(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Radek Cihla, MAFRA

Lupič chtěl podruhé vykrást stejný penzion, počkali si na něj policisté

  • 3
Dvakrát na stejné místo chtěl jít loupit recidivista z Trutnovska. Vyhlédl si penzion v Peci pod Sněžkou. Poprvé z tamního trezoru ukradl přes 700 tisíc korun. Když se tam vloupal podruhé, před budovou si na něj počkali kriminalisté.

Sedmadvacetiletý muž se podle policie do penzionu vloupal nejprve na přelomu června a července. V obytné části budovy ukradl peníze z trezoru. Majitel škodu vyčíslil na téměř 740 tisíc korun.

Kriminalisté při pátrání po pachateli zjistili, že je to známá firma. Muž byl v minulosti několikrát trestaný za majetkovou trestnou činnost. Vyšetřovatelé se navíc dozvěděli, že se chystá na místo činu vrátit a krádež zopakovat.

„Operativním šetřením jsme zjistili, že tam opět přijde. Nějakou dobu jsme proto místo sledovali,“ popsal trutnovský policejní mluvčí Lukáš Vincenc.

Muž do penzionu podruhé vnikl v pátek 27. července. Už si však nic neodnesl, protože trezor byl prázdný.

Pachateli hrozí až osm let vězení

„Bezprostředně po vloupání ho zadrželi kriminalisté,“ doplnil mluvčí.

Policie pachatele obvinila z krádeže a porušování domovní svobody. Ten se přiznal a s vyšetřovateli spolupracuje. Peníze údajně použil na nákup dvou vozidel a jejich opravu. Zbytek prý utratil za výlety, jídlo a dárky.

„Muž je ve vazbě. V případě prokázání viny a odsouzení mu nyní hrozí až osm let vězení,“ dodal mluvčí.