Dům v Lázních Bělohrad, kde se stala trojnásobná vražda (13. srpna 2017).

Dům v Lázních Bělohrad, kde se stala trojnásobná vražda (13. srpna 2017). | foto: Tomáš PlecháčMF DNES

Za vraždy dítěte, družky a její matky muž stíhán nebude, patří do detence

  • 29
Žalobkyně zastavila stíhání muže obviněného z loňské vraždy dvou žen a dítěte v Lázních Bělohrad na Jičínsku. Podle znalců byl pachatel nepříčetný, trpí psychickou chorobou a měl by jít do detence.

O kroku rozhodlo Krajské státní zastupitelství v Hradci Králové, důvodem je mužova nepříčetnost v době spáchání činu, sdělila ČTK státní zástupkyně Lenka Faltusová.

„Dnes jsem zároveň podala návrh ke Krajskému soudu v Hradci Králové. Až soud nařídí detenci, bude do ní muž přemístěn,“ řekla Faltusová.

Po propuštění z vazby by měl být muž umístěn v psychiatrickém zařízení a poté s největší pravděpodobností v detenčním zařízení v Brně.

„Trestní řízení bylo zastaveno pro nepříčetnost na základě znaleckého posudku z oboru psychiatrie a psychologie. Byl uznán nepříčetným z důvodu psychického onemocnění. Více k tomu nemohu říci,“ řekla Faltusová.

13. srpna 2017

Podle krajských kriminalistů byl případ trojnásobné vraždy z poloviny srpna nejhorším násilným zločinem loňského roku.

Tělo pětapadesátileté ženy, její devětadvacetileté dcery a dvouletého batolete našel v neděli 13. srpna 2017 v domě v Lázních Bělohrad jejich příbuzný, syn starší a bratr mladší ženy.

Místo činu

Policie hned na místě zadržela jiného devětadvacetiletého muže, který byl pod vlivem drog. Později dokonce poškodil dvě policejní cely. Tento přítel mladší ze zavražděných žen byl od počátku hlavní podezřelý.

Sousedy trojnásobná vražda šokovala. „Nemůžu tomu pořád uvěřit. Znala jsem je odmala a každý den je potkávala, v poslední době i s malým dítětem. Byla to úplně normální rodina,“ řekla sousedka, která žije v domě naproti.

Podle ní se mladší ze zavražděných žen s přítelem a dítětem přistěhovala za matkou do lázeňského města zhruba měsíc před činem. Předtím žili v Praze.

,