Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Radek Kalhous, MAFRA

Muž čelí obžalobě, že tyranizoval expartnerku a v autě ji nutil k sexu

  • 3
Ze zločinu znásilnění a vydírání se bude zpovídat šestatřicetiletý Radek Černý. Podle obžaloby nejdříve delší dobu pronásledoval a nakonec nutil v autě na Chrudimsku k sexu svou bývalou přítelkyni, která se s ním před časem rozešla. On se však podle jejích slov s rozchodem odmítl smířit.

Obžalovaný Černý se živil jako ochranka a barman nočního klubu. S poškozenou ženou dlouho chodil, jejich vztah se však časem pokazil, a tak se rozešli. Jí ale od té doby začalo peklo.

Muž svou bývalou začal pronásledovat, pravidelně ji obtěžoval, číhal na ni před domem nebo u benzinové stanice, kde pracovala. Vše vyvrcholilo loni 1. září brzo ráno, kdy obžalovaný pronásledoval v okolí Chrudimi svou expartnerku v autě.

Nejdříve se její auto snažil vytlačit ze silnice a několikrát ji zablokoval svým vozem cestu, aby nemohla pokračovat v jízdě.

Pak se dle spisu do jejího auta snažil  dostat, ona se však zamkla a nechtěla ho pustit. Vyhrožoval, že rozbije okno, pokud mu neotevře a s teleskopickým obuškem v ruce po ni vyžadoval, aby se k němu vrátila a aby vzala zpět své trestní oznámení na jeho osobu, které na něj kvůli pronásledování a výhrůžkám podala.

„Nic z toho, co je mi kladeno za vinu, není pravda“

Kolem 6. hodiny ji na parkovišti před budovou firmy, kam měla žena nastoupit do práce, násilím zatáhl zpět do auta a odvezl na odlehlé místo u Chrudimi. Tam ji svlékal, osahával a nutil k orálnímu sexu.

„To poškozená nakonec učinila v obavě o svůj život, protože věděla, že obžalovaný na odpor reaguje agresivně, užívá pervitin a má nad ní značnou fyzickou převahu, přičemž tímto svým jednáním se u poškozené rozvinula posttraumatická stresová porucha,“ uvedl státní zástupce Milan Vacek.

Výpovědi obou hlavních aktérů případu se zcela míjejí. „V to ráno jsme měli schůzku, pouze jsme si v autě povídali. Nic z toho, co je mi kladeno za vinu, není pravda, dali jsme si jen pár pus. Policie se nesnažila získat ani žádné důkazy jako výtěry a podobně, které mohly mou verzi prokázat. Myslím, že ji k její verzi události tlačil někdo další,“ stěžoval si bývalý vyhazovač, který neměl dobré vztahy hlavně s její matkou.

Žena svědčila v jeho nepřítomnosti. „Nejdříve souhlasil, že se rozejdem, ale pak mě začal pronásledovat a urážet. Jednou mě napadl a rozřezal mi oblečení nebo na mě z auta mával zbraní,“ uvedla.

Zcela odlišně popsala i situaci, kdy spolu odjeli v autě. „Řekl mi, že do práce nepůjdu, chytil mě za ruku a odvlékl do auta. Bála jsem se, tak jsem s ním jela a dělala vše, co chtěl. Agresivní začal být v době, kdy začal brát drogy. Teď užívám antidepresiva a mám špatné spaní,“ vypověděla.