VIDEO: Senior prorazil autem nemocniční závoru, pak odjel domů

  • 73
Fakultní nemocnice v Hradci Králové přišla o jednu ze závor. Prorazil ji starší řidič, když z areálu odjížděl. Za branou nemocnice navíc naboural dvě zaparkovaná auta a ujel.

Nehoda se stala v pátek odpoledne u hlavní nemocniční brány. Senior nezastavil na stopce, kde se kontroluje uhrazené parkovné, ale projel zavřenou výjezdovou závorou ven z nemocničního areálu.

„Osmasedmdesátiletý řidič osobního automobilu Nissan Almera nejprve prorazil závoru, a poté narazil pravou přední částí vozidla do pravé zadní části automobilu Volkswagen Sharan, zaparkovaného podél komunikace,“ uvedla mluvčí hradecké policie Lucie Konečná.

Náraz poškodil i vedle stojící peugeot. Celková škoda se odhaduje na 77 tisíc korun.

Policisté viníka rychle vypátrali podle kamerových záznamů a dojeli si pro něj do místa trvalého bydliště. Dechová zkouška na alkohol prokázala, že nepil.

Tím, že odjel od nehody, porušil zákon. Ve správním řízení za to hrozí pokuta od 3,5 do 5 tisíc korun.

Senior však policii nepředložil ani potvrzení o zdravotní způsobilosti, které si musí řidiči od 65 let opatřit při lékařských prohlídkách. Pokud doklad nepředloží při správním řízení, může dostat pokutu od 5 do 10 tisíc korun i zákaz řízení až na rok.

Závory u královéhradecké nemocnice už byly poškozené několikrát. Loni například vjezdovou závoru poškodila opilá čtyřiatřicetiletá cyklistka. Letos v červnu zase projel závorami při honičce s policií zdrogovaný muž bez řidičského průkazu.