nebylo dodrženo nějaké přiblblé formální znění zákona, který naopak nahrává exekutorské mafii? Pan soudce je nejspíš formalistický moralista, kterému naprosto uniká podstata případu. Obstavit podíl 1,5 mil. kvůli dluhu ve výši 27 tisíc je svinstvo. Kdy už konečně tahle justičně-exekutorská mafie půjde do háje? Jedině tehdy, když se jim rázně postavíme.

2 6
možnosti
MT

Můžu se prosím zeptat, jaký postup by NEBYL svinstvo, pokud ten podíl v družstvu třeba byla jediná věc, která měla nějakou cenu?

1 0
možnosti
VG

V75í60t 58G24a67b29r89i27e74l

20. 5. 2014 12:27

1. Neměl si půjčovat

2. Měl jít bručet

5 0
možnosti
MB

Mě může dojmout, jak se z exekutorů vytvářejí hyeny. Chudáci jsou podle médií lidé, kteří si půjčují na každou blbost, dluhy nesplácejí a s věřiteli nekomunikují. Zajímalo by mě, jestli by tito lidé byli shovívaví i vůči zaměstnavateli, ze kterého nemohou dostat dlužnou mzdu. Exekutoři plní pouze soudní rozhodnutí a nejsou to samozvaní Jánošíci naruby, kteří chudým berou a bohatým dávají.

2 0
možnosti
MK

Nechci se toho magora zastávat, ale co jsem četl, tak ten chlap dlužil 27 tisíc, které pravidelně uplácel, splatil 19 tisíc, exekuce běžela naprosto v pohodě načež mu exekutorka obstavila podíl v bytovém družstvu za 1.5 mega... To je normální???

4 2
možnosti
MV

Ne, to není normální a normální není ani mnoho dalších věcí, které dělají exekutoři. Například zabavování majetku, který zjevně nepatří, ani nemůže patřit dlužníkovi. Je třeba proti této dluhové mašinérii rázně postupovat.

6 0
možnosti
RP

Až lidi nebudou půjčovat na kraviny, nebudou dlužit a exekutoři přijdou na buben. Jo tohle je hodně vzdálené.

Hlavně by se měli lidé naučit. DLUHY SE PLATÍ.

4 1
možnosti
  • Nejčtenější

Plechový úkaz s atmosférou devadesátek. Polská tržnice dál láká zbožím i cenami

18. dubna 2024

Premium Rázovitá tržnice táhne do polského pohraničního městečka Kudowa Zdrój tisíce Čechů. Autobusy sem už...

Zranitelné místo domácností bývá router, říká expert na kyberbezpečnost

15. dubna 2024

Premium Doba, kdy stačilo nainstalovat antivirus a byli jsme chráněni před kybernetickými útoky, je dávno...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Dvouletý chlapec se zavřel do boxu na balíky, hasiči museli dvířka vypáčit

12. dubna 2024  16:20

Malý hoch v Jičíně se ve čtvrtek zavřel v jednom ze samoobslužných boxů na balíky. Na pomoc mu...

Zloději očesali nové vozy u autosalonu, škoda se šplhá ke dvěma milionům

19. dubna 2024  10:47

Dva muži s pestrou trestní minulostí způsobili škodu za téměř dva miliony korun, když se v...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Vítr po celém Česku lámal stromy a zastavil vlaky. Poryvy shodily i posed

16. dubna 2024  9:20,  aktualizováno  13:06

Silný vítr v noci na úterý lámal stromy po celé zemi. Jen v Královéhradeckém kraji hasiči...

Řidič na stavbě vypil lahev vodky a převrátil tatru, nadýchal tři promile

19. dubna 2024  12:55

Během pracovní doby popíjel na stavbě dálnice nedaleko Hradce Králové sedmačtyřicetiletý řidič...

Zloději očesali nové vozy u autosalonu, škoda se šplhá ke dvěma milionům

19. dubna 2024  10:47

Dva muži s pestrou trestní minulostí způsobili škodu za téměř dva miliony korun, když se v...

Zatím to vypadá, že na tom jsme dobře, říká trenér hradeckých cyklistů Fiala

19. dubna 2024  8:15

Mají za sebou necelé dva měsíce závodění v hodně obměněném složení oproti minulým sezonám. A před...

Plechový úkaz s atmosférou devadesátek. Polská tržnice dál láká zbožím i cenami

18. dubna 2024

Premium Rázovitá tržnice táhne do polského pohraničního městečka Kudowa Zdrój tisíce Čechů. Autobusy sem už...

Akční letáky
Akční letáky

Prohlédněte si akční letáky všech obchodů hezky na jednom místě!