Dům v Lázních Bělohrad, kde se stala trojnásobná vražda (13. srpna 2017).

Dům v Lázních Bělohrad, kde se stala trojnásobná vražda (13. srpna 2017). | foto: Tomáš PlecháčMF DNES

Muž podezřelý z trojnásobné vraždy poničil dvě cely, musí na vyšetření

  • 34
Policisté zatím nemohli obvinit muže zadrženého v případu trojnásobné vraždy v Lázních Bělohradu na Jičínsku. V neděli ho zastihli na místě činu pod vlivem drog. V pondělí poničil dvě cely a museli ho uklidnit zdravotničtí záchranáři. Nyní se čeká na výsledek psychiatrického vyšetření.

Mrtvou pětapadesátiletou matku, její devětadvacetiletou dceru a dvouleté batole našel jejich příbuzný v neděli ráno po návratu z noční směny (více čtěte zde). Policisté poté zadrželi v domě přítele mladší ženy, který byl pod vlivem drog.

Zadržený devětadvacetiletý muž pak zdemoloval policejní cely. Policisté k němu proto přivolali rychlou záchrannou službu, která ho zklidnila utišujícími léky. Poté ho za policejního doprovodu převezla do zdravotnického zařízení k psychiatrickému vyšetření.

„S ohledem na jeho zdravotní stav s ním kriminalisté nemohli provést potřebné procesní úkony a tím pádem nepadlo ani jeho obvinění z trojnásobné vraždy,“ uvedla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

Právo na poskytování dalších informací si vyhradila krajská státní zástupkyně, která případ dozoruje.

Sousedy trojnásobná vražda šokovala. „Nemůžu tomu pořád uvěřit. Znala jsem je odmala a každý den je potkávala, v poslední době i s malým dítětem. Byla to úplně normální rodina,“ řekla sousedka, která žije v domě naproti.

Podle ní se mladší ze zavražděných žen s přítelem a dítětem přistěhovala za matkou do lázeňského města zhruba před měsícem. Předtím žili v Praze. „Měli tam drahý nájem, a proto šli sem. Jejího přítele jsem vůbec neznala, ani jsem nevěděla, jak vypadá. Nebyl odsud. Slyšela jsem, že to byl cizinec,“ řekla na adresu muže, kterého policie z vraždy podezřívá.

Policisté zasahovali v neděli v rodinném domě v Lázních Bělohradu: