Ve správním řízení hrozí opilci vysoká pokuta a zákaz řízení. Ilustrační snímek

Ve správním řízení hrozí opilci vysoká pokuta a zákaz řízení. Ilustrační snímek | foto: Profimedia.cz

Opilec zapomněl, kde zaparkoval. Policii nahlásil, že mu škodí démoni

  • 5
Z oběti krádeže auta se na policejní služebně v Hořicích vyklubal opilec, kterému hrozí pokuta a zákaz řízení. Překvapeným policistům tvrdil, že v údajně odcizeném autě je zásahová jednotka a že ho pronásledují démoni a skřítci, kteří mu škodí.

Na linku 158 zavolal osmačtyřicetiletý muž z Hořic krátce před šestou hodinou ranní s tím, že mu někdo ukradl Suzuki Baleno. Když se ale dostavil na služebnu, nestačili se policisté divit.

"Údajně ho pronásledují démoni a skřítci, kteří mu neustále škodí. A nejen to. Problémy má i s nadpozemskými silami, které se mu mstí. Nutno zdůraznit, že o odcizeném vozidle vůbec nemluvil," popsala kuriózní oznámení mluvčí jičínské policie Hana Klečalová.

"Až po chvíli mužům zákona sdělil, že se v odcizeném vozidle nachází zásahová jednotka, tak ať jsou opatrní. To už bylo policistům velmi podezřelé. I tak se ale vydali vůz hledat," uvedla Klečalová.

Automobil našli policisté zaparkovaný před jednou z místních heren. A muž jim začal nesouvisle a zmateně vyprávět, že předchozí večer vyrazil vozem do baru, kde popíjel alkohol. Poté přejel k herně, na což po další dávce alkoholu zřejmě zapomněl, a obrátil se na policii.

Dechová zkouška u něj prokázala přes 0,8 promile alkoholu, takže nejenže přišel o řidičské oprávnění, ale čeká ho ve správním řízení také vysoká pokuta a zákaz řízení všech motorových vozidel.