Dorážející pitbul cyklistku nepokousal, ale srazil z kola (ilustrační snímek).

Dorážející pitbul cyklistku nepokousal, ale srazil z kola (ilustrační snímek). | foto: Profimedia.cz

Pitbul shodil ze sedla cyklistku, která trénovala svého psa

  • 81
Neobvyklou dopravní nehodu vyšetřují policisté dopravního inspektorátu v Červeném Kostelci na Náchodsku. V úterý odpoledne tam pitbul zaútočil na cyklistku trénující psa.

Mladá žena trénovala před pátou odpoledne svého psa tak, že ho měla uvázaného na dlouhém laně okolo pasu a sama jela na kole. Pes běžel vedle ní a když míjeli místní park, zavětřil je jiný pes bojového plemene, kterého měl majitel puštěného na volno.  

"Pitbul rázem zanechal vykonávání potřeby a pustil se do pronásledování trénující dvojice. Cyklistka se sice snažila ujet, ale asi po třech stech metrech pitbul kolo dostihl a začal na ně dorážet," popsala incident mluvčí náchodské policie Eva Prachařová.

Opakované útoky pitbula žena neustála a ztratila rovnováhu. Z kola upadla na silnici a poranila si koleno. Dorážející pes jí ani jejího psa nepokousal.

"Hmotná škoda na jízdním kole a oblečení cyklistky byla vyčíslena na dva tisíce korun," uvedla Prachařová a dodala, že dopravní nehodu i míru zavinění jednotlivých účastníků policisté prošetřují.