V ulici Březhradská v Hradci Králové havarovala s felicií 25letá žena....

V ulici Březhradská v Hradci Králové havarovala s felicií 25letá žena. (16.8.2017). | foto: KŘP Královéhradeckého kraje

Řidička nabourané felicie nadýchala tři promile, vezla tříletého syna

  • 21
V Hradci Králové najela se Škodou Felicia do příkopu pětadvacetiletá řidička, která nadýchala 3,07 promile alkoholu. Až později policie zjistila, že na zadním sedadle vezla tříletého syna. Chlapec vyvázl bez zranění, ženu převezla sanitka do nemocnice s lehčím zraněním.

Nehoda se stala ve středu krátce po 19. hodině v Březhradské ulici.

„S autem Škoda Felicia řidička přejela za pravou krajnici a skončila v pravém příkopu. Utrpěla lehké zranění,“ uvedla mluvčí hradecké policie Iva Kormošová. Na vozidle vznikla dvoutisícová škoda.

Když policisté přijeli na místo nehody, nikdo se k řízení auta nehlásil. Žena uvedla, že k autu akorát dorazila, což potvrzoval i její přítel.

„Nakonec se však k řízení přiznala a nejdříve tvrdila, že jela v autě sama. Policisté ji podrobili dechové zkoušce, nadýchala 3,07 promile alkoholu. Prý pila pivo a víno. Z výpovědi partnerů vyšlo najevo, že řidička vezla na zadním sedadle svého tříletého syna,“ řekla Kormošová.

Přítel řidičky přiběhl k autu i s jejich dcerou, když si z okna domu všimli auta v příkopu. Žena podle policie nemá řidičský průkaz. Zřejmě bude obviněna z trestného činu ohrožení pod vlivem návykové látky, za což ji hrozí až tříleté vězení.