VIDEO: Řidič pod vlivem drog ujížděl policii až 180 km/hod, zastavil ho smyk

  • 22
Ve čtvrtek pozdě večer se snažil řidič ujet policejní hlídce na Rychnovsku. Na silnici směrem k obci Chábory uháněl až 180kilometrovou rychlostí, když dostal smyk a havaroval. Z nehody vyvázl bez zranění, ale policisté zjistili, že řídil bez řidičáku, pod vlivem drog a navíc zřejmě v kradeném autě.

Událost se stala na silnici I/14, kdy policejní hlídka z oddělení Dobruška prováděla dohled nad silničním provozem. 

„Ve směru na Chábory projížděl automobil Škoda Octavia, který se hlídka rozhodla zkontrolovat. Na výzvy k zastavení však řidič vozidla reagoval sešlápnutím plynu a před hlídkou ujížděl až 180kilometrovou rychlostí. Při předjíždění dostal na mokré vozovce smyk, přejel do protisměru, kde v příkopu narazil do stromu a následně se ještě několikrát s vozidlem přetočil,“ popsala krajská mluvčí policie Eliška Majerová.

Policisté u řidiče provedli dechovou zkoušku na alkohol, která byla negativní. Opačně to ale bylo s testem na drogy, který vyšel pozitivní na THC a metamfetamin/amfetamin. 

Jednatřicetiletý muž se následně podrobil lékařskému vyšetření spojeného s odběrem biologického materiálu. 

„Následnou lustrací policisté zjistili, že muž není majitelem vozidla a ani nevlastní řidičské oprávnění. Po prohlídce automobilu policisté na místě zadrželi osvědčení o registraci vozidla,“ dodala Majerová.

Nehodou se nadále zabývají rychnovští policisté. Za přečin neoprávněné užívání cizí věci muži hrozí v případě odsouzení dva roky vězení. Další činy budou teprve právně kvalifikovány. 

Mapy poskytuje © SHOCart a přispěvatelé OpenStreetMap. Společnost SHOCart je tradiční vydavatel turistických a cykloturistických map a atlasů. Více na www.shocart.cz