Pokácené stromy v parčíku na Slezském Předměstí v Hradci Králové. (1. prosince...

Pokácené stromy v parčíku na Slezském Předměstí v Hradci Králové. (1. prosince 2022) | foto: MP HK

Muž nechal vykácet stromy v parku. Byly nebezpečné, tvrdil strážníkům

  • 41
Kuriózní případ řeší policisté v Hradci Králové. V jednom z parků nechal tamní obyvatel vykácet stromy, údajně se mu zdály nebezpečné. Podle informací strážníků, kteří přijeli místo, padlo celkem jedenáct vzrostlých stromů.

„Ze své vlastní iniciativy se rozhodl muž ze Slezského Předměstí pokácet v místním parčíku vzrostlé stromy. Strážníkům vysvětlil, že se mu zdály nebezpečné, proto požádal kamaráda, aby je pokácel, a dřevo si pak jako odměnu, odvezl,“ popsala neobvyklý případ mluvčí královéhradecké městské policie Eva Kněžourová.

Patřičné povolení muži neměli a kácení nikde neohlásili. Vzhledem k možné škodě předali strážníci případ státním policistům. Ti zjistili, že muž na popud místního obyvatele kácel během letošního listopadu a začátkem prosince.

Přečin poškození cizí věci

„V minimálně deseti případech byly bez patřičného povolení a vědomí vlastníka pozemku pokáceny vzrostlé stromy. V uplynulých dnech proto policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin poškození cizí věci s dosud blíže neurčenou, avšak 10 tisíc korun převyšující výší škody,“ upřesnila mluvčí krajské policie Eva Prachařová.

„Kdo a jakým způsobem ponese za kácení odpovědnost, je nyní předmětem dalšího šetření,“ dodala.