Osmatřicetiletý řidič tvrdil, že není pod vlivem drog, ale v kulichu měl zapíchnutý lístek marihuany (ilustrační foto).

Osmatřicetiletý řidič tvrdil, že není pod vlivem drog, ale v kulichu měl zapíchnutý lístek marihuany (ilustrační foto). | foto: AP

Zfetovaný řidič měl při policejní kontrole marihuanu i na kulichu

  • 7
S lístkem marihuany na kulichu se řidič v Hořicích snažil policistům v neděli namluvit, že není pod vlivem drog. Testy ale potvrdily opak. Muži, který vezl v autě tříleté dítě, hrozí pokuta a několikaměsíční zákaz řízení.

Osmatřicetiletého řidiče Škody Forman zastavila policejní hlídka v neděli před polednem na náměstí Jiřího z Poděbrad v Hořicích.

Podle policejní mluvčí se velmi ochotně podrobil dechové zkoušce, která vyšla negativně. Méně ochotně už se podrobil testu na drogy, i když tvrdil, že není pod vlivem žádných látek.

"Vzhledem k tomu, že se choval velmi podivně, vyzvali ho muži zákona k provedení testu na přítomnost omamných a psychotropních látek," uvedla jičínská policejní mluvčí Hana Klečalová. Řidič navíc v autě vezl tříleté dítě.

Test vyšel pozitivně na marihuanu, kterou měl řidič dokonce i na kulichu. Stejně jako třicetiletému řidiči mercedesu, který o dva dny dříve sedl v Hořicích za volant pod vlivem amfetaminu, mu hrozí ve správním řízení pokuta a několikaměsíční zákaz řízení všech motorových vozidel.