Premium

Získejte všechny články
jen za 89 Kč/měsíc

Diskuze

Probuďte se, ohrožujete demokracii, burcuje farář a chartista Kordík

Právě v těchto dnech vychází kniha rozhovorů s farářem Josefem Kordíkem. Signatář Charty 77 a bývalý disident po 27 letech od sametové revoluce varuje před likvidací svobod a ztrátou demokracie.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JV

J40a57n 64V26i52d18l61a54k

31. 12. 2016 17:06

A ta "demokracie" je ve skutečnosti co?

0 0
možnosti
JV

J35a41n 41V82i48d13l62a81k

31. 12. 2016 15:12

Pomatenec. Má strach z Ruska a Číny a největší ohrožení je z dnešní "demokratury"! Prostě pomatenec.

0 0
možnosti
Foto

Asi vám to nebude jasné, ale mnozí katolíci dobře věděli, že budou pronásledováni, ale o to větší měli šanci, získat v nebi body. Mučedník byl vždy více, než blahobytný páter, jako třeba Josef Plojhar.

Pan farář Kordík se trochu rozchází s našim biskupem Dukou. Ten prošel podobnými protikněžskými opatřeními, neztratil však pocit pro realitu. Jestliže pomáháme Ukrajincům, Vietnamcům, Číňanům nebo Rusům, pak si nepodřezáváme větev křesťanství, i pravoslavní křesťané a budhisté jsou s naší kulturou slučitelní.

Pomáhat nepřátelům naší kultury je ovšem zpozdilost.

Verbálně takovou chybu propaguje i papež František, ale Itálie má asi 150.000 muslimských asylantů, Německo přes milion, přesto z Itálie slyšíme hořekování a požadavky na solidaritu, máme si ty ilegály převzít. Však i Vatikán si jich pár desítek tisíc může vzít do péče.

1 1
možnosti
JK

Zednáři rozkládají katolickou Církev zevnitř. Ďábelpronikl až na nejvyšší místa v Církvi a někteří služebníci Boží o tomstále ještě netuší? To mě tak napadlo, když jsem četl článek pana p. P.Kordíka. Zdaleka ne všichni jsme k dnešnímu dění slepí a hluší, víme, cose tu odehrává a pro jaký účel ovládání. Koho opravdu tento děj zajímá, doví seo tom jistě i na internetu. A nemusí nás pak nikdo poučovat, co je propaganda,neb čistá lež. Trochu mě mrzí, že jsou pokládáni za omezence, kteří voliliprezidenta M. Zemana, než zrádeného zednáře Schwarzeberga. Máme prezidenta,který hájí zájmy lidu, tak nevím, proč mu nastavovat červenou kartu, nebokřičet z tribuny, „jaké je to prase“. To je věc „kultury“ jednotlivců, s těmi budoucnost počítatrozhodně nemůže. Prezidentu i úřadu patří úcta, jak je o tom psáno i v Písmu,co náleží představeným. Nenávist protikomunistům, je uměle vytvářená mlha pro zastření zlodějského kořistnictví, co převratempřišlo. 73% státního majetku nám již nepatří a většina prosperujících podnikůje buď v cizích rukách, nebo zlikvidováno. Komunizmus vzal lidem duchovnísílu, kapitalizmus vzal lidem morálku a dnešní liberalizmus bere všechno. Toto bych očekával, že zazní z kazatelen odnašich pastýřů, jako hlásaná skutečnost o současnosti, pokud se kněz chcezabývat politikou. Ne vzpomínky na Chartu 77, která byla pod ochranou Západu ačástečně řízena i STB. Naše budoucnost byla „tvořena“ jinde a jinak, typraktiky poznáváme z vytváření různých „Majdanů“ pro násilnou změnu politiky,jako na Ukrajině. Myslím, že by měl kněz spíš upozorňovat na brzký příchodJežíše Krista, vlivem působení zla na tento svět a lidem připomínat věciposlední a co je třeba, jak násk tomu nabádá i Matka Boží ve svých poselstvích. Bylo by to jistě dalekojistější zásluhou pro spásu lidstva, než demagogická rozprava o politice. Kněznení přece dělník, jako dělník není kněz.

Jinak s heslem souhlasím – ano „Probuďte se“!

2 1
možnosti
Foto

"zrádný zednář Schwarzenberg" je trochu silné slovo. Stačí říci, že Schwarzenberg se připojuje k evropskému establishmentu, podporuje tlaky, přicházející z Brusele.

Odtud pro nás nepřichází nic dobrého, pokud si přejeme dobudovat vlastní stát, který je stále ještě na začátku správného vývoje.

Do Bruselu přispíváme, odtud se část toho příspěvku vrací, avšak v doprovodu podmínek a nátlaků. Přijde mi to, jako by mi ve spořitelně, kde si chci vybrat své úspory, předpisovali, za co je smím vydat.

2 0
možnosti
ZV

Názory tohoto duchovního jsou poněkud podivné, pokud káže to co říká tady v tom rozhovoru, tak se divím, že mu na kázání do kostela vůbec někdo přijde. Vzývá tady Václava Havla. A právě Václav Havel nechal komunisty svobodně působit dál, místo aby je postavil mimo zákon, nulová tolerance bývalých komunistů s převlečenými kabáty v ostatních stranách. A jestliže se tam dostali komunisté, tak sebou samozřejmě přitáhli vexláky, řezníky, zelináře a světské. To jsou přesně Ti kteří tady tahají za nitky. Takže podle pana faráře jsme blbci, protože volíme špatné lidi. Co má tohle společného s demokracíí, demokratické je podle něj volit toho kdo se líbí jemu. Co taky čekat od církve. Když vidím Duku, tak je mi zle. Myslím, že volby ničemu nepomůžou, ale spíš protesty takového charakteru, kdy politici dostanou strach, že by se jim třeba mohlo něco stát a pak bychom viděli ty "srdcaře".

