Podle informací iDNES.cz mohl muž z agentury přenášet přes milion korun. Ilustrační foto

Podle informací iDNES.cz mohl muž z agentury přenášet přes milion korun. Ilustrační foto | foto: SXC.hu , SXC.hu

Muž s kapucí napadl v Náchodě eskortu, s kufříkem plným peněz utekl

  • 10
U Kauflandu v Náchodě přepadl neznámý muž pracovníka bezpečnostní agentury. Povalil ho na zem, sebral mu kufřík s penězi a utekl pryč. Vše měl předem naplánované, v kufru mohl být až milion korun.

Když pracovník bezpečnostní služby kufřík ve čtvrtek po 19. hodině přenášel k autu, měl v něm celou denní tržbu. 

"Podle dostupných informací si pachatel zřejmě vytipoval přesnou dobu, kdy agentura svoz provádí, a na muže odnášejícího tržbu do auta si počkal u vchodu pro zaměstnance. Zde ho fyzicky napadl, povalil ho na zem a poté, co se o kufřík chvíli přetahovali, mu ho z ruky vytrhl a utíkal s ním směrem k řece Metuji," uvedla mluvčí krajské policie Ivana Ježková.

Ačkoli policie nemůže sdělit podrobnější informace o obsahu kufříku, podle informací iDNES.cz mohl muž z agentury přenášet více než milion korun. 

Policejní pes vyznačil cestu, kterou muž utíkal. Končila 200 metrů od místa loupeže v ulici U Starých lázní. Jedna z možných vyšetřovacích verzí zní, že odtud odjel pachatel přistaveným vozem.

"Podle pohybů se mohlo jednat o osobu fyzicky zdatnou, mladšího věku. Oblečený byl celý v tmavém, na hlavě měl kapuci a přes obličej tmavý šátek. Po celou dobu přepadení nepromluvil ani slovo," dodala Ježková. Policie po muži pátrá.