Cizince při přepadení sázkové kanceláře natočila kamera. | foto: Policie ČR

Cizinec se zbraní přepadl v Trutnově další obchod, zadržela ho zásahovka

  • 9
Zásahová jednotka zadržela třiatřicetiletého cizince, který v Trutnově v rozmezí několika dnů přepadl se zbraní v ruce dvě provozovny. Muži hrozí až deset let vězení. Na soud počká ve vazbě.

Obviněný cizinec má podle vyšetřovatelů na svědomí přepadení chovatelských potřeb z 31. března (psali jsme v článku Ozbrojený muž v Trutnově přepadl chovatelské potřeby) a také páteční přepadení sázkové kanceláře ve Spojenecké ulici v Trutnově.

V obou případech vešel do provozoven se zbraní, namířit ji na obsluhu a požadovat vydání peněz. Nejprve dostal téměř 15 tisíc korun, o šest dní později si ze sázkové kanceláře odnesl téměř 4 tisíce.

Vzápětí policie spustila rozsáhlou pátrací akci, do níž se zapojili policisté z několika oddělení, psovodi i strážníci. Brzy se jim podařilo zjistit totožnost a bydliště pachatele.

„Po čtyřech hodinách od spáchání loupežného přepadení policisté ze zásahové jednotky muže zadrželi v místě jeho současného bydliště. Při domovní prohlídce u něj kriminalisté zajistili bankovky, černou plynovou pistoli s náboji a oblečení, ve kterém muž zločin spáchal,“ uvedla mluvčí trutnovské policie Šárka Pižlová.

Muž ze zbraně při přepadeních nevystřelil a nikoho nezranil. Policejní komisař muže obvinil z loupeže, za kterou hrozí až deset let vězení.

„Obviněný uvedl, že svého jednání lituje. Jednal prý ze zoufalství, když prohrál velký finanční obnos, který mu poté chyběl na úhradu za bydlení,“ popsala mluvčí.

Protože hrozilo, že cizinec uprchne do zahraničí, předali kriminalisté státnímu zástupci podnět k jeho vzetí do vazby. V sobotu soud rozhodl, že muž bude stíhaný vazebně.