(ilustrační snímek)

(ilustrační snímek) | foto: Tomáš Hejtmánek, MF DNES

Za sex platil nezletilým dívkám sladkostmi i oblečením, tvrdí obžaloba

  • 5
S obžalobou ze znásilnění a svádění k pohlavnímu styku stanul u Krajského soudu v Hradci Králové Jan T. Dvěma dívkám podle státního zástupce nabízel za sex dárky jako mobilní telefon či oblečení, ale také sladkosti. Dívkám v té době bylo 10 a 14 let.

Obžalovaný muž vinu před senátem opakovaně odmítl. „Nikdy se nic takového nestalo. Za prvé mě nevzrušují děti, podstoupil jsem i vyšetření. Zjistil jsem, že nemám žádnou sexuální úchylku, takže bych jim nemohl ublížil,“ řekl.

Mladší dívku muž podle spisu v letech 2015 až 2016 v několika případech přiměl k pohlavnímu styku. Žalobce uvádí, že dívka se muži podvolila, protože mu byla vděčná za pozornost a jeho zájem jí imponoval. Obžalovaný dívce kupoval sladkosti, boty nebo mobilní telefon s tarifem.

Soudu muž popsal svůj vztah s její matkou. „Dříve jsme byli přátelé, po deseti letech mi zavolala. Když pak u mě byla i s dcerami, tak mi vyprávěla o tom, že má problémy s manželem. Pak ke mně začala jezdit častěji a slibovala mi společnou budoucnost,“ vylíčil.

„Celá jejich rodina žila jen ze sociálních dávek a já v té době pracoval v Norsku, takže jsem měl docela slušnou mzdu. Ty dárky byly tedy třeba k Vánocům nebo narozeninám, protože na ně oni neměli,“ hájil se.

Podezření pojala škola, když dívky přišly s novými věcmi

V roce 2016 si podle své výpovědi našel novou přítelkyni, která měla čtrnáctiletou sestru. Právě ta je podle obžaloby druhou obětí. 

Muž je obžalovaný z toho, že o letních prázdninách 2016 nejméně ve třech případech přinutil nezletilou sestru své přítelkyně k pohlavními styku a nabízel jí za to mobil.

„Nikdy jsem neprojevoval zájem o nezletilou, nedával jsem jí ty věci za pohlavní styk,“ odmítl to obžalovaný. Podle něj se všechna obvinění zakládají na lži a dívky se pouze snaží chránit někoho jiného.

Podle státního zástupce ale dívky nechtěly obžalovaného prozradit. „Přišlo se na to až ve škole, když dívky začaly nosit nové věci a nový mobil. Nikdy nic takového neměly,“ podotkl.