Vazební věznice Hradec Králové

Vazební věznice Hradec Králové | foto: Martin Veselý, MAFRA

Zdrogovaný muž se zákazem dal najevo, že řízení nenechá, už je ve vazbě

  • 6
Policii došla trpělivost s 24letým mužem, který i přes zákaz opakovaně usedal za volant auta. V týdnu ho přistihli hned dvakrát. Když se při výslechu nechal slyšet, že chce stejně řídit dál, zadrželi ho. A soudce ho poslal do vazby.

Na mladého muže ve fordu, který měl už z dřívějška vysloven zákaz řízení motorových vozidel, narazili vrchlabští policisté v úterý 4. května večer v Nerudově ulici. 

Hlídka projednala jeho trestný čin a zakázala mu další jízdu. Vyzvali ho, ať auto zamkne a odejde. On to sice naoko udělal, ale za nějakou dobu se nejspíš vrátil a odjel autem domů.

Pak ho znovu za volantem přistihli strážníci v pátek 7. května v Nádražní ulici, navíc pod vlivem drog, jak ukázal test. Proto ho předali místním policistům a ti muže se souhlasem státního zástupce zadrželi.

Policejní komisař ho obvinil ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání.

„Z výpovědi obviněného bylo naprosto zřejmé, že zákaz řízení bere na lehkou váhu a bude řídit dál, což sám policistům sdělil. Proto policejní komisař v pátek k rukám státního zástupce zaslal podnět na vzetí obviněného do vazby, který soudce Okresního soudu v Trutnově přijal,“ uvedla mluvčí hradecké policie Šárka Pižlová.

Muži hrozí až dvouletý trest.