Zloději odvezli postřikové látky v dodávce. Ilustrační snímek

Zloději odvezli postřikové látky v dodávce. Ilustrační snímek | foto: Radek Miča, MAFRA

Muže obvinili, že kradl postřiky v družstvu. Asi skončily na Ukrajině

  • 4
Kriminalisté v Hradci Králové obvinili cizince, že se před rokem podílel na krádeži postřiků na ochranu rostlin. Z areálu zemědělského družstva tehdy zmizely chemické látky za víc než 650 tisíc korun. Mohly skončit na Ukrajině. Muži hrozí osm let vězení.

Policisté obvinili pětadvacetiletého muže ze zločinu krádeže, spáchaného ve spolupachatelství. Podezírají ho, že vloni v červnu s dalšími zatím neznámými pachateli poškodili plot a vnikli do areálu zemědělského družstva na Královéhradecku.

"Zde ze skladu odcizil téměř 300 litrů chemických prostředků různých značek a způsobit tak celkovou škodu za více než 650 tisíc korun. Jednalo se o postřiky na ochranu rostlin proti škůdcům a hmyzu a proti plevelům," uvedla mluvčí hradecké policie Lenka Burýšková.

Zemědělci chtěli použít přípravky v následujících dnech pro postřiky pšenice, ječmene, cukrové řepy, cibule a kukuřice. Místo toho zřejmě skončily v zahraničí.

"Pachatelé pravděpodobně vynosili odcizené postřiky do přistaveného vozidla dodávkového typu Peugeot Boxer a z místa odjeli po dálnici D11 směrem na Prahu. Policisté se domnívají, že odcizené věci nakonec skončily za účelem prodeje na Ukrajině," dodala mluvčí. Obviněnému cizinci hrozí až osm let vězení.