ilustrační snímek

ilustrační snímek | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Pár nepřestal s pitím ani po návratu z léčebny, opilý muž ženu mlátil

  • 7
Devětadvacetiletý muž z Náchodska si v opilosti vybíjel vztek na své partnerce. Už dříve ji několikrát zranil, ale ona to tajila, nakonec však skončila v nemocnici. Policie muže obvinila z týrání osoby žijící ve společné domácnosti. Soudce poslal muže do vazby.

Pár se seznámil v protialkoholní léčebně a po propuštění na konci června spolu začal bydlet. Už po dvou týdnech soužití však muž začal 43letou partnerku napadat.

Poprvé vyšetřovatel obvinil muže v polovině října. Dvojice se pohádala, poté muž bez důvodu družku fyzicky napadl. Policie ho na deset dnů vykázala ze společného obydlí.

Vyšetřování ukázalo, že muž útočil opakovaně, různými způsoby a v různých intervalech, právě když byl opilý. Zpočátku podle policie žena  nevyhledávala ani lékařské ošetření a zůstávala s druhem, i když se bála o svůj život a zdraví.

„Policisté prováděli v jejich domácnosti namátkové kontroly, aby zajistili ochranu oprávněných zájmů poškozené. Navštívili je ve středu 25. listopadu a podrobili je dechové zkoušce. Žena nadýchala necelé tři promile a muž necelé čtyři promile. Jelikož policisté neměli žádné podezření na protiprávní jednání, odjeli,“ popsala mluvčí hradecké policie Iva Kormošová.

„O dvě a půl hodiny byli na místo přivoláni na základě obavy o ženino zdraví a život. U poškozené ženy, která byla se zraněním převezena do nemocnice, zjistili téměř 3,5 promile a u muže téměř pět promile,“ sdělila mluvčí. 

Kriminalisté muže za napadání přítelkyně znovu obvinili. V sobotu soudce souhlasil s uvalením vazby. Muži hrozí vězení od šesti měsíců do čtyř let.