Požár dřevostavby v Červeném Kostelci

Požár dřevostavby v Červeném Kostelci | foto: Ondřej Littera, MAFRA

Plameny pohltily nedodělanou dřevostavbu, žár poničil i okolní domy

  • 1
Dva požáry domů likvidovali v noci na středu hasiči na Náchodsku. V Červeném Kostelci ze zatím nezjištěných příčin vzplanula hrubá stavba dřevěného rodinného domu. Hasiči už ji nemohli zachránit, žár poškodil i okolní domy. V obci Hynčice shořela stodola. Celková škoda je skoro 3,5 milionu korun.

K požáru v kostelecké Končinské ulici vyrazily čtyři jednotky hasičů krátce po druhé v noci. Požár už byl ale ve třetí, předposlední fázi hoření.

"Žár byl tak silný, že poškodil osobní vozidlo, okna a fasády sousedních domů. Také byla poškozena lampa veřejného osvětlení," vypočítala mluvčí hasičů Martina Žahourková.

Plameny hrubou stavbu zcela zničily, škoda na rozestavěném domě a poškozených okolních objektech byla předběžně vyčíslena na 2,5 milionu korun. Nikdo se nezranil.

Stodolu mohl někdo úmyslně zapálit

Už po úterní 21. hodině vyráželi hasiči do Hynčic k ohlášenému požáru stodoly u hospodářského stavení, jehož obytná část zrovna prochází rekonstrukcí.

"Uvnitř objektu bylo uložené seno, sláma a další materiál. Oheň zničil celou stodolu, zůstaly pouze obvodové zdi," uvedla Žahourková.

Obytnou část ale hasiči uchránili. "Příčina vzniku požáru je předmětem šetření, zřejmě se jednalo o nedbalost nebo úmyslné zapálení," dodala mluvčí.

Škoda na stodole byla předběžně odhadnuta na 900 tisíc korun, ani v tomto případě se nikdo nezranil.