Požár v Písečné ulici v Hradci Králové (19. 2. 2014) | foto: HZS Královéhradeckého kraje

Požár v Hradci způsobil podle policistů cizinec, který vařil pervitin

  • 1
Policisté zadrželi podezřelého, jenž podle nich způsobil únorový požár bytového domu v Hradci Králové. Hasiči tehdy museli evakuovat 12 lidí. Pětatřicetiletý cizinec podle nich v bytě rozlil hořlavou látku, když se snažil vyrobit pervitin. Hrozí mu až osm let za mřížemi.

Cizinec podle vyšetřovatelů v bytě své známé v hradecké Písečné ulici vařil drogy, přestože byl v posledních třech letech za obdobný trestný čin odsouzen a před nedávnem se vrátil z výkonu trestu. Navíc měl zakázaný pobyt v okrese Hradec Králové.

"Policisté muže podezřívají, že v kuchyni bytu manipuloval s chemikáliemi za účelem výroby drogy pervitin, přičemž došlo k rozlití hořlavé látky a jejímu následnému zahoření," sdělila mluvčí hradecké policie Lenka Burýšková.

Z místa činu navíc podle policistů utekl, aniž by přivolal pomoc. Z domu muselo být v polovině února evakuováno 12 nájemníků, z toho devět dospělých a tři děti. Z jednoho z hořících bytů hasiči zachránili psa, další domácí zvířata uhořela (více čtěte zde).

Škoda na majetku dosud nebyla přesně vyčíslena, ale odhaduje se na milion korun. Obviněný je ve vazbě a za zločiny nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy ve stadiu pokusu, obecné ohrožení a přečin maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání mu hrozí až osmileté vězení.