Po nárazu do mostního pilíře uhořel na Jičínsku řidič. (7. června 2014)

Po nárazu do mostního pilíře uhořel na Jičínsku řidič. (7. června 2014) | foto: Policie ČR

Na Jičínsku uhořel po nárazu do mostu řidič, policie zjišťuje totožnost

  • 3
Jičínští kriminalisté zjišťují příčinu nehody, která se stala v sobotu navečer u Hrdoňovic. Šofér hondy vyjel mimo silnici a narazil do betonového pilíře mostu. Auto se vzňalo a řidič, který zřejmě po nárazu zůstal v bezvědomí, uvnitř uhořel. Jeho identitu policie dosud nezná.

"Řidič jel krátce po 17. hodině ve směru od Újezdu pod Troskami na Mladějov. Na rovném úseku vyjel z dosud nezjištěných příčin vpravo mimo komunikaci, kde narazil do mostního pilíře," vylíčila policejní mluvčí Hana Klečalová.

Po nárazu do mostního pilíře uhořel na Jičínsku řidič. (7. června 2014)

Svědci přivolali k hořící Hondě Civic hasiče. Profesionálové z Jičína a dobrovolníci ze Sobotky na místo vyjeli kolem půl šesté.

"Asi o půl hodiny později požár uhasili. Řidiči, který zůstal uvnitř vozidla, již nedokázali pomoci, na místě zemřel," uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Žahourková.

Totožnost řidiče policie ani dva dny po nehodě nezná. Vyšetřovatelé nařídili soudní pitvu.

"Nehodu stále vyšetřujeme, příčina zatím není zřejmá, budeme čekat na provedení znaleckých posudků," řekla v pondělí ráno iDNES.cz Klečalová.

Další silniční tragédie se v regionu odehrála v neděli. Mezi Teplicemi nad Metují a Adršpachem na Náchodsku narazil šedesátiletý řidič opelu do stromu. Přivolaní policisté už mu nemohli pomoci (více čtěte zde).