Diskuze

Ostudná místa Hradce Králové: dědictví socialismu i Bronx pro otrlé

Šílená dědictví socialistického stavitelství, symbol neschopnosti dospět ke kýžené rekonstrukci nebo tak dlouhé odklady oprav, až zcela pozbyly smysl. To jsou ve zkratce ostudná místa Hradce Králové. Středisko Hvězda či hotel bezdomovců mají ještě naději, osud Velkého náměstí je velmi nejasný.
Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Jako sorry, ale ty podchody v hradci jsou furt krásný. Přijeďte někdy v praze do Modřan - to je teprv masakr co týká grafiti, podchodů, a vůbec celý modřanský tramvajový estakády a jejího okolí.

0 0
možnosti
Foto

T56o30m83á68š 62B45u91r78a

22. 5. 2018 13:44

Socializmus v jeho bolševické podobě tu už - zaplaťpánbůh - nemáme. Takže tato vývojová anomálie může dnes těžko (po sobě?!?) něco dědit, pane Záleský.

A jen tak na okraj: vložením pouhé předložky "po" by ten nadpis dostal smysl. Ale to se patrně nachází mimo rozlišovací úroveň Vašeho jazykového poznání, že?

0 0
možnosti
Foto

je to úsměvné , peníze se cpou především do úředníků :-) , tam kde kdysi stačil jeden s tužkou papírem a sekretářka u psacího stroje dnes najdete stovky úředníků a každý je zavalen prací ,den co den se popíší stohy papírů aby každý jasně viděl že úředník je osoba plně vytížená :-) a tak prostě na nic užitečného nejsou peníze :-) jo vona je tam spodní voda ? a tak se čeká až se to samo provalí ,originální řešení že , ono to rezne a nikdo to nenatře ? jak je to možné ? no jednoduše :-) nikdo nemá trpělivost čekat roky na povolení natřít neco co není jeho , největší brzdou opravd jsou úředníci vyhlášky nařízení a především lhůty na vyřízení , ono je totiž veřejným tajemstvím že soudruzi politici nejsou schopní se pro cokoliv rozhodnout ale čekají na befel zhora :-) on jim nikdo neřekl že v demokracii se musí makat ne jen úřadovat :-) a řešení ? vyházejte komunisty a především ty překabátěné

0 1
možnosti

Jedno zchátralé podzemní parkoviště v 100-tisícovém městě a prý hradecký Bronx?

Směšné. V Brně je, když tak Bronx na české poměry. Čítá 3 městské části, kde žije více lidí než v H. K. Navíc jeho "obyvatelé" jsou zastoupeni značným % zbohatlých Olašských Cikánů a jiných těch "pracovitých a bezúhonných".

Tak jak se říká v Praze: Karlínu a Libni zdaleka se vyhni, to platí o brněnských Husovicích, Zábrdovicích a Židenicích. A ne nějaké bezvýznamné parkoviště.

2 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
0 1
možnosti
Uživatel požádal o vymazání
2 0
možnosti

P14e90t32r 43C29h21ý65l25e38k

21. 5. 2018 10:56

Nevím jak většina diskutujících, ale já jsem na Benešovce, tedy dříve Marxovce bydlel od roku 1984 a rodiče tam žijí doteď. Co bych Městu vyčítal nejvíc je nesmyslné šroubování nájmů v nebytových prostorech na konci 90-tých let, které zapříčinilo, že se z toho stala mrtvá zóna - jen herny, hospody a vietnamci.

a pokud někteří nejsou schopni pochopit psaný text, tak jen namátkou:

- dědictvím socialismu je myšlen fakt, že nevhodně zvolené materiály a konstrukční řešení nezachrání sebelepší údržba

- Revitalizace Benešovky z evropských fondů by bylo jistě lepší než to platit ze svého. Část již byla provedena a nevypadá to úplně špatně. ale je to tak maximálně jedna čtvrtina - doufám, že to dotáhnout celé dřív, než se ta první část začne opět rozpadat.

4 0
možnosti

Nevhodné materiály dejme tomu, ale fakt je že za 30 let se na to vůbec nesáhlo. Ono by stačilo kdyby to občas někdo natřel. Btw když se budou stejně chovat i k té nové části tak to bude za 30 let vypadat podobně.

Fondy by byli jistě lepší ale prostě unie přesunula priority a tak nebudou. Město se bude muset postarat samo. A musí s tím prostě do blizkeho budoucna počítat.

1 0
možnosti

pochopila jsem správně, že bez dotačního titulu v hradci nic neudělají?

2 0
možnosti

P37e79t18r 25M22a89n

21. 5. 2018 10:30

V případě Velkého náměstí můžou za průtahy majitelé nemovitostí a restaurací..

3 0
možnosti

Smutná ukázka neschopnosti Hradce za kapitalismu.Naštěstí žiji v menším,naprosto upraveném městě(omítky,parky,sportovní hala).Tohle bych tedy neměnil.

4 2
možnosti
Foto

I69v83a84n 24K32o95p20t96a

21. 5. 2018 9:19

Doplnil bych ještě Vazni ulici. Silnici pouze flikuji. Počet zastávek MHD kde je něco víc než totem s jízdním řádem = 0.

Chodníky, pokud jsou a nepostavil je soukromý investor, tak stav tristní. Od Kingspanu dal na Pouchov nejsou vůbec.

Obrázek o HK pro stovky lidi denně, mimohradeckych, kteří do HK přijedou pracovně.

0 0
možnosti