Recidivista v podmínce čeká na soud ve vazební věznici.

Recidivista v podmínce čeká na soud ve vazební věznici. | foto: Martin Veselý, MAFRA

Senior upozornil na hluk a skončil v nemocnici. Soused ho brutálně zbil

  • 17
Sedmdesátiletý muž z Hradce Králové skončil zbitý v nemocnici poté, co upozornil svého pětatřicetiletého souseda na hluk. Toho stížnost rozzuřila tak, že rozkopl stěžovateli dveře a fyzicky ho napadl. Byl opilý a navíc v podmínce, hrozí mu až 18 let vězení.

„V sobotu 20. února krátce před 15:30 jsme na lince 158 přijali oznámení o nálezu zbitého muže v jednom bytě panelového domu v hradecké části Věkoše. Na místo okamžitě vyjela policejní hlídka, která v sousedním bytě zadržela podezřelého muže z útoku,“ uvedla k incidentu mluvčí policie Iva Kormošová.

Napadený senior skončil s vážným zraněním v nemocnici. Jeho agresivní soused nadýchal tři promile alkoholu. 

„Na základě zjištěných skutečností vyšetřovatel 35letého muže obvinil ze zvlášť závažného zločinu těžké ublížení na zdraví ve stadiu pokusu, z přečinu porušování domovní svobody a poškození cizí věci.

Agresivní muž byl v podmínce

Z vyšetřování vyplynulo, že sedmdesátiletý muž upozornil mladšího souseda na nadměrný hluk vycházející z jeho bytu.

„Jelikož vyšetřovatel měl důvodnou obavu, že obviněný muž by mohl opakovat trestnou činnost, nebo uprchne či se bude skrývat, podal podnět na uvalení vazby. Soudce návrhu státního zástupce vyhověl,“ uvedla policejní mluvčí. 

Z výpisu rejstříku policisté zjistili, že muž byl v říjnu 2018 odsouzen za obdobný trestný čin k podmíněnému trestu v trvání jednoho roku se zkušební dobou 30 měsíců, která měla vypršet za dva měsíce.

Vyšetřovatel případ v těchto dnech překvalifikoval na zvlášť závažný zločin vražda ve stadiu pokusu.  Pokud obviněného muže soudce uzná vinným, může strávit ve vězení 10 až 18 let.