První sníh na sjezdovce Javor v Krkonoších (15. 11. 2017)

První sníh na sjezdovce Javor v Krkonoších (15. 11. 2017) | foto: Martin Veselý, MAFRA

Hoch se pohádal s otcem a odešel ze sjezdovky. Policie hledala i další

  • 1
Čtyři děti se v úterý ztratily svým rodičům v Krkonoších na sjezdovkách a hledala je policie. V Peci pod Sněžkou zmizely tři děti cizinců, v Mladých Bukách nezletilý chlapec. Pátrání po něm bylo náročnější. Policisté doporučují rodičům, ať si děti o jarních prázdninách v neznámém prostředí lépe ohlídají.

Policisté pátrali po dětech v úterý odpoledne a vpodvečer, všechny se naštěstí podařilo najít.

Členové Horské služby ohlásili odpoledne policistům v Peci pod Sněžkou, že se pohřešují tři nezletilí cizinci, kteří se rodičům ztratili na místní sjezdovce. Všichni tři byli do třiceti minut nalezeni a v pořádku se dostali ke svým příbuzným.

Další hoch se ztratil ze ski areálu v Mladých Bukách. V 17 hodin se obrátil na tísňovou linku 158 jeho otec. 

„Otec policistům sdělil, že jeho syn po hádce odešel před dvěma hodinami z parkoviště směrem na Svobodu nad Úpou,“ popsala mluvčí trutnovské policie Šárka Pižlová.

Téměř třicet policistů ho hledalo, nakonec byl chlapec v pořádku vypátrán ve Vlčicích v 19 hodin.

Trutnovská policie doporučila rodičům, kteří tráví jarní prázdniny na horách, aby své děti měli neustále pod dozorem, protože neznají horské prostředí, kam se navíc sjelo velké množství turistů.

Děti by měly vědět, kde jsou ubytované, a mít telefonický kontakt na rodinu. Když se někdo z rodiny ztratí, měl by se hned obrátit na linku 158, protože včasné oznámení vede k brzkému vypátrání.