Hlídka zastavila seniora na kole na dálnici D11. | foto: Policie ČR

Kmet vjel na kole na dálnici u Hradce Králové, značky si nevšiml

  • 47
Dvaadevadesátiletý muž z Hradce Králové jel na kole po dálnici D11. Nasměrovali ho tam prý lidé, které cestou potkal. Zaměstnal tak několik policejních hlídek, které musely na chvíli i omezit dopravu na dálnici. Policisté seniora odvezli i s kolem domů.

Podle informací iDNES.cz chtěl muž dojet z Hradce Králové do 32 kilometrů vzdálené vesnice. Po trase cestoval poprvé a vypsal si proto názvy obcí, kterými bude projíždět.

Když se ptal kolemjdoucích lidí na cestu, nasměrovali ho k dálnici. Tam ale nejspíš špatně odbočil a najednou se ocitl na autostrádě.

„Krátce po páté hodině odpolední volalo na tísňovou linku celkem šest všímavých oznamovatelů, kteří muže spatřili,“ popsala událost z minulého týdne policejní mluvčí Magdaléna Vlčková.

Za mužem vyrazily dvě policejní hlídky. Jedna z Hradce Králové, druhá v opačném směru z dálničního oddělení v Pravech. Když muže našli, omezili provoz na dálnici, aby dezorientovanému cyklistovi pomohli dostat se do bezpečí.

„Policisté muže převezli i s jeho kolem domů do Hradce Králové. Událost se obešla naštěstí bez zranění,“ dodala mluvčí.

Muž dostal pokutu 500 korun a policistům se omlouval. Paradoxní je, že v minulosti prý sám pracoval v oboru bezpečnosti silničního provozu. Příště chce jet jinudy, aby dálnici podjel nebo nadjel.