Požár zničil stáje pro koně i zemědělskou techniku v Jívce na Trutnovsku...

Požár zničil stáje pro koně i zemědělskou techniku v Jívce na Trutnovsku (27.8.2018). | foto: Julie Štajerová

Požár zničil na Trutnovsku stáje, zemědělci koně včas vyvedli ven

  • 0
Více než milionovou škodu způsobil v pondělí odpoledne požár stájí v Jívce na Trutnovsku. Oheň zcela zničil objekt, v němž bylo několik koní a zemědělské stroje. Při záchraně zvířat se zranil jeden člověk, stroje však pohltily plameny.

Požár ohlásili hasičům krátce před třetí hodinou odpoledne lidé z okolí, kteří si všimli stoupajícího kouře z místní části Janovice. Na místo vyrazilo osm jednotek hasičů. Než tam dorazily, byla již stáj celá v plamenech.

„V blízkosti hořícího objektu byla ohněm ohrožena ještě druhá stáj a kvůli silnému větru se plameny pomalu šířily i k blízkému lesu. Jednotky se proto soustředily především na to, aby zabránily dalšímu šíření požáru,“ popsala mluvčí krajských hasičů Martina Götzová.

Zemědělci ještě přestím stihli vyvést ven všechny koně. Pro techniku se však do hořícího objektu již vrátit nemohli. I tak utrpěl jeden z nich zranění, s nímž ho záchranka odvezla do nemocnice.

„Požár dostali hasiči pod kontrolu po 30 minutách. Z původního ohněm zasaženého objektu zůstala jen ohořelá zničená konstrukce a zbytky hořícího sena. Ty jednotky vyvezly a dohasily na louce,“ uvedla mluvčí.

Úplná likvidace požáru trvala tři hodiny. Jeho příčina se dál vyšetřuje.