Hasiči likvidovali ve čtvrtek 19. dubna požár opuštěné ubytovny ve Dvoře

Hasiči likvidovali ve čtvrtek 19. dubna požár opuštěné ubytovny ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku. Z hořící budovy vyvedli jednoho opilého bezdomovce, který spal uvnitř. | foto: HZS Královéhradeckého kraje

Ve Dvoře Králové shořela ubytovna. Hasiči vyvedli z ohně bezdomovce

  • 2
Ve čtvrtek večer lehla popelem bývalá ubytovna v Mánesově ulici ve Dvoře Králové nad Labem na Trutnovsku. S plameny bojovalo sedm jednotek hasičů. Z hořící budovy hasiči vyvedli jednoho opilého bezdomovce, který tam přespával. Skončil v nemocnici.

Požár byl na tísňovou linku hasičů ohlášen krátce po osmé hodině večer. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Dvora Králové nad Labem. Vzhledem k rozsahu požáru byly povolány další jednotky.

Když hasiči dorazili na místo, plameny už zasáhly prakticky celý objekt ze dřeva, dřevotřísky a sololitu.

"Jedná se o objekt, který není v současné době nikým obydlen, pouze občas se v ubytovně scházejí místní bezdomovci," popsal policejní mluvčí Udo Ertner.

"Hasičům se podařilo ze zničeného objektu, u kterého již byla propadlá střecha, zachránit jednoho podnapilého bezdomovce," dodala mluvčí krajských hasičů Martina Žahourková.

Ten spal uvnitř hořícího objektu pod dekou. Hasiči ho předali záchranářům. "Muž se pouze nadýchal zplodin hoření a po prvotním ošetření byl převezen do nemocnice," doplnila mluvčí.

Hasiči dostali požár pod kontrolu krátce po deváté hodině večer. Museli rozebrat zničenou konstrukci objektu.

"Samotné ohledání požářiště i širšího okolí bude z důvodu vysoké teploty provedeno až v průběhu pátku," doplnil Ertner.

Majitel odhadl škodu na 1,3 miliony korun. Příčina požáru se vyšetřuje. Jednou z hlavních vyšetřovacích verzí je nedbalost bezdomovců.