1 2
možnosti
Foto

J69i63r25k63a 74H78o66n88c75ů

19. 11. 2016 2:56

Tak ze sedmdesáti procent souhlasím, ale některé názory jsou přehnané. a jak bojovat proti propagandě třeba toho Ruska? Jednoduše. Média ať píší pravdu, ať je jakákoliv. Ať se třeba nehodí, ať je jakkoliv nepohodlná... Já vím i novinář musí platit hypotéku.

2 0
možnosti

Ano lidé se chovají jen sami pro sebe. Tak jak je to psáno v Bibli. Někdo z politiků krade více, někdo méně. A ten kdo není u koryta, tak si ukradne alespoň rohlík. Bůh nebyl, není a nebude. A jestliže byl, tak už zemřel. Proč? A proč i Bůh by nemohl zemřít. I když v mnoha dalších věcech s panem farářem souhlasím

0 0
možnosti
JV

I když s panem farářem v lecčems souhlasím, obávám se, že největším nebezpečím pro nás jsou právě lidé jako on. To, že umím (dejme tomu) pojmenovat problém, neznamená, že ho tím vyřeším. Připomíná mi tendenci zbourat sochy (dejme tomu Lenina) a myslet si, že jsme udělali vše, aby komunismus zmizel. Člověk, dle něj, má neustále přemýšlet a hledat informace, pátrat, rozpoznávat ruské trolly a podobné věci. Já si myslím, že proti informační a dezinformační kampani ze strany Ruska a proti ekonomickým výhrůžkám ze strany Číny se člověk ubránit nemůže. Pekař má péci dobrý chleba, řidič má vozit lidi, zahradník pěstovat kytky, a ne aby všichni mudrovali jak pan farář. A jen tak mimochodem, jemu odebrali státní souhlas, no dělo se to. Já bych k tomu jen podotkl, že já ho po absolvování teologické fakulty (asi pro jistotu) vůbec nedostal. No co, alespoň mi ho nemohli později sebrat.

1 0
možnosti
JJ

"V první řadě se nestarej, jak se chovají druzí, ale starej se hlavně o sebe, abys chodil po správných cestách."

Toto je v rozhovoru řečeno zcela jasně a je to jediný způsob nápravy věcí veřejných.

0 0
možnosti
Foto

J95i35ř95í 42V21á82v17r80a

18. 11. 2016 1:30

Moc hezký rozhvor. Děkuju pane Kordíku

2 0
možnosti
FS

F57i38l47i93p 91S96o58k11o27l

17. 11. 2016 23:07

Alespoň mě ten člověk ( p. Kordík ) i diskuse pod článkem přiměly přemýšlet. Trochu hlouběji, než jen reflexně.

1 0
možnosti
  • Nejčtenější

Plechový úkaz s atmosférou devadesátek. Polská tržnice dál láká zbožím i cenami

18. dubna 2024

Premium Rázovitá tržnice táhne do polského pohraničního městečka Kudowa Zdrój tisíce Čechů. Autobusy sem už...

Zloději očesali nové vozy u autosalonu, škoda se šplhá ke dvěma milionům

19. dubna 2024  10:47

Dva muži s pestrou trestní minulostí způsobili škodu za téměř dva miliony korun, když se v...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Zranitelné místo domácností bývá router, říká expert na kyberbezpečnost

15. dubna 2024

Premium Doba, kdy stačilo nainstalovat antivirus a byli jsme chráněni před kybernetickými útoky, je dávno...

Dvouletý chlapec se zavřel do boxu na balíky, hasiči museli dvířka vypáčit

12. dubna 2024  16:20

Malý hoch v Jičíně se ve čtvrtek zavřel v jednom ze samoobslužných boxů na balíky. Na pomoc mu...

{NADPIS reklamního článku dlouhý přes dva řádky}

{POPISEK reklamního článku, také dlouhý přes dva a možná dokonce až tři řádky, končící na tři tečky...}

Řidič na stavbě vypil lahev vodky a převrátil tatru, nadýchal tři promile

19. dubna 2024  12:55

Během pracovní doby popíjel na stavbě dálnice nedaleko Hradce Králové sedmačtyřicetiletý řidič...

Královopolanky dominovaly v Hradci Králové. Jedna výhra je dělí od bronzu

19. dubna 2024  19:27

Basketbalistky KP TANY Brno dělí už jen jedno vítězství od ligového bronzu. Sokol Hradec Králové...

Ředitele královéhradecké policie čeká kázeňské řízení kvůli odchodům policistů

19. dubna 2024  16:43

Ředitele Krajského ředitelství policie Královéhradeckého kraje Petra Sehnoutku čeká kvůli možnému...

Policisté mají nové kamery na vestách, umí točit v noci i streamovat

19. dubna 2024  15:35

Policisté na východě Čech dostali do výbavy nové osobní minikamery. První hlídky už je nafasovaly...

Řidič na stavbě vypil lahev vodky a převrátil tatru, nadýchal tři promile

19. dubna 2024  12:55

Během pracovní doby popíjel na stavbě dálnice nedaleko Hradce Králové sedmačtyřicetiletý řidič...

Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?
Pylová sezóna: Jak poznat alergii u svých dětí?

Alergie je nepřiměřená reakce imunitního systému na běžné, obecně neškodné látky v okolním prostředí. Taková látka, která vyvolává alergickou...