Pavel Hečko, starosta Meziměstí a Královéhradecký krajský zastupitel (ČSSD),...

Pavel Hečko, starosta Meziměstí a Královéhradecký krajský zastupitel (ČSSD), zemřel ve čtyřiapadesáti letech na covid-19. | foto: KÚ KHK

Meziměstí na Broumovsku oplakává starostu, Pavel Hečko podlehl covidu

  • 60
V noci na středu zemřel ve čtyřiapadesáti letech starosta Meziměstí a Královéhradecký krajský zastupitel Pavel Hečko (ČSSD). Někdejší judista s bodrým vystupováním po šesti týdnech podlehl covidu-19, s těžkým průběhem byl hospitalizován v Praze.

„Vyjadřujeme hlubokou soustrast rodině a děkujeme za vše, co pan starosta pro město a jeho občany vykonal. Vzpomínky zůstanou...,“ uvedli zástupci radnice. Lidé tam mohou podepsat kondolenční listiny.

Hečko působil v městském zastupitelstvu od roku 2002, o rok později se stal místostarostou, od roku 2018 byl starostou.

V letech 2016 až 2020 působil jako radní Královéhradeckého kraje pro regionální rozvoj, cestovní ruch, evropské granty a dotace. Hejtman Martin Červíček (ODS) mu poděkoval za svědomitou práci krajského zastupitele, nahradí ho Martin Hanousek z téže kandidátky.

Spolupracoval s Poláky, město dosáhlo na přeshraniční dotace. Když před třemi lety svého kolegu z dlouholetého tandemu hodnotila starostka Meziměstí Eva Mücková, zdůraznila, že „dvě židle“ místostarosty a krajského radního, na nichž tehdy Hečko seděl, jsou významným přínosem pro město i region.

„Všichni dobře víme, jak je důležité mít na kraji člověka, který hájí zájmy našich příhraničních oblastí vůči ‚hradeckocentrismu‘,“ psala ve zpravodaji.

Na sociálních sítích hodně lidí projevilo Hečkovi v době jeho nemoci podporu, teď se s ním loučí.

„S Pavlem jsem pracoval v krajském výboru, vždycky uměl jasně a na rovinu pojmenovat a řešit problém. Věcně, nekonfliktně, svědomitě. Pavle, děkuji ti za výraznou pozitivní stopu, kterou jsi v mém životě zanechal, a za všechno, co jsi pro náš kraj udělal,“ napsal Radek Balcárek, který se zabývá vojenskou historií a vzpomínkovými akcemi na prusko-rakouskou válku 1866.