Ilustrační snímek

Ilustrační snímek | foto: Tomáš Krist, MAFRA

Policie viní cizince, že zbil a obral spolubydlícího na ubytovně v Solnici

  • 0
Kriminalisté obvinili zahraničního pracovníka z loupeže na ubytovně v Solnici na Rychnovsku. Podle policie zbil svého spolubydlícího pěstí do obličeje, když mu nechtěl dát peníze a platební kartu. Útočníkovi hrozí až 12 let vězení.

Podle obvinění se událost stala v noci z pondělí na úterý, mezi půl desátou večer a osmou ranní. Pětadvacetiletý cizinec napadl 52letého spolubydlícího, také cizího státního občanství. Na ubytovnách v Solnici pobývají zejména zahraniční zaměstnanci z průmyslové zóny v Kvasinách.

„Po poškozeném, který v té době odpočíval na pokoji, nejprve požadoval vydání finanční hotovosti ve výši 5 tisíc korun nebo platební kartu s PIN kódem účtu, což zdůrazňoval sevřenou pěstí. Protože jeho požadavku nevyhověl, napadl ho opakovanými údery pěstí do obličeje. Mezitím, co se zraněnému podařilo utéct do koupelny, mu měl útočník odcizit mobilní telefon Samsung, finanční hotovost ve výši 500 korun a platební kartu,“ uvedla policejní mluvčí Lenka Burýšková.

Policie zřídila v Solnici služebnu, dohlédne na ubytovny i auta cizinců

Starší z mužů skončil v nemocnici, kde musel zůstat. Podle vyhodnocených stop na místě činu a dalších informací zadrželi rychnovští policisté podezřelého cizince záhy v Solnici a převezli jej na služebnu.

„K uvedenému případu později opakovaně uvedl, že se ničeho takového nedopustil. Vrchní komisař podal podnět k podání návrhu na vzetí obviněného do vazby,“ dodala mluvčí.

Policejní komisař obvinil v těchto dnech muže ze zvlášť závažného zločinu loupeže a z přečinu neoprávněné opatření, padělání a pozměnění platebního prostředku. Hrozí mu 5 až 12 let vězení.