Požár mobilního domu v Lejšovce na Hradecku (10.5.2018). | foto: HZS Královéhradeckého kraje

Žena zkolabovala při vaření v mobilním domě, ten začal od sporáku hořet

  • 2
Asi stotisícovou škodu způsobil dopolední požár mobilního domu v Lejšovce na Hradecku. Hořet začalo v kuchyni, když si obyvatelka domu vařila jídlo a u sporáku se jí udělalo nevolno.

Devětačtyřicetiletou ženu podle hasičů postihly zdravotní obtíže ve chvíli, kdy si vařila oběd. Právě kuchyně byla podle vyšetřovatelů ohniskem požáru. Ženu z domu zachránil soused, který o ni pečoval do příjezdu hasičů a záchranářů.

„Operační středisko přijalo hlášení o požáru v 11 hodin. Na místo vyrazily čtyři jednotky hasičů, dům byl silně zakouřený,“ uvedla mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Hasičům se podařilo požár lokalizovat za několik minut. Termokamerou našli i další skrytá ohniska, která dohasili.

Žena, která se při požáru nadýchala kouře, však ještě před příjezdem sanity začala kolabovat. Hasiči jí proto poskytli předlékařskou péči a podali jí kyslík.

„Žena byla při našem příjezdu krátkodobě v bezvědomí. Poté již komunikovala. Poskytli jsme jí potřebnou pomoc a převezli  jsme ji na další vyšetření do Fakultní nemocnice v Hradci Králové,“ doplnil mluvčí krajské záchranné služby Ivo Novák. Vyšetřovatel odhadl škodu na 100 tisíc korun.