Ilustrační foto.

Ilustrační foto. | foto: Ota Bartovský, MAFRA

Žena se bála o práci, dala si pět panáků vodky a sedla za volant

  • 14
Několik panáků vodky si dala sedmatřicetiletá žena, která se obávala, že přijde o práci. Jenže pak usedla za volant a když ji v Hradci Králové zastavili policisté, nadýchala 3,2 promile. Teď jí hrozí až rok vězení.

Policisté ženu zastavili ve čtvrti Březhrad v pátek v půl druhé odpoledne. Po dechové zkoušce jí vzali řidičský průkaz a zakázali další jízdu. Protože by si mohla sama ublížit, převezli ji na protialkoholní záchytnou stanici k vystřízlivění. Vyslechnout ji mohli až druhý den.

„Sedmatřicetiletá žena na svoji obhajobu uvedla, že se společně se svým kolegou cestou do práce zastavila v bufetu. Tam vypila ze žalu, že asi přijde o práci, pět velkých panáků vodky,“ popsala hradecká policejní mluvčí Iva Kormošová.

Zatímco její kolega šel zpět do práce, ona sedla do auta a chtěla jet domů. Jenže alkohol ji tak zmohl, že začala usínat a musela zastavit. 

„Na nějakou dobu usnula. Po probuzení opět v jízdě pokračovala a matně si pamatuje, že ji policejní hlídka zastavila,“ citovala z protokolu mluvčí.

Ženě hrozí za ohrožení pod vlivem návykové látky až rok vězení, peněžitý trest nebo zákaz činnosti.